|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 19:20:27   
Salja
Torej mali zdaj 2 dni nekako hodi na stranišče lulat. Sicer se kdaj polulala v hlačke, ampak smo na začetku, tako, da ga pač ogromno gnjavimo s tem lulanjem.Zanima me kaki pametni nasvet in kako ste se ve zmenle v vtrcu ali jaslah ko ste začeli to uvajat.Ste rekli naj bo tudi v vrtcu brez(ko spi seveda plenička), ali kako?Se mi zdi da bosta meli malo več dela z njim ali vse tak prakticirate??user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 20:12:11   
pilar28
Salja oj
mi smo ga odvadili kar v enem tednu-podnevi, smo ful forsirali kako je to super, da gre v wc lulat, kakor veliki "deci", se je počutil odeaslega in spodbuda je bila vedno pozitivna, čeprav mi je sprva ušlo tudi v hlačke ali pred WC, vseeno je treba pohvalit.
Te pohvale so ga pripeljale, da je konec tedna šel sam v wc in pokazal, kako je velik. S kakanjem smo imeli manj težav, ker je lažje zadržal in je pač moral na nastavek, sem pozabila kupit pleničke, pa Miklavž ga gleda, pa Božiček... grem včasih še vedno z njim, kadar prosi.
Pozitivno no.user posted image
V vrtcu jih itak + usmerjajo in imajo za preoblečt vedno, ne se sekirat, vse bo ok, naj bo brez plenice, saj so plačane, da ga dajo lulat, kakat in tudi pančkat.
Tako je :)user posted image

(odgovor članu Salja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 20:53:29   
tt79
V vrtcu bodo vzgojiteljice to, da bo vaš začel lulat na wc-ju zagotovo pozitivno sprejele in imele v mislih to ves dan in ga tudi opozarjale na to, da mora na wc. No, za počitek se boste zaenkrat najbrž še dogovorili za plenico....user posted image

Sicer pa poskrbi za to, da bo imel v nahrbtniku vedno dovolj spodnjega perila, pa rezervnih hlač, ker se bo pa najbrž tudi zgodilo, da bo kdaj ušlouser posted image

(odgovor članu pilar28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 21:07:17   
lelaval
Moja je v vrtcu že dobra 2 meseca brez pleničke, pa se je vsega skupaj poulala le ene 3x, doma pa včasih tudi po 10x user posted image . No spat jo dajo s pleničko. Sem že mislila, da bi ji kar plenico dala, ker se mi zdi včasih nesmiselno tolikokrat preoblačit. No, če kam gremo, ima pleničko, drugače pa le za spat.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 21:40:30   
jakaracman
Doma sama prosila da bi bila brez pleničke in smo kupili gatke in majčke- se ji ful fajn zdi.Stara je 2,5 let.Jo nič ne forsiramo.Kaka brez problemov.Pleničko ji damo, če kam gremo, za spat in v vrtcu jo ima, ko gredo ven.To se mi zdi zelo pomembno, saj pri dolgih bundicah ne vidijo, če se je polulala- zunaj pa mraz.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
9.2.2008 23:34:41   
lex
Salja kot so ti že odgovorile. Noben otrok se še ni naučil v sekundi it lulat in kakat ne da bi mu kdaj ušlo. Moj 3 letnik je zelo trmast in se je v stanju iz trme polulat v gatice. Iz vrtca mi hodi zelo suh. Mogoče da mu je oarkrat ušlo na začetku, se pač spreobleče. Naše v vrtcu imajo sistem: lulanje pred malico, potem še 1x vmes in obvezno ko gredo ven, ter ko pridejo nazaj. spijo še v pleničkah in potem po spanju še 1x lulat. Doma se mi večkrat polula v hlačke. resnično smo plačane 8delam tud v vrtcu) zato, da poskrbimo da so otroci suhi in da lulajo ko je potreba. Tud če jih vmes lulat, ni to strogi režim. vem, da imajo letos v jaslicah punčko, ki že lula ampak samo na kahlico in so ji pač dali kahlico in to opravlja brez problemov.

Ne bodi pa razočarana, če boš 1 mesec velikokrat dobila domov polulane stvari, smo imeli fantka ki je enostavno rekel, da ga ne lulat, ko bi pa moral se je pa tako zaigral da je bil ves moker. mami je skor obupala, ampak konec letsa mu je uspelo. pa je bil starejši od tvojega.



_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poskusi brez pleničke in vretc
11.2.2008 9:07:01   
*ANA*
Mi smo našo ko je bila kolikor toliko suha doma, smo se pogovorili z vzgojiteljico in je rekla naj prinesemo s sabo kup spodnjih hlačk in vrhnjih hlačk in bojo vidli.
So jo velikokrat vprašali če jo lulat in tako smo bili v 14 dneh suhi user posted image .
Tako da ima zdaj samo za spat pleničkouser posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




izbor imena za fanta
adock

Katero ime za fanta vam je najbolj všeč

peter (23%)

jan (47%)

izak (23%)

oto (7%)


Število vseh glasov: 268

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!