|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 10:54:08   
smigli
Hejla!

Že kar nekaj časa razmišljam, da bi začela spet kolesarit sam tokrat ne več sama ampak z mojim 22 mesečnim sinom.
Zanimajo me vaše izkušnje s tem, varnost, padci, je otrokom sploh všeč to? Na kako dolge ture hodite, skratka povejte mi kako pri vas to gre?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 10:59:17   
Anonimen
Meni se je vedno zdelo to prenevarno pa tudi se mi ni zdelo, da bi otrok imel kaj prida od tega, če tam notri par ur pri miru sedi.

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 11:03:53   
smigli
Saj me točno to skrbi, da je prenevarno, da padeš z otrokom vred.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 11:05:33   
Anonimen
Ja, saj meni se je tudi tako zdelo. Danes kolesar na cesti ni varen, kolesarskih stez je premalo, ma da bi imela še otroka zadaj ... ne hvala.
Ampak eni pa to kar prakticirajo. Mogoče če greš prav na kakšno kolesarsko stezo, ne vem, ampak pri nas okoli jih ni.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 3.3.2008 11:06:19 >

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 11:38:42   
Balerina
Pri nas ga uporabljamo, no lani smo ga. Je naša enoletnica kar uživala je pa res da z njo nisem šla nikoli na dolgo turo. Tako kake pol urce pa potem sva malo počili koga obiskali in nato naprie oz. nazaj domov. Če sem šla na daljšo tudo je pa tamalo mel moj mož.
Glede varnosti jaz se vozim po bolj stranskih poteh in sevada tamala ima enako kot jez čelado, brez čelade ne grem niti do trgovine ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 12:06:23   
tana-2
Ja, mi pa smo se veliko vozili s tamalima odzadaj, pa veljava za zelo previdna starša:)). Res pa, da jih je vedno vozil mož, mene je bilo kar strah. Vozimo se izključno po kolesarskih stezah, po poljskih poteh, po prometnih cestah res ne vozimo. Oba sta blaaazno uživala in nikoli ni bilo nič narobe. Na res dolge ture pa nismo šli. Najdaljša je bila ena okoli 3 ure (ki je tamali še po dveh letih ne pozabi), vse ostale pa veliko manj, s tem da veliko stojimo, gremo na sladoled itd. Najini kolegi vsi vozijo otroke na kolesih, ne vem, tu okoli nas ni to neka posebnost.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 12:58:36   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina
Tako kake pol urce pa potem sva malo počili koga obiskali in nato naprie oz. nazaj domov. 
Glede varnosti jaz se vozim po bolj stranskih poteh


enako.

No ko smo že pri nevarnosti, a rolat z vozičkom vas pa ni strah8je katera prakticirala), Meni se zdi da je to veliko bolj nevarno kot pa kolo, čeprav tuid to počnem samauser posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 13:12:36   
lukec
Mi smo se lani poleti veliko prevozili, ampak prav tako na kratke razdalje. Star je bil takrat 2,5 in je užival, ko se je naveličal smo parkirali, se sprehodili, spili kak sok ...Sem pa iz manjšega kraja, kjer poti brez nevarnega prometa ne manjka. Za na cesto pa tudi meni ni ob vseh teh norcih za volani.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 13:34:33   
lelaval
Jaz sem mojo že lani kar precej vozila v tem sedežu - ampak ne na dolge razdalje. In je uživala. Prav tako sem uporabljala rolerje in voziček - v kombinaciji.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 13:58:14   
živa
Mismo začeli to prakticirati pri kakih 15 mesecih, mali je užival sto na uro. Najdaljša tura je bila dolga ok. 12 km v eno smer (kako uro, uro in pol?), tam smo šli na sladoled, nato pa nazaj.  Jaz sem se z njim vozila celo poletje, tam nekje do 7. ali celo 8. meseca nosečnosti. Mali ima na glavi obvezno čelado. Nismo pa šli po zelo prometnih cestah.

Meni se ne zdi prenevarno - se mi zdi huje z dvoletnikom iti peš po pločniku ob prometni cesti, ti hitreje skoči na cesto in se kaj zgodi.

Lp,

živa

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
3.3.2008 14:05:40   
dana
Moj mož ga tudi vozi že od 1. leta naprej. Se pa vozimo po stranskih poteh, kolesarskih stezah, glavnih cest se izogibamo. Tamali gre rad z njim. Se pa vedno večkrat ustavimo, ga dava mal ven, da se mal razmiga, pa potem naprej.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
4.3.2008 8:15:57   
honey
Mi smo malega prvič dali v sedež na kolesu na njegov 1. rojstni dan. Seveda smo ga opremili s čelado in sta šla z možem na sladoled. Ko sta prišla do slaščičarne, gospod ni hotel ven iz sedeža!!! še danes, pa je star skoraj 3 leta, bi se on kar še v sedežu peljal, se ne bi s svojim kolesom user posted image . Smo pa delali z njim kratke in dolge ture in vedno je užival, nikoli mu ni bilo dolgčas. Ponavadi je še zaspal  user posted image  - imamo tisti sedež, ki se ga namontira na ogrode in se ga tudi poležat. Se mi zdi, da je ta sedež v redu, ker otroka po kakšnih luknjah oz. čez robnike pri kolesarskih stezah ne "zabije", ampak ga lepo pogunca.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
4.3.2008 9:10:10   
Lara28
Tudi mi redno kolesarimo z našim malim. Mislim da je prvič sedel na kolo z nama pri 14 mesecih, danes jih ima blizu 22 in še vedno uživa.
Vozi ga mož, daljše ture (do 3 ure s postanki)  smo delali ko je bil manjši, sedaj pa se peljemo kam v bližini (do pol ure v eno smer) potem se tam igra, teka, .... in nazaj. Če bi sedaj moral bolj dolgo sedeti na miru bi postal siten, zelo rad pa se pelje, sploh ko mu povemo da gremo npr. v park ali na igrišče, k prijateljem, račke nahranit itd. Skratka poti, ki smo jih prej premagovali z vozičkom ali avtom, gremo sedaj s kolesom.  

Nam je res fino, da ni treba vedno v avto. Imamo pa srečo on so kar urejene kolesarske steze v naši okolici.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
4.3.2008 10:36:14   
TEVZI
Mi smo pa nabavili voziček, ki se pripne za kolo, v njem lahko sedita dva otroka, naš ta mali v njem uživa od 13-ih mesecev in na kakšni daljši turici tudi zadrema - mu dam ob strani blazino, pa je čist zadovoljen. Varnost se mi zdi večja, ker voziček zaradi gibljive osi v primeru, da sam padeš s kolesom, ne pade, prav tako so avtomobili veliko bolj previdno šibali mimo nas, ker smo neke vrste "ovira" na cesti, kolesarjev pa itak "nihče" ne upošteva. Nabavili smo ga pa preko E-bay.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
4.3.2008 22:12:24   
Anonimen
tudi mi imamo to prikolico-vozicek za kolo kot tevzi
user posted image

(odgovor članu TEVZI)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
4.3.2008 22:15:18   
Jančika_
LeINA in TEVZI, kako pa se tale prikolica obnese kot voziček, torej ko ni pripeta na kolo? Je za kaj? Ravno danes sva s prijateljico namreč tole odkrili in sva gruntali, kakšna je kaj uporabnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
5.3.2008 14:09:16   
Anonimen
JančikaRR mi te prikolice kot vozicek se nismo sprobali.Smo jo ponavadi kar za kolo pripeli- kot taka se obnese res super. Da bi sla pa z malim na sprehod s to prikolico - kot vozickom pa mi nekako ne gre.Je dokaj siroka in glede na parkiranje voznikov bi rekl,da bi dostkrat mogla s plocnika dol.Ampak drugi plus pa je,da ni tezka ta prikolica.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
5.3.2008 20:18:22   
mayci
Meni se zdi super imeti otroka s sabo na kolesu. Začeli smo ga vozit pri enem letu in naš fant zeeelo uživa. Celo zimo sprašuje, kdaj se bomo šli spet vozit.user posted image
Seveda pa izbiramo manj prometne poti in imamo vsi trije absolutno vedno čelado na glavi!

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
6.3.2008 6:34:44   
Bostjan-1
Tudi sam uporabljam prikolico sedaj že peto leto in sicer kanadsko CTS Cabriolet - kupil sem jo pri 2+2.at po precej nizki ceni. Z njo smo veliko prevozili tudi po glavnih cestah (Predvor - Jezersko, Bled - Bohinjsko jezero, Celovec in naokoli ob Vrbskem jezeru,...). Moja izkušnja je, da avtomobili ne vozijo mimo s tako hitrostjo in tako na knap, kot pri kolesarjih. S posebnim sedežem smo v njej vozili otroke že od 2meseca dalje. Kot voziček je tudi precej uporabna, res pa je, da za sprehod po pločnikih ni ravno primerna. Se pa super obnese na morju, zadnjič smo bili tudi na sejmu caravaning (jan. 08) z enomesečnim Martinom. Na kratko moje mnenje - priporočam, še posebej če imate več malih drobižkov.
Sicer pa smo o tem na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=87590&mpage=1 debatirali že davnega leta 2004 :) No, od takrat se je spremenila zakonodaja in so tovrstne prikolice po novem dovoljene v cestnem prometu.
Če je še kakšno vprašanje, pa sem dosegljiv na bohami@gmail.com . Trenutno pomagam sodelavcu, da jo dobi po veleprodajni ceni, pa če koga zanima, se lahko nakupu pridruži.

LP, Boštjan

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
6.3.2008 14:09:45   
Jančika_
LeINA, hvala, sem si mislila, da je takouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
7.3.2008 23:50:05   
frufru
Jaaaaa. Naš je odkril takrat (pri 10.mesecih) novo dimenzijo. Se mu je zdelo fino, ko je bil na višjem. Vozi ga moj, ker je sedež fiksiran na njegovem kolesu. Začneš s krajšimi vožnjami, pol pa podaljšuješ. Pred zimo smo šli na 2urno turco. Z vmesnimi postanki seveda. Letos smo tudi že bli na eni mini mini (20minut) ko je bilo tako toplo. Je pa kar naprej žlobudral in komentiral kar je opazil (brm, brm, mav, ov, ov, teta, ga-ga, ipd).user posted image  Vsekakor boljš kot tisti kukr bicikli za male. user posted image Vsaj našga v tisto čudo ne spraviš.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sedež za kolo, da ali ne?
8.3.2008 8:58:23   
TEVZI
voziček za kolo za vsak dan ni najbolj priročen, se pa super obnese za tek.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?