|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:04:14   
kaja11
Kot sem že večkrat omenila se pri nas uspavamo z dojenjem. Saj vem, da to ni idealna metoda.... mislila sem si, da bo minilo, ko se bova nehala dojiti.... mi sploh ni bilo težko mačka stisniti za 15 min, da je z nasmehom na obrazku zaspal9nebesa

Zdaj so se pa zadeve začele spreminjati... maček bi bil na mamici tudi po 2 uri (zvečer)... saj mu pustim, da se crklja čeprav je že pojedel... ampak to se mi zdi pa malo preveč... kaj mislite?? Včeraj sva se lepo uspavala... maček se zbudi čez 5 min in ni varjante, da zaspi brez zize... vem da ni lačen, tudi crkljala sva se... Na meni je bil od 19.30 do 22.00, ko je končno zaspal. Ko sem ga vmes probala uspavati na rokah je pa skoraj živčni zlom dobil.

Če imate slučajno kakšen nasvet, bom zelo vesela:)

Kaja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:10:06   
Anonimen
Aha... to poznam.
Tudi z Ano sva imeli podobne "težave". To je najlepši občutek na svetu, ko vidiš, kako se :duda: stiska k tebi in uživa, da mu daješ tisto, kar najbolj potrebuje, nežnost in varnost. Jaz ji tega nisem mogla odtegnit. In danes mi ni žal. Sicer sem bila prvo leto dobesedno privezana nanjo, ker tega pač ne moreš izvajati samo takrat, kadar tebi paše, kadar pa ti ne, pa jo uspava kdo drug.

Potem je pri kakšnih 9 mesecih sama začela kazat znake, da se "odvaja" :)- In ravno včeraj, pri enem letu, je zvečer prvič sama zaspala brez dojenja. Štrbunk v posteljo in lahko noč.

Če si se pripravljena toliko časa odpovedat luksuzu, da dojenčka da spat še kdo drug, potem potrpi. Če pa ne, potem pa... hehe, potem pa bo zdaj križ s tem, da ga odvadiš :hudicek:

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:11:21   
Anonimen
Še nekaj: problem bo edinole takrat, če bo tvoj :duda: znal hodit spat samo z dojenjem, tebi pa bo zmanjkalo mleka :zmeden: Mene je bilo tega najbolj strah.

(odgovor članu kaja11)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:12:45   
HuAnita
Koliko je star? Naša :muca: je to 'tehniko' uporabljala do 2,5m, dojki sta bili zvečer po njeni obdelavi kot žarnici, čisto beli in pekoči.
Pa jo je minilo. Zdaj zaspi sama. Potrpi, pravim jaz, druge ti bodo povedale svoje mnenje...
Sicer pa težav s spanjem ni nikli konec pri nas: po novem noče zaspati podnevi sama, se je spet nekaj 'naprdnila'.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:21:08   
kaja11
Star je skoraj 3.5 mesece...... "podaljšano" dojenje pa traja zdaj par dni. Prej sva se podojila, še malo cartala, pa je zaspančkal. Zdaj pa ni šans... ko se je npr. zbudil (čez 5 min) in sem ga vzela v naročje, mi je vlekel majico, z glavo rukal zizo.... po svoje je bilo kar komično.... jaz samo ne vem kam to vodi. Ne vem ali naj ga mu pustim, da se crkla v nedogled ali naj npr. po določenem času (npr 30 min) zaključiva in ga vzamem v naročje in ga tako probam uspavati?

LP Kaja

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 10:45:07   
Lunca1
:)-:)- huanita, tele Pine so pa od vraga, a ne. Pri nas pa odnevi včasih sploh noče zaspat. Zdajle sicer spi, včeraj je bilo pa spet pestro. Ne vem če je čez dan spala 1 uro, pa še to v avtu, drugače pa po 5 ali 10 minut.:grrr: Potem je sicer ob 10h dol padla in spala do 6.30.:bravo::bravo::bravo:

Lp Lunca

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 11:14:05   
aka
Tudi jaz sem se bala, kako bo, ko :duda: ne bo hotel več vleči. Dojila sva se do 18. meseca, vendar se je potem kar sam začel odvajati. Odrival me je stran in hotel zaspati sam. Mi je bilo na začetku kar hudo, uspavanje je trajalo tudi tja do 40 minut, vendar se je ta čas počasi zmanjšal.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 11:37:51   
mata
A si ziher, da ni lačen?

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 11:41:44   
kaja11
Po moje ni lačen..... lepo vleče samo 10-15 min, potem pa samo malo cucla, ali pa sploh nič.... samo ziza pa MORA biti v ustih... kr neki. Lička ima pa tudi takšna, da mi noben ne verjame, da je samo dojen;). Tale moj sonček bo očitno TA PRAVA mamina maza:)-.

LP Kaja

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 12:19:52   
tia&silvija
Mi smo tudi vedno po flaški okoli 19. ure zvečer zaspali v maminem naročju. Včeraj zvečer pa tudi v mojem naročju ni hotela zaspati pa sem jo nesla kar v posteljico, najprej se mi je smejala, sem jo lepo pokrila ji zaželela lahko noč dala lubčka in odšla iz sobe. Čez pet minut grem pogledat in glej ga zlomka pikica sladko spi.
Upam, da ji bo to prišlo v navado!

LP, S&T

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 16:21:04   
puri
Ja, jaz tut poznam to! Tut jaz sem mela tak problem......pa saj to ne traja, se samo uredi,.... ko bo :duda:malo starejši in ko bo začel jesti tut drugo hrano in ne bo več tako vezan samo na dojenje, si bo pa sigurno našel drug način za uspavanje!


lp:)

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 16:23:20   
puri
Aja, jaz sedaj tamalmu, takoj ko neha vlečt, kar dudo hitro not porinem in cuza naprej:)-:)-:)-, potem ga pa samo še v posteljo položim!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   uspavanje z dojenjem
1.2.2005 18:52:26   
kaja11
Ko sem mu probala dudo "uturit", se je v sekundi zbudil in užaljeno vklopil sireno:)-:)-:)-

No malo ste me pa vseeno potolažile.... da ne traja večno.... kdaj pa kdaj bi pa tudi z možem rada kakšno rekla;)


(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   uspavanje z dojenjem
2.2.2005 21:23:37   
Rosana
Moja Sanja bo stara čez par dni eno leto in še vedno doma zaspi samo z dojenjem. Hodi pa dva dni v zares jasli in tam tudi zaspi, pa me ni poleg...bom morala vprašat vzgojiteljice za kak nasvet....

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?