|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozna mama
31.3.2008 9:44:18   
Spark
Grozno mi je in se grozno počutim. Včeraj cel popoldan in ponoči sem si vrtela film v glavi kaj sem naredila.
Včeraj je naša triletnica bila celo dopoldne zunaj na kolesu, mož je bil z njo. Tamala se je imela fino, sploh je bila z njo sestrična, ki jo naša tamala obožuje.
Ko je bil čas kosila, sem jih pklicala notri in je nečakinja prišla naša pa ni hotela. Mož jo je kar prinsel v stanovanje, ker sama ni hotela. No notri se je pa začelo. Začela je jokat, kričat, in hotela je ven. Ker se ni hotela umiriti, niti lepo pogovoriti, sploh ni poslušala, smo jo poslali v sobo da naj se zjoče in naj pride ven. Doma imamo še 5mesečnicoo, ki pa se je tudi tistega joka ustrašila in je začela jokati. No dojenčico sem pomirila, starejše pa sploh nisem mogla. Skupaj z možem sva bila z njo v njeni sobi in se skušali pogovoriti ampak ona ni hotela, in naju je odrivala in je hotela ven, in zraven kričala.
Ves ta čas je bila nečakinja v dnevni sobi in je čakala.
No naša tamala se je čez pol ure, malo umirila ampak je bila še malo cmerava, je prišla v kuhinjo in ko je videla svojo sestrično se začela valjati po mizi, in spet kričati, in me ni ubogala, da gre dol z mize in takrat sem jo 2x klofnila in enkrat povlekla za lase.
V tistem momentu mi je bilo blazno žal kar sem naredila. Tamala je nehala jokati ker se je sigurno ustrašila. In potem sva šle v sobo in se lepo pogovorile. Od tistega momenta naprej je bila pridna, lepo je pojedla kosilo, in vse ok.
Ampak meni je grozno da sem jo udarila. Ne vem kaj si sedaj ona misli.
Sploh me muči to, ker je naša tamala blazno razvajena, kar nekako pričakuje da bo vse po njeno in zelo rada komandira prav vse. Zadnje čase se za vsako stvar joka oz. kriči. Težko ji je kaj dopovedati.
Jaz mislim, da je delno to zaradi prihoda naše drugorojenke. Ker je starejša še vedno zelo ljubosumna, pa čeprav se trudimo, da starejši posvetimo več pozornosti.
Kako naj pravilno ravnam, ob takem groznem joku, ko sploh nič ne pusti in ko hoče ona sama po svoje kaj delati? Ko niti noče poslušati da bi jo potolažila in se pogovorila.  Kako vi ravnate v takoh momentih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozna mama
31.3.2008 9:56:19   
mala maja
zaradi enega vzgojnega ukrepa je ne bo konec. Jaz sem našega triletnika po rit, ker ima enake izpade.user posted image user posted image  user posted image  in edino to ga je umirilo. Se je pa tako metal po tleh da me je na koncu skrbelo da ne bo kam užgal z glavo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:01:22   
kristinaj
nič nisi grozna mama...... pa te prime pa te mine, ... vem kako to zgleda..... jaz ko me tako prime udarim po mizi, po zidu, zaloputnem z vrati, omaro.... tamale pa nikakor ne in me mine....tudi ko noče jest in bi rada ne vem kaj dosegla z ihto v stolčku, se naredim kot da je ni, gledam skozi okno in v minutki jo mine.....

jaz bi tiste klofute, cukanje za lase zamenjala raje z močnejšim stiskom roke, toliko, da daš vedet, da ravna narobe..... jaz bi jo pustila v sobi, da se zjoče in ji povedala, da ko bo mimo naj pride ven,da se pogovorimo....pri 3 letih niso nedolžni otroci ki nič ne razumejo....samo obračajo nas!!!

imam nečaka, ki bo 4leta, pa je ful ljubosumen, ne na mojo hči 1 leto, ima jo grozno rad, ampak, če nona posveča preveč pozornosti moji, npr. jo popestva, ji da za jest, ga kar naenkrat vse boli, srbi, začne jokat, da on tega ne bo jedel in žal, ne moreš mimo tega... ne da se pogovorit, ne razume......jaz sem tudi naši mami že rekla, pa pusti ga jokat bo že mimo in potem mu daš vedet, da imaš tudi njega rad..... je kot noč in dan......

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:01:50   
timika
Ni kaj, zdaj je, kar je.
Zagotovo bi bilo bolje, da bi jo prizemljila s čim drugim kot s klofuto, ampak lahko je biti pameten v teoriji, ko pa trma kar traja in traja...vsi smo ljudje, ne očitaj si zdaj, ker to nikomur ne koristi, naj ti bo to "lesson learned".
Zdaj bi bilo pametno skušati ji tole nekako razložiti, odvisno, koliko je punčka dojemljiva, ne ji popuščat sedaj še bolj samo zato, ker ti je žal.
Ker sama še nimam izkušenj s trmo triletnikov, bo morda katera druga bolj vedela svetovat, kako in kaj, seveda glede na to, koliko pri teh letih razumejo. Zna pa biti, da je tudi kaj zaradi ljubosumja, kdo bi vedel, kaj se dogaja v teh malih bučkah.
Jaz se trenutno ukvarjam z občasnimi napadi trme pri 18-mesečniku, hvalabogu je dete zunaj, med otroki, v trgovini pridno kot angelček, ga pa doma včasih prime "ta jezna". Zaenkrat, trkam, imam še dovolj volje to reševat s pogovarjanjem, ignoranco, odvisno od situacije, ne vem pa, kako bo pri treh letih in še s kakšnim dojenčkom doma.

Vsekakor se otresi krivde, ob naslednjem napadu pa zadihaj in pomisli, preden ti uide roka. Raje jo daj na ohlajanje, če je treba, pa petkrat zapovrstjo.
LPT

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:04:09   
Anuška79
Prvo. Tudi sama ne maram tepeža oz. sem proti njemu, a je mali tudi že dobil kako čez rit. Verjamem, da ti je grozno, a če je to res enkraten dogodek, ga vzemi kot lekcijo zase, hčerki pa razloži, da si bila res zeloooo jezna, a da je to kar si naredila še vedno narobe. Priznaj svojo napako.

Drugo. Trma, jok... Naš se je sposoben dreti tudi po 10 - 15 minut, če se mu zljubi, ampak res pravega joka je mogoče minuta, potem pa pri našem nastopi izsiljevalni jok, ko samo skuša doseči svoje. Jaz reagiram podobno kot ti - pošljem ga v sobo, da se ohladi, čez čas grem k njemu in se poskušam pogovorit, ga objamem in mu povem, da ga imam rada itd. Če se še ne pomiri, ga pustim, povem, da ga imam zelo rada, a da pravila morajo biti in jih je treba upoštevati, k meni naj pa pride, ko se bo pomiril. Se je zgodilo, da je prišel do mene šele po eni uri. Vmes je nehal kričati, si našel igračke in se zaigral. KO je prišel sva se pa lepo pogovorila.

Najhuje pri tem pa je poslušati jok v sosednji sobi, a verjemi, da je ob moji prisotnosti jok še hujši in po 15 minutah tuljenja je potrpljenje starša lahko še kako na preizkušnji.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:10:32   
lelaval
Ne, nisi grozna mama. In tistega udarca si ne očitaj, ker se je zgodil v času, ko vama je že pošteno najedla živce - vendar pa glej, da je bil prvi in zadnji.
Saj imajo vsi otroci napade trme, a jih je treba že v kali zatret - to pa je tudi odvisno od otroka do otroka, na kak način. Pri enih pomagajo besede (oz. pogovor), pri drugih kazen z osamitvijo, pri enih pa kazni z odvzemom.

Jaz bi v primeru, da bi se moj otrok tako obnašal, mu že zunaj obrazložila, da v primeru, če ne pride, ji pospravim na kolo, sestrična pa bo šla domov, saj sem se jaz potrudila, da sem naredila kosilo, njo pa bo potem želodček fejst bolel, če ne bo prišla jest.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:28:47   
staši
mi imamo osemletnico tako ,da smo tole že dali skozi.Ne se bati to je ona od včeraj že pozabla ,se bo pa spomnila da če bo drugič taka da se lahko vse ponovi.Tudi pri nas so padale ,in se zapirali v sobo ... dokler smo živeli pri tašči in tastu -razvajena in sama potuha.Ko smo se preselili je imela šest let in sva ji z možem dala vedet da ni ona več gospodar.Težave so še vedno ker nimaš kaj ,so otroci ampak so obdobja ko misliš da ne boš zmogel pa  potem vse mine in se poplača.Nisi pa slaba mama sigurno ,ker meni tamala ni nikoli to očitala mene pa je priznam bolelo srce  .Vse pride in mine!

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:39:09   
Pobalami
Sigurno nisi slaba mama. Otroka imaš rada in zanj skrbiš.

Slabo pa si odreagirala. Pri mojemu pomaga ignoriranje pri izpadih trme. Starši se razlikujemo predvsem po tem koliko hitro nam otrok stopi na živce. Nekateri udarijo prej oziroma za moje pojme prehitro, drugi pa res v izjemnih situacijah. Če se ne moreš kontrolirat pojdi iz sobe in najprej sebe pohladi. Na A kanalu je oddaja v sredo zvečer o problematičnih otrocih. Je fajn, ker ti pokaže predvsem napake, ki jih delamo pa se jih sploh ne zavedamo. načeloma pa drži, da dobre stvari pohvališ, pa čeprav so nekaj čisto vsakdanjega, slabo obnašanje pa ignoriraš.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:45:59   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: faca

Sigurno nisi slaba mama. Otroka imaš rada in zanj skrbiš.

Slabo pa si odreagirala.
načeloma pa drži, da dobre stvari pohvališ, pa čeprav so nekaj čisto vsakdanjega, slabo obnašanje pa ignoriraš.

Jaz se kar pod tole podpišem.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:51:54   
Anonimen
Oh, a veš, kaj, če je edino to zaleglo, potem si naredila čisto prav. Rabila je mejo, kričala je po meji. Če je bila ena klofuta to, po čemer je kričala, je pač bilo to to.
Vem da se slabo počutiš, ampak vedi, da je mala to kllofuto že zdavnaj pozabila. Zapomnila si bo edino mogoče to, da če se ona obnaša grdo, je mamica zeloooo huda. To pa ni nič narobe.
Sicer ni fajn, da to pride v navado, amak glede na to, da se sekiraš zaradi tega, ti gotovo ne bo. Je pač bila ena lekcija za obe.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 31.3.2008 10:52:32 >

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grozna mama
31.3.2008 10:57:22   
Naja31
Ah, ne se sekirat.
Tudi sama sem bila stroga zagovornica načela, da jaz mojega otroka pa udarila ne bom, ampak potem pride pa tak trenutek, ko ti nič drugega ne preostane. Na srečo so ti trenutki zelo, zelo redki in tudi sama sem pogruntala, da udarec po rokici ali ritki nič bolj ne zaleže kot npr. da povzdignem glas. Posledica udarca je bila bolj moja slaba vest in občutek krivde. Jaz zdaj bolj igram na ignoranco, in to se mi zdi, da še najbolj učinkuje.

No, še vedno sem zelo proti tepežu in udarjanju, saj sem mnenja, d aje to bolj odraz nemoči staršev, kot pa neke učinkovite vzgoje. Veliko težje se je zadržati in mirno odreagirati, kot ga pa udariti. to je v bistvu še najbolj easy way out.

Včasih pa res ni druge. Priznam.


< Sporočilo je popravil Naja31 -- 31.3.2008 10:59:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grozna mama
31.3.2008 11:07:38   
Spark
Vem da se slabo počutiš, ampak vedi, da je mala to kllofuto že zdavnaj pozabila.
 
Mislim, da jo je res, oz. jo je verejtno malo strah, ker včeraj je potem bila cel dan zelo pocukrana do mene. Vse je hotela z menoj početi. Pa da jo peljem na WC, pa da jo problečem, ponavadi hoče da jo mož zvečer uredi. Pa hotela, je da jo dam jaz spati. Pa zelo se me je držala cel dan. Sedaj upam, da ji nisem preveč strahu zbudila, oz. ali pa se sama zaveda da je bilo vse skupaj zelo narobe. Ne vem.

Jaz bi v primeru, da bi se moj otrok tako obnašal, mu že zunaj obrazložila, da v primeru, če ne pride, ji pospravim na kolo,

Mož jo je prosil da gresta notri in se bosta kmalu vrnila, pa ni in ni hotela. Potem je pospravil kolo in se je začelo jokanje in na koncu jo je kar odnesel v hišo.

Jaz reagiram podobno kot ti - pošljem ga v sobo, da se ohladi, čez čas grem k njemu in se poskušam pogovorit, ga objamem in mu povem, da ga imam rada itd. Če se še ne pomiri, ga pustim, povem, da ga imam zelo rada, a da pravila morajo biti in jih je treba upoštevati, k meni naj pa pride, ko se bo pomiril. Se je zgodilo, da je prišel do mene šele po eni uri. Vmes je nehal kričati, si našel igračke in se zaigral. KO je prišel sva se pa lepo pogovorila.

Jaz sem upala, da se bo sam scenarij tako odvijal. Ampak, ona sploh ni hotela ostati v svoji sobi. Mož je hotel da jo kar zaklenemo, samo meni se je zdelo to malo preveč. Če smo jo pustili v sobi je kar odprla vrata in hotela ven. In ona bi šla kar ven, ker imamo v kuhinji balkonska vrata  in ta se ne dajo zakleniti ona pa jih z notranje strani lahko odpre in ona je mislila kar ven.
Ko pa sem bila z njo v sobi, sem jo skušala objeti, pa se v miru pogovoriti, pa jo prosila naj neha jokati da se lahko pomeniva, ampak nič od tega. Samo odrivala me je in ni hotela k meni. Sploh ni hotela nič poslušati.

IZVIRNO SPOROČILO: faca

Sigurno nisi slaba mama. Otroka imaš rada in zanj skrbiš.

Slabo pa si odreagirala.
načeloma pa drži, da dobre stvari pohvališ, pa čeprav so nekaj čisto vsakdanjega, slabo obnašanje pa ignoriraš.


Jaz se kar pod tole podpišem.

Malo sem razmišljala, in mogoče je res tako. In to je mogoče največja napaka z najine strani glede vzgoje.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grozna mama
31.3.2008 11:19:24   
srki
Se zgodi, vem pa, da je tistim, katerih otroci so pridi in ubogljivi, težko to razumet.

Napisala si tudi, da je razvajena. Mogoče bi bilo dobro, da bi jo postavili na "realna" tla, bo mogoče lažje.

Takšni izpadi so se tudi pri nas ponavljali, očitno samo faza. Dostikrat me je ob živce spravil, da sem še sama jokala. Da ga ne bi vsakič čez rit, sem angažirala mojega, se pravi očeta, pri njemu ni treba, da je ena čez rit, samo pogled in malo povišan glas, čez rit pa mu je še ni dal. 

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grozna mama
31.3.2008 11:44:59   
Šarki
jest jo pošljem v sobi in ji rečem da ko bo pridna pa lahko ven pride. pa včasih  tudi kakšno poriti dobi če drugo ne pomagauser posted image

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grozna mama
31.3.2008 16:55:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Spark
... in takrat sem jo 2x klofnila in enkrat povlekla za lase.

Dobro. Se zgodi in živci popustijo. Ampak dvakrat klofnila? user posted image Bi razumel dve po riti. Ampak klofnila 2x? Potem pa še za lase? user posted image Ne vem. V bistvu ni šlo za "vzgojno" ampak za znašanje jeze. Verjamem da ti je žal.

Mislim, da je prav da ji priznaš, da si naredila narobe in tudi razložiš kako si občutila, da se je to zgodilo. In tudi ona naj ti pove kaj je občutila (ne klofute, prej, zakaj je trmasto nagajala).

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: grozna mama
31.3.2008 16:58:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Spark
upam, da ji nisem preveč strahu zbudila,

Po moje si želi potrditve, da jo imaš rada. In pokaži ji to. Vendar ne zato, ker si jo kaznovala ampak zato ker jo imaš resnično rada. Edino to si želi občutiti.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozna mama
31.3.2008 21:38:42   
karmy
vzgojna klofuta ni nič slabega, grozno je da se to dogaja iz dneva v dan, in to grozni tepeži.. to da te pa spravi v kot, in da jo v skrajni sili udariš, pa se mi zdi da nisi grozna mama. samo pustiš se ji ne smeš. jaz morm tudi včasih mojega malega po riti, zdaj je že dovolj da ga bolj grdo pogledam da neha trmariti po svoje

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grozna mama
31.3.2008 23:15:22   
massylou
Sicer nisem zagovornica tepeža, ampak si najbrž že vedela, zakaj si to naredila. Sploh, če imaš otroka razvajenega, kot sama praviš. Taki znajo biti kar težki... Pa ne zapostavljat dojenčka zaradi tavelike. Se bo na obeh poznalo. Vključite se skupaj in tavečjo naredite za nepogrešljivo sestrico. Ji bo všeč. Malo traja in se je treba trudit, ampak se splača.

Aja, pa nekje sem prebrala (mislim daravno na forumu), da za vsako rit raste šiba. Tudi za majhno in histerično.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grozna mama
1.4.2008 7:01:54   
mateyka
vzgojna klofuta ni nič slabega, grozno je da se to dogaja iz dneva v dan, in to grozni tepeži.. to da te pa spravi v kot, in da jo v skrajni sili udariš, pa se mi zdi da nisi grozna mama.


se čist strinjam s karmy. ni treba zdej mostov požigat za sabo in se s pepelom posipat ter mislit, da zarad tega ne boš več mogla bit dobra vzgojiteljica svojemu otroku.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: grozna mama
1.4.2008 8:08:59   
kalbo
Grozno mi je in se grozno počutim. Včeraj cel popoldan in ponoči sem si vrtela film v glavi kaj sem naredila.


Naredila si edino pravilno stvar. No cukanje je meni mimo, če daš pa v takih ekstremnih primerih eno čez rit pa s tem ni nič narobe, če zaleže. Samo je treba ob umiritvi razmer obvezno povedat zakaj in kako.
Kaj si tamala misli...nič posebnega, s tisto klofuto maš ti probleme, tamala zagotovo ne. Te pa te stvari nikakor ne smejo spravit iz tira, ker bo tamala vidla, da lahko upravlja s tabo.

Pri našem tamalem je palilo, ko je po takem izbadu še vedno zganjal kričanje, da sem mu čisto lepo rekel, da ga imam zelo rad, samo takega obnašanja pa nikakor ne maram...kot bi odrezal, je bil mir. Zdaj je gre že kar sam v sobo cmerat, pa pride vedno ko nov nazaj.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: grozna mama
1.4.2008 8:40:04   
BlackyMouse
Vsem enkrat zivci pocijo. Zaradi tega nisi slaba mama.

Ampak povej ji, da to kar si storila, ni dobro. Da bo vedela, da se z nasiljem ne resuje tega. In povej ji, kako jo imas zelo rada. user posted image


_____________________________

Biti ljubljen pomeni več, kot biti bogat, kar pomeni biti srečen..

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: grozna mama
1.4.2008 11:10:09   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Kako naj pravilno ravnam, ob takem groznem joku, ko sploh nič ne pusti in ko hoče ona sama po svoje kaj delati? Ko niti noče poslušati da bi jo potolažila in se pogovorila.  Kako vi ravnate v takoh momentih?



Jaz sem tudi že grešila dolgo nazaj: kakšno po riti ali pa po rokici jo je fasala. Ampak dolgoročno takšen ukrep nima perspektive.

Ko pri nas nastopi zelo konfiktna situacija, to je ponavadi takrat, ko sem še poleg njene svojeglavosti utrujena, zmozgana in z glavobolom naredim tako: rečem si STOP, jo pokličem k sebi, vzamem v naročje in rečem: "Tako, zdaj se bova pa malo usedli in se pocrkljali." In takole v objemu se obe pomiriva, pa tudi pogovoriva se lažje in zaradi tistih petih minut time-outa, se stvari naprej spet normalno odvijajouser posted image

Poskusi nekaj podobnega. Mogoče bo šlo pa na ta način.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: grozna mama
1.4.2008 11:35:13   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Kako naj pravilno ravnam, ob takem groznem joku, ko sploh nič ne pusti in ko hoče ona sama po svoje kaj delati? Ko niti noče poslušati da bi jo potolažila in se pogovorila.  Kako vi ravnate v takoh momentih?



Jaz sem tudi že grešila dolgo nazaj: kakšno po riti ali pa po rokici jo je fasala. Ampak dolgoročno takšen ukrep nima perspektive.

Ko pri nas nastopi zelo konfiktna situacija, to je ponavadi takrat, ko sem še poleg njene svojeglavosti utrujena, zmozgana in z glavobolom naredim tako: rečem si STOP, jo pokličem k sebi, vzamem v naročje in rečem: "Tako, zdaj se bova pa malo usedli in se pocrkljali." In takole v objemu se obe pomiriva, pa tudi pogovoriva se lažje in zaradi tistih petih minut time-outa, se stvari naprej spet normalno odvijajouser posted image

Poskusi nekaj podobnega. Mogoče bo šlo pa na ta način.


To tudi pri meni pali, samo kaj, ko to ne vedno. pa sem potem tudi sam bolj mirna, drugače se pa samo sekiram.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




nuhalna svetlina


če bi imele samo ta dva G na izbiro, kam bi se odločile da bi šle na pregled za nuhalno svetlino?

dr. Strah Darja (51%)

dr. Pušenjak Stanko (49%)


Število vseh glasov: 263

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!