|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želodec me boli
1.8.2007 13:27:02   
hillmagic
Pozdravljene mamice in vse bodoce ki bomo to se postaleuser posted image . Meni zanima kako si lajsate bolecine v zelodcu Ker jaz imam strasne bolecine Me pece kot da bi se ogenj vnel tam notri user posted image Sem 7 mesecov nosecauser posted image . Ginekologinja mi je predpisala RANITAL Pojedla sem celo skatlico pa me se vedno boli, pece. Pijem tudi DONAT redno. Drugace ne kadim ne pijem alkohola in tudi kave ne uzivam Ne samo sedaj ker se noseca Ampak tudi tako v zivlenju.
Moj zelodec trpi, pomagajte s kaksnim nasvetom. Baje tavžentroža čaj pomaga. Ima kaksna izkusnje s tem
Hvala VAm
Pa lep dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želodec me boli
1.8.2007 13:58:41   
torcica
Hillmagic,

Tudi mene je nekje po 6. mesecu obupno začela matrati kislina, tako da mi je najbolj pomagal gastal, pa spanje v posledečem položaju je tudi pomagalo.

Pravijo, da je to od tega, ko dojenčku rastejo lasjeuser posted image  

Probaj, upam, da ti bo pomagalo.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želodec me boli
1.8.2007 14:18:09   
nuala
Meni je poimagal Bebe čaj ( janež in kumina ) pa tudi sirup iz zelenih orehov.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želodec me boli
1.8.2007 14:25:49   
tejč29
Neverjetno, ampak meni pa proti bolečini v želodcu in zgagi pomaga coca cola....

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želodec me boli
1.8.2007 15:27:56   
listek1
tejč29, tukaj se pa strinjam s tabo. To je sedaj moja najboljša prijateljica user posted image  Mene je želodec bolel in vse me je peklo notri že takoj na začetku. Sedaj se je zadeva končno umirila in upam, da bo tako tudi ostalo.Hillmagic probaj res coca colo. Meni je pomagala. 

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 9:32:41   
martinuška
Meni Ranital nikoli ni kaj prida pomagal, jemala sem (tako v nosečnosti kot tudi v "normalnem stanju") Rupurut.

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 10:46:13   
klepetka
mene je pa ravno danes zjutraj pri 4.mesecih nos. prvič tako bolel želodec da sem se ustrašila kaj je zdaj to.Ker me tud v prejšnjih nosečnostih ni nikol bolel

_____________________________



(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 10:50:03   
mojca 32
mene tudi matra zgaga in to čezdalje bol.hvalabogu da imam še zadni mesec pred sabo.od 7 meseca mi je pomagala pepsi in pa radenska sedaj pa NIČ. ravno včeraj sem se pregrešila in sem jedla drobtine pa me je takoj kaznoval mi je kislino tko nabijal da sem mogla bruhat pol sem bila pa vsa povožena.
ruporut je tako kot da ni MENI NE POMAGA NIČ. pomaga mi samo da polsede počivam in da tako tudi spim.
kar se pa laskov tiče  HA HA HA HA  to so vraže. plod je tako obrjen da ti brca v želodec in ti tako dviguje kislino. če bi bilo res da laski rastejo bi mogel moj prvorojenec imeti laske do riti pa je prišel gol vnuser posted image .
saj bo ti samo pazi kaj poješ.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 12:13:22   
AnaB.
Jaz imam težave z želodcem že kar nekaj let in ti bom napisala, kaj meni pomaga, da omilim bolečine. Če te peče zgaga, je to zato, ker vratar, ki zapira želodec, ne deluje pravilno (mali pritiska nanj) in posledica je uhajanje kisline v požiralnik. Količina kisline pa je v veliki meri odvisna od prehrane in načina življenja nasploh. Napisala si, da ne piješ kave, ne kadiš ... to je super. Poleg tega pa se izogibaj mastnim, ocvrtim, preveč začinjenim in kislim jedem. Nekaj dni  poskušaj jesti čisto pusto hrano, nič zabeljeno. Vsekakor se je potrebno izogibati pijačam z mehurčki in vsemu kar napihuje. Po jedi ni priporočljivo ležanje. Zaspati pa poskusi na levem boku in z vzdignjenim vzglavnikom. To bi moralo znižati raven kisline. Zavedati pa se je treba, da stres ZELO vpliva na količino kisline!!
Kar se pa tablet tiče...
Ranital in Rupurut delujeta povsem različno. Prvi skrbi predvsem za zaščito stene v želodcu, da ne bi prišlo do razjed, Rupurut pa pomaga, ko "peče". Ranital se navadno jemlje redno vsak dan nekaj časa, Rupurut pa po potrebi. Najboljši učinek pa se doseže, če se jih jemlje na prazen želodec. ZAto se včasih mnogim morda zdi, da jim npr. Rupurut ni pomagal, ker so ga vzeli kmalu po jedi, ki jim je povzročila zgago, in tableta ni mogla pravilno delovati.

To je le nekaj napotkov iz moje "prakse". Upam, da ti bo kakšen naset prišel prav.


_____________________________

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu mojca 32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 12:47:43   
Anonimen
Mene tudi že od 6. meseca zgaga daje. Absolutno ne smem kumar jesti. Že še samo en košček pojem me obupno muči.
Enkrat sem vzela Ranital, pa mi ga je G odsvetovala. Češ, da je na B listi. Rupurut pa lahko poješ brez skrbi. Včasih jih pojem celo do 5 na dan.

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 15:17:46   
Pia77
Enkrat sem vzela Ranital, pa mi ga je G odsvetovala. Češ, da je na B listi. Rupurut pa lahko poješ brez skrbi. Včasih jih pojem celo do 5 na dan.


Boljša argumentacija s strani G bi bila, da antacidi (Rupurut, Rutacid, Gastal, itd.) le nevtralizirajo želodčno kislino, Ranital (ranitidin) pa se absorbira v kri in deluje na celice, ki izločajo želodčno kislino. To, da je Ranital na B listi, pa ni kontraindikacija za zdravljenje v nosečnosti, kot je meni znano...

Če je zdravilo na B listi, to glede na objavljeno v registru zdravil pomeni: " Študije na živalih niso pokazale škodljivosti, vendar kontrolirane raziskave na ljudeh niso bile opravljene oziroma so študije na živalih pokazale škodljivosti, ki pa niso bile potrjene s kontroliranimi študijami na ljudeh."

Na B listi so praktično vsa zdravila, ki se lahko uporabljajo v nosečnosti, od penicilinskih antibiotikov, Lekadola, ipd. Na A listi pa so itak samo vitamini, železo in fiziološka raztopina... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 15:58:40   
snake
nisem noseča, ampak vem kako boli želodec, meni je pomagala tavžentroža, je res malo čuden okus ampak se splača

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 16:08:40   
hillmagic
O kako fino je zvedeti da nisem edina, ki jo matra zelodcek . Trebuscek raste pa upam, da otrocek ne cuti kako me boli zelodec. Ena mamica mi je svetovala TAVZENTROZO caj in ga pijem ga testiram sedaj Tako da za enkrat ne vem ce mi resnicno pomaga.
V torek imam G in bom prosila za kaksne tablete ker je res ze neuzdrzno in se zaradi tega zelo slabo pocutim. Tako custveno saj me vedno to matra in se ne pocutim najbolj Tako da user posted image . ****
Trebuscki pa mamice ce vam pade se kaksna ideja BOM VESELA
Hvala VAM

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želodec me boli
2.8.2007 16:15:50   
hillmagic
Mojca a ni grozno ker moras kar v sede zaspati Jaz se res pocutim kot nosecniski bolnik. Nic drugega me ne matra kot samo ZELODEC in ta kislina ki se zakuri notri kot da mam pozar v sebi. Splog ni vec vazno kaj dam v usta me boli Razbolen je. Coca cole joj a da to pomaga da mi vse razžre notri To pa prvic slisim donat pa kar spijem. Pa se magnezij je notri tako da ga v sumecih tabletih vec ne jemljem

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želodec me boli
3.8.2007 12:33:23   
ursy78
pozdravljene.tudi jaz imam večne težave z zgago.sem v 32 tednu nosečnosti,redno pijem donat,tabletov ne jem nobenih,vendar lahko povem da mi še najbolj pomaga 2 dcl vode-3 žličke sladkorja,to hiter zmešaš pa popiješ.meni pomaga,vendar pa moram to piti vsak dan sproti.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želodec me boli
3.10.2007 11:45:46   
hillmagic
SEm sedaj v 38.tednu nosecnosti in imam zvecer se vedno tezeve z zelodcem. Zadevo resujem tako da spim bolj pokonci potem ko pa se zelodcek umiri si spustim nizje da lahko normalno spim. Pred spanjem vzamem en Ranital pa spije vmes 1 dcl DONATA. Donat je res super zadeva pa se veliko Mg ima notri tako da je super za nosecnice...

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želodec me boli
2.4.2008 17:04:38   
hillmagic
Za tiste ki brskate po debati Po porodu me je zelodec nehal boleti. navada pitja donata pa je ostalauser posted image . Tako da je bilo pri moje primeru res dete tisto ki  je pritiskalo na zelodec da je bila potem stala pa tako dalje. Toliko.

_____________________________

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Želodec me boli
2.4.2008 17:12:52   
Majuska
Ker si omenila težave z želodcem, pa nimaš zgage, ti priporočam pitje čaja lakote. Ja, lakota se imenuje ... meni je zelo pomagala. Ranital običajno nosečkam ne predpisujejo, no, tvoj zdravnik že ve. Mogoče ne bi bilo narobe, da se izogibaš agrumom (pomaranče, limone...) in čebuli.

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Želodec me boli
3.4.2008 9:47:53   
žanai
Pozdravljena!

Pa zelo je pomembno, da ješ večkrat na dan po malo. Jej počasi. Vse to pomaga, da se ti med hranjenjem nabere čim manj zraka v želodcu. Zrak onemogoča pravilno delovanje mišice zapiralke v želodcu. Posledica pa je zatekanje želodčne vsebine v požiralnik in zgaga je tu.

Pri sebi sem opazila, da mi zelo pomaga, če mi po jedi uspe rigniti. Vem, da se sliši smešno, apak zgaga v trenutku preneha. Sama ne znam rigati, kadar hočem. Le po jedi sem nekaj minut v sedečem položaju in ponavadi mi uspe. user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Želodec me boli
3.4.2008 10:13:15   
srki
Meni zaenkat še donat pomaga, spadnje v napol ležečem položaju tudi, pride pa obdobje, ko  me po vsem peče zgaga, še po vodiuser posted image .

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Želodec me boli
9.4.2008 12:36:25   
jana84
Pozdravček!
Mene pa dejansko samo želodec boli, nič kaj zgaga ne peče. To se mi je pojavljalo že pred približno tremi leti in sem bila ne neki "dieti" (čim manj sveže zelenjave in sadja, kave, cvrtih stvari, kislega...). pa je pomagalo.
Sedaj pa sem noseča že skor 14 polnih tednov in me vsake toliko začne boleti želodec. Mama mi je svetovala naj jem v majnših količinah po večkrat. In zgleda da pomaga. Upam, da me kseneje res ne bo začela še zgaga peči, ker verjamem da je zelooo zoprno.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Želodec me boli
9.4.2008 16:00:18   
Inigo
tut jst mam že od začetka nosečnosti taževe z zgago. zdaj že vem česa se morem nunjo izogibat. to so:
- mandarine
- pomaranče
- ananas
- čokolada
- gazirane pijače
- pomarančni juice
- močno sladke jedi
- pikantne jedi
- čim manj soli

meni je G priporočala Rennie pastile. in pomagajo! na začetku, ko teh Rennie še nism mela, pa mi je pomagalo mleko. ampak so mi ga kasneje odsvetovali, saj naj bi dolgoročno še poslabšalo kislino... tako, da ga zdaj le do pol litra na dan spijem. prej pa sem ga tudi do 2 litra user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?