|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtci - vprašalnik
27.3.2008 2:17:54   
Bibči
Pozdravljeni!

Prosila bi vas starše, če bi si lahko vzeli nekaj minut časa in rešili vprašalnik o vrtcih katere vaši otroci obiskujejo (še posebej je povdarek na zesebnih vrtcih).

Sem Irena Kepeski, študentka 3. letnika sociologije na Fakulteti za družbene vede in vas prijazno vabim k sodelovanju v anonimnem družboslovnem vprašalniku, ki je del raziskovalne naloge pri predmetu Sociologija socialne politike. Cilj raziskave je spoznati delovanje javnih in zasebnih vrtcev v Sloveniji. Vaše sodelovanje v anketi je izjemnega pomena za razumevanje delovanja vrtcev saj bo bistveno prispevalo h kakovosti in objektivnosti rezultatov. Še posebej bom hvlažna staršem otrok v zasebnih vrtcih, saj je do teh podatkov težje priti, zaradi majhnega števila zasebnih vrtcev v Sloveniji.
Zagotavljava vam varovanje zasebnosti in tajnost vaših odgovorov. Anketa vam bo vzela največ 15 minut, zato vas prosim, da pozorno preberete vprašanja in odgovarjate zbrano.
Če imate kakršno koli vprašanje, mi lahko pišete na irena_kepeski@hotmail.com.
Izpolnjen vprašalnik bi prav tako prosila, če mi pošljete na e-mail naslov irena_kepeski@hotmail.com.

Lep pozdrav in v naprej hvala za sodelovanje!


Vprašalnik:


Dostopnost

1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec?

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca?

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec?

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga?

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj?

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja?

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok?

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako?

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje?

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)?

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti?

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj?

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno?

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne?

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)?

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj?

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)?

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način?

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika

2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtci - vprašalnik
27.3.2008 2:48:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bibči
1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec? Javnega.
2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca? Vrtec Jarše, enota Mojca, Ljubljana.
3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec? Sprejem v eno od enot vrtca (v enoto Rožle, hiša Zelena jama) na dan vpisa (če bi želeli), na premestitev v željeno enoto (čakanje na prosto mesto) pa en mesec.
4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga? Naša je bila OK.
5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj? Ja, ustreza (odprt od 6:30 do 16:30), ker jaz delam ponoči, moj Dragi pa si delovni čas prilagaja sam.
6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja? Naš vrtec je izmeničen (tedensko), vendar tega ne koristimo, ker ni potrebe. Če bi pa bilo to potrebno, sem pa vesela, da je na voljo.
7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? Ja, smo. Zaradi vsega - dobra hrana v zadostnih količinah, primerna oskrba (trenutno imamo izkušnje samo z jaslicami), zadovoljiva animacija, prijazne vzgojiteljice in realistična birokracija.
8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? Prestavila bi ga bližje svojemu domu user posted image .
9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok? Očitno ne, ker preberem veliko pritožb glede čakalnih dob v željenih vrtcih.
10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako? Ker so dražji od javnih?
11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje? Spremlja jo najbrž že, samo naredi očitno premalo.
12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)? Priredi odgovor pri vprašanju št. 9.
13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? A ni bilo to že vprašanje št. 7? user posted image
14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?  A ni bilo to že vprašanje št. 8? user posted image
15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti? Za jaslice jih ni, za ostalo pa ne vem.

Financiranje
1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj? Ne povem user posted image .
2. Koliko plačujete za vrtec mesečno? Ne povem user posted image .
3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? Po mojem mneju ne.
4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)? Polna cena jaslic v našem vrtcu je 545€ mesečno, kar je definitivno preveč, glede na to, da je minimalna plača v SLO 380€ netto.
5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj? Detajle bi morali popraviti - ne morejo kar zahtevati od tebe, da npr. prodaš vikend, drugače pa plačuješ astronomsko ceno vrtca. Saj ti vikend ne prinaša dobička in zaradi njega nimaš nič večje plače! Pa da se upoštevajo dohodki predpreteklega leta - koga briga, če sem imela jaz januarja 2006 plače 3000€, decembra 2008 bom pa zato plačala vrtca 545€, pa imam npr. sedaj 380€ plače?!
6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)? Ja kaj pa nam ŠE lahko obdavčijo? Zrak?! user posted image
7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način? Bi vplival, ja, ampak bi bilo pa boljše, če ne bi user posted image .

Splošno
1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec Pomanjkljivo.
• Cene programov vrtcev so previsoke Seveda.
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo Premalo ne (relativno gledano), se pa zagotovo 500€ manj pozna nekomu s 5000€ plače, kakor pa 100€ nekomu s 500€ plače.
• Preveč storitev je plačljivih Ja a je sploh kaj zastonj? user posted image
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika O, ja, to pa je.
2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države?
Dokler ne bodo vsi sodelovali in to z zanimanjem, ne samo po uradni dolžnosti, do takrat ne bo nič.

(odgovor članu Bibči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtci - vprašalnik
27.3.2008 9:57:21   
elizabeta p
1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec? javni

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca? vrtec Mojca,enota Kekec,lj

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec? Želeli smo ga vpisati s septembrom in v tem roku tudi dobili, vlogo pa smo oddali februarja.

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga? Mi smo imeli srečo, večina pa čaka.

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj? Ne. Daljši je naš delovni čas. Če ne bi imeli babice in dedija, ne vem kako bi.

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja? Da.

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? Da, vzgojiteljice so v redu, otrok se dobro počuti.

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? Delovni čas.

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok? Mislim da ne.

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako? Cena je po mojem vzrok.

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje? Zdaj se je začelo nekaj spreminjati, nekaj govorijo po TV-ju o tem kaj bodo naredili.

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)? Ne vem.

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? Pod št.7.

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? Predvsem delovni čas.

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti? Plesne urice.

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj? 1.razred.

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno? Približno 30 evrov.

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? Lahko bi bili večji, če si v 8. razredu je to zelo velik strošek.

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)?
Cene bi po mojem mnenju morale biti enotne po vsej državi.

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj? Ne, dosti jih ima napisane avte ipd. na stare starše...

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)? Da.

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način? Sigurno bi (več vzgojiteljic, elektrike, hrane...), ne vem pa za koliko. Odvisno tudi za koliko časa bi bil podaljšan. Ali za 1 ali za 5 ur?

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika


2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države? [/quote]
Mislim, da bi morali sodelovati vsi skupaj, saj je v naši državi ponavadi tako, da prelagajo odgovornost z enega na drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtci - vprašalnik
27.3.2008 11:25:20   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: Bibči

Pozdravljeni!

Prosila bi vas starše, če bi si lahko vzeli nekaj minut časa in rešili vprašalnik o vrtcih katere vaši otroci obiskujejo (še posebej je povdarek na zesebnih vrtcih).

Sem Irena Kepeski, študentka 3. letnika sociologije na Fakulteti za družbene vede in vas prijazno vabim k sodelovanju v anonimnem družboslovnem vprašalniku, ki je del raziskovalne naloge pri predmetu Sociologija socialne politike. Cilj raziskave je spoznati delovanje javnih in zasebnih vrtcev v Sloveniji. Vaše sodelovanje v anketi je izjemnega pomena za razumevanje delovanja vrtcev saj bo bistveno prispevalo h kakovosti in objektivnosti rezultatov. Še posebej bom hvlažna staršem otrok v zasebnih vrtcih, saj je do teh podatkov težje priti, zaradi majhnega števila zasebnih vrtcev v Sloveniji.
Zagotavljava vam varovanje zasebnosti in tajnost vaših odgovorov. Anketa vam bo vzela največ 15 minut, zato vas prosim, da pozorno preberete vprašanja in odgovarjate zbrano.
Če imate kakršno koli vprašanje, mi lahko pišete na irena_kepeski@hotmail.com.
Izpolnjen vprašalnik bi prav tako prosila, če mi pošljete na e-mail naslov irena_kepeski@hotmail.com.

Lep pozdrav in v naprej hvala za sodelovanje!


Vprašalnik:


Dostopnost

1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec? javni

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca?vuzenica

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec? je ni

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga? /

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj? ja, dela od 5.15 do 16.00

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja? ne

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?da, ker so vse vzgojiteljice zelo ok, ker se druži z sovrstniki, ker v vrtcu vlada pozitivna energija od vzgojiteljic do otrok dalje, čuti se, da niso e sodelavke in ni nobenih prepirov. le-ti najbolj prinesejo vrtcu črne madeže. predvsem pa zato, ker vse izhaja iz otroka in ne njih

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?nič

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok? pri nas ja

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako? ker je javna mreža tako organizirana

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje? tu bi se dalo kaj narediti

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)? nimam izkušenj

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?glej zgoraj

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?nič, mogoče več igral

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti?da

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj? 3031

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno?cca 120€

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? pri nas so super

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)? sprejemljivo

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj?da

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)?ne

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način? da, višji stroški

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika

2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države?velika


_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtci - vprašalnik
27.3.2008 11:44:55   
benika
Vprašalnik:

Dostopnost

1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec? zasebni katoliški

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca? Baragov vrtec

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec? nič

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga? čakalne dobe so predolge

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj? meni osebno da, ker imam podoben delovni čas kot vrtec

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja? da

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? da, ker otrok uživa tam

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? ne

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok? ne

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako? ker so cene bistveno previsoke

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje? ne

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)? ne

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? da

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? trenutno nič

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti? da, plesne urice, folklora, učenje angleškega jezika

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj? 2

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno? 102€

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? ne

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)?  Cene so bistveno previsoke, prav tako bi jih bilo treba poenotiti na ravni cele države, ne pa,da nekje plačujejo pol manj kot drugod, plače so pa enake

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj? ne, predvsem se ne strinjam, da je potrebno vpisat dohodke predpreteklega leta v prošnjo za znižano plačilo vrtca.

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)? kaj pa vem, saj skoraj nam ne morejo več ničesar obdavčit. Mislim, da ne bi bilo primerno.

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način? Sigurno bi. Povečal bi se prispevek za vrtec, za koliko, pa ne vem.

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika

2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države Pa saj država je dolžna reševat ta problem. Kdo ga pa bo, če ne oniuser posted image

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtci - vprašalnik
27.3.2008 13:01:34   
Bibči
Pozdravljeni,

najlepša hvala vsem, ki ste sodelovale v moji raziskavici. Resnično ste mi pomagale s svojimi odgovori.

Lep pozdrav,
Irena Kepeski

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vrtci - vprašalnik
28.3.2008 1:04:22   
Bibči
P.S.
Bi pa bila zelo hvaležna še drugim, če bi si vzeli malo časa in rešili vprašalnik :).
LP, Irena

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vrtci - vprašalnik
28.3.2008 13:30:04   
KatjaD
 
Vprašalnik:


Dostopnost

1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec?
Obiskuje javni vrtec.

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca?
Mladi rod, oddelek Vila Čira čara, Ljubljana

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec?
V ta vrtec je bil sprejet sicer naknadno septembra v roku 1 tedna (zaradi izpisov), na sam vrtec na splošno sem čakala leto in pol. Ta vrtec je namreč na drugem koncu Ljubljane tako glede na del mesta kjer stanujemo, kot tudi na del mesta, kjer sva v službah.

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga?
Ne, saj bi v primeru, da ne bi imela take službe, da sem delala takrat doma, lahko pustila službo, da bi čuvala otroka.

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj?
Ja. KEr optimalno paše v čas mojega delavnika.

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja?
Glede na to, da vedno bolj prehajamo v čas, ko se delavnik seli iz 7-15 na 9-17, bi se mi zdelo fer, glede na potrebe staršev organizirati tudi varstvo po 17-i uri. Mogoče s povprejšnjim pozanimanjem po potrebi med starši, ipd.

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?
Zelo, ker otrok tam uživa, z veseljem gre vsako jutro v vrtec, napreduje fantastično, hrana je odlična,...

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?
Prestavila bi ga na Rudnik, da ne bi potrebovala zjutraj ene ure, da pridem tja in v službo user posted image user posted image user posted image .

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok?
Ne, trenutno ne. Vrste so predolge in izgovarjanje na trenutne t.i. "baby boom" variante in podobno se mi zdi lari fari.

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako?
Nimam pojma - zaradi cene, dostopnosti???

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje?
Samo spremljanje problematike na žalost ni dovolj, treba je kdaj tudi kaj narediti v pravilni smeri.

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)?
Ne vem - a bi rekla, da je to zagotavljanje ali nezagotavljanje enakosti bolj v rokah ravnateljic, ipd. - sam princip komisijskega vprašanja in točk v njem se mi pa zdi povsem zgrešen, ker mi še zdaj ni logično, da ima brezposelen starš ali študent starš prednost pred zaposlenimi starši v čakalnih vrstah...

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj?
To vprašanje je že zgoraj!!!

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem?
Tudi to vprašanje je že zgoraj odgovorjeno!!!

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti?
Za jasli zaenkrat še niso imeli ničesar, za kasnejše stopnje pa ne vem, bomo videli, ko pridemo do tja.

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj?
3.

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno? cca. 105 EUR

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? NE.

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)?
Cene so načeloma previsoke, mislim pa, da obstajajo tudi prevelike razlike med vrtci znotraj posameznih občin in med občinami.

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj?
Ne, zdi se mi popolnoma nesmiselno, da se obračunava vrtec glede na plačo pred 2 leti - poleg tega pa nikogar ne zanima, če zdaj nimaš več enako visoke plače, čeprav naj bi se to upoštevalo ...

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)?
Ne, mislim, da bi morali to narediti brez povišanja davkov.

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način?
Verjetno bi se cena vrtca dvignila za nek procent...

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke

• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika

2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države?
Kdo pa ga bo reševal, če ne oni???

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vrtci - vprašalnik
1.4.2008 14:33:54   
pegi1
Vprašalnik:

Dostopnost

1. Ali vaš otrok obiskuje javni ali zasebni vrtec? zasebni

2. Ali nam lahko zaupate ime vrtca? mali svet

3. Kolikšna je bila čakalna doba za vpis otroka v vrtec od trenutka oddaje vloge za vpis do sprejema otroka v vrtec? takoj smo dobili

4. Ali se vam čakalna doba za vstop otroka v vrtec zdi primerno dolga? taksna bi morala biti tudi v javnih vrcih

5. Ali vam delovni čas vrtca ustreza? In zakaj? se kar, lahko bi bil kaksne pol ure dlje

6. Ali bi bilo po vašem mnenju ustrezno, da bi otrokom v primeru potrebe zagotovili izvajanje programa tudi po 17. uri popoldne, če vaš vrtec tega še ne ponuja? da

7. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? sem zadovoljna, ceprav bi raje bila v javnem-zaradi cene.

8. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? naj mu podelijo koncesijouser posted image

9. Ali menite, da trenutna ureditev sistema predšolske vzgoje zagotavlja zadostno število prostih mest glede na potrebe otrok? absolutno ne

10. Podatki kažejo, da le odstotek otrok v Sloveniji obiskuje zasebne vrtce. Zakaj je po vašem mnenju tako? zaradi cene, tudi mi smo nasega vpisali v zasebni vrtec samo zato, ker v javnem nismo dobili prostora

11. Se vam zdi, da ministrstvo v zadostni meri spremlja problematiko prostih mest na področju predšolske vzgoje? NEEE

12. Ali ministrstvo zagotavlja, da poteka vpis otrok v vrtce po načelu enakopravnosti (kadar je treba selekcionirati kandidate zaradi prezasedenosti – pogost pojav)? tega ne bom komentirala

13. Ali ste zadovoljni z vrtcem, katerega vaš otrok obiskuje, in zakaj? vrtec je ok, samo koncesijo bi moral imeti

14. Kaj bi spremenili v zvezi z vrtcem? ceno

15. Ali znotraj vrtca obstajajo še kakšni drugi programi, delavnice oziroma aktivnosti? ne vem, ker smo kmaj zaceli hoditi v jasli

Financiranje

1. V kateri plačilni razred ste uvrščeni glede na vaš dohodkovni in premoženjski položaj? mislim, da bi padli v cca 3-4 razred

2. Koliko plačujete za vrtec mesečno? placujemo 480eur, ker je zasebni

3. Ali menite, da so finančni prispevki občine zadostni ali ne? s tem nisem seznanjena

4. Cene programov v vrtcih za prvo starostno skupino (1-3 leta stari otroci) se gibljejo od 300 do 488 evrov mesečno. Kakšno je vaše mnenje glede cen za enakovredne programe v različnih vrtcih (cene so sprejemljive, previsoke,…)? cena je ok, ker ce racunas za manj se sploh ne izide, samo vecjo podporo drzave oz. obcine bi potrebovali

5. Ali menite, da trenutna zakonodaja omogoča pravično razporeditev staršev (mlade družine) v veljavne plačilne razrede glede na njihov dohodkovni in premoženjski položaj? zal bodo vedno kaksne luknje

6. Ali menite, da bi bilo primerno in upravičeno, da bi država s povišanjem davkov zagotovila brezplačno predšolsko vzgojo (tako kot na primer zagotavlja srednješolsko izobraževanje)? bilo bi upraviceno

7. Ali mislite, da bi daljši delovni čas vrtcev vplival na ceno programa? Koliko in na kakšen način? ne bi smel

Splošno

1. Kje vidite pomanjkljivosti v sistemu zagotavljanja predšolske vzgoje? (Obkrožite)
• Nezadostno število prostih mest v vrtcih in dolga čakalna doba za vpis otroka v vrtec
• Cene programov vrtcev so previsoke
• Starši z dobrim ekonomskim in premoženjskim statusom plačujejo premalo
• Preveč storitev je plačljivih
• Ponudba osnovnih programov vrtcev ni dovolj pestra in raznolika

2. Koliko se Vam zdi pri reševanju tovrstnega problema pomembna vloga vrtcev, občine, države?
najvecjo vlogo ima tu drzava in naj jo tudi resuje

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vrtci - vprašalnik
7.4.2008 12:26:54   
Bibči
Vsem, ki ste izpolnili vprašalnik se močno zahvaljujem.
Jutri me pa čaka še predstavitev seminarske :).
Lep pozdrav,
Irena

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vrtci - vprašalnik
8.4.2008 8:58:51   
tojeto1
Bibči,
A te lahko prosim, da narediš kopijo svoje seminarske in jo pošlješ na Mestno občino Ljubljana. Pošto naslovi direktno na župana in napiši, da so starši želeli, da bi tudi on zvedel kaj več o tej temi.
Sicer pa.... kako je šlo na predstavitvi?

(odgovor članu Bibči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...
Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?