|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:05:34   
onina
Naš 1,5 letnik od 11 meseca spi v svoji sobi. V začetku je bil v mali posteljici z ograjo. Imela sva ritual: v posteljico nekaj minut pred 20.00, prižgat uspavanko, lupčka in sem šla ven. zaspal je v 10-15 min. Spal je celo noč, zjutraj se je zbudil okrog 6.20.
No, sedaj pa je 3 dni v veliki posteljici (190x90). Ritual pred spanjem je enak, le da sedaj zleze iz postelje in pride v dnevno sobo in potem ga pošljem nazaj v posteljo in čakam pred vrati. Ko slišim, da leze dol s postelje, mu rečem, da mora ninat nanat in se takoj potuhne, dokler ne grem iz sobe ven, potem pa hoče zopet dol. No, potem sem se usedla na fotelj v sobi in čakala. Ven iz postelje potem ni več šel, se je pa kar matral, da je zaspal. Vsakič je trajalo 1 uro, da je zaspal. Ponoči se tudi bolj premetava, kljub temu, da sem malce "ogradila" posteljico z igračami in odejo. No, zjutraj pa vstane že ob 5.40.

Me kar prime, da bi ga dala nazaj v malo posteljo, po drugi strani pa upam, da se bo kmalu navadil na veliko postejo in, da bo hitreje zaspal - brez tega, da sedim zraven. Sept. namreč pričakujemo novega člana.

So se vaši otroci hitro navadili na veliko posteljo? Seveda govorim ob 1,5 letnikih, kateremu ne moreš še toliko dopovedati. Moram reči, da čisto nič ne joka, tudi kliče me ne, le dol iz postelje hoče. Študiram, če naj ga dam kasneje spat, da bo bolj zaspan in bo hitreje zaspal...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:14:10   
Naja30
To tudi mene skrbi, kako bo. Stara je 19m in počasi bo treba it v večjo posteljo, saj je 120/60 je skoraj prerasla. Zdaj tudi naša zelo lepo zaspi v tej postelji, me pa skrbi kako bo.
Poamagala ti nisem, upam da bo katera kaj pametnega napisala.user posted image

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:23:26   
cuma
Mislim, da imaš dober sistem ...še malo vztrajaj pa bo user posted image !

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:41:21   
bambam
Ja, tudi jaz mislim da ti kar dobro gre. Dokler ne joka je super.Le vztrajna moraš bit. Kaj pa je to tri dni.
Mene še to tudi čaka ko bo dobila svojo sobo in veliko posteljouser posted image .

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:44:10   
*alja*
no moja user posted image je v mali posteljici spala od 20.00 do 8.30 včasih še dlje. Zdaj je od januarja v veliki postelji in spi občutno majn. Večer gre spat 20.30 zjutraj pa vztane ob pol sedmih. Včasih tudi ponoči pride k nama spat, najhuje pa še to da odide čist po tihem (da se sploh beibifon ne oglasi) dol v spodnji štuk k babici (to mi je naredila nekje 3 krat).

Ja je drugače ko spi na veliki postelji, ampak vztrajaj in bo vedno boljše.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 13:51:02   
kristinaj
malo 15m bomo morali tudi mi preseliti v svojo sobo, ker oktobra pričakujemo novega člana in tudi razmišljam ali jo pustiti v sedanji posteljici ali jo dati v večjo. mogoče bi ji pa v sobo dala obe postelji, njeno in novo večjo in bi videli kako bo šlo... še razmišljamo v tej smeri..

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 14:23:02   
onina
Ja, zdaj je res le 3 dni odkar uvajamo...bom še kar vztrajala.
Moram pa rečt, da potem, ko po eni uri končno zaspi, da sem tako utrujena, ko sedim tam na fotelju, da grem lahko samo še spat in potem nič ne naredim. Tudi mož med tem časom ne sme nič delati, ker mora biti tišina, ker drugače sina vse zmoti. Najbolje, da začnem vrteti CD z uspavanko ali pravljico, ki bi se ves čas vrtela, dokler ne bi zaspal. Sedaj ima tisti zvezdico zaspanko, ki poje le 10 min in potem je tišina.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: navajanje na veliko posteljo
3.7.2008 20:38:02   
K_a_t_i
Onina, naš 16m prav tako ne more in ne more zaspati zadnjih par dni. Pa ga nismo nikamor prestavljali. Mogoče pa sploh ni kriva postelja, ampak vročina ali pa enostavno ne rabi več toliko spanja.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: navajanje na veliko posteljo
4.7.2008 10:01:17   
onina
Ne, ni vroče. Še prav fajn zrak je glede na prejšnji teden.
No, včeraj ob 20.00 ga dam v posteljo, prižgem CD z uspavanko in se takoj usedem na fotelj (na koncu postelje, obrnjena nekoliko stran od sina). Po 20 min je zaspal! Sem bila ful vesela. No zjutraj je pa vstal že ob 4.40 in je mož šel k njemu, se ulegel zraven in je zaspal nazaj...ob 6.20 sva ga morala pa zbuditi. :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: navajanje na veliko posteljo
4.7.2008 10:56:59   
kalbo
Zvij kovter v palačinko in ga malo zagradi, ker se na tako velikem prostoru ne počuti varno. Otroci se morajo zmeraj nekam tiščat. Naredi tako in skoraj zagotovo bo spal tako, kot je v tamali postelji. Pa kaka igrača (pri nas je Nodi) ne škodi, da pol rečeš, da Nodi tud spi...

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: navajanje na veliko posteljo
4.7.2008 11:27:52   
lenika
Naš je star dobri dve leti in še vedno spi v posteljici, tako da to čaka tudi nas. Spi pa še vedno tudi v najini sobi.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: navajanje na veliko posteljo
4.7.2008 12:47:30   
onina
Ja, ima krokodila (toliko velikega, kot je on) na eni strani, na drugi pa žabo, pikapolonico in delfina! user posted image  Je kar "ograjen". No, to noč sem živalice še bolj zraven njega dala in je bilo očitno bolje. Postelja je le široka 90 cm, prej pa 60 cm.

Je zelo potrpežljiv fantek in se hitro navadi na nove stvari. Ma, saj če ne bi pričakovali novega člana, sploh  še ne bi začela z uvajanjem...tako pa si rečem, da imam sedaj čas še dobra 2 meseca, kajti potem, ko bosta dva, bo manj časa za take stvari.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: navajanje na veliko posteljo
5.7.2008 7:40:52   
onina
Včeraj je rabil pol ure, da je zaspal in potem spal celo noč do 5.20, ko smo vstali. Upam, da bo jutri vsaj za pol ure potegnil spanec...user posted image .

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: navajanje na veliko posteljo
6.7.2008 20:34:17   
K_a_t_i
Onina, sem te pozabla vprašat kako je s spanjem user posted image . Po današnji žurki bo ziher brez problema omagal! user posted image

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu onina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: navajanje na veliko posteljo
6.7.2008 21:26:32   
Paštetka
se strinjam s kalbotom.

Jaz bi šla kar ven iz sobe, če si tako do zdaj počela in če želiš to početi še v prihodnje, ker se bo navadil, da si v sobi v fotelju in bo tudi potem v prihodnje to zahteval.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: navajanje na veliko posteljo
7.7.2008 7:52:22   
onina
user posted image  Po včerajšnji žurki je zaspal v avtu in spal 20 min, ko smo prišli domov, je bil kot prebujen user posted image ! No, nekaj čez 20.00 je šel v posteljo in potem, po 20 min, sem mislila, da bo zaspal, pa nič! Pa soparno je bilo v sobi, pa križ me je bolel...v glavnem, po 40 min pošljem moža v "boj". Pa pride mož po 5 min ven, da zdaj pa spi...ja itak!user posted image  No, potem sem šla samo še spat.
Ja, in kaj sem delala tistih 40 min v sobi. Sedela na kavču in razmišljala, kako bom šla danes k mizarju, da mi odreže les za vratca, da bom zaprla izhod iz postelje. Morda bo pomagalo...pa morda bo zjutraj tudi malce dlje spal. Danes smo vstali ob 5.20...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...
Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?