|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroško kakanje
17.5.2008 20:41:40   
Anonimen
moja tamala 2 leti stara je začela neki afne guncat s sračkanjem. ene parkrat je kakala tko trdo da ji je kakec na pol rite ven se zataknu in sem ji ga mogla na silo izvlečt do konca user posted image no zdej pa ne kaka tut po 4 dni ko ji dam pol svečko. mogoče zadržuje ne vem, mogoče od bojazni pred bolečino? ampak že prvotno ne vem zakaj je tako zaprta. pa sem ji dajala slivov sok (zdej ga ne mra več pit), probiotične jogurte, kruh polnozrnat kar ga poje, muslije, sadje, kompote s slivami, ma ne vem kva se še nisem zmisnla. tko da glede na to da ji ni nič pomagal, sem šla učer kupit sirup portolak. učer je pojedla 2 žlici, dons 2 žlici, kakca pa še od nikoder. v zadnjo je kakala v torek zvečer, no v torek smo ji dal svečko in je kakala 2x. sem ji hotla prele dat svečko pa so ostale pri babi, tako da do jutri zjutraj še počakam, pol ji jo pa dam.

no v glavnem..v kokem času naj bi tale portolak začel delvat? kok časa hudič naj ji ga dajem? vsake tok časa probam, če bo kakanje ok pol neham, drgač nadaljujem al kaj?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroško kakanje
17.5.2008 20:52:24   
ana b
Ojla Larči!
Portalak deluje bolj dolgoročno in mehča blato. V tem trenutku, bi bila verjetno boljša svečka, ki deluje takoj.
Upam, da uspešno rešite.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otroško kakanje
17.5.2008 21:17:23   
frutka_
Na splošno je dobro skrbet za zdravo prehrano ampak če vzrok ni organski ampak psihični se ga boste težje rešili kot s Portalakom. Na žalost. Bodi prijazna, ne noret, potrpežljiva,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otroško kakanje
17.5.2008 21:32:13   
Anonimen
nič ne norim.
ja anab sej vem da je trenutna rešitev svečka. ampak to bo že tretja v 14 dneh in tokrat je v tem času tudi samo kakala. in to ni rešitev. ker po svečki zdej bo kakala, pol pa spet ne bo dokler ji spet ne dam svečke.

seveda skrbimo za zdravo prehrano, ampak neki ni ok. k s tako prehrano kukr jo ima bi mogla čist normaln kakat??!!

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otroško kakanje
17.5.2008 21:42:05   
frutka_
Saj pravim, to so tipične težave z zadrževanjem blata in so najbrž psihičnega izvora. Veliko otrok ima to težavo. Običajno izzvenijo in se pojavljajo ravno z nastajenjem ega. Otrok  začne sebe umeščati v okolje, v širši prostor, začne se zavedtai sebe na drugi ravni, govorit v 1.osebi ipd.. In v tem času ugotovi, da ni fajn, ko mora kaj dajati, ker je še vedno vseeno vse njegovo. Ne deli rad. Nima dovolj izkušenj. Zmeden je. In tudi tega (blata) ne želi dati od sebe stran, ker meni, da je to del njega. Recimo enako kot da bi ji prst kdo odrezal, ga vrgel v školjko in ga splaknil. To je vendar njeno!In tega ne bo dala od sebe.
Zato ti pravim bodi potrpežljiva, najbrž se ne bo rešilo čez noč. Pač še ena nova razvojna finta, ki potrebuje svoj čas in izkušnje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otroško kakanje
17.5.2008 22:09:11   
pikalonca
Ja frutka je zelo fino napisala, se povsem strinjam. Mi smo z našo imeli full težave s kakanjem od drugega leta (ko smo se rešili plenic), pa do predkratkim. Kakal smo enkrat do dvakrat na teden in takrat jok in stok za znoret. sprobala sem vse možno od prehrane in sirupa. Nič. Res je vse na psihi. In sedaj moram reči, da se stanje izboljšuje, saj kakamo vsak drugi dan in to brez joka. Je pa res sedaj ogromno olajšanje zanjo in za naju, ker tisti jok ob kakanju je bil ubijajoč. Joj upam, da nas to ne čaka še pri tadrugem.
Lara lahko ti svetujem le to, da bodite z njo čimbolj potrpežljivi. Za vsako kaknje jo pohvalite, jo nagradite,... Skratka naj sprejme kakanje kot en lep dogodek user posted image . Pa srečno.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otroško kakanje
18.5.2008 0:05:13   
viv_
Pri nas je bila ista štala, trajalo je skoraj eno leto - od enega do dveh let. Ko je šla ven iz plenic je bilo pa tega konec.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otroško kakanje
18.5.2008 18:52:39   
nezka1
Pozdravljena!

Sama imam sina, ki ima CP, spastična diplegija 1.stopnje. Ima tudi probleme s kakanjem. Sedaj ko sva bila v Soči na rehabilitaciji so mi svetovali naj mu dam zjutraj na tešče v hrano  BIOKOR - hitro za urejanje prebave. Kupi se lahko v LJ na tržnici BTC-ja ali naročiš po pošti.Stane 3,13 evrov, je pa na naravni bazi. Nama pomaga! Če rabite naslov ali telefonsko  mi povejte, da vam posredujem podatke.

LP, Nežka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otroško kakanje
19.5.2008 9:12:36   
tins
Tudi pri nas vsake toliko pride obdobje nekakanja, predvsem so bili problemi pozimi. Sedaj pa, odkar je grozdje po trgovinah, ni nobenega problema več- tamala ga ma ful rada in ful jo požene.

(odgovor članu nezka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otroško kakanje
19.5.2008 13:15:22   
s.
Pijte iztisnjen sok svežih pomaranč na tešče, pa bo. Pomaga!

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otroško kakanje
19.5.2008 19:14:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: s.

Pijte iztisnjen sok svežih pomaranč na tešče, pa bo. Pomaga!


pije! ne pomaga!

zdaj je spet dobila vročino in greva jutri spet k dohtarju.

(odgovor članu s.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otroško kakanje
20.5.2008 12:02:02   
PIRANJA
Lara,

vem da je najlažje svetovati, pa vendar, poiskusi ugotoviti kaj jo zapira, so to keksi, lahko tudi kako sadje.

Jo tudi goveja juha ne odpre?

P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otroško kakanje
16.6.2008 14:30:49   
soncnica07
Poskusi z mešanico zmiksanega jabolka in banane - s tem, da pustiš da oksidira in ji šele nato ponudiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: otroško kakanje
16.6.2008 14:51:43   
Blink1
Verjetno je nič ne "zapira". Pri nas je bilo enako... smo mislili, da je samo zaprta, pa ni bilo tako. eno leto se je vleklo, da je spet začela kakati kot treba. Od drugega do tretjega leta starosti. Meni se je skoraj zmešalo... res.

Lara... vem da svečke niso rešitev, ampak če dolgo ne kaka, ji jo pač daš. Ne gre drugače. Ziher je razvojna faza. Skrbi samo zato, da bo blato mehkejše. Čeprav je tudi to težko, ker se strdi, ko ga tako dolgo zadržujejo.

Jaz sem ji dajala Lactecon. vsak dan... da je bilo blato mehkejše. Hrana pa NE pomaga, ker to ni zaprtje ampak psiha.


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu soncnica07)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: otroško kakanje
16.6.2008 14:54:57   
nežka
Poskusi z mešanico zmiksanega jabolka in banane - s tem, da pustiš da oksidira

Ali ravno banana in oksidirano jabolko ne zapiratauser posted image

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: otroško kakanje
17.6.2008 9:19:21   
pikipu
Lara, pri nas je bilo podobno. Nič ni pomagalo, ne hrana, ne sirupi, tudi svečke ne. Sirupa mi celo ni hotel piti, kot da bi vedel, za kaj gre. Pa sem ga dala na kahlico. Ko je začel kakat vanjo, se je uredilo čez noč. Zdaj kaka enkrat, včasih tudi dvakrat na dan, ampak samo v kahlico. Bog ne daj, da sva kje zunaj, in ni kahle zraven. Bo zadrževal kakec, dokler ne prideva domov, ko ga dam na kahlo.

Počasi s potrpljenjem, pa bo. Aja, ko sedi na kahlici, bereva njegove najljubše knjigice, pojeva, ploskava, skratka se zabavava, ko se pa pokaka, pa to seveda neznansko občudujemo. Ko nesemo kakec v školjko, se pa lepo posloviva od njega, mahava, pošiljava poljubčke in podobno. Ja, in kahlo ima tako rad, da bi kar sedel na njej in sedi tudi, ko je oblečen.

Srečno!

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: otroško kakanje
17.6.2008 9:34:54   
šnucika
Pri naši ne pomaga niti kahlica.Noče in noče,zmožna je po večkrat na dan zadržat,saj nima klasičnega zaprtja in jo tišči vsak dan.
Zadrži tudi drisko,ker ona noče...to mi tudi jasno pove..."ne bom"...ko jo vprašam zakaj.."ker nočem"...in ji iz ritke kar kaplja.user posted image

Nič je ne boli,ker ima večinoma mehko blato.Veliko pije in ima dobro prehrano,pa še Lactecon ji dajem včasih,ko noče po par dni na kakanje.

Ko t je že N&N napisala - psiha je tu problem.

Ja in naša je fenomen...že dvakrat sem ji poskusila s svečko...pa jo zadrži,četudi jo prime in ji kar kaplja ven...ampak ona noče in nima časa.

Včeraj je svečko zadržala in se po 5. dneh pokakala šela popoldan po "dozi" grozdnega soka in Lactecona.

Ja,takle mamo....

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu pikipu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: otroško kakanje
19.6.2008 9:29:29   
Blink1
Jaz sem jo na koncu v bistvu "prisilila" da je sedela na kahli tako dolgo, da je kakala. Ker tako ni mogla stiskat ritke. In res sem jo tiščala dol, dokler ni spustila.. Mater milouser posted image Res je bilo neznosno...

No... potem pa se je malo pred tretjim letom čez noč končalo... in zdaj kaka brez težav (trkam na les).


_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: otroško kakanje
27.6.2008 8:15:50   
Anonimen
pri nas se je tole nesranje končalo samo od sebe. neki časa je bla na portolaku mal je pomagal, pol mi ga je pa zmanjkalo in sem ji ga nehala dajat, in zdej spet kaka brez problema??!! user posted image

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?