|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali se barve ujemajo.

image
Slaba mama sem - pogrešam svoje življenje pred otroci. (Osebni arhiv)
/11


Odšla sem v kopalnico in se pretvarjala, da delam nekaj pomembnega, a nisem, le gledala sem v ogledalo in iskala sledi osebe, ki je včasih gledala nazaj. Zajokala sem v slovo vsemu kar več nisem in sem nekoč bila.


Skuhala sem si kavo in je spila preveč. Zraven sem pojedla keks, dva, tri. Še tebi sem dala enega. Danes sem slaba mama, ne najdem volje, da pripravim zdrav zajtrk.

 

Pogled skozi okno naju vabi na sprehod. A danes sem slaba mama, ne najdem energije, da bi šla ven. Iščem izgovore, namesto da bi iskala moč.

 

Popoldan, ko mirno zaspiš, zaspim zraven tebe. Slaba mama sem, namreč ta čas bi morala nameniti kuhanju in pospravljanju.

 

PREBERITE TUDI: Nakupovanje ni "čas za mamo"


Slaba mama sem, tudi ko ostali otroci pridejo domov, mi pripovedujejo zgodbice, a jaz jih le na pol poslušam, saj moji možgani ne zmorejo več.

Ne najdem motivacije, da bi z njim ustvarjala, jih učila. Le nemo jih opazujem in upam, da "slabe mame" ne bodo spregledali.

Slaba mama sem - pogrešam svoje življenje pred otroci.


A tudi v najslabših trenutkih slaba mama ljubi svoje otroke tko kot v najboljših. Zanje bi dala svoje življenje.

In mogoče slaba mama ni nikoli zares slaba. In tako kot ne obstaja slaba mama, ne obstaja niti super mama.

Je le mama - iz mesa in kosti. Ni ji treba peti slavospevov, samo razumeti jo je treba.

Je izjemna učiteljica. Uči nas sprejemati naše najtemnejše dele, uči nas odpuščati sami sebi, uči naše otroke, da nihče ni popoln in tudi sami ne rabijo biti. Uči nas, da so v življenju vzponi in padci.

 

PREBERITE TUDI: 10 smešnih situacij utrujenih mamic

 

So dnevi, ko premikamo gore, ko vse teče gladko, a pridejo tudi dnevi, ko na plan privre "slaba mama". Tudi ona je dobrodošla.

 Sprejmi "slabo mamo", da boš lahko zares dobra. 

 



urška iršičSem Urška, mamica štirih otrok. Po poklicu sem organizator socialnih mrež.

Sem učiteljica joge in plesa za otroke. Več let sem vodila svojo plesno šolo.

Svojo četrto punčko sem rodila doma. Priprave na njen porod so me vzpodbudile, da se podam v svet dul, ženskih, dekliških in materinskih krogov in tukaj sem odkrila svoje poslanstvo, ki je pomoč nosečnicam, mamicam, porodnicam in družinam.

V svojem delu zelo uživam.

Moje življenje se vrti okoli narave in naravnega življenja. Vse kar mi je ljubo je povezano z naravo.

Sodelujem v neprofitni organizaciji Inštitut Umbilica, ki se ukvarja z izboljšavo možnosti v obporodnem obdobju. Več o meni poglejte na Facebook profilu Urška P. Iršič in Skrivnost žensk.

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
19
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
12
GZS v javnem pismu proti krčenju sredstev ...
Slovenski založniki in knjigotržci odločno in enotno nasprotujemo krčenju javnih sredstev za pisano slovensko besedo, so...
8
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
8



Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?