|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:00:12   
Anonimen1
Takole. Razglašam, da se mi je zmešalo. user posted image  Ne vem več kako naj še obvladam 2, letnika! To ni več res. Nič ne pomaga, zlepa ni šlo ne s pogovori prošnjami, obljubami, ohlajanjem, kaznovanjem, splho z kaznijo in ohlajanjem je prizadet tudi starejši otrok, je recimo prikrajšan za sprehod in igro sp prijatelji ker mlajši brat ne popusti tudi po par ur.
že od septembra imamo skozi ves dan tkao noršinico. Že ko se gospod 2-letnik vstane, najde kaj, da ali razbije ali razmeče ali strga, če ne pa je vsaj treba natepsti ali ugrizniti starejšega. Jaz pa ko sebe urejam res ne morem še čakati, kdaj se bo grof vstal. 100 x sva že šla skozi se pogovorila, sem mu dala možnost izbire, pomoči, da naredi sam: NE, NE, vrže se na tla pri vhodnih vratih tuli, tolče z glavo po njih, mene brca. Ker moram še večjega urediti, priznam, da bi malge najraje z enometsko kuhalnico tako po ta zadnji, da bi jo magar zlomila pa se uspem krotiti. Pa NE oblečt, pa NE te trenerke, NE teh nogavičk, ga bo ati oblekel (ker ve, da ga ni doma zjutraj) NE bundice, NE čevljev, NE grem od doma, NE grem v avto, NE, NE, NE. V avtu pa cca 15 minut brcanja, otepanja, nagajanja starejšemu - grizenja, praskanja...
V vrtcu je kot miška, gre pa rad, ampak ko pridem ponj, najprej me je vesel, se pocartava, pa ga spet piči - res ne vem kaj naredim narobe - NE bom se oblekel, NE grem domov, TU bom ostal, NE v avto, NE to, NE tja. Ponavadi imamo potem še popoldne tak, v 'veselem' razpoloženju. Pa se mi smili večji otrok ker potem niti ne upam vem, ker to je tako v knjižnici trgovini, na sprehajalni potki, da ni za zdržat.
Prosila bi vas za pomoč saj so mi danes popustili živci in sem prijela malo manjšo kuhlo da se je malo ohladil, potem pa je bil kot v jaslicah priden tiho in pobožen.
Zelo vzgojno, ne? Vem da je bilo to narobe mali ni kriv, kriva je moja reakcija, ampak po mekaj mesecih se nisem mogla zadržati.
Zdaj se jočem, hudo mi je, obup od mamice kaj?


Kakšen nasvet? Ima katera tak karakter - nepremakljiv, neizprosen? Ne morem več tako, ko gledam druge otroke kako mirno recimo gredo s starši v knjižnico ali v trgovino pri nas je to eno samo prepovedovanje, dovovedovanje, na koncu že otak dretje, kaj naj s takim karakterjem, ki mi dan zagreni že navsezgodaj?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:17:39   
lilka
Nimam nasvetauser posted image , ti pa lahko povem, da se pri naši 19M tudi začenja tako obdobje, al kako naj temu rečem sploh, zjutraj imamo že 3 tedne težave, ker noče bunde in čevljev oblečt, ampak ker sva oba z možem in ker imamo dovolj časa se nekako spogajamo, pa jaz jo zelo na trdo primem, držim in jo oblečem,  če drugače ne gre, na noben način.
Je pa včeraj prvič dobila izpad, ko je babi prišla ponjo v vrtec, kot ga opisuješ ti, NE oblečt, NE domov, NE v avto , NE privezat in je tulila tako, da je dvakrat bruhnila in seveda spravila babico v totalni obup. Pa me je mami zvečer vprašala, kaj pa naj bi naredila, vse sem poskusila nič ni pomagalo, pa ji nisem znala odgovorituser posted image , kot tudi tebi ne znam, jaz ne vem, kaj bi, meni še ni kaj takega naredila, jaz je še nikoli nisem udarila nikjer, ampak v tistem trenutku ne vem, če nebi tudi meni popustili živci, ostali starši so jo hodili spaševat če je vse vredu, če lahko kaj pomagajo, mislim groza....jaz vem, da s tem če bi jo mahnila nebi nič dosegla, ker je bla že prav histerična, ma kaj pa vem,.... težek stavri so to, ker ko se začnejo nabirat imamo potem starši vedno manj potrpljenja, otroci pa postajajo vedno bolj trmasti, ker vidijo, da nas iz tira spravijo...

< Sporočilo je popravil lilka -- 26.11.2008 9:20:15 >


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:34:19   
aluš
Oh, kuhalnica gor al pa dol.
Vem, da bom popljuvana, ampak tako je bilo pri nas.

Sicer otrok še zdaleč ni bil tako "katastrofa" kot tvoj, ampak ko ga (je) zagrabilo, ne popusti. Trmast ko sto user posted image . Ne razlaga, ne dve varianti, ne prigovarjanje, obljube, podkupovanje ni pomagalo. Osamitev v sobo - pokvaril vrata, učinka nič. Potem sem mu enkrat rekla, da ga bom s kuhalnico po riti. In sem ga, samo enkrat sem udarila. Od tistega časa, če je kaj res trmaril (to je bila zadnja faza, uporabljena cca 1x na tri tedne), sem rekla, štejem do pet, če ne prideš sem oz. kar koli že, grem po kuhalnico. In začela šteti. In je delovalo. Čudežno in vedno. Če me je kdaj mal čudno gledal, če resno mislim, sem šla samo proti kuhunji, mu je bilo takoj jasno.

Tako, da moj nasvet, ne se sekirat. Jaz mislim, da je zapiranje v sobo veliko hujše maltretiranje otroka, kot grožnja s kuhalnico. To je moje mnenje oz. iz izkušenj pri mojih otrocih.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:34:34   
žigolino
Pri nas je pomagalo ignoriranje ene par dni,pa v piđami smo ga enkrat odnesli ven pred avtom se je pa gospod premislo in prosil naj ga oblečemo.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:42:10   
eva1
Ja mi je čist poznano to! Imam doma frajlo ki bo v začetku januarja stara 2 leti in je ena velika trma in misli, da bo kar po njeno..se tolažim s tem, da bo kmalu minilo-vsaj se spomnim, da je pri tavelkem to nekje pojenjalo, ko je bil star 2.5 leta! Jaz se ji sploh  ne pustim..danes smo zaspale za v vrtec, in seveda jo hitro uštimam, potem ona nebi imela kape na glavi, in jok, ker je hotla sama po stopnicah it, men se je pa mudilo...jo primem nesem v avto, pa dalje v vrtec, in ker gospodična ni sama vrat odprla spet dretje in brcanje...sem jo obula, mal s silo, jo tako obrnila, da me ni mogla pocukat za lase in sem jo deportirala brez adijo , brez lupčka in brez slabe vesti v vrtec, kjer je po 2 sekundah utihnila..se pravi, se da če hoče...no amapk to danes je bilo bolj izjema kot pravilo, ker mi še nikoli ni take scene delala! Probava že, ampak kaj daleč pri meni ne pride...ko se doma takole obnaša, jo dam v postlo, pa ko se umiri grem po njo in je k rožica, v trgovini tega še ni sprobala, sicer mi jo pa preprosto ignorirala in šla dalje(no bi jo naskrivaj gledala), sej pomoje bi kmal pritekla za mano!...in kot praviš, se tudi naša spravlja na tavelkega(marca bo 4 leta) in jo tako nazaj zašamari, da jo kmalu mine da bi še nagajala..ampak popuščat ji pa tudi ne morem ker je tamala...itak pa ga ona vedno izziva! Se mi zdi, da včasih točno ve, da bolje da odneha...če te kaj potolaži, imamo tudi drugi take cvetke doma..pa sej bo 1xbolje user posted image  

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 9:44:46   
Najaa
Pri nas pomaga ignoriranje ali če ji vzamem nekaj, kar ima rada. Npr. je trmasta in ima v roki Nodija, ji vzamem Nodija in rečem, da Nodi ne mara take trme in joka in jo z omare gledal. user posted image  Zjutraj, ko se nama mudi v vrtec in če ima izpade, ji rečem, da naj vzame knjigo zraven, da jo bo po poti gledala. Ponavadi kar vžgejo te preusmeritve pozornosti. Tepem je pa ne, ker mi nekako ni. Mogoče kdaj po rokici, če npr. trga knjigo ipd.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 10:31:50   
bskrle
Tvoj otrok kar kliče po eni po riti.Tudi pri nas jih kdaj dobijo po riti, ampak res redko.

Ne vem, zakaj imaš slabo vest. Mulc maltretira tebe in bratca IN JE PRIŠEL DO ZAKLJUČKA, DA VSE LAHKO DELA. Tepe, grize, brca ...
Takemu ena po riti res
ne škodi.


(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 10:34:52   
bskrle
Pri nas ima otrok vedno možnost, da dejanje premisli in ga preneha, včasih si pomagam s štetjem, da otrok ve, da se mu čas izteka.
Sama bi s tremi otroki znorela, če bi morala vsako posebej osamiti in vse 3 hkrati ignorirati. V družini vladajo pravila, ki se jih je treba držat.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 10:40:30   
lilka
Ja sej moja tudi ve, da mami ne bo popustila in da ko rečem, zdej je pa zadnjič, zdej te bom pa zgrabila in te oblekla in pika, ker se pač moreš oblečt, ponavadi funkcionira.
Preusmerjanje pozornosti, ko otrok zapade v pravo trmo, ko ne vidi in ne sliši ampak joče da bruha ne pomaga, meni se babi smili, po moje je že zdej švicna, ko se spomni da mora ob dveh ponjo.
Po moje je to preizkušnaje meja, da vidjo kako daleč jih bomo pustili trmarit, al kaj hočejo s tem dosečt, ne vem samo razmišljam.....mislim take scene vsako jutro,, ko se ti mudi, ti res požrejo živcev, no danes se je kar lepo oblekla, mogoče bo pa nehala.....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 10:56:54   
nuala
Jaz se z mojima nekako kar dobro pobiram, imela sta pa tudi obdobja, ko nisem vedela, kaj bi.

Pomagalo je:
- veliko divjanja po svežem zraku, če to ni bilo mogoče pa npr. na bazenu ali notranjem igrišču ( s tamlajšim sva hodila na tako telovadbo )
- kadar nisva mogla ven, sem ga dala tudi kopat v banjo, z veliko igračkami in ga pustila, da je čofotal
- kvalitetna prehrana z res zelo malo sladkorja ( po sladkorju se je namreč uporništvo poslabšalo )
- time out trenutki; ko sem otroka poslala posedet na pručko v miren kotiček dnevne sobe
- doma sem ga zamotila z relativno mirnimi opravili ( pomagal pri kuhanju, pomivanju, pekel piškote, izdeloval stvari iz plastelina )
- če sem le mogla, sem ga ob navalu trme vzela v naročje, ga stisnila k sebi in mu prigovarjala, naj se umiri, da vem, da je že velik fanz in da ga imam zelo zelo rada, ko se je umiril je sledila prstna igrica
- dovolj spanja in če je le mogoče, tudi opoldanski počitek
- kadar sem bila utrujena ali razdražljiva in nepotrpežljiva obisk pri babici ki me je nadomestila za pol ure ( mož je bil ogromno odsoten, zato mi ni mogel veliko pomagati )

Enkrat, ampak mislim, da je bil to starejši ( takrat 4 leta ) , sem bila enostavno na robu solz. Otroka sem prijela, mu nataknila čevlje in oblekla bundo, odprla vhodna vrata in mu rekla, naj si gre poskat novo mamico, če mu pri meni res čisto nič ni všeč. In zaprla vhodna vrata.  Pomagalo je, moram rečt, da ko sem po pol minute odprla vrata, je bil ptrok pripravljen na sodelovanje. Bi pa tega ne naredila še enkrat.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 11:05:14   
Najaa
Mogoče bi pa pomagalo, da otroka daš na ohlajanje. Ga daš v eno sobo in zapreš vrata in ga pustiš toliko minut notri, kolkor je star. Se pravi za 2-letnika 2 minuti.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 11:17:19   
Mišni
Predvsem se poskusi skulirat in čimmanj govori NE. Včasih otrok zaradi nenehnih neje, pa pusti, pusti ono, ne to, ne ono, postane razdražen ali pa tak, da sam več ne zna presodit, kaj je resnično nedopustno in kaj pa vseeno še lahko. Ker je itak vse ne. In potem kar dirka brez premisleka sem in tja in vse razturi ali pa npr. steče na cesto, ker je itak ne tudi, če stopi korak pred od starša. Poitem pa ne zna več s svojo glavo razmišljat.
No, včasih je to tako.
Včasih pa ne. Včasih je pa itrok res tak, da je pri njemu pač zaradi samega karakterja vsaka beseda NE in hoče vse obratno, kot se mu reče oz. se od njega pričakuje. Tak je bil moj. Sicer ni bil trmast v smislu,d a bi se metal, pa tudi eidni otrok je bil, tako da je zihr meni bilo lažje, pa sme vseeno kdaj izgubila živce. Sicer ga nisme s kuholnico natepla, sem ga pa zabrisala n njegovo posteljo kar s silo in se fejst drla zraven, celo jokajoč. Saj to je tudizelo hudo za otrokm se zelo ustraši. Ampak to tako pač je, nihče ni iz kamna. Pa če se zgodi sme in tja, ni panike (samo tepst pa res ne).

Pir moje so ti moji izpadiu dolgoročno potem malo zalegli. Sicer niso bili pogosti, ampak bili pa so točno  tem obdobju, ko je bil star okrog dveh let. Takrats e mi zd, da je najhuje, ker res se še ne da z njim nič zmenit. Pozneje je veliko bolje, si komaj še predstavljaš, d aje kdaj bil tak.
No, v glavnem, moj s eje potem malo bal teh izpadov, malo s eje bal, da ne bo mamica huda, pa je vendarle nekako čutil, kje je tista meja, do katere lahko gre, kdaj pa mei resnično začne iz nosnic pihat.
Po moje bo zdaj, po teli huhalnici, tudi pri tebi nekako tako. Samo res tega ne smeš delat. pa saj to veš. Lahko mu sicer zagroziš, da boš pla po kuhalnico, ampak pri tem naj ostane. Pa poskušaj čimmanjkrat reči NE. Včaish stisni zobe in bodi tiho, četudi kaj ni potem tako, kot bi naj po tvoje bilo. Dokler ne gre za otrokovo varnost, mu malo več dovoli. Če je to tako, da večkrat brez veze rečeš NE.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 11:27:09   
Volga
Brez vprašanj in brez pregovarjanja bi jo trdo zagrabila, oblekla, obula in odvlekla do avtomobila. In privezala v avto, potem je malo lažje. Tavelikemu bi dala dovoljenje, da ji udarce in ščipanje, brcanje vrne. V primeru, da se je zjuraj res ne bi dalo obleči, bi jo, kot je ena rekla, peljala v vrtec v pižami. Slej ko prej bi pogruntala, da tako ne gre. ALi pa, če se ne bi hotela obuti ali obleči bunde: O.K., pojdi ven, če tako misliš...bi kmalu pritekla nazaj, da jo zebe. Probaj na to foro: vzrok-posledica, naj na lastni koži vidi kako je, če greš bos ali slečen ven. Saj to bo hipno, zaradi tega ne bo zbolela. Uf, jo kar vidim, kako trmari v prazno, me kar za ušesom skeli.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 12:20:45   
Freycha
naša bo 18m stara in se je začelo s tem. Kar trmarjenje, nerganje, ob tla metanje, ne to, ne ono, ne tretje......

samo sva glih z mojim sklenila, da tu očitno ne bo šlo z lepa in bo treba z grda. Jo kar primem in naredim, kar sem hotela narediti. Ali pa jo primem za roko in povlečem stran. Nema više pregovarjanja...... Zadnjič mi je po kuhinji rovarila, pa na vsak način je hotela v naročje in mi je film počil in sem se kar malo zdrla nanjo, da naj mi da mir in da naj gre ven iz kuhinje, v parih sekundah je bila čisto mirna.

Se mi zdi, da morajo otroci samo videti, kdo ima avtoriteto. In ko jo postaviš, so veliko bolj krotki.....

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 12:58:41   
Lenny
Pri nas 2,5 letnik preizkuša meje. Uporabljam Volgin sistem, kar se tiče vzroka in posledice. Ne boš imel bunde? O.K. Gremo! Še nikoli ni šel brez nje iz stanovanja. Ne boš se obul? Mi smo gotovi, ti pa si lahko doma! Se obuje brez problema. Malo mi sistem rušita babica in dedi, ki se topita tudi ob trmarjenju in nagajanju. Načeloma pa mali nagajivček točno ve, kje se kaj lahko počne in kje ne. Ni še dolgo, da se mi je tako prefinjeno sprehajal po živcih, da sem šla v kopalnico šteti do ....... , drugače bi mi odneslo pokrov od jeze. Upam, da bo hitro pokapiral, da je mama bolj vztrajna od njega in da je mama zakon user posted image  

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 13:19:48   
mamabranka
Tudi mi imamo malo user posted image  trmico. V kotu je že od cca.16 meseca, pred tem pa smo imeli deželo jokic. Če je pa zelo, zelo, zelo kriza jih pa tudi dobi z roko po riti (čez pleničke) potem pa v kot, dokler se ne umiri. Čeprav kot lahko traja tudi po 10 min, ker je zelo vstrajen (po mamiciuser posted image ), ampak se mora umiriti. Vzgojno je tudi tako, da če kakšno igračo vrže, se mu jo vzame za cel dan, pa naslednjič premisli. Če zunaj tečnari, greva takoj domov, kjer je ignoriran (potem pa jok, dretje,... ampak ignorirat je treba), v najhujšem primeru še kot, ko se umiri se je treba pogovoriti o tem (naš ne prenese takih oštevanj). Če se noče oblečt, pa ne greva ven (če je očka v bližini, naj merka malega, pa pojdi ven s tavelkim). Ko je mali priden, pa se je treba velik ukvarjati z njim, igrati ali delati kar želi, da vidi, če je priden bo kakšna stvar tudi po njegovo.,... Veliko je takih malih prijemov, sedaj je treba ugotoviti, kateri je pravi za vašega. Veliki brat pa naj se le postavi zase!!!!

Predvsem je treba vstrajati in ne popuščati user posted image

_____________________________

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 13:21:58   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
bili pa so točno  tem obdobju, ko je bil star okrog dveh let. Takrat se mi zdi, da je najhuje, ker res se še ne da z njim nič zmenit. Pozneje je veliko bolje, si komaj še predstavljaš, da je kdaj bil tak.

To je res. Pri prvem otroku so mi šli lasje pokonci, nisem vedela, kaj naj in iz panike in slabe volje sem nekajkrat narobe reagirala. A vsi se učimo na napakah in tudi otrok počasi preraste to obdobje. Pri drugem, ki je neprimerno večji divjak kot prvi, res, neverjeten je, mi pomaga že zavest, da ne bo večno tak.

Pomagam si s kakšnimi fintami, preusmeritvijo pozornosti, izjemoma tudi s kakšno nezdravo nagrado, klinc, boljše en mini Cedevita bonbonček, kot da se potem pol ure derem nanj. Pa nalepke, u, ja, nalepke so zakon. Če se boš brez dretja oblekel, lahko nalepiš nalepko na svoj plakat.

Pri 4-letniku kot kazen zelo zaleže odvzem risanke, avtomobilčkov, take stvari, tamalemu pa to sladko dol visi. No, edino če mu vzamem Betko (dojenčka), to deluje, drugo pa ne. Zaleže kratko ohlajanje v drugem prostoru, ven lahko pride, ko se neha dret, potem se zmeniva in objameva. Če je treba, ga trdno zgrabim in naredim, kar je treba (obujem, oblečem). Ko ga nekaj časa nisem smela dvigovat, je bilo pa res tečno.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 14:10:57   
zinkazi
Nisem prebrala vseh nasvetov. Je pa takole. Ko se otroci zavejo sebe, poskušajo uveljaviti svojo voljo. Otroci z močnejšo osebnostjo to poskušajo še bolj. Z vami meri moči, do kam bo lahko šel. Pomembno je, da mu pokažete,oz. poveste odločno kaj od njega pričakujete. Vi mu postavite meje. Svetujem vam, da najprej nekajkrat globoko vdihnete, da se pomirite, potem ga primete za roke, ampak ne s silo, toliko, da čuti vaše roke, ga pogledate in mu poveste kaj od njega pričakujete. Lahko mu obljubite nagrado za pridnost, najbolje je, da je to nakaj kar rad počne, bolje, da nagrade niso materialne. Če je mogoče preden pride do take situacije se mu posvetite, si vzemite čas zanj, pohvalite kaj pri njem, kar se je zgodilo. Ker to traja že par mesecev boste nekaj časa verjetno rabila, da se situacija umiri. Če želite me kontaktirajte na ZS, lahko vam tudi po zs sporočim kje najdete več mojih napotkov o vzgoji malčkov.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 15:49:47   
TiaSara
Živjo, jaz sicer nimam izkušenj s svojima, ampak imamo pa tu bratranca, ki je tudi lahko včasih zelo naporen. Pri njem je vedno najbolj zaleglo ignoriranje in igranje z drugim otrokom (pri nas sta bila to mlajša dva). Ko je priden, pa obratno čim več pozornosti.
Pri našem pa mu vedno grozimo z dejanskimi posledicami: Če se ne boš oblekel, gremo pa kar sami ven (je 1,2,3 oblečen), dokler si ne boš umil rok, ne bo kosila... Ampak to deluje samo, če si dosleden.

< Sporočilo je popravil TiaSara -- 26.11.2008 15:50:05 >

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 18:52:03   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara
Pri našem pa mu vedno grozimo z dejanskimi posledicami: Če se ne boš oblekel, gremo pa kar sami ven (je 1,2,3 oblečen), dokler si ne boš umil rok, ne bo kosila... Ampak to deluje samo, če si dosleden.


No, to pri nas gotovo ne bi zaleglo. če ne bi šel z nami, bi mu bilo sladko vseeno, samo da bi obveljala njegova. Da pa ne bi jedel, bi bila pa celo velka nagrada.user posted image  Preusmeriti pozornosti se niti slučajno ni dalo, edino, kar je pri nas zaleglo, je bilo to, da ni uganil, kaj imam v mislih. Ker če je, je VEDNO nardil drugače. Tako da sem v glavnem morala imeti obraz brez ozraza in npr, zunaj niti slučajn nisem smela nakaz smeri, v katero naj bi šla, ampak se delat, da kao slučajno hodiva tja, kamor naju pač nese. Oziroma njega nese. Vsaj tako je on mislil.user posted image  No, če sem hotela, da je po moje in mi da roko, potem mi je pač z roke dol visel.
Ja, res, hvala bogu, da človečki potem postanejo razumni.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
26.11.2008 18:56:56   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny
Ne boš imel bunde? O.K. Gremo! Še nikoli ni šel brez nje iz stanovanja.


Uuu, to tudi pri nas ne bi šlo. Ful bi bil slečen, da ne bi imel bunde.

Ali to ali pa bi začel uno: bom - ne bom. Ko bi rekla, prav, pa pojdi brez bude, bi rekel, neeee, bundo bom. Ko bi mu jo hotela dati gor, bi rekel: neee, ne bom bunde. In tako dalje in tako dalje.
Če bi mu rekla, kar sam si jo obleči, bi rekel, ne, ti me daj. Bi ga hotela jaz, bi rekel, ne, sam se bom. In spet tako v nedogled. Če bi potem rekla, prav, bodi pa doma, je sicer mođno,d a bi protestiral, ampak to samo zato, ker sem jaz rekla, naj bo doma. Bi rekel, neeeee, da on gre tudi in bi tekel za mano. Potem b jaz rekla, dajva potem bundo gor, bi rekel: NE. In tako dalje.
Joooj, ja, se še spomnim ob takih priložnostih tistih časov. Saj so imeli svoje čare po smoje. Pa kako je hecno, ko se potem tega spominjaš. Tako prikupno hecno.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
27.11.2008 8:54:53   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Pri našem pa mu vedno grozimo z dejanskimi posledicami: Če se ne boš oblekel, gremo pa kar sami ven (je 1,2,3 oblečen), dokler si ne boš umil rok, ne bo kosila... Ampak to deluje samo, če si dosleden.


Podobno je pri nas.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
27.11.2008 13:14:01   
TiaSara
Ali to ali pa bi začel uno: bom - ne bom. Ko bi rekla, prav, pa pojdi brez bude, bi rekel, neeee, bundo bom. Ko bi mu jo hotela dati gor, bi rekel: neee, ne bom bunde. In tako dalje in tako dalje.
Če bi mu rekla, kar sam si jo obleči, bi rekel, ne, ti me daj. Bi ga hotela jaz, bi rekel, ne, sam se bom. In spet tako v nedogled. Če bi potem rekla, prav, bodi pa doma, je sicer mođno,d a bi protestiral, ampak to samo zato, ker sem jaz rekla, naj bo doma. Bi rekel, neeeee, da on gre tudi in bi tekel za mano. Potem b jaz rekla, dajva potem bundo gor, bi rekel: NE. In tako dalje.


Saj pri nas se tudi hoče takole v nedogled pregovarjati, ampak gre hitro na ignore. Ko se začne zmišljevat, ni več debate. Pa ne vprašte, kolikokrat imamo jok. Je pa res da so otroci različni, sem mislila, da je naš trmast, pa mi bo sedaj tamala pokazala, da sploh ne vem, kaj je trma user posted image user posted image .

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
28.11.2008 14:36:38   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Ali to ali pa bi začel uno: bom - ne bom. Ko bi rekla, prav, pa pojdi brez bude, bi rekel, neeee, bundo bom. Ko bi mu jo hotela dati gor, bi rekel: neee, ne bom bunde. In tako dalje in tako dalje.
Če bi mu rekla, kar sam si jo obleči, bi rekel, ne, ti me daj. Bi ga hotela jaz, bi rekel, ne, sam se bom. In spet tako v nedogled. Če bi potem rekla, prav, bodi pa doma, je sicer mođno,d a bi protestiral, ampak to samo zato, ker sem jaz rekla, naj bo doma. Bi rekel, neeeee, da on gre tudi in bi tekel za mano. Potem b jaz rekla, dajva potem bundo gor, bi rekel: NE. In tako dalje.


Saj pri nas se tudi hoče takole v nedogled pregovarjati, ampak gre hitro na ignore. Ko se začne zmišljevat, ni več debate. Pa ne vprašte, kolikokrat imamo jok. Je pa res da so otroci različni, sem mislila, da je naš trmast, pa mi bo sedaj tamala pokazala, da sploh ne vem, kaj je trma user posted image user posted image .



Ja samo če teče za teboj, da gre on tudi, kaj boš pa naredil? A ga boš v stanovanje porinil in notri zaklenil? 2 leti starega? Ne, ne moreš.
Ko pa rečeš, no, prav, pa pojdi, pa reče: ne, ne grem.user posted image

Pa tudi če bi ga takrat zaklenil, recimo, in bi jokal in tolkel po vratih, pa bi ga tako pustil nekaj časa, da se ustraši, da vidi, da misliš resno. Da bi bil res grozno prestrašpen, v eni taki ogoniji bi bil. Pa ko bi odklenil, bi bi res čisto hin, recimo in bi šel ves objokan in hlipajoč. Ampak ... a misliš, da naslednjič ne bi bila ista pesem?user posted image  Oja, bi, bi.
Res so si otroci zelo različni.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
28.11.2008 15:55:58   
TiaSara
Ja samo če teče za teboj, da gre on tudi, kaj boš pa naredil? A ga boš v stanovanje porinil in notri zaklenil? 2 leti starega? Ne, ne moreš.
Ko pa rečeš, no, prav, pa pojdi, pa reče: ne, ne grem.


Tu se verjetno pokaže razlika med našim in vašim. Pri nas, če ga kar pustim tam na stopnicah, ni prav nič zadovoljen in to + moja jeza ponavadi deluje vsaj toliko, da se nekam premaknemo.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?