|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 13:03:57   
tanaja*
Ojlaaa!

Pa kam ste se skrile vse?:zmeden: A se vam tut popolnoma nič ne da? Jaz sem taka kot ožeta pomaranča:)-. Vse me boli, komaj se premikam, diham kot konj, povrhu je pa še polna luna:((. Pa zaspana sem, če bom šla pa spat, bom pa celo noč v luft gledala:((
Mislim, dones pa sam jamram:((:((:((. Ampak je tak dan. Meni se že vse toooook vleeeeečeee, da bom znorela:((:((:((!!!!

Kje ste punce; spacey, Eva1, Yasmin, Barby*,morskadeklica, Suzi*,rainbow Žaža,Lidija14,KJE STE PUNCE???? Se opravičujem, če sem katero pozabila...

Zdaj grem pa malo ven na zrak h kužkom, da me malo razvedrijo:bravo::bravo:

Papa, se beremo

tanaja*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 13:10:02   
rainbow
O, sem nas pred parimi minutami dvignila, nisi videla?????
Sem vesela, da končno kaki glas od marčevk!!:bravo:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 13:46:53   
morskadeklica
oj:rozica::rozica::rozica:

A sta vidve telepatsko povezani al kaj:)-? Prav zanimivo. Jaz sem še vedno v enem kosu:nosecka:, čeprav komaj čakam, da grem rodit. Včeraj na ctg ni kazalo nič, odprta nisem, popadkov ni. Nič.

Otroček:duda: brca (čeprav se mi zdi da danes malo manj). Povrh vsega sem se zdaj še prehladila:( in ko sem včeraj na pregledu pri g težila, da mam vsega dost, je rekla, da se moram najprej pozdravit, potem pa rodit. Je rekla naj vzamem lekadol (pa ga verjetno ne bom, že od nekdaj ne maram jesti tablet, zdaj pa sploh ne) in veliiiiko pijem (pa če ne morem).

Drugač pa nič novega, sama sebe sem sita, prekladam se gor in dol, po stanovanju ne naredim nič, čeprav se niti slučajno ne blešči.

no mejte se!

lp:muca::nosecka:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 14:54:31   
Špacka
Ojla!

Bom pa kar tuki mal pojambrala, se mi zdi, da so mi vse februarke že pobegnile in že veselo cartajo svoje :duda: men se pa zdi, da ne bo nič s februarjem no imam še časa 4 dni, sam se še čisto nič ne dogaja...
Včeraj imela CTG vse v redu, pokazal ni še nič, babca se je matrala skoraj eno uro, da je CTG kaj pokazal, sem se mogla kar valit po tisti postlji, si predstavljate s tem velikim trebuhom, sem mislila, da me bo razklalo na dvoje... no in pol še reče, da kaj je s tem mojim otrokom, ta pa bo živ, boste imel velik dela s tem živahnim fantkom:zmeden::zmeden::zmeden: madona sem bla jezna, kaj punčke ne morejo bit živahne?:zmeden2:
Ja naša pupa je očitno zelo živahna:)-:)-:)- pa kaj, sicer se včasih sprašujem po katerem je pobrala te gene:love::love::love:
sem mislila, da bo svojga atija osrečla danes, ker ima god, pa zaenkrat še nič ne kaže;)

Tako kot ve tud jaz sita sama sebe, tud iz stanovanja se težko spravim, sem lena kot .....lepo, lepo prosim naj hitro mine čas do poroda in lepo prosim ne me prehitevat, ker sem najprej jaz na vrsti:)-:)-:)- če ne bom huda;)

Lp, Špacka

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 17:12:28   
snezka
Pozdrav še od mene,
jaz se nisem kej dost javljala na poste od marčevk, čeprav sem ta prava marčevka. :ups: Vedno, ko se lotim neki napisat me kdo zmoti, telefoni kar naprej zvonijo in cela vesoljna Slovenija me sprašuje kaj še počnem, a še nisem rodila, ko bo polna luna pa bo... A vam je to kej znano?
No, imela sem ful slabo noč, vse me je špikalo, bolel križ kot pri menstruaciji in spodnji del trebuha :(. To se dogaja že dva dni, čez dan je :modri: dokaj miren, pol se pa ob 23.00 zbudi in mi ne pusti zaspati. Danes me je pa kr zmanjklao. Sem morala popoldne mal zakinkat, sej ne bom imela moči rodit, če se slućajno kej zgodi. Pa še v grlu me je začelo žgečkati. Še tega se mi manjka, da zbolim. Zdej pa ful pijem pomarančne sokove in iz kivija. Upam, da bo kej zaleglo.

Pa še neki, a se vam dogaja, da vaz grabijo krči na notranji strani stegen, da včasih komi hodte? A so to mogoče kakšni popadki? Je kateri to kej znano?:zmeden2:

Lep pozdrav, Snežka (39t 2/7)

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 18:10:42   
tasika12
Pozdravljene,
tudi jaz se že komaj premikam in prestavljam svojo težo. Ponoči slabo spim in ko se želim malo prestavit iz enega boka na drugega me grozno vse vleče v trebuhu in prav boli (groza). Čez dan je malo bolje. Ob jutrih imam boleče členke na zapestju (upam da je to od nosečnosti) da nisem dobila kakšne revme ali kaj podobnega. Ja pa skrbi me tudi kdaj se bo mali obrnil, ker je še vedno z ritko navzdol.
:sloncek:
Lepo se imejte

Nataša

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 18:18:55   
morskadeklica
:)-:)- Snežka meni je še kako znano, ko folk teži po telefonu, pa sprašuje, pa vsi so tko pametni, kdaj bom šla rodit... Kr neki:zmeden:. Sploh ne upam več iz stanovanja, ker mi grejo na živce in to full:grrr:. :duda: se bo že rodil, ko bo čas za to. Povrh vsega sem pa še jaz neučakana in to je to.

Krči pa grabijo tudi mene, ampak ne v stegnih, pač pa v meča. Ravno danes ponoči sem se spet na ves glas drla :)-:)-:)-(sosedje so po moje mislili da že rojevam), da se je moj:love: zbudil in mi raztegnil nogo (me je krč že tako močno zagrabil, da je nisem mogla sama)

lp:nosecka::muca:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 21:18:01   
spacey
Ojla :rozica::rozica::rozica:!

No na hitro se bom še jaz pofočkala, ker že na veliko zabušavam v naši temi. :) Berem vas pa vsak dan, le lena sem postala kot "****s". :ups:

Danes tudi mene dajejo tile "popadki", pa sej sploh ne vem če so?! :zmeden: So pa simptomi enaki kot ste jih naštele ve in sicer: špikanje v levem spodnjem delu bušija (pri jajčnikih) in na sploh bolečine kot pri M ter bolečine v križu, pa še kolena me bolijo tako kot so me pri vsaki M. In za konec mi še otroček veselo razgraja po bušiju...kok ima še placa, se mu prav godi. :sloncek:

Zjutraj sva šle z mami v Italijo (Milje) in mi je kupla kompletek za iz porodnišnice in dekico v enakem motivu, ter rjuhice za košek in ene mi bo še sešila. 9nebesa :bravo:

Sem pa danes ponoči sanjala, da sem rodila in to glih 25 dni prej (se pravi naj bi bilo danes) in je bil otroček težek le 2.900 g, dolg pa 53 cm…tak mali drobižek.

Tasika12 ne moreš verjet kako te razumem, ko berem tele tvoje težave. Jaz imam enake...tole prekladanje oz. preobračanje je kar grozno in mučno, sem pa pogrunatala da če se preobračam in boka na bok s terbuhom navzol in ne čez hrbet, je veliko manj bolečin. :) In da o bolečih členkih sploh ne govorim :zmeden: jaz jih imam kar čez cel dan. :((

Špacka...te bomo marčevke prehitele... :)- naša Dolina je odprla sezono in zdej bomo kapljale ena za drugo. No zgleda da sta se vajini vlogi zamenjali...ti boš marčevka on je pa februarčica. :)-

Zdej si grem pa torbo pripravit, da če bo slučajno kaka panika (upam da ne) da imam vsaj zase pripravljeno. :ups:

Lep večer še naprej in lahko nočko vam želim. :muca: :zaspan:

Se beremo jutri :rozica::rozica::rozica: pa bodite čimlepše.

Papa;
P 9nebesa še 25 dni

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 21:59:17   
Suzi*
Cau!

Še jaz se vam na hitro javim.

Sem bila danes pri frizerju, imam zdaj nobel frizuro, da bom krasna mami. :)-;) Sem pa zdaj kar utrujena in čist nič več ne morem. Najraje bi kar cele dneve prespala, ker delat se tudi meni več nič ne ljubi oz. tudi ne morem, ker takoj diham kot medved in vse me začne bolet.
Naša bebica je danes nekam bolj mirna kot ponavadi, mogoče jo luna daje. :)-

Sem kar malo mislila, da bo katera od nas šla danes rodit zarad te lune, pa zgleda da ne bo nič. ;) Lahko pa katero kaj ponoči "preseneti". :)-

A ni blo danes prav prijetno toplo pa tale sonček je prav pasal. :bravo: Jutri bo pa baje spet sneg. :grrr:

Ajdi, nočko! :muca::muca:

Suzi*, še 7 dni




(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
24.2.2005 22:23:18   
mala maja
KU-KU midva :duda: sva tud še tu :((:((

Sem imela danes pregled in sem bila 100% da bom ostala v porodnišnici. IN kaj se zgodi :((:((:((:((:(( moja zdravnica je zbolela in UZ mi je prav na hitro(cca 3min) Naredila druga zdravnica, rekla da je vse O.K. in me na pregled naročila dan čez rok:zmeden::zmeden:
umes pa nič.

Jaz se pa komej še vlečem in res en vem kaj naj naredim. Sem ji rekla da me vse boli in da bi rada da me pogleda če sem kaj odprta, pa je rekla da CTG ne kaže nič in da verjetno nisem.

Aja da vam povem, sem pisala o nočnih zabavah naših :kuza::kuza:. Sem ugotovila da se sosedove :muca::muca::muca::muca::muca: G....(da se ne bom izrazila grdo). Joj me je že sedaj groza. Sej imam fulllll rada živali samo če ima soseda v baraki 5 muck in naj bodo vse breje :zmeden::zmeden::zmeden: me je že strah.
Ja naš je začel sedaj :kuza:psičko:kuza: zapirati v kurilnico da ne laja.
A katera mogoče ve kako preprečiti mucam da bi nam pod balkon hodile kakat. :grrr::grrr::grrr:(razen tega da položimo tlakovce)

LP mala maja in za čudo fgrozno živahen :duda::modri: Matevž

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 10:26:11   
Soncnica
Hoj punce, da se še jaz pofočkam! Mi imamo še 27 dni in počutim se prav OK. (moram potrkat :):)). Vceraj sem imela generalko v stanovanju in sem pomila celo okna (kar je zelo OK, glede na to, da danes ful sneži...:)). Zdej moram še zlikat, pa bo.

Čeprav me je včeraj zajela kar panika, ker sem imela občutek, da mi je po malem začela odtekat plodovnica. Nekako ne bi se rodila:)-

Prav zavidam vam, ki ste že v 38 tednu, mislim, da si boste kar sledile ena za drugo, Dolina pa je bila tista, ki je odprla sezono:):)

Pobožajte trebuščke

lep sneženi pozdrav

Sončnica in :duda::modri:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 13:18:23   
rainbow
O, kak vas je fajn brat, v tem snežnem dnevu.
Lia spi, jaz pa imam čas za počitek in kuho, kak fajn:bravo::)-
Bom naredila kar špagete z omako, ker se mi nič druga ne da.

Mene je včeraj prestrašila luna, sem mislila, bog ne daj da grem že rodit. Zgodilo pa se je le to, da se začuda dobro spala :love:Skoraj nisem mogla verjet.

Glej Sončico in pomivanje oken, bravo. Niti pod razno se ne spravim delat kaj takega, se mi je tašča ponudila. Morala bi si sicer najti eno, ki prihaja čistit na dom, da mi vse konkretno počisti, ker jaz vsega ne morem. Bomo videli.

Glede počutja sploh ne bi debatirala, se pridružujem vsem vam z enakimi težavami. Sem taka kot :sloncek:, samo nič ne skačem.

OK, lepo se imejte, vas pokukam zvečer.

:metulj::rozica::darilo::torta:


(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 16:48:48   
eva1
Ojla!
Vidim, da se še kar vse držite, me prav zanima, katera od nas bo odšla prva v Rim?
No jaz ne-sem se odločla, da je tko luštno poležavat, pa pančat-punce jaz 20ur na dan prespim al pa preležim! Mene kr na kavč vleče-res tok sem lena, da ni za vrjet!
No včeraj sem bila na pregledu, CTG-ok, pritisk ok, tako da sem rekla, da ne bi šla nč prej rodit(so rekli da bojo zaradi visokega pritiska sprožili porod v 37t), in je G rekel, dokler bo vse ok, da ni treba sprožt:bravo::bravo::bravo:..ma sem bla res vesela! No potem sem imela še UZ-mali seveda še vedno sedi ko kralj, in drugi teden grem na zunanji obrat! Ma me je kr malo strah! Sam če pa ne bo uspešen, pa mi sigurno sledi CR-ker je naš Lukec baje ful velik in vprašanje kako bi šlo vaginalno! Ma že okoli 3000g-pa še slabe 4 tedne imam do roka!
No pa še to-sedaj ko vem, da kmalu ne bom smela vsega več jesti, si same dobrote kuham(zelje, matevž, krvavice....)ma sem čist obsedena s tem, da bo pol bolj "slaba" hrana! Res dobro papcam...
Ma tok za danes!
Lep pozdrav!
Eva36t in :duda: Luka

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 18:10:10   
tanaja*
Ojla!

Še jaz da se pofočkam...

Danes sem imela pregled in je vse pod kontrolo. Pritisk in voda v redu, srček bije9nebesa. Me je pa malo pretipal in rekel, da ne čuti več glavice in, da je že v medenici. Naročena sem spet v ponedeljek, ampak sta oba s sestro rekla, da se verjetno ne vidimo več:zmeden:. Saj ne vem, ali naj bom vesela ali ne:zmeden:. Punce, takooooo me je strah:((.
Zdaj se samo prekladam iz enga konca kavča na drugega in čakam na popadke ali da mi odteče voda:)-:)-:)-.

No, sej se še kaj oglasim, ve pa bodite pridne in pobožajte svoje bušije.

Papa,tanaja*

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 18:53:38   
snezka
Ojla Marčevke,
no pa se je zgodilo. Zbolela sem namreč :hudicek:. Dons sem pa bla pr G in mi je rekla, da ne smem vzet nobenga Lekadola, če res ni nujno ( vročina nad 38°C), ker se bliža rok poroda. (1.3.2005) A sem jaz najbližja?
No, čeprav mi je rekla, da je m. vrat še vedno zaprt in da bolj kaže, da bo šlo čez rok, kot prej. Po eni strani si želim, da bi blo to že zamano, sam je dobr, da se prej pocajtam, da ne bo še 9nebesa bolan. Pa pomoje, bi blo ful težje rodit.:ups:
Vročine imam pa mal, ampak glih tolk, da se ful slabo počutim in da me v sklepih boli, da ne govorim o grlu. Že poln kufr mam tud te pijače, pa teh limonc,pomaranč,kivijev...:(( Vsega sem se že naveličala.
No, sem mogla mal pojamrat. Sej veste, kako se človk pol bolš počuti.

Marčevke, želim vam veliko dobrega počutja.
Lp, Snežka.:metulj:

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
25.2.2005 20:40:14   
Suzi*
Še jaz malo počvekam, da ne boste mislile, da sem že kam šla.

Pri nas nič novega, pač čakamo, da se kaj zgodi. :zmeden:

Punce, a ste vedle, da po porodu ne smemo nič čokolade jest??? Jaz sem se pa tako veselila, da si bom končno lahko privoščila kaj sladkega, evrokrem, čokolino, kakšne čokoladne slaščice, ki jih je Dolina omenjala, zdaj mi je sama sporočila, da ji je patronažna prepovedala jest čokolado. :((:(( Jaz sem tolk žalostna. :((:(( A to pomeni, da še cel čas dojenja ne bom smela nič uživat?? :zmeden::(:((

Tanaja*, držim pesti zate! Pa nič te bit strah. Če so druge preživele, bomo pa tudi me. :rozica::rozica::bravo::bravo::sloncek:

Snežka, ti pa veliko počivaj, da se pozdraviš! Potem pa tud ti rodit, si malo pred mano. Le glej, da te ne prehitim. :)-:)-:)-

Ostalim pa :rozica::rozica::rozica: in čim boljše počutje!!!!

cau, Suzi* (še en teden)

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   MARČEVKE-KJE STE?!?!
26.2.2005 6:32:19   
Yasmin
Pozdravljene punce,

javljam se vam po mojem weekendu saj veste cetrtek in petek sta pri nas prosta dneva..
tudi z menoj se ves cas nekaj dogaja bolecine kot pri M, mala se kar ne da miru in se vrti kot vrtiljak..da o neprespanih noceh ne govorim..nekako ne najdem polozaja za spanje..se obrnem na levo ji ne pase se obrnem na desno enako potem pa hodimo vso noc gor in dol..trebuh je trd kot medicinska zoga..zmeraj me obliva vrocica..sem vceraj zvecer pripravila torbo, ker se mislila, da se mi bo zmesalo od bolecin..pa kot kaze samo lazni alarmi..samo jamram..komaj cakam, da bo prisel dan D..po drugi strani pa me je strah..

Danes zjutraj sem se vstala brez vsake volje redno imam jutranje dialoge z prijateljico skoljko..kot na zacetku nosecnosti..v sluzbi se mi vec nic ne da napravit, dela pa nikoli ne zmanjka..ojeeee..ne vem kdaj sem nazadnje toliko jamrala kot danes..

Punce pocivaje in bodite v cvetju..

Lep pozdrav iz Dubaia..Yasmin

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?