|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jesensko-zimski dojenčki
24.7.2008 14:26:14   
Biba74
Oktobra pričakujemo drugega dojenčka.
Mamice, ki imate dojenčke rojene v jesensko-zimskem času, kako ste opremile svoje dojenčke za sprehode zunaj? Ste uporabljale vozičke s košaro, ali športni del+prenosna košara, ali kakšne posebne majhne zimske vreče? Kako ste sicer oblekle/opremile svojega dojenčka za sprehod zunaj? Se priporočam za vaše izkušnje, mnenja, nasvete in se zanje prav lepo zahvaljujem!

Sama sem sicer že mamica triletnega navihanca, ki pa je bil rojen junija, tako, da smo bili od začetka v zračnem športnem vozičku in seveda poletno oblečeni. Pozimi je bil že toliko velik in radoveden, da kakšna košara ali prenosna košara ne bi prišla v poštev. V športni del smo položili ovčjo kožo, oblekli zimskega pajaca in to je bilo to. Zdaj sem pa malo zmedena, kaj naj dokupim za naš voziček in sploh kaj rabim za novorojenčka v mrzlem delu leta. Glede na to, da je naš triletnik precej živahen in da tudi sama rabim gibanje bomo tudi to zimo verejtno precej zunaj in zato bi rada, da bi bil naš novorojenček lepo na toplem, a vendar zunaj.

Mimogrede, imamo športni voziček I'coo Platon 4 (kolekcija 2004, barva: scouts camp). Če ima katera košaro za ta voziček (lahko je tudi druge barve)=cocoon ali prenosno košaro=carycocoon in jo je pripravljena prodati, naj mi prosim piše na ZS. Hvala!

Lep dan želim vsem skupaj, uživajte s svojimi sončki!

Biba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jesensko-zimski dojenčki
24.7.2008 14:33:59   
kristinaj
tudi mi čakamo dojenčka ..... bo v košari, ker je bolj zavetna, dojenček se v njej bolje počuti...... oblečen-a bo,,,, kaj pa jaz vem..... bodi kratek rokav, čez dolga majčka, mogoče dve, hlače in zimski pajac...to prav pozimi.....malo prej pa kakšna debelejša majca in kakšna dekica čez.....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Biba74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jesensko-zimski dojenčki
24.7.2008 14:50:50   
Timica
Tudi jaz sem malo zmedena glede oblačenja dojenčka v jesenskem času. Ne bi rada nakupla oblačil, za katere se bo izkazalo, da jih sploh ne potrebujemo.  Tako, tudi jaz prosim za izkušnje drugih mamic. Glede vozička, imam jaz športni voziček Peg Perego Pramette. Namen sem imela dokupit košaro, vendar je za ta tip vozička in barvo ne delajo več. Tako bomo uporabljali zimsko vrečo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jesensko-zimski dojenčki
24.7.2008 16:14:58   
scubadiver
Vsem najprej iskrene čestitke user posted image

Jaz sem rodila konec novembra. Ven smo šli prvič 10 dni po tem ko sva prišli iz porodnišnice. Bi šli že kak dan prej, pa je bilo sivo, mrzlo vreme.

Toplo priporočam košaro. Jaz sem kupila rabljeno za quinny in sem zelo zelo vesela da sem jo, ker si ne predstavljam kako bi se sicer sprehajali. So me prepričevali da naj imam otroka kar v lupinici, pa da ga dobro zadekam. Ampak po mojem je otrok preveč izpostavljen mrazu in vetru, pa še lupinica itak ni najbolj priporočljiva da bi bil otrok preveč v njej.
Oblečena pa je bila malčica v body z dolgimi rokavi, žabice, kak bolj topel kompletek, za čez pa plišast pajac, ki se ga čist odpre, tako da otročička samo položiš vanj in zapneš. Ta pajac je imel tudi stopala. Na glavico sem ji dala kapico, zaprla vrhnji del košare in smo že šibali okoli. Doma sva ostali samo na izrazito slabe dni, vse ostalo pa sva šli vsaj za pol ure ven. Če sva bli res dolgo zunaj pa sem imela vedno sabo še dekco in sem preverjala če jo zebe. Ampak mislim da dekce skoraj nisem rabila.


_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jesensko-zimski dojenčki
24.7.2008 19:45:49   
vetrnica
Mi smo dobili našo user posted image v začetku decembra. Imamo voziček Peg Perego Pramette. Za ven sem jo oblekla v bodi in majčko z dolgimi rokavi, plišaste hlače (to je imela oblečeno v hiši), kompletek iz flisa, 2 kapici (bombažno in iz pliša), volnene copatke. V vozičku je bila spodaj položena deka iz flisa, pokrita pa je bila z bombažno dekico, dekico iz flisa in zimsko vrečo.

_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jesensko-zimski dojenčki
27.7.2008 23:25:37   
janja
Naš je rojen oktobra. Imamo pa  voziček Peg Perego Pramette. Pozimi je bila  v vozičku zimska vreča, otrok pa v zimskem pajacku (spodaj pa žabice + nogavičke, body z dolgimi rokavi, puloverček, ena kapica - ker ima pajacek kapuco). Nikoli ga ni zeblo in je bil v vozičku prav zadovoljen.

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jesensko-zimski dojenčki
27.7.2008 23:55:01   
Katrin
Ena pikica marca, drugi user posted image  januarja: imamo peg perego pramette user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 7:09:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jesensko-zimski dojenčki
30.7.2008 13:45:14   
martita
Kljub temu, da ima naša že 9m, mi še danes ni jasno, kaj ima veze letni čas s košaro. Košaro kupiš zato, da bo novorojenček na ravni in trdni podlagi, kar je najbolje za njegovo hrbteničko. Poleti pač nepokrit leži v košari, pozimi pa imaš možnost dekice + prevleka od košare.
Naša user posted image je bila rojena konec oktobra in nam je košara odlično služila, če se bo naslednji rodil poleti, o nakupu košare sploh ne bom pomišljala. Absolutno ja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jesensko-zimski dojenčki
30.7.2008 17:20:48   
ČebelicaMaja
jaz rodim konec avgusta- za hladnejše dni imamo namen kupit zimsko vrečo z ovčjo volno, ki jo bomo položili v  košaro, če bo pa res res hladno, jo/ga bomo pa še v zimskega pajaca oblekli, ki ga že imam. Prvič rodili aprila-ravno kontra...pa smo tudi imeli košaro, ki se je super obnesla... dam prav tisti, ki piše, da košara z vremenom nima veze, vseeno pa je dojenček v košari bistveno bolj zaščiten in na bistveno bolj ravno podlagi, kot v športnem vozičku...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jesensko-zimski dojenčki
30.7.2008 19:45:29   
Katjusa
Mi smo v prvo dobili snočka aprila pa smo imeli prenosno košaro, ki je bla polek vozička in se je super obnesla in zelo je bla uporabna.... zdaj v drugo pričakujemo februarja in kupujemo nov voziček, ki bo spet imel tako prenosno košaro, ker mi je to pač blo prvič všeč in praktično otroka sem v sobi naštimala v košaro jo odnesla dol in postavla vse skupi v vozek in že smo bli na sprehodu.....user posted image user posted image user posted image user posted image fino je za tako melega da ima fino toplo ležišče in da nikjer ne piha not tak da lažje se mi zdi al taka al drugačna košara kot pa da ga zavijamo v odeje.... topla obleka sploh pozimi pa tak al tak mora bit

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jesensko-zimski dojenčki
1.8.2008 17:57:11   
Kranjcanka
Mi smo imeli kosaro (november). Na vozicek pase tudi lupinica in dobila sem res lustno zimsko vreco (jane). Ni taka klasicna za nogice in s kapuco, zgleda bolj kot kovtercek, v katerem otrocka pripnes s pasovi. Vglavnem, ce je bil res mraz, sem jo dala tudi v kosaro.
Se mi pa zdi bolj mogoce, da otrocka pozimi prevec zabunkas..

Lp

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jesensko-zimski dojenčki
1.8.2008 21:59:32   
Anonimen
Rodila sem konec septembra, imeli pa smo voziček Peg Perego z Navetto. Oblekla pa sem ga po občutku, odvisno od vremena. user posted image

(odgovor članu Kranjcanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?