|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvavitev iz zadnjika
6.9.2008 22:15:30   
Anonimen
pozdravljene!
Sem v 26t nosečnosti in sem danes na wc papirju opazila rahel krvavi madež, sprva sem se ustrašila, da je iz nožnice pa sem potem ugotovila, da je iz zadnjika, na veliko potrebo hodim vsaj 2x na dan (ni se mi potrebno napenjati ali kaj podobnega) razen danes sem nekoliko zaprta. Znano mi je , da so v nosečnosti pogosti hemeroidi (nevem če sem prav napisala), samo nevem kako to izgleda, nikoli jih še nisem imela. nič me ne boli ali kaj podobnega, ali je možno, da je samo kakšna žilica? hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krvavitev iz zadnjika
7.9.2008 10:14:03   
julika
če si zaprta je možno, da ti je samo žilica počila(pogost pojav v nosečnost).kako hemeroidi izgledajo tud ne vem.lahk pa greš za vsak slučaj k osebnemu zdravniku, če se ti bo ponovilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krvavitev iz zadnjika
7.9.2008 10:56:45   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
....
Znano mi je , da so v nosečnosti pogosti hemeroidi
samo nevem kako to izgleda...


http://images.google.si/imgres?imgurl=http://freeweb.siol.net/memo/clip_image002.jpg&imgrefurl=http://freeweb.siol.net/memo/hemorojdi.htm&h=195&w=195&sz=5&hl=sl&start=3&um=1&usg=__TL1QubcKGh5o7WR0KCE6uTa6yVM=&tbnid=6un4K-wkxjY50M:&tbnh=104&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dhemoroidi%26um%3D1%26hl%3Dsl%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:sl:official%26sa%3DN

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 7.9.2008 10:57:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krvavitev iz zadnjika
7.9.2008 11:02:54   
blackcoffee
se opravičujem - noče odpreti zgornjega linka, tukaj je kopija omenjenega linka - osnovne informacije.
lp

Hemoroidi Hemoroidi so nabrekle vene v sluznici zadnjika. Kadar hemoroidi nastanejo blizu zadnjične odprtine, takrat jih imenujemo zunanji hemoroidi. Kadar pa se pojavijo tudi više v zadnjikovem kanalu, jim pravimo notranji hemoroidi. Včasih hemoroidi tudi štrlijo iz zadnjika, takrat jim pravimo zdrknjeni hemoroidi.
Vzroki
Hemoroidi so zelo pogosti, posebno med nosečnostjo in takoj po porodu. Nekateri ljudje imajo prirojeno oslabIjene zadnjikove vene, zaradi katerih je razvoj hemoroidov verjetnejši. Hemoroide povzroča zvečan tlak v zadnjikovih venah, navadno zaradi napenjanja pri odvajanju trdega blata. Tako blato je lahko posledica prehrane, v kateri je preveč močno prečiščenih hranil in premalo vlaknin.
Simptomi
Najpogostejši značilnosti sta krvavitev iz danke in naraščajoče težave; celo bolečina pri odvajanju.
Zdravljenje
Blage primere obvladamo s pitjem tekočine, uživanjem hrane bogate z vlakninami in z vzpostavljanjem navade rednega iztrebljanja. Svečke za danko in kreme s kortikosteroidnimi zdravili in lokalnimi anestetiki pomagajo ublažiti oteklino in bolečine.
1. Vzroki za krvavitve brez bolečine pri odvajanju Najpogostejši vzrok so hemoroidi. Ker pa se za takšno krvavitvijo lahko skrivajo resnejše bolezni, nikoli ne zdravimo na pamet, temveč vsako krvavitev temeljito raziščemo. 1.1. Hemoroidi - zlata žila Hemoroidni venski pletež je normalni preplet žil v zadnjiku, ki kot nekakšna blazina služi za zadževanje vetrov in sluzi. Težave nastanejo, kadar se te žile povečajo. Primerjali bi jih lahko s krčnimi žilami na nogah. V obeh primerih obstaja dedna nagnjenost, pri hemoroidih pa k nastanku in poslabšanju pripomore tudi zaprtje. Hemoroidi se pogosteje pojavijo v nosečnosti, saj otrokovo glavica pritiska navzdol in ovira odtok krvi iz hemoroidnih venskih pletežev. Na podoben način poslabšuje hemoroide debelost. Ločimo notranje in zunanje hemoroide oziroma žilne vozle. Notranji hemoroidi Notranjih hemoroidov  v začetnih stopnjah obolenja ne vidimo in jih s prstom ne zatipamo. Nanje pomislimo ob sveži krvavitvi na blato brez spremljajočih bolečin. Svežo svetlo kri opazimo najpogosteje na koncu odvajanja, bodisi na blatu, papirju ali pa kri še nekaj časa kaplja v školjko. Pri odvajanju je namreč trdo blato ranilo povečane hemoroidne vozliče in iz njih je pritekla kri. Krvavitev se praviloma spontano ustavi, dolgotranjo obolenje pa lahko privede do slabokrvnosti. Če hemoroidov ne zdravimo pravilno in pravočasno se le ti vedno bolj raztegujejo in pričnejo izstopati. V začetku se še spontano vrnejo nazaj v črevo, kasneje si morajo bolniki hemoroidne vozličke z roko potisniti nazaj, včasih pa to ni več mogoče.
Zdravljenje notranjih hemoroidov Notranje hemoroide lahko zelo uspešno zdravimo in pozdravimo. Pred zdravljenjem je nujno potrebno hemoroide potrditi s pregledom in izključiti resnejša obolenja. Začetne oblike hemoroidov lahko zdravimo z uporabo svečk in mazil za hemoroide. Kadar krvavitve iz hemoroidov kljub temu ne prenehajo lahko pomagamo z injekcijami v hemoroidne vozličke (kot pri krčnih žilah). Pri začetnem izpadanju hemoroidnih vozlov, le tega zgrabimo s posebno prijemalko in čezenj izstrelimo elastični obroček. Podvezani vozel odmre in odpade. Kadar so vozli preveliki za elastični obroček in močno izpadajo je potrebna operacija. Operacija je najboljši način zdravljenja izpadajočih hemoroidnih vozlov. Poseg se lahko opravi ambulantno v lokalni ali regionalni narkozi. Zamrzovanje hemoroidov, požiganje z laserjem ali infrardečo svetlobo odsvetujemo, saj so te metode premalo natančne in lahko povzročijo preveliko odmrtje tkiva. Bolnikom s hemoroidi svetujemo skrb za redno, vsakodnevno odvajanje blata, izogibajo se naj začinjenim jedem, tobaku in alkoholu. Hemoroidi niso nevarna, pač pa zelo neprijetna bolezen. Zdraviti se moramo pravilno, da preprečimo zaplete. 2.2. Zunanji hemoroidi Pogost vzrok bolečin je nenadno nastala oteklina ob izhodu črevesa. Večinoma gre za okroglo oteklino, ki nastane zaradi strditve krvi (tromboze) v enem od zunanjih hemoroidnih vozlov. Zunanji hemoroidi so manjši žilni pleteži v zunanjem delu zadnjikovega kanala. V primerjavi z notranjimi hemoroidi redkeje povzročajo težave. Najpogosteje pride do tromboze enega zunanjega hemoroidnega vozla. Bolnik opazi bolečo zatrdlino v zadnjiku, ima bolečine pri sedenju in odvajanju. Vzrok za nastanek tromboze so vnetja, drobne razpoke ali razjede v zadnjikovem kanalu. Skozi prizadeto sluznico vdrejo klice in prizadeta je tudi žilna stena hemoroidnega vozla. Zdravljenje zunanjih hemoroidov Kadar je prišlo do tromboze zunanjega hemoroidnega vozla je potrebno poiskati zdravnika, ki z majhno operacijo odstrani strdek in bolnik je hitro rešen težav. Najpogostejša napaka  je uporaba svečk ali mazil v takem primeru, saj ne morejo pomagati. Po nekaj dneh hudih težav in bolečin zunanji vozlič ponavadi poči, pride do manjše krvavitve in s tem do spontane samoozdravitve.



(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krvavitev iz zadnjika
24.9.2008 18:23:34   
sončnica23
Pozdravljena!!
Glede na to kar opisuješ gre po vsej verjetnosti za analno fisuro, ker sem med. sestra na tem področju, to pa je razpoka na zadnjiku (za primerjavo: tako kot razpokajo ustnice če si na prepihu in jih v tem primeru namažemo z Labelo). Najbolj si boš trenutno pomagala z olivnim oljem ( ki naj bo kar iz trgovine, ker je v lekarni predrag in ga rabiš samo za nego zadnjika,...). To pomeni da si daš olivno olje na prst in se namažeš okrog zadnjika in za en členk prsta noter v zadnjik. Če bi se pa pojavljala zraven še huda bolečina, ki ji olivno olje nebi pomagalo pa k zdravniku, da te napoti k specialistu proktologu.
Tako da za to ni nujno da so hemeroidi. Zunanji hemeroidi pa ponavadi bolijo in se jih čuti zunaj, notanji pa so če je samo krvavitev.
Vsekakor pa bi bilo za tebe fajn da se po končani nosečnosti in dojenju enkrat prijaviš na pregled, sploh če bi se težave še pojavljale.
Lep pozdrav


----------------------
Tudi noseča, 23 tednov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?