|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica Izola (pručka in EA)
6.9.2008 23:18:27   
pekmez
Pozdravljene!
Ker sem našla same stare debate na temo Izolska porodnišnica,me zanimajo sveži podatki od novopečenih mamic in
sicer:-veliko reklamirajo porod na pručki (zanimajo me osebne izkušnje)
        -kaj pa porod z epiduralno,jo babice še vedno tako rade ne-priporočajo?(bi tudi rada izvedela čim več podatkov iz prve roke)
        -na splošno me zanima vtis...profesjonalnost....
Hvala in l.p.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
6.9.2008 23:36:28   
silvy
No, jaz sem maja 2007 rodila z EA v Izoli. Imam same pohvale kar se tega tiče. Da ne omejam poroda, ki je trajal od 7:30 zjutraj, 20:30 zvečer. Noro! Najprej sem začela brez EA, ker sem bila pol  vdno bolj izmučena, me je Lovšin vprašal, če želim epiduralno, ker so ravno eno zraven mene priklapljali na EA. Ja, prosim, takoj mi jo dajte, ker ne morem več. Okoli 12 sem dobila EA, ne moreš verjet. Bistvena razlika. Popadke sem full lažje prenašala. Prosila sem za minimalno dozo, ker sem se bala, da mi odrvenijo noge in ne bom mogla rojevat. Vse je bilo super, le odpirala se nisem. Anastezistka je bila ful prijazna, non-stop me je nadzorovala, ker je tista zraven mene imela vakum, ker ni več čutila nog. Tudi to se lahko zgodi.
Če bi šla še kdaj rodit, bi 100% vzela EA. Pa naj stane na tisoče evrov. Takrat je bila še brezplačna, zdaj se plača okoli 200 eurov. Naj ti ne bo žal jih dat.

Sprva sem razmišljala, da bi rodila na pručki, ampak sem potem to morala opustiti, ker so mi med porodom dovajali insulin zaradi nosečniške sladkorne. Če vzameš EA, ne moreš rodit na pručki. Pač ne moreš bit priklopljena na nič. Zavisi pa na katero babico naletiš. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala. Sem pa 100%, da ena obilna babica -ne spomnim se imena(ki je šetala takrat v porodni), ne bi zmogla klečat tam potleh pri pručki.

Jaz imam s porodnišnico Izola zelo dobre izkušnje. Je pa res, da se z ginekologom, ki je bil na porodu dobro poznamo

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
18.9.2008 8:17:29   
marty5
No, naj še jaz povem svoji dve izkušnji s P v Izoli. Tam sem rodila 2×, obakrat sem imela EA. Prvič, dve leti in pol nazaj, sem imela sanjski porod, kljub sprožitvi takorekoč iz nule, sem rodila v 3eh urah, skoraj brez bolečin, ker sem imela EA. Sicer me je G nekaj poskušala odvrnit od tega (je zelo odvisno na katerega G naletiš - načeloma so starejši G proti, mlajši pa spodbujajo novosti), ampak se nisem dala. In je šlo, za moje pojme, res hitro in dokaj neboleče - sploh za prvič. Tako da se drugega poroda sploh nisem bala več kot toliko.

Drugič, slabe 4 mesece nazaj, pa je bila zgodba drugačna. Tudi tokrat so mi porod sprožili in prosila sem za EA. Tokrat mi sicer niso komplicirali, ampak je dežurna babica nalašč zavlačevala s tem. KO je prišla anestezistka so se pa začele muke, ker mi katetra ni uspela nikakor ustavit - po njeno je bilo krivo vse - da imam kriv hrbet, da se ne usločim dovolj, da mi prvič sigurno niso zlahka ustavili katetra in kaj vem še vse. Jaz enostavno mislim, da je bila nesposobna, ker so mi prvič vstavili kateter v 5min brez bolečin. Tokrat pa me je pikala in  pikala, da me še zdaj občasno boli. No, po enournem matranju s katetrom mi še niso dali nobene doze anestezije - je babica rekla, da bo jih poklicala, ko bomo začeli "zares" in bodo popadki dovolj močni. Ok, mi je jasno. No, potem mi je naštimala umetne popadke in se je začela veselica. Prosila sem jo, če jih lahko pokliče, ker preden pridejo in anestetik prime, bom jaz že rodila. Vedno mi je govorila, ja bom poklicala takoj...ta takoj je trajal več kot uro. Ko je končno prišla moja "odrešitev" sem samo čakala, kdaj bo kaj prijelo....in nič. Tako je bilo vse do konca - popadke sem čutila v polno. Tisti kateter me je le motil in sem pri vsakem popadku še bolj čutila bolečino v hrbtu.

Tako da, meni EA ni primla in je nisem niti plačala. Sicer so me nekaj poskušala prepričevat, da imam nizek prag bolečine ipd...ampak sem jim lepo povedala, da sem prvič rodila z EA in VEM kako to zgleda. In v svoji okolici poznam neposredno 3 primere, ko EA ni primla in vsi so iz tega koledarskega leta. Zakaj je tako, ne vem, saj imam za seboj tudi nadvse pozitivno izkušnjo izpred nekaj let nazaj. Osebno mislim, da sem imela pač smolo in naletela na nesposobno anestezistko in babico, ki se je na prefinjen način odločila, da mi bo dostop do EA otežila.

Drugače sem bila s samim bivanjem v P zadovoljna - sestre na oddelku so zlata vredne. V Izoli je vse odvisno na koga naletiš pri porodu. Se mi zdi, da stara garda babic še vedno dela pod geslom "ti si tu zaradi nas in ne me zaradi tebe". Mlajša generacija ima povsem drug pristop do poroda in odnosa do porodnic.

Skratka, za moje pojme, je porod v Izoli loterija - lahko imaš srečo, lahko pa tudi ne. Kakorkoli - srečno in upam, da jo boš ti imela user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 18.9.2008 8:19:28 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu silvy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
18.9.2008 15:37:28   
pekmez
Hvala lepa za odgovore (sem jih pričkovala nekaj več,ampak vidim ,da ne gre nobena več rodit  v Izolouser posted image -se hecam),a tako,torej Marty si mela slabe izkušnje tokrat....še to se mi manjka,da me med popadki mučijo z zbadanjem in iščejo pravo mesto....ma če nisi bla edini primer,more bit res kaj narobe z anesteziologi...(ne veš ime anestezjologinje?user posted image Da jo vprašam,preden me namuči...)
Mah....večina ljudi mi odsvetuje EA,tudi babice v šoli,ne vem zakaj imajo take predsodke,ko pa je drugje to ustaljena praksa....pol pa res zgleda,da so nesposobni gor v bolnici....na predavanju sem bla,papir mam,tako,da bomo vidleli...upamo v dobro!
Lep dan

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
23.9.2008 10:25:00   
Azzurra
Tudi jaz sem rodila v Izoli, pred 7 meseci. To je bil moj drugi porod. Zaradi več komplikacij v zvezi z nekimi protitelesi in na koncu še s sladkorno, se je ginekolog odločil, da bo sprožil porod malo pred rokom. Bali smo se namreč, da bo otrok potreboval transfuzijo krvi in potem so hoteli bit pač vsi pripravljeni na to, niso hoteli reskirat, da pridem med vikendom ali ponoči, ko so na delu samo dežurne ekipe, kar je sicer ok, vendar ne najboljše.

Tako so me naročili ob 6. zjutraj. Ena babica je glih končevala izmeno. Sledilo je nadiranje namesto pozdrava. Ker sem prišla direkt pred porodni oddelek. Ja, tako mi je naročil Lovšin, sem rekla, pa je še naprej nadirala mene, potem pa še Lovšina. user posted image  Sledila je rutina: ctg, klistir, britje, tuš, porodna soba, umetni popadki.
Sem bila zmenjena za EA. so prišle anestezistke, zelo prijazne. Mi je vstavila kateter, nič ni bolelo. Mi je spustila testno dozo in čez čas me je vprašala kaj čutim in sem povedala. Me je gledala čudno, ma ni rekla nič. Meni se je tudi zdelo čudno, ker ko so mi vstavili EA so bli popadki še dokaj blagi, a sem jih med testno dozo vseeno čutila, tudi to, da se krepijo.
Ker sem prvič rodila v Postojni z EA, sem takoj začela spraševat, ker se mi to zdaj ni zdelo nič podobno tistemu v EA. Prijazna asistentka je postala takoj malo manj prijazna. Ona me je prepričevala, da je to to, da več kot toliko se ne da. A jaz nisem čutila nobene razlike, ne pred EA, ne po EA. Vem kaj so popadki brez EA, sem jih v postojni imela več kot 5 ur na 3, 2, 1 minuto (v tem času sem se odprla iz skoraj 2 na 3 centimetre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) in ko sem tam dobila EA, so popadki nehali bolet popolnoma!!! Tle pa me je rukalo in sekalo, čutila sem vse od a do ž. In sem to tudi povedala, pa so me začele nadirat, da sem si staknila kanal ven, pa da to ni mogoče da me boli, me je celo vprašala asistentka, ko je gledala na ctg, da naj ji povem kdaj dobivam popadek in me je zvil en močen in sem rekla, evo, zdaj je en hud. in ona meni: to NI POPADEK. Ne, sem rekla, me zvijajo vetrovi po črevesju!!! user posted image user posted image user posted image  Ma dej dej. Potem je prišel Lovšin in je rekel, naj mi zvišajo dozo, čez nekaj časa so vprašale če je boljše, ma sem rekla, da naj mi že enkrat vse to poberejo proč, ker meni to nič ne pomaga. Potem so zginle. Na srečo sem se potem v eni urci odprla iz 3 na 10 in je sledil iztis. Tej popadki na koncu mene niso nič boleli, ker itak takoj ko pridejo, začneš potiskat in takrat ne vem, ali ne čutiš nič ker potiskaš ali ker si totalno zatopljen v delo, potem pa sem hitro rodila.
Meni sam porod ni bil tako grozen, tudi če je pač šraufalo, samo ta izkušnja z EA je bla pa grda.
In tudi jaz, kot marty5, EA nisem plačala. Nisem dobila niti računa, niti nihče je ni omenjal, čeprav mi je odpustna zdravnica napisala v materinsko (je bla ena iz LJ na praksi) in ko sem ji rekla, saj nebi bilo treba sploh napisat EA, ker mi ni prijela, je rekla: so mi povedali, ja.
Tako da...

Srečno vseeno!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
24.9.2008 15:24:27   
pekmez
Ajej,nevem več kaj si mislit...pol bo res držala ta teorija,da so anesteziologi nesposobni...ke dio si con me!
Lep sončen dan še naprej...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Porodnišnica Izola (pručka in EA)
24.9.2008 16:39:47   
Tinky
Jaz sem rodila brez EA in čeprav je porod trajal le 3 ure, sem moža prosila naj odpre okno, da se vržem dol, tako grozno mi je bilo.
Prej se mi je zdelo "škoda" dat 190 EUR za EA, zdej bi pa dala tudi 1900 EUR!!!!

Sestre na oddelku so ble full full prijazne, o babici pa raje ne bi. user posted image


_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu pekmez)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




kje visite na RR?
BUŠICA



doma (80%)

v službi (9%)

odvisnik-doma in v službi (11%)


Število vseh glasov: 359

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!