|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polivanje
22.10.2008 10:54:02   
the laura
Pozdravljene mamiceuser posted image !

Moj mali sinček, star 3 mesece še vedno po obroku (npr. uro ali več po njemu) polivauser posted image . Zdravnica mi je rekla, da ima prevelik obrok in zdaj, ko sem ga zmanjšala se stanje ni nič popravilo. Zanima me ali je imela katera isti problem ali pa ga še vedno ima in kako ste se ga rešili oz. kako ga rešujete!

Hvala vam za nasvete in pomoč

_____________________________

Pa smo ga dočakali, našega princa Jan-a
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polivanje
22.10.2008 11:00:44   
mala
Našuser posted image  je tudi veliko polival in dokler sem ga dojila ni nič pomagalo, tudi potem, ko sva začela uvajati Gh se ni izboljšalo, tudi z Aptamilom AR sva probala pa je bilo veliko bolje ampak smo imeli potem veliko več krčev zato smo mlečno formulo zamenjali. Lahko ti samo povem, da se da bolj malo narediti in polivanje preraste s tem, ko ima več gostih obrokov dnevno. Pri nas se je nehalo nekje pri 7-8mesecih, ko je tudi že samostojno sedel.

_____________________________

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: polivanje
22.10.2008 11:44:06   
Anonimen
Jaz sem rešila problem s tem, da jo med dojenjem večkrat ustavim, da podreva kupčka, potem pa naprej. Je pa vsakič težje, ker ima vedno večje požirke in se nahrani v cca. 8 minutah.

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: polivanje
22.10.2008 12:49:16   
babyboooom
jaz imam iste probleme, stara je mesec pa pol, požrešna pa sto na uro, kr vleče in vleče pol pa nenormalno poliva. kr pljuskne ji vn. po tleh morm kr luže brisat. tetre se skoz perejo. preoblačt se je itak sploh ne splača.... pa če takoj bruhne je vodica, po kaki uri al pa več pa kr kosi, kot kakšen pokvarjen kefir. pa tud diši ne kej preveč :( pa tud sprobavam, da ji vsako minutko-dve zizo vn potegnem, pa probam jo dojit krajši čas, ampak potem joka k je še lačna. raje se naje, pa polovico splune.
P prav da to ni nič narobe, če se normalno redi. tko da user posted image  to nč ne moti, edin če traja več kot pol leta, prav da zna ta kislina razžirat požiralnik. bolj moti mene, k jo morm skoz preoblačit, da revca ni za ožet user posted image
narest pa najbrž nimaš kej. edino čakat.

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: polivanje
22.10.2008 13:40:44   
mafi
imeli  smo isti problem s polivanjem.user posted image je skoz polivu doklr nismo zamenjali mleka iz hippa na aptamil, je polivu vendar manj, sedaj smo pa začeli z uvajenjem GH pa se je stanje izboljšalo. zato upam, da se bo tudi pri tebi popravilo ko boš začela z uvanjanjem GH, ker meni je bilo prav grozn ko je bruhnil v loku in sem zmeraj mislila, da ni v njemu nič ostalo. zdrži še malo saj bo hitro minilo.

LP

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: polivanje
22.10.2008 14:01:05   
jgb
Tudi mi smo imeli problem s polivanjem (blaga oblika refluksa). Dokler otrok poliva in normalno pridobiva na teži je vse ok. Naš je pa zaradi polivanja premalo dobil in smo to zelo pozno ugotovili (zaradi poletja je kaksen pregled preskočil). Pri 5 mesecih je imel 6120g. Do 5 meseca sem ga izključno samo dojila, kadar je hotel. Ne glede koliko je pojedel, je polival. Od 5 meseca dalje sem začela poleg dojenja dodajati najprej Novalac AR (pediatrinja svetovala) in je bilo takoj bolje kar se tiče teže, ker sem mu lahko sama dozirala koliko poje, polival je pa še vedno, ampak manj. Potem se poskusila še Aptamil AR in zmagala. Je precej bolj gosto kot Novalac in manj sladko. Polivanje je sicer še bilo, ampak precej manj. Zdaj že kakšen mesec dodajamo GH in se je tudi polivanje umirilo. Seveda tu pa tam še kej pljune, ampak to je nič v primerjavi s tem kar je bilo. Naš je bil skoz moker, ker takoj k sem ga preoblekla ... pljusk! In spet moker. Pomoje imamo več slinčkov kot bodijev. Tetre sem pa tudi prala vsak dan. V eni knjižici (Prehrana dojenčka, str. 35) k sem jo dobila pri pediatrinji glede polivanja piše da je potrebno otroku obrok zgostiti in če je otrok samo dojen (imamo žal zvezane roke), če pa je na AM pa je rešitev mleko AR.
V času ko sem dojila in dodajala AR sem bila jezna, ker sem ga seveda najprej podojila in je vse ven pljunu, mleko AR pa ne. Zato sem si črpala mleko in ga zgostila s riževo kašico ter mu ga dala po flaši. Pol ga pa ni ven pljunil oziroma če ga je, ga je bistveno manj.

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: polivanje
22.10.2008 14:46:06   
catalina
Tudi moj user posted image  poliva že 4 tedne, pa je P REKLA, DA JE NORMALNO, KER PRIDOBIVA NA TEŽI, a vseeno je grozno to, ne mine in ne mine, vzglavje mora biti dvignjeno 30 stopinj, podiraj kupčke , obrni ga na trebuh, da počiva glava na tvoji roki, ni pa rešitve, dokler tega ne preraste, tako pravijo.
Jaz komaj čakam, da to mine, če sploh bo kmalu.
SREČNO!













(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: polivanje
22.10.2008 20:20:36   
inesc
Punce lahko vam samo rečem, da mine tako hitro, da se sploh ne zaveš. Moj malček je imel refluks in ko sva začela z GH se je polivanje čudežno nehalo. To je nekje pri 6 mesecih. Midva sva bila tudi v bolnici, ker sem jaz ob prvem večjem polivanju paniko zagnala in sem ga peljala na pregled. Pa so naju seveda notri zadržali. Je pa lepo pridobival na teži. Resnično se držite navodil, pa na začetku ga imejte bolj malo na tleh oz. naj manj pasejo kravice.

Tole preoblačenje je res zoprno, se ga pa navadiš.

V kolikor pa polivanje preraste v bruhanje v loku, pojdite takoj k pediatru!

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: polivanje
23.10.2008 9:22:07   
the laura
Hvala vam za nasvete in mi je malo odleglo, saj mi je zdravnica rekla, da to sploh ni vredi in jst sm se že sekirala. Če ste še tako dobre mi še samo povejte s kakšo hrano ste začele in točno kdaj

Hvala

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: polivanje
23.10.2008 9:34:36   
mafi
mi smo začel pri 5m, korenček, bučke, jabuk, banane.....
moj je imel pri 3,5m 8kg, pa mi je P rekla kakšn bi pa bil da ne polivauser posted image ., ampak sploh
ne zgleda bedel.
držim pesti zate da se bo polivanje pri vas ustavilo ko začnete z GH

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: polivanje
23.10.2008 10:32:55   
inesc
The Laura, jaz sem začela pri 5,5 mesecih. Najprej sem mu dala jabolko, nato riževo kašico, korenje, kolerabo, bučke, krompir, riž, brokoli, banano, koruzo in sedaj nazadnje melono. Vse ful rad je. Sem pa bolj dajala zelenjavo, ker sadje itak jejo radi, ker je sladko in seveda zato, da sem lahko zelenjavo ponudila v popoldanskem času za kosilo. Sedaj uvajam zelenjavo tudi popoldan, vendar v zelo majhnih količinah. Menjavam pa živila na 3-4 dni.

Vidim, da si tudi ti Celjanka!

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: polivanje
23.10.2008 11:41:48   
the laura
Aha, sej sm še vprašala strokovnjaka za mnenje, pa je isto kot ve povedal, da se nimam kej za sekirat, če otrok dobiva na teži. Samo vzglavje malo višje za cirka 10 cm in to je to.

Hvala vam



(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: polivanje
24.10.2008 17:08:56   
afnica mala
catalina,

moja pupa stara 15 dni, tudi poliva , pa me zanima - vzglavje 30stopinj. Al dvigneš celo posteljico ali samo vzglavje? Kako in za koliko časa?
Prosim, če lahko kakšna pomaga.

(odgovor članu catalina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: polivanje
24.10.2008 18:19:35   
the laura
Jst sem dala pod vzglavni del pod jogi 2 povštrčka, ki sem ju imela v dnevni sobi in je bolje, malo no, sej v postelji ne poliva, drgače pa še zdej ko se zbudi po hranjenju še kar poliva. Kaj čmo, bo minilo, ko bomo šli na GH.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: polivanje
24.10.2008 20:23:06   
inesc
Potrebno je dvignit celotno posteljico in ne samo vzglavje, ker s tem nisi nič naredila. Pa potem dete fino založi, da ne bo čisto dol zlezlo. Pod ritico zvij brisačo ali dekico in user posted image  podloži. Upam, da sem kaj pomagala.

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: polivanje
24.10.2008 21:19:18   
the laura
Ja mislim, da se nismo prav razumeli, če dvignrš celotno posteljico pol nisi nič naredila. Vzglavni del moreš dvignat. Seveda moreš pa to storiti pod jogijem in ne da bi dal povšter mu pod glavo. Jst mu nisem nič podložla pod ritko, pa je blo ok, včasih je zlezel, seveda je pa to odvisno kako spi otrok.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: polivanje
25.10.2008 20:21:21   
inesc
Treba je vzdignit celotno posteljico na vzglavnem delu. Pod sprednji nogi posteljice lahko podstaviš knjige ali kaj drugega. Ali pa dvigneš tisto leseno pod jogijem v vzglavnem delu. Verjetno nisem tako jasno napisala.user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu the laura)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: polivanje
26.10.2008 8:31:00   
simona2
Super so kocke za dvig vzglavja, ki jih imajo trenutno celo v akciji in jih podložiš pod noge posteljiceuser posted image . Jaz sem vzela dve škatli.
http://www.minisvet.si/kocke-dvig-vzglavja-p-1026.php

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: polivanje
26.10.2008 9:07:59   
afnica mala
Naši zdaj dodajamo AR, poliva manj- zelo malo, ampak nekako hrope, kot bi bilo mleko v grlu, pa spahuje se ji skoz. Je še katera to opazila. Men je ful hudo jo gledat, ko tako hrope.user posted image
Mi smo dvignili celo posteljico za 30 stopinj. A moraš to imeti ves čas? A samo po obroku?
Pa še glede blata. Danes je full kakala, gostote pa kot kremna juha.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: polivanje
26.10.2008 13:44:13   
simona2
Afnica Mala  - Pri nas smo imeli skoz poln nosek in ful kašelj ter hropenje. Po zdravilu ranital, ki smo ga dobili in res doslednem izvajanju AR ukrepov (vzdigneno vzglavje ves čas in pol ure po hranjenju v dvignenem položaju ter podiranje kupčkov med hranjenejem) se je stanje glede tega zelo umirilo. Ne kašljamo več, nosek je OK in tudi zahrope samo občasno. Zna pa bit to zelo nevarno, zaradi zatehkanja tekočine v plučka, tako so mi povedali v biolnici, ko sva bili na pehametriji.  Glede kakanja je pa verjetno posledica adaptiranega mleka, čeprav tudi naša včasih ful čudno kaka pa je samo dojena.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?