|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zbujanje ponoči
4.12.2008 11:10:32   
nina166
Od 6. meseca dalje je sin prespal celo noč, razen v določenih obdobjih, ko so mu izraščali zobki. Zdaj se že kar nekaj časa ni zbudil in je spal celo noč. Zadnji teden pa se je začel zopet zbujat ponoči. Star je 2,5 let. Zvečer gre normalno spat, eden od naju gre zraven tako dolgo da zaspi. Potem pa se okoli polnoči zbudi in začne jokat. Ga malo pustima, potem grem jaz k njemu, samo ga kar težko umirim, včasih hoče atija, včasih potem spet mene. Če ga vprašam ali ga kaj boli ali ga je strah mi vedno odgovori drugače. Vležem se k njemu in mu govorim, da se pomiri in potem zaspi. Samo se potem svo noč zbuja na 15min ali pol ure. Se začne v spanju premetavat in malo jokat, potem ga stisnem k sebi in mu rečem, da sem jaz pri njemu, da se malo umiri. Celo noč pa se premetava. Nimam pojma kaj bi to lahko bilo. Spi pa v svoji sobi...do sedaj ni imel problemov in ga ni bilo strah. Mi je rekla kolegica, da take otroke rade bolijo nogice ker jim rastejo...ali mislite, da je to možno? Res ne vem več, kaj mu je in kaj naj naredim da bo spet lepo spal celo noč. Prosim za kakšen nasvet.

Hvala!

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 12:16:15   
Luni
Mami, oči, vaju rabi! K sebi v posteljo ga dajta in se cartajte do onemoglosti. Tako hitro odrastejo, časa pa ne moreš zavrteti nazaj! Prej ko slej bo želel v svojo posteljo, nato v svojo sobo, in nazadnje v svoj štuk!!!!

_____________________________



(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 12:25:57   
nina166
Luni v svoji sobi že spi par mesecev in do sedaj ni bilo težav. K nama v posteljo noče, sva ga že večkrat poskušala dat, pa hoče spat v svoji sobi. Ko se zbudi grem spat k njemu, pa se vseeno neprestano zbuja in joka. Tako da ni to, da bi se hotel samo cartat.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 12:31:17   
Luni
Pol ga pa kaj muči, bo minilo, brez skrbi. Ja, tole mi je zanimivo: naša tamala (25 mesecev) gre pa zvečer obvezno k meni v posteljo in jo premaknem v posteljico, ko trdno zaspi. In če se slučajno ponoči zbudi, pa jo želim premaknit nazaj v najino posteljo mi reče: Pusti me mami! user posted image  Očitno bi se jaz rada cartala, pa je  realnost taka, da otroci rastejo in se osamosvajajo! user posted image

_____________________________



(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 12:31:51   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Mami, oči, vaju rabi! K sebi v posteljo ga dajta in se cartajte do onemoglosti. Tako hitro odrastejo, časa pa ne moreš zavrteti nazaj! Prej ko slej bo želel v svojo posteljo, nato v svojo sobo, in nazadnje v svoj štuk!!!!



Ja to bi bila pa ena boljših rešitev, otroka, ki spi v svoji sobi v svoji postelji navadit, da spi pri starših. Briljantno! To pol ni cartanje, ampak mučno (ne)spanje vseh v zakonski postelji. Otrok naj spi v svoji postelji, starši pa v svoji!

Kar se pa tiče odgovora Nini, mislim, da ga bo tudi to minilo. Pri otroci so razne faze in najbrž je to ena izmed njih. Mogoče kaj sanja...

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 12:45:35   
Lenny
Imamo enako starega škrata, ki zelo intenzivno sanja, se premetava, stoka, govori, se smeje,.... spi v svoji sobi in zelo redko se do konca prebudi in pokliče. To se zgodi samo, če ga sanje prestrašijo in zajoka. Takrat ga odnesem za nekaj minut k nama, se pomiri, pocarta, potem pa ga oči odnese nazaj. On ima namreč koncesijo za nošenje malega škrata v posteljo. Tudi starejši sin je imel eno tako obdobje, ko so ga sanje včasih zbujale. Prerastejo, tako da ni panike.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 14:12:22   
rose
Naša ta večja je šla pri dobrem letu in pol v svojo posteljo in svojo sobo. nekaj časa je bilo vse ok. potem pa so se začele podobne težave. Če ne druzga, kar naprej se je premetavala, tudi jokala,... V glavnem noči so bile bolj švohne. od kar pa sva se s tamalo preselile k njej v sobo, spi kot top. nič je ne zbudi ponoči.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zbujanje ponoči
4.12.2008 15:54:03   
pety78
Mi je rekla kolegica, da take otroke rade bolijo nogice ker jim rastejo...ali mislite, da je to možno?


Točno s tem imamo mi težave. Zdravniki ne ugotovijo nič drugega, kot da je bolečina od rasti. Občasno mu dam calpol, skoraj vsak večer mu jih tudi masiram.
A reče pa ne, da ga kaj boli?

_____________________________



(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?