|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PROSIM ZA KAKSEN NASVET!
13.1.2009 8:23:02   
KatMat
noseca sem 22 tednov in sem ze dva in pol meseca v bolniski.bolniško sem imela vec kot upraviceno ce gledam na svoje zdr. stanje pa tudi samo delovno mesto je bilo vec kot neprimerno za moje zdravje in zdravje mojega malcka(obstaja tudi moznost povezave zacetka tezav zaradi delovnega mesta)

glede visine nadomestila za bolnisko odsotnost se nimam kaj pritozevati ceprav znasa 450eu,pac mi je zadosti da pokrijem stroske(npr. kredit...)
imam partnerja ki zasluzi dovolj denarja da preziviva skozi mesec
seveda ne ziviva v podnajemniskem stanovanju,ce bi zivela se nebi izšlo

moje vprasanje se nanasa na izplacilo nadomestila:
ali je delodajalec dolzan nakazovati denar okoli istega datuma ki ga imam navedenega v pogodbi o zaposlitvi ali lahko nakaze pac kadar koli se mu zazdi v mesecu (sama mu dam prav da najprej poskrbi za place tistih ki mu pac delo redno opravljajo in sele nato poskrbi za recimo mene ki sem v bolniski,vendar ne tudi do 25 dni zamika od datuma navedenega na pogodbi)
sama se moram tudi drzati roka placil ki jih imam.
kaksen bo pac rekel naj se ne sekiram in naj pac nakazujem oz placujem svoje obveznosti takrat ko imam pac denar,ampak to zame predstavlja oviro-sem zelo organizirana in ce ne drugega bi rada vsaj vedela kdaj imam nakazan denar oz kdaj naj bi bil nakazan.
sedaj sem v bolniski ze preko komisije ,se pravi da je moja bolniska placana ze preko zavoda,ce prav razumem...bolniski list sem oddala delodajalcu v roku dogovora za oddajo,denarja pa zopet nikjer...

ali je njegovo ravnanje pravilno/dovoljeno?
ali sem upravicena da se na koga obrnem oz ali je moj razlog utemeljen?

tudi kaksnega bonusa npr. regres nisem dobila izplacanega za lansko leto,ceprav mi je bil iz sefove strani obljubljen(pac ne poleti ampak pozimi) mi pripada??

najlepsa hvala ze vnaprej za vsak odgovor pa naj bo vspodbuden ali pa ne...vsaj da vem kako ukrepati naprej

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIM ZA KAKSEN NASVET!
13.1.2009 9:25:47   
Anonimen
Pozdravljena.Jaz sen bila na bolniški celo nosečnost in sem dobila denar nakazan vedno 15. v mesecu.Pripadajo ti regres,božičnica.Vse to sem dobila isto,kot drugi zaposleni v podjetju,čeprav sem sedaj na porodniški.
Pozanimaj se na inšpektoratu za delo,tam ti bodo povedali vse tako kot mora bit po zakonu.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PROSIM ZA KAKSEN NASVET!
13.1.2009 10:07:34   
benika
Tudi jaz sem celo bolniško izplačilo plače dobila striktno 15. v mesecu, tako kot normalno plačo. Ne vem zakaj pri tebi prihaja do takšnih zamikov, ampak najbolje bi bilo, če bi se s konkretnim vprašanjem obrnila direktno na delodajalca oz. na računovodstvo. Ker to se meni nekako ne zdi pošteno. Itak po 2 mesecih bolniška ne gre več iz delodajalčevega žepa in ni razloga, da bi tako zaostajal s plačilom.

Regres ti normalno pripada, odvisno je le, ali si zaposlena za določen ali za nedoločen čas.

Božičnica je pa stvar firme in ni zakonsko določena in posledično ni nujno, da jo dobiš. Moj mož je bil na bolniški pol leta in mu je pripadala polovična božičnica. Nekateri je zaradi bolniške sploh ne dobijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PROSIM ZA KAKSEN NASVET!
13.1.2009 10:08:28   
Anonimen
Pozdravljena,
nadomestilo za bolniško ti mora izplačat na isti dan kot plače ostalim zaposlenim.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PROSIM ZA KAKSEN NASVET!
13.1.2009 12:21:21   
zorica


Sem na bolniški celo nosečnost in dobivam izplačilo kot ostali sodelavci plače.V pogodbi mi piše, da se plače izplačujejo 18 v mesecu, ampak tega itak nikoli nismo dobili.Jaz sem se pač sprijaznila, sam da dobim.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?