|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje zob
27.1.2009 11:19:30   
maša2008
Pozdravljeni,

zanima me kako svojim user posted image oz. enoletnikom umivate zobe? No, tistim  ki jih imajo seveda.
Mi imamo polna usta zob, pri umivanju pa histerične napade user posted image Ne gre in ne gre...
Kako naj otroka animiram, pripravim do tega da si bo pustil umiti zobe.
Ne pomaga niti to da ima svojo ščetko, da sama šari z njo po ustih, niti to da meni umiva zobe...
Še kakšen bolj uspešen nasvet user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 11:23:55   
hokejistka
Mi smo imeli eno obdobje tudi živčne vojne med umivanjem zob. Sem vztrajala in sedaj je 10 dni med umivanjem čisto mirna. Sedaj pa čakam, kdaj bo obrnila ploščo in zopet vreščala user posted image . Se pa ne sekiram. Kar je treba, je treba in pika!

Posebnega recepta nimam. Na tvojem mestu bi vztrajala in jo poskusila še predno vidi ščetko zamotiti s kakšno zanimivo stvarjo.

lp

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 11:29:08   
analucija
mi  s tem nismo nikoli imeli problema, ko smo šli v trgovino si je sam izbral ščetko. on bi si pa rad skoz umival zobke.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 11:36:45   
ThinkPink
Nisem še srečala mame, ki bi rekla, da njen otrok uživa v umivanju zob. Vsaj na začetku so vedno težave, saj je to za otroka nekaj novega in neugodnega (naj ti partner umije zobe, pa boš videla, da je ful čudno, če ti zobe umiva nekdo drug). Naša je tudi na začetku tulila zraven in ni pomagala nobena animacija in nič. Vmes se je vdala v usodo, zdaj po pol leta rednega umivanja zob pa je to že taka rutina, da si z veseljem še sama malo podrgne.

Saj bouser posted image .

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 12:59:09   
tajtaja
Naša dva si zelo rada umivata zobkeže od malega in sploh ne smeta slišat, če večjega podim v kopalnico umit zobe. Sta takoj zraven, čeravno smo si jih umili pred 10 min. KO sta začela prijemat stvari v roko, sem jima med drugim kupila tudi zobne ščetke za dojenčke in sem jima dala parkrat na dan, ko sta bila v stolčku. In ker sta itak vse nesla v usta in grizla, sta potem še usput krepila dlesniuser posted image .
No, ta večji (skoraj 7) pa si jih opere z tako brzino. Sploh ne obvlada stvari kljub dolgoletnemu trudu. PO moje je največ kriva lenoba, ko se mu ne da migat z rako. Sem mu zato kupila baterijskouser posted image ampak stvar ni dosti boljša. Tako da mu vsaj dva do trikrat na teden redno in temeljito še vedno umijem jaz.user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 13:09:04   
smejčica

Ja, ja........problem je s temi zobki. Moja 13 mesečna tudi kar beži, ko vidi zobno ščetko. Smo tudi kupili baterijsko...pa ni kaj boljše. Morda je zdaj toliko bolje, ker se zobki res bolje očistijo. Sama si jih rada čisti tekom dneva, sam ko ji jaz čistim, se pa dere. Kaj češ. Treba je. user posted image


(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 14:51:30   
SCENIC
OJ, tudi moja 16 mesečna hčerkica je zganjala histerične napade ko sem ji pod "prisilo" umivala njenih 11 zobkov. Pol pa sem se spomnila in ji dala mojo ščetko, tako da jo poležem na previjalno mizo, ona meni kao umiva zobe jaz pa njej in je super. Poskusi, morda ti uspe :)

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 18:58:54   
Najaa
Naša 2-letnica ima dneve, ko sitnari in si noče umivat zob in ima dneve, ko lepo sodeluje. Kakorkoli, umijem ji jih v vsakem primeru, ali zlepa ali zgrda. Zdaj že dalj časa pali, da ji najprej dam ščetko z zobno pasto gor in ji rečem, naj malo sama, pol bo pa še mami. In ko poje pasto dol in si malo sčetka, mi da in lepo odpre usta, da ji zdrgnem.
Uspelo je tudi, da je mene gledala in potem pustila, pa tole, da ona meni in jaz njej... Ali kakšnemu medvedku, pa potem še njej... Je treba imet domišljijo in otroka vržt na foro.user posted image

(odgovor članu SCENIC)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umivanje zob
27.1.2009 20:47:46   
kaya2007
mi imamo foro, da je treba umiti grde živalice, ki grizejo zobke itd...in ji je to full smešno, tako da kar sodeluje. pa umiva si jih samo z električno krtačko, z navadno noče.
pride pa tudi dan ko protestira, takrat ji pač na silo umijem.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 9:18:00   
maša2008
Hvala za nasvete!
Meni je jasno, da je treba zobe umivat, in ji jih tudi umivam od prvega zobka dalje - to je od 4 meseca. Ampak je vsak dan huje, več zob ima večja groza je to umivanje. Stara je eno leto, tako da fore s škratki itd. verjetno še ne razume najbolje. Umivanje - ti meni, jaz tebi - tudi ni uspešno. Usta drži skupaj kot da ima zlepljena. Problem je ker ust sploh ne odpre in že tukaj moramo na silo.
Problem je predvsem v tem, ker je zadnjič padla v tak histeričen jok, da jo oba z možem nisva mogla pomirit, hlipala je sigurno še 10 minut po umivanju, glava ji je kar trzala. Pravzaprav sem se zelo ustrašila, saj otrok sploh ni  mogel prit k sebi.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 12:48:17   
livia
To so obdobja. Zdaj ne bo pustila, naslednjič spet bo.
Ti ustrajaj pri rednem umivanju, pa bo videla, da ni druge. Včasih je treba tudi malo bolj na grobo prijet, da pogruntajo, da je to nujno zlo vsako jutro in večer.

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 13:31:40   
Rožica*
Tudi pri nas ni problema.
Rad umiva zobke, zjutraj me prav priganja, da mu dam ščetko in seveda pasto, nato sam umiva, mu je všeč okus paste user posted image . Za enkrat se ga še da nasrat, da jo samo odvijem in malo potegneva po pasti, potem mu vedno še sama umijem s pasto za zobe.
Res pa je da sva "umivala zobke" že od malega, ko jih še ni bilo, sem mu večkrat z gazco drgnila dlesni, kasneje z naprstnikom takoj ko smo dobili zobek, seveda vse z namenom, da se je privadil na to in da se pač to preprosto mora.
Tudi večkrat čez dan ga opomnem, da mi pokaže zobke, al da jih pokeže babi , al kakšni teti, ker se pripravljava na obisk zobozdravnika in upam da ne bo zganjal scene in, da bo pokazal zobke.

Mislim, da je treba otroke počasi privajat, da spozna nove stvari, da se privadi in kar na enkrat, ko dobi zobke v trgovino in zdaj pa  gre zares pričet z umivanjem.

Jaz sem se trudila, da mu je bilo umivanje zanimivo, na koncu sem ga vedno pohvalila in sva pogledal v ogledalo kako se zobki svetijo, nagradila sem ga z aplavzom in sem se zelo razveselila, ker to pač delamo, kadar kaj prav naredi mu pokažemo da smo res zadovoljni...
Res pa je da je treba vstrajat, tudi sama sem ga nekajkrat morala malo bolj prijeti in povedala da je to treba, ker pač otrok poizkusi uveljavlati svojo voljo,...hito je spoznal, da tako pač bo, zdaj uživa. 
Delala sva tudi tako, da sem se usedla na tla, si ga posadila na kolena tako, da je bil obrnjen stran od mene, ga z eno roko prijela čez roke z drugo pa sem drgnila. Zravem mu lahko glasno opisuješ, kako umivata in odstranjijeta črvičke al ne vem kaj, koliko zobk še, tudi če se bo jokal mu povej, kdaj bosta gotova in ga pohvali, ker sta si umila zobke. Bodi hladna slej ko prej bo spoznal, da je to pač jutranja rutina in da se mora, kljub njegovemu upiranju.
Ni pa treba pretiravati in čistit zob 10 min če se upira, pač toliko, da vidi da vi to zahtevate in da tako bo, tudi če samo nekjakrat potegnete s ščetko, samo da bo obveljala vaša, da je to treba. Ko se bo privadila bosta že takrat dobro umile.

Vem da nisem napisala nič kaj zanimive igrice, ker to kaj je zanimivo otroku, je odvisno od posameznika, pač prepustite se domišljiji in vstrajajte pri svojem, da je treba zobke umit, če ne z lepa pa z grda.

lp.

< Sporočilo je popravil Rožica* -- 28.1.2009 13:37:28 >

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 14:20:23   
mateyka
pri nas mi večinoma rata zobke umit brez bunjenja, če se lahko gleda(va) v ogledalo medtem ko si umivava zobke. prvo ji pokažem njo v ogledalu, se počeševa s krtačko, vzamema ščetko, ji pokažem na sebi in sebe v ogledalu kako bova umile zobke in nato si pusti zobke umit in se vmes strmo gleda user posted image mogoče ji je zanimivo, da sebe vidi/opazuje kako to zgleda v živo. ker drugače noče ust odpret in se brani 100 na uro. pri nas ogledalo deluje še pri ene parih stvareh, recimo oblačenju določenih oblačil ipd..

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 14:40:03   
Lalica1
Mi tudi nismo imeli problema z umivanjem zobkov. Vedno si jih umivava skupaj. Začeli pa sva bolj z igro in pogovorom, češ kako lepe bele zobke bo imela in bo res lepa deklica, ko se bo nasmejala,... Še sedaj ponosno dirka k atiju, da mu po umivanju pokaže kako lepe ima.
Sicer pa to umivanje ni nevemkako učinkovito. Nekaj si drgne, fora ji je pa v tem da poje pasto. Je pa res, da tudi drži, da ji jaz umijem in je to podlaga za prihodnost. 

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Umivanje zob
28.1.2009 19:22:42   
zmajaz
Naša bo zdaj stara 13 mesecev in ima 11 zobkov. Si pa tudi nikakor ni pustila umivat s ščetko - sploh ust ne nikakor odpret, potem sem pa probala kupit naprstnik in na moje veliko presenečenje je že ob prvem umivanju kar sama odprla usta in prav zabavno se ji zdi. Pa čisto majčkeno zobne paste "FirstTeeth" ji dam gor, ki je namenjena čist malim otrokom in ni panike, če jo poje - pa mislim, da ji je všeč okus. Zdaj bomo pač nekaj še nekaj časa umivali s to ščetko, ki se natakne na prst, potem bomo pa probali šrešaltat na navadno.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Umivanje zob
5.2.2009 7:58:21   
nežka
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Nisem še srečala mame, ki bi rekla, da njen otrok uživa v umivanju zob.


Mi imamo tako srečo! Že od začetka si je rad umival zobke. Najprej smo imeli First teeth, tisti gumijasti naprstnik in mu je bilo ok. Odkar pa imamo zobno ščetko, namažemo gel za zobke, ki ima okus po jabolkih (Avalon gel za zobke) in ga s tem privabim zjutraj in zvečer k umivanju in previjanju. In takoj pride. Najprej si "umije" sam, potem pa z možem še "preveriva" ali si je dobro poščetkaluser posted image .

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Umivanje zob
5.2.2009 14:49:16   
anchika
Tudi mi nimamo kakih večjih problemov. Drugi mesec bo star 2 leti. Včasim kaj protestira a na koncu si pusti umivat. Začetka smo samo z vodo zdaj pa z  zobno pasto. Splahovat usta z vodo še ne zna a zelo uživa ko ga učimo. Večkrat spije vodo kot pa pljuni ven. Včasih bi si kar umival, noče končat.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Umivanje zob
5.2.2009 18:40:32   
nerka
nas 1,8 malcek je sele zdaj zacel zobke "prat".. privlecem mu kuhinjski stol v kopalnico, ga dam k umivalniku odprem vodo in on umiva zobke, veselo... seveda.. sedaj pa noce stran... mislim obup... po kopalnici seveda poplava, ampak vsaj zobki so clean user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Umivanje zob
5.2.2009 23:50:22   
r1ta
Moja deklica je dobila prva dva zobka pri 4 mesecih in pol in takrat smo pričeli tudi s čiščenjem zobk. Najprej z gazo, kmalu zatem z naprstno ščetko, ko pa se je število zobk povečalo pa z  navadno otroško zobno ščetko. Zdaj je stara dve leti in nimamo nobenih problemov z umivanje zobk.

Po moje je pomembna vztrajnost in doslednost - vsako jutro in vsak večer, tako da dete že vnaprej ve kaj sledi, pa kakšne igrice... Ko je naša dama vmes nekaj protestirala sem si izmislila pesmico o slončku, ki si umiva zobke vsak dan in vsak večer, ali pa sva z lučko posvetili v usta in šteli zobke, skratka nekaj kar jo je zamotilo. Ker se ne gre za to, da bi umivanje zobk bilo neprijetno - pri tem ni res nič neprijetnega - temveč za to, da se jim ne da, da kljubujejo in trmarijo. Po moje.

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Umivanje zob
9.2.2009 12:04:56   
lunca2
Mi zaenkrat še nimamo problemov. Si zelo rad umiva zobe. Ko je videl kako si jih midva umivama je tudi sam hotel poizkusiti, ga nisva nič silila, le pokazala sva mu in je bil takoj za, mu je bilo zelo zanimivo. Sedaj bi si jih umival tudi večkrat na dan. user posted image

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Umivanje zob
9.2.2009 19:06:36   
Paštetka
Zobe je potrebno skrbno umiti, pa če se meče ali ne. Me ne gane. Je njuna odločitev, če se bosta drla ali sodelovala. Moja sta hitro skužila, da tu ni pardona. Če si noče sam oprat bom pa jaz. In to sta hitro ugotovila, da ni popuščanja. Vendar še vedno vsake toliko probata, če mama popusti.
Je pa potrebno vsak dan isto rutino ubrat, isti vzorec, da otrok že vnaprej ve kaj kdaj sledi in kdaj lako čaka pranje zobkov.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Umivanje zob
11.2.2009 9:33:11   
maša2008
Hvala vsem za odgovore.
Mi umivamo zobke že od 3,5 meseca, ko je dobila dva zobka. In takrat ni bilo nobenih težav, težave so se pojavile, ko so zrasli tudi zgornji zobki.
Mislim pa da je bistvena razlika kako obrazložit in motivirat otroka starega 1 leto oz. manj ali pa otroka starega 2 leti, ki že zastopi kaj so "zobne miške in črvi"....

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Umivanje zob
18.2.2009 20:00:44   
Niky7
Maša, čisto te razumem. Našemu nadebudnežu tudi že od 3,5 meseca "umivamo" zobke in tudi vse možne ostale pripomočke je glodal, celo CuraBaby (se dobi samo v apoteki) je čez dan gloadal in utrjeval dlesni ... Vse je kazalo na to, da pri naši hiši ne bo težav z umivanjem zob. Pri letu dni si jih je umival sam, dovolil je tudi meni - tako z naprstnikom kot s ščetko, tudi on je meni umival in se ob tem zabaval - zdaj pa naenkrat - ne vem kaj se mu je zamerilo pri 16 mesecih starosti ne gre in ne gre. Ščetko še kako minutko vlači po ustal sam in jo grize, če pa mu predlagam, da bi še mama malo podrgnila, pa usta zapečati in jih več ne odpre. Čeprav že veliko razume in govori, tele zgodbice s škrati in črvički ne vžgejo. Jutri grem nabavit kako knjigico za pomoč... mogoče bo to pomagalo...

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Umivanje zob
18.2.2009 20:44:27   
diva 4
Mi tudi nismo nikoli imeli težav z umivanjem zobkov.Jaz sem obema , ko je prvi zobek lezel ven , kupila ščetko.Sta si z njo drgnila dlesni , ko so ju "jezili" izraščajoči zobki.Tako , da sta zgleda ščetkanje povezala z nekim ugodjem in ni bilo nikoli solz pri umivanju.Ponavadi se tako smejimo zraven , da je treba pazit , da se komu ne zaleti. Mogoče zraven poj kakšno pesmico.Mi smo kar žiga žaga poje žaga,...

(odgovor članu Niky7)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Umivanje zob
9.3.2009 11:27:04   
Niky7
Malo za hec: nabavila sem knjigico Majavi zobki. Začuda mu je zelo všeč - čeprav sem že v knjigarni ocenila, da ni za 18 mesečnika... verjetno je bolj primerna za tiste, ki si tik pred tem, da izgubijo prvi mlečni zobek. Pogosto se kar sam od sebe spomni in mi prinese knjigico in zahteva še ščetko, jo grize, malo podrgne po zobih, po zraku, po zobih v knjigi... Boljše je kot je bilo, ni pa še to to... Glavno pa, da gre na bolje!

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?