|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 14:02:40   
naja78
OJLA!

Tudi jaz bi prosila za dobre nasvete.
Naš Lan je zelo trdnega,odločnega,bistrega,trmastega,.... karakterja,ne moreš ga takoj okol presnest,če že zelo težko.ko se za kaj odloči od tega ne odstopa.zakaj to pišem????
Ker ima Lan še vedno za spat dudiko.res samo za spat.dobi jo 20 min pred popoldanskim spanjem,in 20 min zvečer preden gre spat.ko po 15 min ko se zbudi pride k seb,mu jo vzamemo.jo kar sam da,ponavadi v zameno za kak bonbonček,čigumi,balonček,.....ne vedno,učasih se sam odloči,včasih.

problem vidim v tem,ker ga ne mormo na nobeno finto,da bi to on dojel,da bi se to on sam odloču,da bi to dudiko nekam dal(npr:muci,ki ima mladičke,da bi mu kam padla,....da bi jo kje pozabil,...,da bi s čim zamenjal.
počasi mi gre že s dudo na živce,ko gledam njegove zobe,ki se že kažejo lepo (beri:grdo)v loku,ne fajn,ampak že.

imate kak nasvet,kako dobro fointo,ali pač naj počakamo.za dodiko bi naredu vse.ima pa še želvico,eno ninico.in to ima rad skupaj.

še to:dudo smo že prerezali,kot sem brala,čerš da se je poklvarla,pa je mel pokvarjeno v ustih,ki je bla še bolj grozna.user posted image

hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 14:51:05   
barika
Midva sma mu jo vzela pri 15 mesecih. PAč nisma mu je več dala ... 3 včere je bila "kriza", potem je bilo pa ok. Verjetno bi bilo z vsakim mesecem težje, ne vem, ampak po dobrem tednu ni niti enkrat več rekel za dudo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 15:03:36   
pipic
Vaša prva napaka je to da se otroku pustite da vas "obrača"
Kot drugo,da dudo vedno menjate za sladkarijo user posted image

Pač dudo mu vzameš in to je to.
Večkrat mu ponoviš da je že velik fant itd.Sčasoma pozabi nanjo,še vsi so in tudi vaš bo.

To ni karakter to je izsiljevanje da od vas dobi vse kar hoče user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 16:09:23   
Isabellabina
Jaz sem imela z dudo problem samo pri prvem otroku.Ni in ni je hotela dat stran pa čeprav je bla stara že skoraj tri leta.Potem pa sem lepega dne rekla ,da jo je pojedel naš pes Lordi in od takrat smo imeli mir.Seveda je še nakaj časa sitnarila za dudo a ,ker sem jo ignorirala je počasi pozabila.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 18:57:22   
urskavaup
naša jo je imela do 3. leta. Potem pa smo bili enkrat na obisku pri njenem bratrancu, ki ga ima zelo, zelo rada. Pa smo ji rekli, da naj da dudo njej in jo bo on hranil. Dudo mu je dala, on jo je spravil na polico in to je bilo to. Če se je na dudo še spomnila, se je spomnila, da jo ima bratranec in ni nič komplicirala. Smo bili presenečeni, da je potem sploh ni več pogrešala. Prej jo je imela le za spat, vendar pa je vztrajala pri tem, da jo ima. Nato pa res kot odrezano je ni več potrebovala.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 19:12:36   
ribica.
naš je bil ful dudar, do 2,5 let. Zadnjih par mesecev jo je dobil samo pred spanjem, ampak jo je vlekel sto na uro. Bilo je trmarjenja za dudo še pa još, tako je bil navezan nanjo. Ker so se te dude vedno kam izgubile, popadale za sedežno in po kotih v stanovanju, sem enkrat pač rekla, naj si sam čuva dudo, ker ko jo bo izgubil, ne bom kupila nove. In tako je tudi bilo. Na ta način je bilo tudi zagarantirano, da pod pritiskom ne bom popustila in mu jo dala ko bi trmaril. Dude več nismo imeli, in to je blo to.
Res pa je, da jim sami dopuščamo da imajo dudo tako dolgo. Ko potegnemo črto, se stvar zaključi. Odločit se treba in potem ne odstopat.
Enako je bilo s flaško. Tako rad jo je imel, da bi ves čas pil mleko. Nekega dne, malo pred 3. rojstnim dnem pa sem mu dala mleko, in ko se je napil, sem mu zvito predlagala (vedela sem da finta ne bi uspela, če mu ne bi prej dala mleka), da bi on lahko zdaj flaško vrgel stran, ker je pa res že prevelik zanjo. Takoj je vstal in jo nesel v koš. POtem sva skupaj zavezala vrečo, in jo nesla ven v zabojnik, in to je blo to. Flaše fizično ni blo več, pa tud če bi se drl, kar se na srečo ni. Odkar nima flaše, mleka še povoha ne več!

Vem pa, da je veliko lažje govoriti kot storiti.

(odgovor članu urskavaup)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 21:58:39   
taška30
Mislim, da se redko, redko kateri otrok sam odloči, da bo zaspal brez dude, sploh bolj majhni tam do tretjega leta. Če te res moti, mu jo pač vzemi.

Pri nas se je pri tastarejši zgodilo tako, da smo jo 1x pozabili vzeti v vrtec, pri malo več kot 2 letih...in je preživela, zaspala brez prvič v življenju, pa drugače čisti odvisnik od dude. Potem smo poskusili še zvečer, rekli, da jo je vzela miška za svoje otročke in ta miška je naslednji dan prinesla v zahvalo sokec in čokolado. To je nanjo naredilo ful vtis in je v dveh dneh pozabila nanjo. AMPAK: z dudo je zaspala zvečer v pol minute, od tistega dne pa nikoli več, vedno je trajalo vsaj pol ure, uro da se je umirila.

Tamala jo ima tudi za spat, pa je res ful navezana nanjo, že ko oblačimo pižamico začne prositi za dudo. Ko je bila stara cca. 1,5 leta jo je enkrat (v trmi) vrgla v en potok in takrat smo se odločili, da dude ne bo več. Prvi dan je ful jokala, pa naslednji tudi, pa cel teden, 14 dni, klicala dudo, žvečila flaško, prav žalostna je bila, ko se po treh tednih ni umirila (še ponoči se je zbujala n-krat in klicala dudo, pa še dobro govorit ni znala), sem ji jo dala nazaj - za spanje, enostavno je bila premajhna, da bi razumela.
Zdaj je stara dobri 2 leti in čutim, da še ni zrela za odvzem.
Ampak mene osebno ne moti, na zobkih se ji ne pozna, ima jo res le za spat, do tretjega leta sploh ne mislim komplicirat, če bo kakšna prilika bom pa poskusila...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
25.5.2009 22:25:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 22:27:59   
danijela in taja
ja mi smo jo meli do pol leta tko kr nekaj časa na dan...pol pa samo za zaspat....pol sem ji jo vzela .....pri letu pa pol me je že jezila...ampak kaj bi sej to je res največ uro na dan ...pa naj ma še malo sem mislila....pol jo je pa pregriznila in sem ji rekla da če jo še da enkrat v usta se ji bo zaletela in bo zelo zelo kašljala in jo je hirto nesla v smeti ...sama se je spomnila na smeti ...nič ji nisem predlagala....in od takrat konec...čez en teden sem jaz z škarjami naredila isto še flaški za mleko ki ga je pila zvečer in je še ta romala v smeti...bla je 20 mes glih
.zdaj ji pravim da je velika punca ker nima več nič dojenčkastega ....ni dude,flaške,plenic,sama je in pije iz vsega,se slelče,umiva roke in zobe(te ob popravku mojem)....

_____________________________

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
25.5.2009 22:34:19   
naja78
ojla.

dober večer.imam v službi več časa kot doma!user posted image

Ja vem da je finta v tem da se jaz,mož odločimo,da bo z dudo konec.v vrtcu je tudi zaspal brez problema.,se zbudil čez 15 min in vse okrog budil,tako da so vzgojiteljice rekle,da bodo pač malo počakale.vmes smo bili veliko bolni,zato ni bil primeren čas,saj tako se nam je zdelo.za nami je operacija.flaško smo odvzeli brez problema(uno na račji kljun).duda je druga pesem.

ja,ni me sram priznat,včasih ponavljam ,včasih mu raj dam kak bonbonček(1,ne celo vrečo).ni pa vedno bonbonček,piškotek,sok,kruhek,......
ali pa celo rečem,da gremo ven.s seboj jo ne nosimo.samo če vem da bo v avtu spal,spi vedno ob svojem času.in hvala bogu še vedno 3 ure.user posted image user posted image

ja naš je  pravi karakter,ne morem mu jo  kar vzet in pika.verjetno je veliko mamic s takimi otroki in vejo kaj mislim in bolj ko berem,so otroci,ki dudajo tam do 3 leta.user posted image
napaka je bila ta,da nismo dudo že prej dal stran.ne vem,verjetno.

hmmmmm,kaj ima rad,......za kar bi jo zamenal,.......user posted image za želvico,ne,za dudo drugo pa tudi ne.user posted image to ima najraje.za mami tudi ne more dudo menat,.....bolj kot vse na svetu ima rad točno to.vse ostalo ni panike.
upam na kako priložnost,finto,.....


(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 7:39:36   
BarbaraE
Ne skrbi, tudi vi boste brez dude. Slej ko prej. Mi smo pri ta starejši dali stran dudo, ko je bila stara 2,5. Sem jo dala galebu in je bilo do večera brez problemov. Zvečer je bila pa panika in sem ji potem dala rezervo ampak se je morala odločit - ali bo zaspala sama z dudo ali bom jaz jaz zraven nje, vendar brez dude. Se mi zdi, da je bila takrat pred težko odločitvijo - skorajda me je zamenjala za dudo. user posted image  No, odločila se je za brez, jaz sem potem še nekaj večerov zraven nje poležala, dokler ni zaspala. Je pa res, da je potem imela probleme za uspavanje, sploh v vrtcu so mi povedale, da je težje zaspala kot prej z dudo. No, pa tudi to smo dali skoz. To poletje nameravamo odvajati od plenic in dude še ta najmlajšega člana. In vem, da bo šlo, slej ko prej, samo vztrajna bom morala biti. user posted image  

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 9:11:49   
NATAŠI
mi smo prekinili z dudo pri 2,5 letih ... je bil precej zasvojen z njo tako da sem počakala da jo je zgrizel in jo je čisto malo ostalo .. potem jo je še en teden imel pa mu je skos ven padala potem pa konec

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 16:07:48   
jakaracman
Naša je bila pravi dudlar.Letos pri 3,5 smo ji jo vzeli in to z lahkoto.Jo je naštimala za velikonočnega zajčaka in jo je ta odesel in prinesel igračo.Nič ni jokala , lepo zaspala in skratka prenesli bp.Prej bi bilo veliko težje. Imela jo je samo za spat.V vrtcu pa so vsem ukinili po 2 letu.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 18:20:10   
Paštetka
jaz sem mojemu dala eno fajn vsarno dudo. Je rekel, da je bljak. Potem sem mu rekla, da če je fuj duda, da jo naj vrže v koš. In jo je. Zvečer, ko je bilo treba spat pa dude ni bilo, ker je bager dudo odpelal. Bager je bil takrat zakon. In mali je bil presrečen, da je BAGA šel PAPA z DUDO user posted image . Na začetku je bilo potem najti nek drug način za uspavanje. Jokal pa ni nikoli.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 22:05:22   
naja78
dober večer.
evo moja polovica spijo-z dudo!!!user posted image
premišljujem in premišljujem,kako naj mu jo vzamem,da bo "palilo".user posted image
dale ste mi nekaj ful dobrih nasvetov.a moj mulc je prebrisan v tolk,da ve in mi reče: ti mene hecašuser posted image
govori popolnoma vse,nič mu ne uide.se pa zavedam da mormo ,mi potegnit črto.
zdaj sem se spomnila.na RR sem brala,da dudo namakaš v česen,žajbelj,.....da ful peče,ali je grenka,nič ne pomaga.smo tudi probali.tako je dudaluser posted image
še vedno pa mislim,da mu jo ne morm kr tko vzet,dat v koš in to je to..rada bi da se zave,da je sam nekam dudo dal,ali se je z njo kaj zgodilo.upam da še pred 3 roj dnevom.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
26.5.2009 22:26:29   
ČebelicaMaja
naj še jaz dodam našo izkušnjo- smo poskusli večkrat, da bi jo vzeli (z razmikom 6 mesecev) pa je bilo tako hudo, da je dobesedno bruhala od joka (pa drugače tega ni nikoli)... meni je bilo grozno, ker je bila enostavno "ljubezen" do dude premočna, pa še ves čas je bila bolna in je bila to edina tolažba... in sem si rekla, si bomo že kaj spomnili, da bo palilo, ko bo razumela... in res...pri malo več kot 2,5l je dala najprej vsak večer eno dudo (smo imeli res veliko zalogo, kar je bilo ob tako velikih potrebah nujnouser posted image ) pod smrekico - najprej angeljčkom, potem Miklavžu in ta zadnjo Božičku- za vsako so ji seveda prinesli darilo in nisem mogla verjet- šlo je brez ene same solze (jaz pa tako pripravljena na vse najujše- sem nekaj večerov kar čakala in čakala kdaj bo, pa ni bilo ničuser posted image )... tko da jaz na silo ne bi, sploh če je tako navezan nanjo, poskusi ga vržt na foro, pa v vrtcu se tudi zmenite...skratka naša čmrla še danes zna povedat, da je dudice dala angeljčkom in Božičku...pa srečno...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 9:01:02   
tweed
Ideja za vse: zakaj ne poskusite tega še z moževimi cigareti... Enostavno mu jih vzemite, tri dni bo tulil, potem bo pa dal mir in ne bo več kadil...user posted image
Aja, pa sebi ne dajte več VAŠE razvade, saj boste 3 dni jokale, potem bo pa že bolje...
Svašta

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 10:05:27   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

Ideja za vse: zakaj ne poskusite tega še z moževimi cigareti... Enostavno mu jih vzemite, tri dni bo tulil, potem bo pa dal mir in ne bo več kadil...user posted image
Aja, pa sebi ne dajte več VAŠE razvade, saj boste 3 dni jokale, potem bo pa že bolje...
Svašta


Bravo tweed. V stoje ti ploskam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 10:32:19   
julam
naja78, mi imamo en tak karakter doma, tako da vem, o čem ogovoriš. No, naš tavelik je imel dudko do 3 leta in to NON STOP, ne samo za spanje. Ampak imel je samo še eno in sem se odločila, da ne kupim nobene več, ko ta gre, pač gre.In jjo je tako zgrizel, da je ostalo samo še cca 2mm cuclja in nekega jutra jo je vrgel za kavč in od takrat je ni bilo več. Se je sam odločil...

Tamali trmavček (tak kot tvoj) je bil pri 26m pri zobarju in ta je rrekel DUDO STRAN, ker je imel zobe že pošteno deformirane. In sva z možem rekla, da mormo čim prej to uredit, ker smo čez par mesecev pričakovali naraščaj, da ne bi bilo za malega vse naenkrat. Pa sem jo čisto malo odrezala. Pa se ni dal motit. Pa sem jo čez 1 teden še malo odrezala. Pa mu že ni bilo kul. No, ko sem jo pa še malo, pa dudka ni bila več tako fina. In tako je šel spat z dudo na povšterčku (ne v ustih) prvi večer, pa drugega idt in nekega večera se je odločil, da je ne želi več. Sam se je odločil, prej pa jo jee imel NON STOP.

je pa res, da smo pri obeh fantih imel velike zaloge, ki so se postopoma porazgubile, nekkaterim sem pomagala tudi sama. user posted image

Sicer pa, če jo ima samo za sppanje in zobki ne trpijo, potem pač še malo počakaj.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 11:07:36   
Žaži
Pri 18 mesecih so jih ukinili v vrtcu, celi skupini naenkrat in to brez težav. Je ni več in konec.
Jaz sem naredila enako dva tedna kasneje še doma. Je ni in pika. Ko je spraševal po njej, sem se delala neumno, da sploh ne vem o čemu govori in ga speljala na druge stvari. Tri dni je zvečer sitnaril in potreboval 3/4 ure, da je zaspal. Četrti dan je bil brez problemov, od takrat še enkrat v dveh mesecih ni več vprašal po njej.
In je tudi karakter od karakterja, pa kar naprej jo je imel v ustih. Samo sem jaz tudi karakter in ko je enkrat konec je konec. Tako je to samo razvada in čisto nič drugega.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 11:34:38   
pipic
tweed a potem ti bi otroku dajala 24 ur na dan sladkarije če bi on tako hotel user posted image
Kakor jaz vem starši skrbimo za zdravje svojih otrok.
Ne moreš primerjati otroka z odraslim.

tako da ti ploskam za tvojo bedarijo,ki si jo izrekla

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 12:17:49   
taška30
No, glede na to, da starši SAMI navadimo otroka na dudo (nekateri se še prav posebej trudijo in sprobajo nevem koliko dud, preden najdejo tako, da jo otrok 'sprejme'), se tudi meni ne zdi prav, da pa potem ko se pa staršu naenkrat zazdi, da se pa ne spodobi več dudlat, pa čez noč vzame dudo, ne glede na čustveno stisko in navezanost, ki smo jo pravzaprav mi povzročili.

S tega vidika se mi primerjava s sladkarijami 24 ur/dan zdi prav smešna.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 14:05:30   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: pipic
tweed a potem ti bi otroku dajala 24 ur na dan sladkarije če bi on tako hotel user posted image
Kakor jaz vem starši skrbimo za zdravje svojih otrok.
Ne moreš primerjati otroka z odraslim.
tako da ti ploskam za tvojo bedarijo,ki si jo izrekla


Najprej, tisti modri znakec poleg imena pomeni, da sem moški.
Naslednje je razvada, ki jo starši sami povzročijo. Ali ti otrok pri 1 mesecu reče daj mi dudo ali to naredi starš, ker se otrok joka in bi ga rad nekako utišal in potolažil...
Je že taška30 napisala, kaj si mislim o primerjavi s sladkarijami, tako da jaz ne bom več...

In nazadnje: natančno v čem se otrok razlikuje od odraslega, razen v velikosti?

< Sporočilo je popravil tweed -- 27.5.2009 14:06:10 >


_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 14:16:59   
naja78
živ.
mi smo našmu dudiko dala,ker so nam zdravniki svetovali,zaradi hudih krčev,da se je le nekako potolažil in ni visel skos na jošku.ker potem želodček skos dela,in preideš v začaran krog.pa je kak mesec sploh ni hotel,potem pa ko je zagrabil,pa se je malo umiril.kljub moji strogi dieti,ki sem jo dobila na pediatriji,je imel ful krče.in duda mu je nekako pomagala,da ni tulil vsako minuto.user posted image in tako jo ima še danes,sicer res ponoči,ko je ful bolan in čez dnevno spanje.ja v vrtcu smo se že pogovarjali,da bi jo ukinli.ampak kaj ko je 1 teden v vrtcu in smo že 14 dni doma.user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tudi mi klic na pomoč-DUDA!!!!
27.5.2009 15:04:55   
petja
Pri nas smo se dude znebili po obisku zobozdravnika. Tamala je tam ful tulila in ni hotla nehat, ko smo končali je zobozdravnica vprašala, če ima še dudo. Tamala je to slišala, zato sem ji zunaj rekla, da je zobozdravnica rekla, da ima lepe zobke, ampak da bomo morali večkrat priti k njej dokler ima dudo. Zvečer je je SAMA vrgla stran in nismo imeli več težav.

Jaz je silila nisem nikoli - ne za odvajanje od flaške, dude, plenic ... Pri nas najbolj pali, da se sama odloči, kdaj je dovolj.

Ne rabiš mu vzeti dude, predlagam, da jo skupaj nekam data ali vržeta. Npr. da jo sam da kakšni živali, nekam zakopljeta ... Ampak mora sam naresti zadevo, ne mu na silo vzeti.

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?