|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje v vrtec - kako dolgo
3.9.2009 12:49:39   
MATEJA
Lep pozdrav vsem mamicam starih in "novopečenih" vrtičkarjev. Imam sina (3,3 leta) ki je s 1.9. prvič vstopil v vrtec. Naj povem, da je od malega v skupini novih, nepoznanih ljudi zelo zelo zadržan in se stiska k meni ali možu. Ko sva z možem v službi ga je do sedaj čuvala moj mama, brez problemov, če pa sva želela npr. v soboto zvečer it vem, na pijačo, pico itd. pa je bil cel cirkus pri mami, do bruhanja, da sva morala velikokrat pridet nazaj domov ponj. Tako je tudi bilo prvi dan vrtca. Niti pod razno se ni hotel vključit v skupino drugih otrok, kjer so plesali in peli, kasneje se igrali itd... Po dobre pol ure nam je vzg. rekla da lahko gremo. Drugi dan sem bila z njim tričetrt ure, potem se je malo privadil, pa sem mu rekla da grem v trgovino po kruh in je rekel, da naj grem. Z vzgojiteljico sva se dogovorili, da pridem nazaj čez pol ure za prvič. No ravno ko sem se vozila proti vrtcu ponj, me je klicala vzg. da je malo začel jokcat. Danes ga je mož peljal, in ga je vzg. kar zgrabila na vratih in vzela notri in moža odslovila na hitro. Normalno mali je začel takoj jokat user posted image . Potem je mož en čas čakal na hodniku in čez par minut je skupina otrok prišla na hodnik in tudi on, pa je opazil moža in gotovo - pri njemu kot klop, sodeloval ni prav nič v skupini, le njega se je držal... Potem so šli ven na sprehod ampak tudi ni hotel sam. Lepo mu je bilo in je užival vendar samo če je bil mož zraven. Druge mame so jih že prvi dan pripeljale in so se vsi takoj pridružili skupini brez nobenih problemov, niti pozdravili niso staršev.user posted image Samo moj in še ena punčka sta "problematična" in imam občutek, da bi se tudi nas dveh mam vzg. rada na hitro znebila, zato malo pospešuje stvar. Ali pa je po njenih dolgoletnih izkušnjah tako bolje, ne preveč zavlačevat, kaj pa vem?! Rada bi vprašala vse mamice ki imate podobne otroke kot je moj, kako ste vi uvajali?? Ali je bilo to res dolgoročno in postopoma po polžje in se je uvajanje končalo brez joka? Ali pa ste jih po npr. enem tednu pustile tam za kratek čas, čeprav so jokali?? Ne vem kako postopati, nebi želela da joka in da doživlja neke velike psihične strese in travme, z druge strani pa vem, da čepenje z njim v vrtcu ne bo prineslo nekih velikih pomikov na bolje. Hvaležna bi bila za vaše nasvete ali zgodbe, kako ste vi to počele. LP.

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje v vrtec - kako dolgo
3.9.2009 14:03:30   
polma
vprašaj za na svet vašo vzgojiteljico! Ona ima največ izkušenj z uvajanjem takih in drugačnih otrok v vrtec. Sploh bo pa zdaj za tvojega fantka skrbela ona, zato z njo sodeluj. Če meni, da je čas da odideš-ne glede nato, koliko se fantek joka, potem je verjetno čas da vrtec počasi zapustiš.  

_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje v vrtec - kako dolgo
3.9.2009 14:15:06   
mika
o bogi tvoj možekuser posted image ...pa kaj je še stal tam...it bi moral. Vem, da je hudo....vsem nam je bilo. Najbolje, da ga jutri tam pustita, dasta lupčka, povesta da prideta po počitku (ali kdaj) in adio. bo jokal...ziher bo. Ampak mu ne bo nič manjkalo. Vzgojiteljici ga bosta požulili in se bo že navadil....brez skrbi.
Ne smeta se dolgo poslavljati, opravite vse na hitro, ker drugače bo upal, da ga bosta vzela s seboj oz., da ga bo ati čakal na hodnikuuser posted image .

Pokažita mu s svojo odločnostjo, da mu bo v vrtcu lepo. Potem se pa doma fejst cartajte. Jaz sem moji pupi zvečer pripovedovala izmišljeno pravljico Lucija(hčeri je tako ime) gre v vrtec...pravzaprav sem ji opisala njen dan, kako se zbudi, umije zobke, do prihoda v vrtec, da jo slečem, obujem copatke, dam lupčka, jo pocarta vzgojiteljica, imajo zajtrk, plešejo pojejo, igrajo......podrobno, kaj počnejo, vse dokler ati in mami prideta po njo.

Tako ji je bil vrtec bližje, ker je bil opisan točno tako, kot se njej dogaja in ga je lažje sprejela.

< Sporočilo je popravil mika -- 3.9.2009 14:16:43 >

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje v vrtec - kako dolgo
3.9.2009 14:55:13   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Jaz sem moji pupi zvečer pripovedovala izmišljeno pravljico Lucija(hčeri je tako ime) gre v vrtec...pravzaprav sem ji opisala njen dan, kako se zbudi, umije zobke, do prihoda v vrtec, da jo slečem, obujem copatke, dam lupčka, jo pocarta vzgojiteljica, imajo zajtrk, plešejo pojejo, igrajo......podrobno, kaj počnejo, vse dokler ati in mami prideta po njo.

Tako ji je bil vrtec bližje, ker je bil opisan točno tako, kot se njej dogaja in ga je lažje sprejela.


Evo, točno to jaz delam zdaj, ko je naša skoraj triletnica začela obiskovati vrtec. Sicer nimamo takoh težav, kot vi, je pa malo jokca vsak dan, ko se bliža kosilo in čas mojega prihoda. Z njo sem bila samo prvi dan.
Vsak večer mi reče, naj ji povem, kako bo jutri v vrtcu, in jaz ji opišem po korakih, kaj bo počela. Potem pa to še ponoviva zjutraj na poti v vrtec. Saj ne vem, če pomaga, ampak mala si prav želi to slišat.
Veliko sreče!


_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje v vrtec - kako dolgo
3.9.2009 18:58:15   
mulan
Jaz sem drugega otroka dolgo uvajala, ker je vmes pogosto zboleval za teden, dva. Dosti sem bila z njim, pol sem se dolgo poslavljala z njim in mu vse razlaga... Pa je bil ena velika jokica. Pol sva se pa z vzgojiteljico zmenile, da ga bom samo dala njej (tulečega), rekla čau in šla, zelo na hitro. Čez tri dni je šel sam v igralnico, mi pomahal in komaj čakal, da zginem. Očitno smo prej preveč zavlačevali user posted image . Vzgojiteljica se noče tebe ali moža čimprej znebit, ampak, da se otrok čimprej navadi. Sej mu bo kmalu ratalo lepo, pri tej starosti imajo že zelo radi družbo. Držim pesti!!

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?