|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   beli madeži na nohtih
25.9.2009 8:04:43   
maruscha
naš 14mesečnik ima bele madeže na nohtih... kaj naj bi to pomenilo???? sem slišala nekje, da naj bi mu primanjkovalo nekega vitamina user posted image zna katera kaj svetovati?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: beli madeži na nohtih
25.9.2009 8:06:58   
Volga
Pomanjkanje cinka ali kalija.

Viri cinka v prehrani
Najboljši vir cinka so lupinarji (školjke, polži, raki) in rdeče meso. Precej cinka vsebujeta tunina in sir ter tudi rastlinska hrana (soja, otrobi in neoluščen riž), vendar je biorazpoložljivost iz slednje precej manjša. V mesu so namreč nekatere aminokisline, ki pospešijo absorpcijo cinka, poleg tega pa tam ni snovi, ki preprečujejo absorpcijo. Primer je fitinska kislina v rastlinski hrani. Polnozrnate žitarice so sicer dober izvor cinka, a se ga kar 80-odstotkov izgubi med mletjem. Relativno dober izvor cinka je kvašen polnozrnat kruh, saj vsebuje le manjšo količino fitinske kisline.


Kalij

Dobri viri kalija so surova zelenjava (zlasti krompir in paradižniki), sadje (zlasti banane, citrusi, avokado in melone), sokovi iz citrusov, pusto meso, ribe, fižol in oreški.

< Sporočilo je popravil Volga -- 25.9.2009 8:09:55 >

(odgovor članu maruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: beli madeži na nohtih
25.9.2009 20:13:10   
maruscha
vse kar ima naš rad in kar je stalnica na jedilniku................ user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?