|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nizko ležeča posteljica
10.12.2007 12:43:36   
medika1
Drage moje!
Sem 20 tednov user posted image . V petek na pregledu mi je g. povedala, da imam nizkoležečo posteljico. Sem v staležu. Z user posted image  je vse v najlepšem redu in menda to nima vpliva na razvoj.
Zanima me ali je imela katera isto izkušnjo , kako se je končalo in kaj pomeni mirovat v tem primeru. Meni je rekla samo da naj prestavim kakšno prestavo nižje in odsvetovala spolne odnose.

Hvala za vaše odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nizko ležeča posteljica
10.12.2007 14:10:41   
biga
Ja, jaz sem tudi imela nizko ležečo posteljico, tako so mi ugotovili na morfologiji v 22. tednu, zato sem bila od takrat do poroda na bolniški. V glavnem sem mirovala, čeprav nisem imela navodil za strogi počitek. Vseeno nisem hodila npr. na sprehod ali dvigovala težjih stvari. proti 30. tednu se mi je posteljica pomaknila navzgor, torej stran od roba materničnega vratu, večini se pomakne, v nasprotnem primeru lahko pride do krvavitve, strogega počitka - predležeče posteljice. Ne se sekirat, jaz sem rodila normalno, en dan čez rok, je pa res, da me je vseskozi, sploh ko se je trebuh večal, tiščalo navzdol, kot da bom glih kar rodila. Srečno.

(odgovor članu medika1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nizko ležeča posteljica
10.12.2007 14:50:26   
nana35
Meni so ugotovili v 17t,da imam nizkoležečo posteljico.Sem krvavela iz mat.vratu in pristala v bolnici).Ugotovila sem,da je to kar pogost pojav.Če se ne dvigne do 30 t,se ponavadi več ne dvigne, potem naravni porod ni mogoč,sledi CR.To vem,ker se moja posteljica ni pomaknila in še zmeraj leži preko mat.ustja oz.vratu.Sem v 36.tednu in tako se več ne bo pomaknila.Žal.Diagnoza: placenta previa.Napovedan mi je CR,vendar se ne obremenjujem,le da pride moje detece na svet!Upam,da se bo tebi pomaknila navzgor!user posted image

_____________________________

:))


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nizko ležeča posteljica
10.12.2007 14:52:33   
Samrela
LINK

Glej, tule si dobro preberi vse v zvezi s tem in bodi pozorna na to kaj ti je v resnici napisal G. Ali gre za nizko ležečo posteljico ali predležečo.
V glavnem, pri meni se je nosečnost končala v 32. tednu, ker sem začela krvaveti. Posteljica se namreč ni odmaknila in G na katerega sem naletela, se je odločil za takojšnji CR user posted image .
Želim ti vso srečo in rajši počivaj več kot manj. Če ne zaradi drugega zato, da si ne boš potem očitala, tako kot sem si jaz.
Srečno!

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 22.4.2008 10:02:34 >

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nizko ležeča posteljica
10.12.2007 15:03:58   
lelaval
Jaz sem v 3. user posted image Tudi imela nizko ležečo posteljico in od 2. meseca do poroda ostala na bolniški (sem imela še raztegnjene vezi od prejšnjih porodov in druge težave). Ta čas, ko si na bolniški pa res počivaj - pazi - sedenje ni počitek -ni isto, kot ležanje. Ostalo pa so ti že itak predhodnice napislale. Pa uživaj vuser posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu medika1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nizko ležeča posteljica
10.12.2007 16:52:51   
nana35
O nizko ležeči posteljici se govori pred 27. tednom oz.30 tednom,kajti do takrat še ne morejo postaviti diagnoze-predležeča oz.placenta previa,saj se še lahko pomakne.(in ti si v 20 tednu,zato ni predležeča).Drugače se ta diagnoza postavi od 27t naprej ali kasneje,ko je očitno,da se ne bo dvignila.Mislim,da je o tej temi bilo že kar nekaj napisanega in jaz sem tako poučena od ginekologa in menda se najde katera,ki je prav tako poučena.
Poznam jih kar nekaj,ki imajo oz.so imele nizko ležeču posteljico in tudi niso zakrvavele in rodile prej,razen zaradi CR so rodile prej,zanj pa dobiš napotnico prej-po 37.tednu.Je pa res,da posteljica pritiska na mat.vrat in je zato bolj občutljiv in lahko prej zakrvaviš kot drugače.Mene moj gin.ni strašil z ničemer, tudi mi spolnih odnosov ni odsvetoval,razen na začetku,ko sem prišla iz bolnice.In mirovanje,kasneje pa sprehode...Najboljši nasvet boš dobila pri ginekologu glede vsega.

_____________________________

:))


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nizko ležeča posteljica
12.12.2007 18:56:45   
Skyline
hej

...jaz sem zakrvavela v 6. tednu po pregledu in sem mislila najprej, da je to samo od pregleda, ker se pa ni hotlo ustavit, sem šla v bolnico in so me za 2 dni kr notr obdržali, kjer so na UZ videli, da se mi lušči posteljica, tako sm ostala doma do 3,5 meseca...ker se krvavenje ni več pojavilo, smo se z G dogovorile, da najprej poskusimo s 4-urnim delavnikom, a sm nato po 1 mesecu spet pristala na bolniški (zaradi nizko ležeče posteljice) do tam okol 30. tedna, ko mi je G rekel, da se mi je posteljica dvignila in da je vse ok, tako da sm šla delat...sicer samo nekaj dni, ker sem potem pokoristila ves letošnji dopust in nato nastopila porodniško...sedaj pa čakamo našo pikico user posted image ...

...nisem pa imela strogega ležanja, razn do dopolnjenega 3. meseca, ker je pač takrat najbolj rizično, nato pa sm tudi doma po hiši se kaj sprehodila, posedela, skratka bol na easy, seveda brez kakih daljših sprehodov in seksa...to so bila pač navodila mojega G...vse je odvisno od tega, kaj ti reče, tako da najbolš da kar svojega G izprašaš o vsem, kar te zanima, jaz sem ga vse, kaj sm lahk in kaj nism smela počet...

vse bo ok, ker se večinoma dvigna po 30. tednu, če se pa slučajno ne (to je zelo majhen %), pa itak poskrbijo za tako situacijo, tako so meni povedlai in da se nimam popolnoma ničesar bati user posted image



(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nizko ležeča posteljica
13.12.2007 10:17:56   
medika1
Hvala Skyline, zgleda da imava podobno situacijo. Tudi jaz sem v 2 mesecu krvavela. Nato se je pomirilo in je sedaj vse ok, razen te nizkoležeče posteljice. G. mi razen spolnih odnosov ni ničesar prepovedala. Tako kot praviš le malo bolj na easy naj živim. Sedaj sem v 21 tednu user posted image  in imam drug teden morfologijo, upam da se že takrat pokaže kaj bolje.

Hvala vsem za vaše nasvete!

(odgovor članu medika1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nizko ležeča posteljica
13.12.2007 22:11:07   
petea
četudi imaš predležečo posteljico, lahko vaginalno rodiš - moja sestra je pred 4,5 leti. Morala pa od trenutka, ko so ji to ugotovili, biti doma, mirovat, ne dvigovat stvari, težjih od 3 kg, ne potovat ipd.


(odgovor članu medika1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nizko ležeča posteljica
13.12.2007 22:23:56   
nana35
Sicer ne vem kako to gre da lahko s predležečo posteljico vaginalno rodiš,ker so meni zdravniki v bolnici rekli,da ne gre.Mogoče je imela tvoja sestra kaj druga.V glavnem so mi rekli tako,ko sem vprašala,če pa res ne gre po naravni poti:to je tako kot če bi hotel iz zaprte steklenice izlit tekočino,se pravi mat.vrat JE zaprt,ker mu posteljica preprečuje pot ven (za user posted image )in ravno zato ne gre po naravni poti.Jaz mislim,da če bi bilo to mogoče,bi se pri meni ravno tako potrudili,da bi poskusila naravno roditi,pa sem naročena na CR.

_____________________________

:))


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nizko ležeča posteljica
14.12.2007 14:44:43   
Skyline
tudi meni so takrat rekli, da ne rodiš pri predležeči postelji, sej to itak počakajo do konca, ker se lahk dvigne šele okrog 30. tedna.....ampak če se ne, te kar pošvigajo na CR, ker lahko pride do hude krvavitve, saj se posteljica ne sme roditi pred otrokom...

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nizko ležeča posteljica
14.12.2007 22:15:26   
mulatka
medika, bodi pozorna v 8. mesedu. Če je posteljica predležeča, se ponavadi pojavijo rahli popadki in minimalna krvavitev. Ker pa G. očitno jemljejo to stvar zelo neodgovorno, ti predlagam, da zahtevaš nožnični UZ. Jaz sem imela predležečo posteljico in some 2 dni packali v porodnišnici, dokler me ni v roke vzela ena zelo v redu G. in mi naredila nožnični UZ in seveda takoj na CR...

_____________________________

Rada te imava zaradi takšne, kot si,
zaradi tvoje iskrenosti in optimizma.
Rada te imava, ker si resnična, realna...
Rad te imava, ker si posebna.


(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nizko ležeča posteljica
15.12.2007 9:12:31   
nana35
Jaz sem zdaj v 36. tednu in moram reči,da mene moj g.na vsakem pregledu pregleda z UZ,kako je s posteljico.Moram potrkat,da imam s krvavitvijo od 17t mir.Imam tudi sliko UZ posteljice v materinski knjižici in napotnico za UZ,če bi bilo nujno,da bi krvavela in bi morala na CR.Tako,da se nimam kaj pritoževati,je pa res od gin.do gin.odvisno,če te zmeraj pregleda z UZ.Če pa te nima namena na rednem pregledu,pa ga je potrebno spomniti,če ima veliko pacientk in se ne spomni...kar se tudi zgodi.Potem mu reči, v svojo korist.
Mogoče te posebej naroči na UZ.

Moram pa povedati,da prijateljica,ki bo kmalu rodila ima prav tako placento previo,je v 38t in do zdaj ni zakrvavela niti enkrat.Je pa tudi naročena na CR.
Ampak pod 27-30t kot sem že rekla je še čas da se posteljica dvigne in ni panike.Pa tudi potem je ni,ker je to kar pogost pojav in si gin.ne delajo preveč preglavic s tem,tako pač je in tu ne moreš nič pomagati.Samo malo več počitka,nobenega pretiravanja s kako težo,po nasvetih ginekologa pač.




_____________________________

:))


(odgovor članu mulatka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nizko ležeča posteljica
9.4.2008 8:28:03   
k_katja
zdravo, punce!

Tudi jaz sem včeraj na morfologiji (noseča sem 20 tednov) izvedela, da imam nizko ležečo posteljico. G mi je rekla, da lahko zaradi tega pride do prezgodnjega poroda in da moram biti čim več v horizontali, da je pritisk plodu na maternični vrat čim manjši. Do zdaj sem 2x krvavela (9. in 12. teden), vendar se je obakrat hitro ustavilo. Upam, da se posteljica kmalu dvigne ...

papa,k.

(odgovor članu medika1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nizko ležeča posteljica
9.4.2008 11:19:39   
soncek3
Tudi jaz sem pred kratkim zakrvavela (16, 17 teden) zaradi nizko ležeče posteljice. Sedaj sem v 21 tednu in je kar v redu, razen tiščanja navzdol in bolečin, če sem dalj časa na nogah. Pa tudi brce čutim čist nekje spodaj, par prstov pod popkom. Drug teden imam morfologijo, pa bomo videli kakšno je stanje. Upam, da se pomakne navzgor.
Srečno user posted image !

(odgovor članu k_katja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nizko ležeča posteljica
22.4.2008 9:36:13   
katja.bajc
Soncek3,pa si ti v bolniški? Jaz sem zdaj že 22. teden in sem ravno danes doma ostala, ker me ful vse boli in grem po bolniško, ker mi je dovolj hecev. Sej ne nujno do konca, sam do kakšnega 28.tedna, ker potem tudi ni take panike, če se že rodi.
papa,k

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nizko ležeča posteljica
18.7.2008 10:38:26   
sharona
tudi meni so ta teden (24. teden) ugotovili nizko ležečo posteljico ... MV lepo zaprt

ker odhajam v nedeljo v Grčijo, m skrbi, da bi kaj zakrvavela :(

sicer se počutim odlično, razen občasnih bolečin nizko v trebuščku


dajte povedat kaj vzpodbudnega ... ali ste vse krvavele? ... jaz bom na počitnicah v 25. tednu - saj menda ni možno, da gre kaj narobe user posted image  

sicer pa itak nameravam počivat in brat ...




(odgovor članu katja.bajc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nizko ležeča posteljica
18.7.2008 10:55:59   
Katjusa
Jst sem imela v 14 tednu malo krvavitev in sem šla v bolnišnico na opazovanje, tam mi niso nič rekli..... čez 2 tedna pa mi je moj G reku da sem krvavela ker imam vse skupaj nisko in da se morem pazit čim manj po stopnicah, nič dvigovat.... je pa tudi reku da to ni nič hujšega, da se ponavadi do 28 tedna dvigne in pri meni se je res dvignla tak da je naprej nosečnost potekala normalno....

(odgovor članu sharona)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nizko ležeča posteljica
18.7.2008 17:01:32   
nana35
sharona,meni je ginekologinja svetovala,da naj s to predležečo posteljico ne potujem kam dalje,zato smo dopustovali kar v slovenskem primorju (lansko leto)in v mat.knjižici sem imela sliko posteljice,da bi v Izolski bolnišnici,če bi mogla pod nujno tja,takoj videli,v čem je stvar.Povprašaj svojega ginekologa o Grčiji,ali je priporočljivo ali ne.Jaz bi ti odsvetovala,ti pa raje vprašaj strokovnjaka.Sicer pa nekaj vzpodbudnih besed-moj sonček je rojen s CR 27.12.07,zdrav in močan,nisem več krvavela do poroda,le v 17.tednu prvič in zadnjič,tako da ne se sekirat,le mirno naprej.Tudi vse moje prijateljice s predležečo posteljico so rodile s CR in nimajo nobenih težav ter zdrave otročke.

Pa lahko pogledaš mojega sončka na tej slikici v mojem avatarju.user posted image

< Sporočilo je popravil nana35 -- 18.7.2008 17:03:09 >


_____________________________

:))


(odgovor članu sharona)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nizko ležeča posteljica
6.10.2009 16:30:09   
Jada82
Evo, vem da je ta tema že malo stara, vendar nisem našla novejše. Meni so včeraj tudi odkrili na morfologiji nizko ležečo posteljico, pa me je dala za 14 dni v bolniško. Saj načeloma je s plodom vse ok, kolikor smo lahko videli - bil je zelo zvit - vendar pa me kar malo skrbi. Res sem mislila, da bo vse ok. Sedaj moram bolj počivati.

A je katera še imela to izkušnjo in kaj se je zgodilo? Se je postljica dvignila? Ste ves čas mirovale? Jaz sem sedaj v 21. tednu.
Hvala za pomoč in odgovore!
Lep dan še naprej!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?