|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Abrupcija posteljice
29.10.2009 10:33:47   
mišamaša77
Pozdravljene, ginekolog mi je ta teden ugotovil abrupcijo ( luščenje) posteljice,user posted image poleg tega pa imam še pregrado.. Sem v 8 tednu. Zdaj mi je predpisal svečke 2x dnevno ( hormon progesteron). Kaj je katera normalno donosila s takšno diagnozo?user posted image Zdaj sem precej obupana, ker se malo brskala po internetu.... Bi bila veseLA če bi slišala za katero ki je normalno donosila...
lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 31.10.2009 19:41:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
29.10.2009 11:21:21   
OliveOyl
Krvaviti sem začela v 10 tednu,nato še v 16.tednu.Ugotovljen je bil retroplacentarni hematom in odstop posteljice.Morala sem strogo mirovati,mislim da en mes.strogega ležanja,potem pa tudi več al manj počivati.
Krvavela sem v vseh treh user posted image in vse tri user posted image  so se dobro izšle.

Srečno..user posted image user posted image



(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
29.10.2009 11:24:42   
beaglekriss
Sicer nimam te izkušnje,vseeno pa ti želim vso srečo na dolgi poti in prijeten zaključek z lepim buhteljnčkom v naročju!user posted image

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
29.10.2009 11:36:03   
Najaa
Imela 2x odstop posteljice, ampak proti koncu nos.
Želim ti vse dobro. user posted image

(odgovor članu beaglekriss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
29.10.2009 12:06:24   
kaya2007
jaz sem nekje na začetku nosečnosti krvavela (pomoje tudi kakšen 8. teden), šlo je za nek hematom, posteljica se je malo odluščila...je bilo potem vse ok, sem rodila 2 dni čez rok. sem pa tudi jaz jemala svečke, ampak pravijo, da ni nujno, da pomagajo. jaz sem si takrat rekla, da če bo šlo stran, je že razlog za to. včasih se to zgodi, če je kaj narpbe z nosečnostjo, plodom in je bolje, da gre zdaj kaj narobe, kot pa na polovici nosečnosti ali še kasneje. srečno!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
30.10.2009 9:28:53   
mišamaša77
Ojla Netopirčy, ne vem kam je šel tvoj zapis? Me res zanima kaj si napisala, pa ga ni? user posted image   Lahko še enkrat prosim prosim?

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
30.10.2009 9:32:31   
ronja
Jaz sem mela res hudo abrupcijo posteljice, ki se je sicer zgodila šele v 12. tednu, ogromna rana, tudi na NS so se kar za glavo držali... Bila sem tudi v bolnici, dali so mi dabroston in magnezij za čas bivanja tam, doma sem morala jemat še magnezij, drugega nič, ker niso meli kaj naredit - po njihovih besedah - če rata, rata, če ne pa ne. Zdaj Lejla spi spanje pravičnega v sosednji sobici. user posted image user posted image user posted image

Dobro je malo bolj počivat oz. ne preveč terat - mene je vse bolelo ko hudič, ampak prav dosti počivat vseeno nisem mogla, ker sem imela doma ultraživahno 1 letnico...

Če hočeš statistiko: polovica nosečnosti s krvavitvijo (ne glede na vzrok) se konča dobro, pol slabo. Samo za abrupcijo nimam podatkov, razen svojega, da je ratalouser posted image .

Upanje umira zadnje!

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
30.10.2009 9:57:45   
mišamaša77
o, hvala tudi Ronji! Ja saj vem da ni kaj dosti narediti, mi je pa v tolažbo da vem da je lahko tudi vse ok!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
30.10.2009 10:03:10   
manna
Jaz sem imela abrupcijo v 25. tednu. Rodila sem potem točno na rok, prekrasno veliko zdravo punčko. Ampak tisto noč v 25.tednu ko so me sprejeli v bolnišnico se mi je zrušil svet in sem jokala kot dež cele noči, ko so mi rekli da mogoče plod ne bo preživel ... se mi zdi da zmeraj povejo ta črno napoved.
Želim ti vse dobro! user posted image

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ABRUPCIJA POSTELJICE!
30.10.2009 10:35:25   
ronja
Vem, kako se počutiš. Meni je g. rekla, da je imela pred mano že 2, ki jima je ratalo! In meni je to ogrooomno pomenilo - sem si rekla, če je nekomu že ratalo, celo 2ma, potem bo tudi meni oz. nama s tamalo! (Rajši nisem vprašala, koliko jih je bilo, ki jim ni ratalo -sem vprašala na poporodnem pregledu, pa mi ni povedala, je rekla,d a navadno je že, ko pridejo vsega konec oz. vidiš, da bo konec).

Če želiš, pošlji zs in ti lahko napišem, kako je bilo pri meni, je bilo res strašljivo, rana ogromna, krvi ko da so me zaklali... Ampak mala je preživela! Borka moja mala!user posted image

Včasih pa se ne konča dobro (tudi sama sem prvo nosečnost imela ss, samo že zelo zgodaj) - in včasih je tudi to za kaj dobro. če rabiš še kako spodbudno besedo, piši na zs, da ne bom tu preveč razpredalauser posted image .

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Abrupcija posteljice
1.11.2009 21:03:43   
sanya
Zaradi abrupcije placente se je moj porod končal z carskim rezom.
Krvaveti sem začela v 15 tednu in sicer je kri kar tekla z mene. Po 7 dneh bolnišnice (3x dnevno injekcija spasmex user posted image , krvavitev 5 dni) so me poslali domov z navodili, strogo strogo mirovanje. In po 7 dneh se ponoči krvavitev ponovi. In spet zjutraj ob 2 me je fant peljal v bolnišnico (se je zgodilo ravno 29.12), ko mi je ponoči dr. naredil ultrazvok in mi povedal, da imam subplacentarni hematom in da otrok živi. Še isti dan sem pa tudi prvič začutila otroka kako se giblje. user posted image In zgodba s spasmexom se ponovi. Tako sem ležala v bolnišnici od 29.12 do 8.1 ko so me poslali domov, čeprav sem imela takrat rjav izcedek, ki pa je trajal še nekje dober mesec dni. Baje da se je ta hematom, ki je bil načet, da se je čistil. Slaba novica, da se je hematom z vsakim ultrazvokom večal, dobra novica pa ta, da se je bil v dobrem položaju, da je kri tekla direkt ven in ni ostajalo noter. A vendar se je na koncu vse skupaj ustavilo. In tako sem imela strogo mirovanje do 34 tedna.

Rodila sem še 2 dni po roku, z carskim rezom, ker sem imela abrupcijo. Je tudi kri tekla skoraj v potoku, vsakič ko sem dobila popadek. Ampak se je vse srečno končalo. Le nekaj težav je bilo z menoj zaradi prevelike izgube krvi,ampak po 2 dneh je bilo že OK.

Ne obupati, je na tisoče takih primerov. Tudi sama sem šla skozi "pekel", da sem zdaj lahko v "nebesih". user posted image Naj pa še povem, da nikoli, res nikoli pa nisem pomislila: Kaj pa če otrok ne bo preživel? Jaz sem verjela, da bo vse OK do zadnjega dne.

Meni je celo internet pomagal, čeprav mi je marsikdo rekel, da preveč preberem in vem kaj se dogaja v takih primerih, ampak prav zaradi takšnih zgodb, ki so se srečno končale, sem jaz verjela, da se bo moja nosečnost tudi. user posted image  

Želim ti vso srečo.


(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?