|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 21:31:25   
endrina
Sem en teden in pol po porodu. Moja čišča je bila močnejša tiste 3 dni v bolnici, ko pa sem prišla domov, pa se je vidno zmanjševala in skorajda sem že mislila, da bo prenehala. Namreč že sicer nisem menstre imela nikoli več kot 5 dni, tako da sem mislila, da je pač to pri meni malo hitreje konec.

Danes pa se je sredi dneva naenkrat iz mene vlila velika količina sveže krvi, vložek je bil naenkrat poln in ko sem letela na wc, se je iz mene kar cedila kri, pa še par manjših strdkov je padlo iz mene. Na vložku pa je bil tudi krvni strdek velik kakšna 2 cm. Bila sem ful v šoku, ker kaj takega še nisem nikoli doživela. Potem sem se porihtala in krvavitev je prenehala. Sedaj imam na vložku glih toliko da lahko rečem, da se še čišča pri meni vseeno ni zaključila.

Klicala sem svojo G, pa je rekla, da je to normalno. Da se krči maternica in maternični vrat in da se je verjetno nabrala v maternici kri, ko pa se je not nastal tlak pa se je pač to izlilo. Rekla je, da naj pridem k njej na pregled v kolikor bi se mi to jutri spet ponovilo.

Kolegica me je čisto prestrašila, ko je rekla, da naj pazim, da ne bom kje izkrvavela, da se je njej to zgodilo sredi noči in jo je njen kar peljal v bolnico, ker se je zbudila cela v krvi. Naredili so ji UZ in nato poseg čiščenja in je z dojenčkom ostala not celih 2 dni.

Ma tega me je najbolj strah. Ma glih zdaj, ko smo doma ujeli ritem in se imamo tako lepo, zdaj pa naj grem še je kje v bolnici. Vem da so mi pri prvem rojstvu 2.dan po porodu delali uz maternice, zdaj tega več ne delajo, pa ne vem zakaj. A ni to smotano? Če bi že takrat ugotovili, da je kaj not ostalo al pa da ti not zastaja kri, ti lahko naredijo čiščenje takoj, pa ostaneš kakšen dan dlje v porodnišnici pa je to to.

A se je kateri zgodilo kaj podobnega kot meni in kako je postopala dalje, kaj je rekel G ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 21:49:37   
Belika
Meni se je zgodilo isto. Le malo kasneje. Čišča je skoraj izginila pa kar naenkrat kri. Patronažni mi je rekla, da je pač maternica še vedno ena velika rana, ki se celi in da to povzroči občasne krvavitve.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 21:51:24   
Naja31
Ponavadi se čišča okrepi tudi ob večjem telesnem naporu. V porodnišnici večinoma preležiš, ko pa prideš domov si večinoma na nogah, tako da bi to bil lahko razlog.

Ampak pišeš, da je sveža kri. To se mi zdi zaskrbljujoče. Ker čišča postopoma temni, ampak si pa res šele 1,5 teden od poroda.
Če boš dobila vročino ali kakšne krče pa pejt takoj v porodnišnico.

Mogoče se maternica ne krči pravilno. Pa tudi primeri ko ostanejo koščki posteljice v maternici niso redki.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 21:51:56   
Petka09
Endrina, kolegica te je kar malo preveč prestrašila, kar umiri se, ker mislim, da je vse v redu. Kot prvo, si komaj 1 teden po porodu, čišča pa se dokončno umiri šele v 4 do 6 tednih! Tako da je ta današnji izliv krvi še povsem normalen. Verjetno ti je res malo zastala v telesu, zdaj pa se je vlila.
Kot drugo, če bi ostalo v tebi še kaj posteljice, potem bi čutila močne bolečine in tudi vročino bi dobila. Če tega ni in ne bo, potem je v redu. Ker dvomim, da če bi ostali kakšni delci v tebi, da bi bilo to čisto brez bolečin. Nekako tudi mislim, da se je zdaj res vlila glavnina iz tebe in se to ne bo več ponovilo v taki meri.
Spremljaj se, opazuj izcedek in če se res ponovi, potem pa le h G.


Drugače pa kar brez panike, uživaj s svojim dojenčkom!

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 21:58:21   
ribica.
Po moje te nima kaj skrbet. Meni se je dogajalo isto. PO enem tednu je čisto ponehalo, potem pa spet sveža kri. Sicer se ni tako zelo ulilo, amapk sem kar parkrat dala skozi svežo kri, pa potem izcedke v vseh odtenkih, ko le-ti že izginjajo. Pa spet kri.... Po šestih tednih je nehalo. To je v mejah normale.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 22:04:07   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ponavadi se čišča okrepi tudi ob večjem telesnem naporu. V porodnišnici večinoma preležiš, ko pa prideš domov si večinoma na nogah, tako da bi to bil lahko razlog.




Na tole sem tudi jaz pomislila, ker se mi je dogajalo po vsakem porodu. Po prvem porodu pa se mi to ni in ni in ni nehalo, sem kar krvavela in krvavela in to sveža kri, pa sem mislila, da je to normalno, ker imam že itak zelo dolge menstre... pa ni bilo ok. V porodnišnici so me zanič pregledali, pa niso videli, da sem si strgala tudi maternični vrat. Tisto je krvavelo. In pustilo zarastline, ker se ni ok zacelilo. Tako da se lahko zgodi tudi kaj takega. Ampak če si samo 1x krvavela, je po moje posredi napor. Nisi počivala najbrž, ko bi bilo boljše, da bi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 22:04:16   
Anonimen
Endrina, ne skrbi ... jaz sem imela večje in manjše izcedke še 5 tednov po porodu. In večji so bili predvsem takrat, ko sem bila pogumna in sem se preveč naprezala ... ni zaman rek, da je treba vsaj 1 mesec po porodu počivat.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 22:18:09   
endrina
Joj punce hvala za vzpodbudne besede.

Glede na to kar ste napisale, pa vam lahko povem, da v tem času kar sem doma nisem nič fizično delala. Imam tako dobrega moža, da naredi vse namesto mene - tudi počisti in da perilo prati, pa posodo umije. No edino likanje je moje, pa še to likam kakšnih 10 minut, pa fertik, ker mi več ne pusti mož.

Ko se je zgodil ta izliv, nisem ničesar težkega dvignila al se kaj podobno naprezala. Pred tem sem dojila svojega sinka, pa sem z njim podirala kupček. Pred zakrvavitvijo nisem čutila nobenega krča ali kakšne bolečine v maternici, samo naenkrat sem čutila kako se je nekaj izlilo in da imam doli nekaj strašno toplega in da mi začenja ta toplota teči po nogah. Ko sem letela na wc sem videla to kar sem vam že na začetku povedala. Tisto kar je izteklo na wc je bilo to, zdaj pa je čišča spet normalno mala. Po tem nisem čustila nobene slabosti ali bolečine, krčev, nimam vročine in dejansko sem bp.

Sem pa se blazno ustrašila, ko se mi je to zgodilo. Najprej pomisliš da je nekaj hudo narobe in misel na bolnico me kar zmrazi. Bolnic res ne maram in če bi bilo možno bi bila najraje rodila doma. Če je le možno, se je izognem - niti ne grem rada na obisk tja, takšen odpor imam. Zdaj lahko samo upam, da je to bila pri meni enkratna zadeva in da se več ne bo ponovilo ter da nem rabla it na čiščenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj če se iz tebe vlije sveža kri
25.11.2009 23:01:45   
Petka09
Ja, vse bo ok, ne skrb

< Sporočilo je popravil Petka09 -- 25.11.2009 23:02:12 >

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?