|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 15:56:37   
smej
Mojuser posted image je star 6 mesecev in pol. Obrne se s hrbta na trebuh, obratno pa ne. Tudi nima nobene želje, da bi se kakorkoli premikal po tleh (levo ali desno) Pediatrinja mi je rekla, da bi vse to že moral početi,  naj mu dajem igračke izven dosega rok in da se bo obračal in obračal proti njej, da bi jo dosegel. Zdaj pa nastane problem, ker njega ne zanima nobena igračka v takšni meri, da bi se potrudil obračati za njo. Kupili smo že ne vem koliko igrač, pa ni nobena tako zanimiva, da bi se trudil jo prijeti. Če mu jih dam v roke, se z veseljem igra z njimi. Imate kakšen nasvet, kako naj ga motiviram?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 15:59:36   
Kliki
počakaj še malo mogoče je pa še premajhen in bo pač stvari počel malo kasneje.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 16:00:05   
smej
Aja pa še nekaj me zanima. Bi res že moral obvladati obračanje na hrbet in premikanje po podlagi? Ali je še kje kakšen malček, ki tega pri takšni starosti še ne zna?

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 16:50:38   
Tea 1
Naš je star 8 mesecev, pa se je včeraj začel malo p'lazit, par cm nardi, pa je že čisto zmatranuser posted image . Vsede se še ne sam...obračat se je pa začel tam okrog 6 mesecev. Mislim, da se nimaš kaj sekirat, pač eni prej, drugi pozneje. Prijateljičin je pri 6 mesecih že samostojno sedel, kobacal itd...
Jaz mam take izkušnje, da ga prej kot igrače pritegne kakšen papir, ki šumi, aja pa mobitel in daljinc sta pa itak zakon...

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 16:57:00   
misamuk
Naša (6m) se obrne na trebuh, premakne po podlagi se pa samo, če od besa maha naokoliuser posted image
Se ne vseda, se ne plazi, ampak jaz mislim, da sta ta dva mejnika nekako razporejena čez dva meseca. Vkolikor to dosežejo med 6. in 8. mesecem je v redu. Enako kot pravijo za obrat na trebuh, da mora bit med 5. in 7. mesecem (nazaj na hrbet med 6. in 8.).
Torej, če dajo 2mesečni razpon, potem še nič ne zamujamo.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 17:03:20   
Petka09
Men je pediatrinja rekla, da to sploh ni res, da bi se moral do te in te starosti obvezno obrnit, plazit, kobacat, sedet.... Otrok, ko je pripravljen, bo to nardil, slej ko prej. Lahko ga spodbujaš z igračkami, telovadbo, vendar ni nič narobe z njim, če tega še ne počne. Ti ga kar spodbujaj, dajaj ga čimveč v kravice, animiraj ga na tleh, da mu bo čimdlje zanimivo, da bo tako krepil mišice.

Naša se je zdaj pri 7 mesecih prvič obrnila iz hrbta na trebuh... Sva prej dosti vadili, sem jo dajala v kravice in jo animirala in kmalu je dolgo zdržala in se igrala. Potem pa kar naenkrat - se je obrnila sama na trebuh. Je bila pač pripravljena. Kontra se pa obrne tudi dostikrat, ampak bolj naključno.

Hkrati z obračanjem se je začela tut plazit in raziskovat, počas seveda.

Moja pediatrinja je mene res pomirila in je rekla, da po novem niti ni več mejnikov do kdaj naj bi otrok kaj dosegel. Važno je, da sledi razvoju: najprej obrat, kobacanje itd.....

Samostojnega sedenja tudi pri naši še ni oz. lepo sedi ob opori in tudi v stolčku za hranjenje lepo sama sedi, brez da bi se kaj naslanjala. Čisto sama na tleh pa ne sedi še - ji je menda plenica v napoto, pa tut nogice ma nekam "trde" in jih ne zna lepo dat, da bi lahko lepo sedela. Bo že ko bo čas.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 17:22:47   
marjetica8
Naš bo drug teden star 7 m. Nekje pri 6.m se je začel obračat iz hrbta na trebuh v obe strani (to blazno rad počne). Pri 6.5m se je začel opirat na rokice (za par sekund) in segat po igračah izven dosega, ampak ker se še ne zna splazit do nje se po rokah vrti okrog svoje osi al pa se z glavco vleže na tla in se z rito dvigne na kolena in steguje za igračouser posted image ! Drugače se pa še ne plazi, se ne vseda in se ne obrne iz trebuha nazaj na hrbet. Sva bla ravno danes v razvojni na pregledu, ker je predolgo tiščal pestke in je zdravnica rekla da obračanje iz trebuha nazaj na hrbet osvojijo šele po 7. mescu in da za svojo starost zna dovolj, edino oprt na rokice bi lahko dlje zdržal pri tej starosti, pa  ne zdrži, ker z mišičnim tonusom ni vse čist v redu...ne se sekirat, bo že - jst sem se tud blazno sekirala, ker ni spustu pestk kokr bi moral, pasem pršla do zaključka da nima smisla se sekirat, ker nardiš samo še slabše. Spodbujaj ga, če se ti pa le zdi kej preveč čudno pa prosi P za napotnico v RA.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 18:50:01   
Splišni
Ma moj je pri 6 mesecih tudi samo sedel, pa še to s povštri podložen, sam absolutno ne.

Premikat se je začel pri 10 mesecih, po kolenih, prej je bil pa več ali manj statist.
BV komplicirat, bo že, ko mu bo kliknilo.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako naj ga motiviram?
25.11.2009 19:32:23   
Urska09
Kaj naj šele jaz rečem? Naša pri dobrih 9.mes lepo čiča na riti in se po njej driča okoli. Ne zna se sama vsesti, ne zna kobacati, ne zna vstati. Pa tudi nisem je še vidla prevalit se iz trebuha na hrbet. Enostavno ni motivirana. Je pa sposobna izjemne koncentracije. Dolge minute obrača eno in isto igračko in jo proučuje. Potem vzame drugo in ponovi vajo. To lahko počne tudi 1 uro. Da bi pa okoli raziskovala? Ji tud na misel ne pride. Je čist zadovoljna takole. Seveda, ko pa hoče kaj pogledat, že pridno odrita do cilja.

Sej sem bla na fizioterapiji, pa mala noče in noče vadit doma. Pa sem se nehala s tem obremenjevat. Bo že, ko bo pripravljena na to. Pa še mal so geni krivi. Moja nečakinja je bila tud tak lenušček. Šele pri enem letu se je sama vsedla, kobacala nikoli, shodila pri 16,5 mes. Pa ni bilo z njo nič narobe. Enostavno se ji ni dalo. Danes pa je vsestranska vrhunska športnica. user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako naj ga motiviram?
26.11.2009 16:14:27   
daisyb
moj bo tud kmalu star 6m in se ne obraca...razen na bok...pa dans mu je ratalo, da se je nehote obrnil s trebuha na hrbet..ker se je med igranjem prevrnil. jaz se ne bi se sekirala..pac rabi se mal casa.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako naj ga motiviram?
26.11.2009 18:46:31   
naia
nč skrbet smej, naša je bla ful lena, pri 6-ih mesecih se je začela obračat iz hrbta na trebuh, obratno šele pri 8-ih, pri 8,5m je začelakobacat in vstajat (puzala ni nikoli), zdaj pri 9,5m na veliko piči po stanovanju. kar naenkrat je bil velik prelom.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 11:09:59   
vanilla
Mislim, da je veliko odvisno tudi od tega, kakšen je dojenček po naravi, karakterju. Naša je bila vedno med manj radovednimi. Vedno je bla pač zadovoljna na enem mestu - sedela in gledala, se igrala s kako igračko v roki ali pa ležala na tleh in je bila povsem zadovoljna s tistim, kar je imela na "dosegu roke". In zato je tudi kasneje začela z obračanjem, plazenjem...
Torej, z otrokom ni nič narobe, če pač v nekih razvojnih mejnikih kasneje doseže tisto, kar njegovi vrstniki - je pač manj radoveden in manj živahen ter večinoma zadovoljen s trenutnim stanjem in ne stremi po nenehnih spremembah. Ampak konc koncev vsi vse dosežejo, saj še nihče ni leže šel v 1. razred in vsi so še shodili (včasih boljše kasneje pa ziher, kot prehitro pa so štorasti).

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 11:16:14   
dushka

IZVIRNO SPOROČILO: Tea 1


Jaz mam take izkušnje, da ga prej kot igrače pritegne kakšen papir, ki šumi, aja pa mobitel in daljinc sta pa itak zakon...


Jaz imam popolnoma iste izkušnje.



Moja se je pri 6 mesecih začela sama obračat, pri 8 je samostojno sedela pri 9 pa že kobaca in hodi z oporo.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 11:36:51   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Mojuser posted image je star 6 mesecev in pol. Obrne se s hrbta na trebuh, obratno pa ne. Tudi nima nobene želje, da bi se kakorkoli premikal po tleh (levo ali desno) Pediatrinja mi je rekla, da bi vse to že moral početi,  naj mu dajem igračke izven dosega rok in da se bo obračal in obračal proti njej, da bi jo dosegel.


Tele pediatri so včasih kar malo čudni. Moj primer:

Naša se je že zelo kmalu (3,5 mesecev) začela obračati iz hrbta na trebuh. Obratno ji je tudi ratalo, samo redko. No do 6. meseca se je non-stop obračala na trebuh, potem pa nehala ker sedaj raje sama sedi (če jo mi postavimo). No in zadnjič smo pri dobrih 6 mesecih imeli kontrolo in nas p. vpraša, če se kaj obrača, rečem da ne več toliko in je bila čisto paf, da se more obračat in nej jo čim večkrat damo na hrbet na tla ... Ja ne vem, se mi zdi, da je fazo obračanja že dala čez...

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 11:45:13   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Greenie

Tele pediatri so včasih kar malo čudni. Moj primer:

Naša se je že zelo kmalu (3,5 mesecev) začela obračati iz hrbta na trebuh. Obratno ji je tudi ratalo, samo redko. No do 6. meseca se je non-stop obračala na trebuh, potem pa nehala ker sedaj raje sama sedi (če jo mi postavimo). No in zadnjič smo pri dobrih 6 mesecih imeli kontrolo in nas p. vpraša, če se kaj obrača, rečem da ne več toliko in je bila čisto paf, da se more obračat in nej jo čim večkrat damo na hrbet na tla ... Ja ne vem, se mi zdi, da je fazo obračanja že dala čez...


Sam res.. Naj se tile pediatri že zmenijo kako in kaj. No, meni je moja rekla, da sploh ni panike, ker se pri 6-ih sploh še ni obrnila nikamor, samo malo na bok. Pa je rekla sicer, da čimveč na tla in to, ampak ni pa paničarila.
Tvoja je fazo obračanja že dala čez - to je tut Tanč na MON-u pisala o enem podobnem primeru. To pomeni, da tvoja ni "pozabila" se obračat, ampak ji trenutno ni zanimivo. Zdej ji je pač fajn sedet.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 21:52:07   
nananaja
 
IZVIRNO SPOROČILO: smej

Mojuser posted image je star 6 mesecev in pol. Obrne se s hrbta na trebuh, obratno pa ne. Tudi nima nobene želje, da bi se kakorkoli premikal po tleh (levo ali desno) Pediatrinja mi je rekla, da bi vse to že moral početi,  naj mu dajem igračke izven dosega rok in da se bo obračal in obračal proti njej, da bi jo dosegel. Zdaj pa nastane problem, ker njega ne zanima nobena igračka v takšni meri, da bi se potrudil obračati za njo. Kupili smo že ne vem koliko igrač, pa ni nobena tako zanimiva, da bi se trudil jo prijeti. Če mu jih dam v roke, se z veseljem igra z njimi. Imate kakšen nasvet, kako naj ga motiviram?


Meni se je zanimiva in uporabna zdela knjiga Igriva vadba z dojenčkom, ki sem jo pri drugi dobila. Pa ne zato, ker bi hotla pospešit njen razvoj, ampak ker je v njej res zanimiva in koristna vadba, pri kateri je mala uživala. Ni vse v nastavljanju igrač... Je pa naša prva bila tudi bolj počasna, mogoče sem jo preveč in prezgodaj dajala sedet založeno s povštri - drugo sem praktično vedno dajala ležat na trebuh.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako naj ga motiviram?
27.11.2009 22:54:01   
boco
Naša se je prvič obrnila iz hrbta na trebuh mal po 6. mesecu. Obratno pa kar kakšen mesec kasneje. Potem se je pa zelo dolgo časa sam vrtela v krogu po trebuhu in se ni ne plazila, ne kobacala in ni se znala vsedit. Tako da sem bila že kar zaskrbljena in naju je P naročila v razvojno ambulanto, vendar pa je pri 10 mesecih kar naenkrat začela plazit in v roku 14 dni je obvladala že vse (razen hoje seveda) in to je bilo še preden sva sploh prišle do razvojne.

Nekateri pač rabijo dlje časa. Zato po moje ne rabiš skrbet. Jaz je tudi nisem uspela motivirat z ničemer dokler ni bila sama pripravljena. Najprej se je začela puzat po tleh vzvratno, za prvi premik naprej pa jo je motiviral odprt kuhinjski element user posted image Je zelo radovedna in jo je zanimalo kaj je v njem user posted image

Veliko uspeha in predvsem potrpežljivosti vama želim!

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?