|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 8:35:18   
sabri
Podnevi smo brez plenic že kake pol leta, aprila bo stara 3 leta in je ponoči še vedno imela plenico. Sem enkrat prej že probala odvajat, ker je imela vedno suho plenico zjutraj, pa se je polulala trikrat zapored. Sem pač sklenila, da je prekmalu. Zdaj ima pa spet suho plenico in ne lula v njo, ampak jo moram dat dol pa potem nazaj gor. Zdaj sem pa doma in sem probala ponovno. Dva dni ok, tretji dan se polula ponoči in spi naprej. Se pa zjutraj sploh ne spomni, da se je polulala ali da sem jo preoblačila. V spanju torej in se tudi ne zbudi, kar mokra spi naprej. Zdaj pa nimam ideje, ker to se ne zaveda, da lula in ji nimam kaj razlagat, da ne sme lulat, ker je brez plenice. A to potem mine samo od sebe ali kako? Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 8:40:06   
rija
ne vem. menda. moj je en večer samo rekel, da on ne bo imel več plenice. in to je bilo to....je sicer bilo še ene 4 x mokro proti jutru....pa zopet minilo.
je pa res, da je za to, da ne bo imel več plenice nisem odločila jaz ampak ON. počakaj še malo, da bo pripravljena.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 8:45:50   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ne vem. menda. moj je en večer samo rekel, da on ne bo imel več plenice. in to je bilo to....je sicer bilo še ene 4 x mokro proti jutru....pa zopet minilo.
je pa res, da je za to, da ne bo imel več plenice nisem odločila jaz ampak ON. počakaj še malo, da bo pripravljena.


se strinjam.in pri nas je bilo isto: ON IN NE JAZ!nič se ne mudi,če je pa le plenička suha jo pa pohvali in ponoči smo mi delali tako: rekel je da bo brez pleničke šel spat,jaz sem pa rekla : ok in se nič obremenjevala.prvo noč bil suh,drugo tudi,....itd,.....polulal se je nene 3x do zdaj od septembra.pa je bil podnevi tudi suh že pri 2 letih.

parkrat ko je bil na pol buden v spanju sem mu prinesla kahlico in se je polulal,tudi ne da bi vedel.pa sem opustila.
mislim da ste na dobri poti,samo ne hiti.

pr nas je kakanje problem,se boji drekca????pa pove da ga kakat že od 1,5 leta.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.1.2010 8:47:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 12:06:34   
kristinaj
naša bo tudi aprila 3 in je od poletja brez plenice.. spomladi jo bom začela navajati tudi ponoči brez in bom uporabila sistem kot pri nečakinji in nečaku... in to je ... opolnoči na wc

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 12:14:59   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: naja78



pr nas je kakanje problem,se boji drekca????pa pove da ga kakat že od 1,5 leta.user posted image


To je bilo pri nas isto, pa sem ignorirala oz. nisem delala cirkusa, zdaj pa že ene 14 dni lepo hodi na wc kakat (lulat pa od poletja, ko je bila stara 2 leti). Bo že, ko bo. Kak halo delat je BV, ker bo dobil še večji odpor. Pa jaz sem jo ful pohvalila, ko je šla sama kakat na wc, potem pa (budala jst) še dala eno čokoladico za nagrado, zdaj pa vsakič, ko se pokaka, reče Nooooo, zdej pa še eno čokolaaadoooo ... user posted image  Sem hitro razložila, da ne gre to tako user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 12:23:34   
Katjusa
Jst sem v bistvu čist po neumnem svojega sončka navadla na brez pleničke ponoči..... pozabla sem kupit pleničke itak pri 3 letih so mu ble prav samo pamerske 6ka.... pa smo šli zvečer še v leklerka in sem tam kupla neke njihove plenice sem rekla če mu bodo prav bodo drgač pač nič (pač sem gledala na ceno in vzela najcenejše)user posted image user posted image user posted image user posted image zvečer odprem paket in vidim, da je to ena sama folija in mu jo dam gor in mu rečem, da boljše da ne polula ker ke to taka smotana plenička, da je čist zanič..... in zjutraj me ob pol7 kliče da mora lulat sem misla, da me heca ker me je že prej kdaj poklical pa je blo prepozno..... no in šibam v sobo ga mesem va cw in on lula.... pošlatam pleničko in suha mu rečem kaj nisi nič lulal je reku ne k to je taka slaba plenička, da je boljše, da je ne polulamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naslednji večer sem mu spet dala pleničko in je spet bil suh nakar mi je potem reku, da bi raje bil brezuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image no in sem ugodila njegovi želji. Kak mesec je blo vse vredu potem pa kot da ga je nekaj prjalo je bil 3 dni zapored moker in sem mu dala spet pleničko pa me je prosu da mu jo dam dol pa sem rekla če bo zjutraj suha.... po parih lepoh pogledih mi je oblubu, da ne bo lulal in tako sem mu pleničko slekla.....
pazim, da zvečer kako uro pred spanjem ne pije preveč in prej je vedno spil flašo kakava no zdej mu naridm nekje 0,5-1 dcl kakava in je on zadovolen in jst tud ko je zjutraj suh.... ponoče ga ne zbujam za lulanjeuser posted image user posted image user posted image
pleničke šparam za drugegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 12:26:12   
Katjusa
sem pozabla odgovorit na tvoje vprašanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image naš je tudi lulal v spanju in spal naprej sploh ni vedu no pa sem mu vseeno rekla in je zdej OK.... poskusi se pogovorit mogoče bo pomagalo..... pa pazi kolk kej zvečer pije prej k gre spat..... (seveda tik pred spanjem pa na stranišče ne pozabit)

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odvajamo plenice ponoči
7.1.2010 14:18:34   
smejčica

Pri naši je pa tako. Stara bo 2 leti in pol.

Pri dveh letih smo se odločili, da gre na kahlico podnevi in ni blo problemov. Zelo rada jo ima in jo vedno vlači za sabo.user posted image
Ko pa more kakat pa pol ure skače okoli kahlice in menca. Drži nazaj, kak dolgo le lahko. Baje da se ga boji.user posted image user posted image user posted image Pa smo jo vedno pohvalili, ko je šla kakat. Sem ji hotela dati pleničko vsaj za kakanje, pa noče. Naj povem, da kakec ni trd, pa jo vseeno panika daje. No, ko več ne more zadržat, gre na kahlico in je tako vesela, da je kakala. Pa ga gleda in se smeji. user posted image Za nagrado pa dobi štempiljko na rokico.user posted image Sam vseeno ne vem, kaj narest, da se ne bi bala. Upam, da kmalu mine.
Je pa že od vsega začetka, ko smo jo uvajali na kahlico podnevi,želela biti tudi ponoči brez pleničke. To pa seveda še ni bilo mogoče, ker je za ponoči še vseeno imela flaško vode, da si jo je vzela, ko se je kaj zbudila. In seveda bi jo morali zelo pogosto dajati na kahlico, kar bi bil problem, ker bi potem hotela iti k nama v posteljo. Vse bi še šlo, če ne bi imeli doma dvo mesečnega dojenčka. Zdaj smo ukinili flaško, pred tem tudi dudo in ni problema. Tako da upam, da bomo počasi lahko šli brez pleničke spat.
Sam mi pa še vseeno ni najbolj jasno. Kako prespijo vaši noč brez lulanja? Moja zaspi ob osmih, pol devetih in spi do jutra do pol devetih, devetih in se mi zdi kar dolgo brez lulanja.user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odvajamo plenice ponoči
8.1.2010 11:19:42   
Nina00
Plenico smo čez dan dali stran pri skoraj 2,5 letih. Ko je bila 2 tedna plenica tudi zjutraj suha, smo jo dali stran tudi za čez noč. Kak mesec je bilo vse ok, nato pa se je v enem tednu 3x polulal ponoči. Ob tem se ni zbudil, ampak je v mokrem spal naprej. Sem ugotovila, da ga je ponoči hladilo, ker, odkar sem ga bolj pokrila, je spet suh.
Na začetku sem imela pripravljeno kahlico kar v njegovi sobi, da sem ga zjutraj dala takoj lulat. Sedaj pa gre lulat, ko sam reče, da ga tišči. Pogosto se zjutraj pride še malo pocrkljat pa šele potem lulat. Seveda pa pazimo, da zvečer ne pije preveč. Če pa pravi, da je res žejen pa mu vseeno dam za pit, ker sicer ne bi zaspal. Pa seveda zadnja stvar pred odhodom v posteljo je lulanje.

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odvajamo plenice ponoči
9.1.2010 15:34:01   
sabri
Hvala za odgovore, ja danes je bila spet suha in je zjutraj takoj šla lulat, kot ponavadi, tudi ko je še imela plenico. Jo pa bom gledala, da ne bo preveč pila zvečer ja, ker včasih si sama postreže in sploh ne porajtam, šele potem mi pove, da je pilauser posted image . Gre pa spat okrog 21 ponavadi, lahko tudi prej ali kasnej in spi do 7 ali 8 zjutraj in nič ne lula ponavadi, kar dolga je ja. Jaz grem ta čas 4x. Ker če bi imela mokro pleničko, ne bi sploh probala še, se nikamor ne mudi.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?