|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   minimalna plača
14.1.2010 12:39:04   
bipi
Pozdravljene!

Dobila sem odločbo CSD-ja o porodniški, kjer piše, da znaša 105% minimalne plače in to je nekje 600 eur bruto. Zdaj pa me zanima, če sprejmejo zakon o dvigu minimalne plače ali se meni tudi avtomatsko poveča porodniška saj mi je na odločbi razvidno, da je moja porodniška odvisna od zneska minimalne plače?

Prosim, če mi lahko katera odgovori, seveda če ve. Hvala že vnaprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: minimalna plača
14.1.2010 12:46:46   
zmajaz
Ne bom stoprocentno trdila, ampak glede na to, da je porodniško nadomestilo izračuna kot povprečje zadnjih 12 plač, najverjetneje dvig minimalne plače ne bi vplival na to - porodniška se nekaj usklajuje edino z rastjo cen življenjskih potrebščin.

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: minimalna plača
14.1.2010 13:04:52   
bipi
Ja, saj to sicer vem, ampak jaz sem bila na socialni in sem šla na porodniško po sistemu, da sem delala v zadnjih treh letih vsaj 12 mesecev. No in to ne gre po povprečju zadnjih plač temveč 55% minimalne plače ne glede koliko si zaslužil, + za vsak mesec še nekaj %, ampak vsega skupaj ne več kot 105% minimalne plače. Po tem takem se mi zdi, da mi morajo povečat, če pride do dviga minimalne plače; ali mogoče ne?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: minimalna plača
14.1.2010 13:42:54   
zmajaz
Kaj pa vem - možno je, ampak praviloma je tako, da nobena taka sprememba ne velja retroaktivno, kar pomeni, da če ti je bila izdana odločba za neko cifro, potem ta cifra ostane, sprememe, ki so sprejete po izdaji odločbe pa veljajo za naprej, ne pa tudi za nazaj, za odločbe, ki so že bile izdane z upoštevanjem takrat veljavnega stanja.

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: minimalna plača
14.1.2010 17:54:32   
lukec
Mislim, da naj bi zvišanje minimalne plače s sabo potegnilo vse, kar je pač nanjo vezano, je pa res, da tud jaz ne vem, kako je v primeru že izdanih odločb.
Zdi se mi pa logično, da se kljub temu zviša, saj je porodniška vezana na MP.
Samo razmišljam: povečale se bodo najbrž tudi podpore in denarna nadomestila, tudi tistim, ki imajo odločbe za celo leto, v nasprotnem primeru bo namreč prihajalo do velikih razlik.


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: minimalna plača
14.1.2010 21:25:32   
zmajaz
Samo potem je pa recimo spet tako, da nekdo, ki ima sicer minimalno plačo in dobi porodniško nadomestilo na podlagi te minimalne plače, ki jo je prejemal zadnjih 12 mesecev pred nastopom porodniške, bi pa po tej logiki tudi moral potem dobiti večjo porodniško - ali kako? Saj ne vem - jaz vsekakor privoščim vsakomur, da dobi več, samo nekak dvomim, da bo to tako, da bodo za nazaj tudi popravili. To bi najbolje vedeli odgovoriti na CSD-ju - tu bolj ali manj ugibamo, ker ni ravno vsakdanja zadeva.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: minimalna plača
15.1.2010 8:35:38   
bipi
Evo, jaz sem kar poklicala na CSD in je stvar sledeča. Če do povečanja pride bo prišlo verjetno šele s 1.3. Sicer še nimajo nikakršnih obvestil kaj in kako, mi je pa delavka na CSD rekla, da se bodo najverjetneje tudi nadomestila in te zadeve morale uskladiti in povečati. Pravi, da bi ji bilo to logično. Ni pa še nič pisno. No, jaz vsekakor upam, da je temu tako, ker nekaj deset evrov več na mesec bi mi pa tudi prav prišlo.

Ja, pa zmajaz, jaz sem ekspert za nevsakdanje zadeve. Preveč časa imam in potem mi svašta roji po glavi. Mi je že prijateljica rekla, da bi morala delati na takšnem mestu, da bi pomagala ljudem, ker je ful ljudi, ki sploh ne vejo do česa so upravičeni in do česa ne in kako sploh pridit do tega. Poskušam izvleči največ kar se da in to čisto po zakonski poti. Saj konec koncev, ko bom šla spet delat bom tako ali tako pol plače dala državi, tako da....

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: minimalna plača
15.1.2010 10:04:04   
zmajaz
No - pa sporoči pol, če bo 1x do tega prišlo, da ti bodo res povečali - bo morda še kateri drugi koristilo.

Se vsekakor strinjam, da je treba izkoristiti možnosti - itak nas že preveč skubijo, ko smo zaposleni. Jaz sem recimo šla v varianto, da sem delala prek tasta, nameato bi svoj s.p. odprla in so mi pobrali mesečno po cca. 53% zaslužka - več kot polovico!!!user posted image user posted image  To je zame svinj*arija - mislim, saj država mora nekaj dobit - ampak več kot pol?! Da delaš več za državo kot zase? Adijo pamet. Mi je pa en "pameten" računovodja svetoval, naj tako naredim, zdaj ko sem se sama malo bolj poučila o zadevah, ker tega se res ne grem več, pa ugotovim, da bi mi, če bi imela svoj s.p. in koristila še polovični delovni čas, ostalo 84% zaslužka! - ni primerjave. Nikoli več se na nikogar ne zanesem, ne da bi sama vse preverila. Edina sreča je še to, da sem bila v tem času večji del na porodniški.

(odgovor članu bipi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?