|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obloge na zobeh
13.1.2010 22:59:22   
Evica22
Zanima me, če ima še kdo doma otroka s temnimi oblogami na zobeh. Mojemu 14-mesečnemu sinku so se obloge najprej pojavile na enem zobku in sva takoj odšla k zobozdravnici, ki nama je povedala, da ima sin v ustih neko bakterijo, ki nalaga pigment na zobe. Ampak zobki bi naj bili vseeno popolnoma zdravi (baje še bolj kot čisto beli zobki). Posvarila me je tudi, da se bodo obloge verjetno pojavile na drugih zobkih. Ampak si nisem predstavljala, da se bodo obloge tako hitro pojavile na vseh zobkih. Ali ima katera podobne probleme? Od kod pride ta bakteirja? Se jo da odstraniti? Kako preprečiti ponovno nastajanje oblog? Ker zobke res redno in temeljito čistimo vsak dan vsaj 2x.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 6:51:56   
barni
Mi nimamo teh problemov ima pa kolegica deklico, ki ima ravno tako na zobkih cisto pri dlesni crno obarvano in to mislim da na vseh zobkih. Pa so ravno tako rekli, da to ni nevarno in da zob ni bolan. DA bi pa kaj lahko pomagali pa mi ni omenila. Pac cistijo zobke, samo tega se s ciscenjem menda ne da odstranit.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 7:26:29   
Luni
Vprašaj zobozdravnico, če bi z ozonom bakterijo uničla! Naša ima na spodnji petki madež, že odkar ji je ven prišel. S temeljitim čiščenjem se madež ne širi, vendar je rekla, da je nevarno, da se razvije karies, zato ji bo naslednjič poskusila z ozonom bakterijo uničit...

_____________________________



(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 10:10:25   
Evica22
Zobozdravnica je rekla, da so ti "obarvani zobki" manj nagnjeni h kariesu kot beli zobki, tako da mislim, da ozon ne bi pomagal. Je pa tudi rekla, da bo junija, ko imava kontrolo, te obloge odstranila, če se bodo preveč razširile. Samo se bodo potem verjetno spet pojavile...

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 16:25:54   
sončnica14
Naš tastarejši sin, ki je sedaj star štiri in pol leta je imel te črne obloge.

Ko se je enkrat ta obloga začela pojavljati, se je hitro razširila na vse zobe. Ne glede na to, kolikokrat na dan jih drgneš s krtačko to ne gre dol. Tudi nam so rekli, da to ne škoduje zobem, lahko da jih še bolj zaščiti pred kariesom.
Predvsem moti izgled, saj res ne zgleda lepo.

Ti pa lahko povem, da so pri našem sedaj te obloge kar same izginile, tako da ima sedaj zobke spet bele. Zobe smo ves čas normalno čistili in ima zdrave.

Tako da nimaš kaj naredit, sčasoma bo verjetno izginili, do takrat pa imej v mislih to, da ne škoduje.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 19:04:42   
Evica22
A da je možno, da izdinejo same od sebe??? To si me pa res potolažila... Vem, da je glavno, da so zobki zdravi, ampak vsak rad pogleda nasmešek z belimi zobki. Upam, da bodo tudi pri nas izginile kar same od sebe.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 21:22:34   
Aja1
Tudi naša ima to bakterijo in take zobke. Čistimo in čistimo, pa ne pomaga.user posted image Res ni videti lepo. Sem pa vesela, ko preberem, da je možno, da to samo izgine. user posted image

_____________________________




(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obloge na zobeh
14.1.2010 23:24:26   
sassy0
Tudi naš ima take obloge. Sem malo googlala in našla sledeče:

Črne obloge navidezno obarvajo mlečne zobe. Navadno so kak milimeter proč od dlesni v obliki tankih pasov. Ti se če so bolj razširjeni, širijo v smeri griznih ploskev zob. Običajno se pojavijo pri majhnih otrocih in do pubertete izginejo.Povzročajo jih nespecifične kromogene bakterije, ki ne proizvajajo kislin, zato pod njimi nikoli ni kariesa. Lahko odstranimo s strojnim ščetkanjem. Običajno takih oblog ne odstranjujemo v kolikor ne motijo izgleda. V tolažbo naj Vam bo, da so otroci, ki imajo take obloge običajno bolj odporni proti kariesu.

Tako da je tole vsekakor tolažilno, pa samo upam, da zobki čisto ne počrnijo.

_____________________________

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?