|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 9:44:37   
Bojana 29
Potrebujem nekaj nasvetov. Moja deklica je že eno leto in pol čez dan suha, skoraj eno leto že tudi kaka v stanišče (imeli smo grozne težave s kakanjem), ponoči pa se zelo redko zgodi, da se zbudi s suho pleničko. Sem poskusila, da sem jo dvakrat na noč dvignila s postelje in jo dala lulati - nekaj dni je delovalo. Problem je tudi v tem, da ne lula na uro (se je zgodilo da sem prišla, da bi jo dala lulat pa je bilo že vse mokro). Vidim, da je moja deklica žalostna ko se zgodi "nesreča" - želi, da bi bila plenička zjutraj suha, ampak ko spi ne ve kdaj lula. Sedaj imamo ponoči spet pleničko. Kaj naj naredim? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 9:49:38   
CUKRČEK
imam podobno težao z razliko, da bo moja hči stara 6 letuser posted image

podnevi je suha že od nekje 2,5 let. Ponoči je še imela plenico. Bila je tudi ponoči suha ene 2 leti. A kaj ko ima "trenutke", ko spet začne lulat in to traja kake 14 dni in potem je spet nekaj časa mir. Pojma nimam, kaj se z njo dogaja. Vedno pravi, da se ne bo polulala a zjutraj luža.

Sem mislila, da jo kaj težiin sem vrtala v tej smeri. PA očitno niam nekih težav v vrtcu, doma... Res ne vem več, kaj naj. Bi jo peljala k zdravniku vendar me zadržuje to, da zna bit dolgo suha. Le obdobja scanja ima.user posted image


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 21.5.2010 9:50:41 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 10:15:50   
nena m
Moj je bil tudi nekje od 2,5 leta suh podnevi. Ponoči pa nekje od 3 leta tudi ni več želel pleničke. Midva sva ga ponoči dajala na WC lulat. Pri nas se je to obneslo, ker bolj malo pije in če sva ga dala okrog 2. ure je bilo OK. Je pa tako trdno spal, da tudi če se je polulal v posteljo se ni zbudil - mirno je spal dalje. Ko je imel sistematskega pri malo manj kot 5 letih, sem govorila s pediatrinjo. Ona je rekla, da do 5 leta naj bi bil suh tudi ponoči - če ne bo naj prideva nazaj, da ima ene dobre tablete, ki to težavo hitro odpravijo. Pri nas se je to uredilo ravno kakšen mesec pred 5. rojstnim dnevom in od takrat je suh, tako da se nisem poglabljala, kakšne tablete so to. vem pa , da jih je pediatrinja priporočala.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 10:43:41   
CUKRČEK
pa saj za te tablete sem tudi jaz že slišala. Sao bega me to, da zna biti suha ali iti lulat ponoči...a vendar ima dneve, ko tega očitno ne more. Če bi skoz lulala, bi tud jaz že rekla za tablete.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 12:29:38   
Maco
Ne sekiraj se. Vse se bo uredilo user posted image . Tudi jaz sem že jamrala n RR glede tega lulanja in res se je uredilo samo od sebe. Naš 5. letnik se je iz danes na jutri odločil, da on ne rabi več nepremočljive podloge in da se ne bo več polulal, in res je tako. Prej smo pa tudi mi vstajali po 2x na na noč in ga kar v spanju vozili na wc (on je stoje spal in lulal user posted image ). Tudi če kdaj nismo ta pravi čas odšli na wc, se je on mirno polulal v posteljo in spal naprej. Zgleda je res rabil čas. HB da je ta čas končno prišel, da tudi mi lahko spimo celo noč v kosu user posted image
Veliko pa pomaga, da pred spanjem ne popije full tekočine, čeprav čez dan spije po cca. 1,5 tekočine.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 14:00:14   
MušiM
Nič se sekirat..tudi jaz sem bila ravno par dni nazaj pri pediatru zaradi našega 4,5letnika, ki je že skoraj dve leti čez dan suh in tudi med opoldanskim spanjem..z bujenjem ponoči ne gre, ker spi kot topuser posted image  in tudi je full žalosten, ker mu ne uspe da bi bila suha plenica..pa pri prijateljčku bi rad prespal, pa mu je nerodno zaradi plenice...user posted image
Pediater pravi, da imajo do 5leta ,,pravico,, do pleničke..pač še nimajo tega sistema tako razvitega..po 5 letu, pa jim dajo tabletke za zgoščevanje urina..da zdržijo čez noč...nič takega..
Mene je čisto pomiril, razen tega da mi je naročil da se proti večeru pije malo manj kot dopoldan.

Pa srečno!

(odgovor članu Maco)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 14:33:35   
roberta
 
Kaj pa če bi poskusili kar z varianto, da se ji pleničko enostavno vzame in je nima več - z njenim soglasjem seveda. Moja dvema otrokoma smo to naredili pri malo čez 2 leti, pa se je obneslo brez težav. Pa ni bilo tako, da bi bila plenica vedno suha, prej obratno, največkrat je bila pošteno polulana. POtem pa smo vzeli plenico (otrok se je strinjal), zvečer smo šli tik pred spanjem lulat (pri večerji ene 2 uri prej se je še spilo nekaj mleko vedno) in je bilo to to. Nesreče so bile res zelo redke - za na prste preštet, frk okrog teh nesreč se ni delal, smo samo preoblekli in šli naprej - niti nismo razglabljali o njih, ampak le zaključili, da se vsi kdaj polulamo in da to ni nič posebnega.

Ne vem no, čakat na to, da bo plenica vedno suha in šele nato nehat s plenico se meni zdi celo "neolajševalen" dejavnik, ker otrok podzavestno ve, da je plenica tam in da se lahko polula. Če je pa ni (pa tudi če ne razmišlja o tem), pa ve, da je ni in ne lula. Vsaj pri nas je bilo tako. So si pa otroci različni in ja, kar deluje pri enem, pri drugem morda ne.

Ampak v končnem pa vseeno mislim, da manj pozornosti ko se temu posveča, prej bo konec s plenicami. Če se pa dela cele drame iz tega, potem pa lahko nastane še kaj več.  

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 16:33:33   
Raho
Mi smo rešili to zadevo z alarmom.  je na elektrodo in začne tuliti, ko nanj priteče prva kapljica. Smo se prej mantrali leto in pol, da bi nam nekako uspelo, potem pa je bila težava v 14 dneh rešena. Sicer ni poceni, ker stane cca. 100 €, ampak...
Kupili smo ga pa v Sanolaborju.

Vso srečo pri odvajanju

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 20:08:30   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Mi smo rešili to zadevo z alarmom.  je na elektrodo in začne tuliti, ko nanj priteče prva kapljica.



Samo en vem, v čem je smisel tega alarma. Ko začne lulat alarm zatuli .  In kaj potem?? Preden pride mulc "k sebi", se že polula do konca. Oz. preden ti pridirkaš do njega in ga zbudiš ali odpelješ na WC, se tudi že stoči.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 21:51:01   
babylove
Naš je bil ravno tako suh podnevi pri 2,5 letih, ponoči pa nikakor. Čakala sem, da bo plenica zjutraj suha, pa je imela vsako jutro 5 kil.
Potem sem pa pri 4,5 letih kupila rezervne nepremočljive podloge in malemu lepo razložila, da ne rabi več plenic in naj gre ponoči na wc, če ga bo lulat tiščalo. Pa 1x na noč sem ga sama peljala lulat. Samo 1 teden sem se ponoči vstajala in menjavala posteljnino, prala vsak dan, potem pa je bilo ok. Ampak vse zlepega, nikoli nisem kregala niti hvalila niti delala posebnih štorij iz tega, pač sem se delala, da mimogrede menjam tisto posteljnino in da ni nič hudega.
Če se ti da ponoči vstajat in vsak dan rjuhe prat, poskusi.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
21.5.2010 22:14:32   
Jessy
Midva sva jo skoraj 2 leti nosila na stranišče nekje med 23.00 in 2.00. Sploh je nisva budila, ampak samo dvignila iz postelje, pred školjko postavila na noge, da sva jo slekla, nato je lepo lulala in ko sva jo oblačila, sva jo tudi postavila na noge. Ne moreš verjeti, da otrok to vse v spanju počne.
Zdaj pa je stara že skoraj 5 let in je že nekaj mesecev ne nosiva več na WC in se je v tem času le 1x polulala. Se sama zbudi, vstane in gre.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 21.5.2010 22:15:06 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Plenička med spanjem - 4 leta
22.5.2010 20:15:32   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Mi smo rešili to zadevo z alarmom.  je na elektrodo in začne tuliti, ko nanj priteče prva kapljica.



Samo en vem, v čem je smisel tega alarma. Ko začne lulat alarm zatuli .  In kaj potem?? Preden pride mulc "k sebi", se že polula do konca. Oz. preden ti pridirkaš do njega in ga zbudiš ali odpelješ na WC, se tudi že stoči.



Ponavadi je težava močenja postelje ponoči težava otrok, ki pretrdo spijo in se ne morejo zbuditi, da bi šli lulat. Sami začutijo potrebo, da bi lulali, ampak ne morejo nadzorovati svoje faze spanca (takoj iz faze rahelga spanca spet padejo v fazo globokega spanca - zato se tudi ne zbudijo, ko se polulajo, ampak mirno spijo naprej).
Seveda se prvih nekaj dni še polula v hlače, ampak se vsaj zbudi. Potem pa se začne sam zbujati, ko mu je sila lulat in ne zaspi nazaj, ko se prebuja - seveda najprej nekaj kapljic še uide, ampak je iz dneva v dan boljše. In ja, alarm je OK tudi za starše - se vsaj zbudijo in mu pomagajo it lulat.

Sma ne vem, šuger, zakaj si postavila to vprašanje - ali želiš malo provocirat ali res nisi poznala osnovnega dejstva o nočnem lulanjuuser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.5.2010 20:55:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?