|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kriza identitete
15.1.2011 21:14:15   
Janis XX
Pozdrav,

decembra sem izvedela, da sem noseča! Čeprav nosečnost ni bila načrtovana, sva se je z možem razveselila. Največji problem pa je v tem, da sem do takrat kadila 1 škatlo na dan in zelo pogosto žurala (beri: pila alkohol v večjih količinah). Celo doma sem si včasih zvečer po naporni službi odprla kakšno pivo ali buteljko ter ob dobri glasbi in cigaretih pozabila na vsakodnevne tegobe. Tako sem živela od 18. leta in mi je ustrezalo. Imam mnogo prijateljev in tudi dobro službo imam. Aktivno sem se udeleževala tudi športa.

Ko sem izvedela za nosečnost sem najprej zmanjšala kajenje, nato ga v celoti opustila. Pijem tudi ne več. Žuram tudi ne. Tenisa ne igram več. Prijateljic se izogibam, ker jim še nisem povedala za nosečnost (zdi se mi prehitro) in se bojim, da me bo premagala skušnjava, če se družim z njimi, ker vse živijo enako kot prej jaz. V bistvu: nič več ne delam, kar sem delala prej. In ostala sem tudi sama. Ko drugi žurajo, se zabavajo, smučajo, jaz doma trpim za slabostjo. Vem, da je to del nosečnosti in da je vredno potrpeti, vendar me občasno vseeno premaga nostalgija po starih dobrih časih. Dogaja se mi celo, da se vprašam: kdo sem jaz in če sploh to sem jaz? Naj se začnem učiti šivati ali kuhati, čeprav me to ne zanima? Zdaj že razmišljam, kakšen problem bo biti 1 leto doma na porodniški in delati "nič" pomembnega. A je to kriza identitete?

Prosim le, da poveste, ali se kaj podobnega dogaja tudi vam in kako premagujete takšne trenutke?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kriza identitete
15.1.2011 21:34:20   
Izabelina
z otrokom se tvoje življenje ne konča... to je vse kar bom rekla... mogoče pol še kej napišem ampak za zdej je to prva stvar k mi je pršla na pamet ob branju tvojga posta...

srečno!


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Janis XX)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kriza identitete
15.1.2011 21:45:07   
amelie
Pa šivat in kuhat ti tud ni treba znat, da boš kul mama! ;)
Mislim, da pač doživljaš veliko spremembo in seveda to ni vedno lahko, ampak življenja pa ne bo konec z otrokom! Srečo ima, da ima mamo, ki zna tako uživat v življenju - boš lahko tudi njega naučila, da se je treba imet fajn user posted image  
Mene je tud nosečnost iztirila ... Ni bila načrtovana, in čeprav nisem nikoli podvomila v to, če bom otroka obdržala, sem imela kar hudo krizo, tisoč vprašanj ... Ko se je mali rodil, pa je postalo vse jasno. user posted image
Drži se!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kriza identitete
15.1.2011 22:00:53   
tejči28
Vedno bolj ti bo rasel trebušček,vedno boljše bo.Ko boš pa začutila prve premike po trebuščku,boš pozabila na vse drugo.Samo čakala boš kdaj se bo ta mali angelček,ki ti je spremenil življenje rodil.In potem boš šele začela živet,vsaki dan bosta z malim čudovitim bitjem odkrivala nove in nove stvari.Verjemi,da ti niti malo ne bo dolgčas,tisto leto še prehitro mine,ko si doma z dojenčkom.Boš videla,da boš potem še rekla,da ne bi nikoli več zamenjala za življenje brez dojenčka.Je bolj izpopolnjeno,bolj umirjeno in vedno nekaj novega,ker te mali angelček  v to prisili. user posted image

_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kriza identitete
15.1.2011 22:04:18   
naja7
Tudi jaz sem do 3 meseca kadila po nekje 10-15 cigaret na dan, za nov let se ga napila jedla biftek, ko sem zvedla da sem noseča sem mela grozno slabo vest.... Ampak me je minila vsakič, k sem začutla da me mala brca in sem vedla da je vse ok.
Kar se pa Jaza tiče.... če človk rad žura, to še ni njegov jaz. Zdej maš časa do konc nosečnosti, da sama sebe spoznaš v drugi luči...  Ko si enkrat mami je res vse drugače, ampak ni konc sveta, potem šele pride zabava in lepi dnevi, ker gledaš kako tvoj otroček raste kako se razvija... In mama bit ni nek bav bav je neki lepega.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kriza identitete
16.1.2011 8:48:48   
Jada82
Uf, tudi jaz sem bila prej žurerka, ful mi je blo fajn, zelo rada sem spila tud tko, vsak dan kaj malega ... no ja, kadila sicer nisem. Vendar pa sem si jaz otroka želela in sva delala na tem. V nosečnosti nisem imela nobene krize identitete. Ob hrani sem, sploh proti koncu nosečnosti, še vedno spila kakšen deci vina. Jaz sem mela itak problem, ker sem mela rizično nosečnost in sem morala ležat, pa še stanovanje sva prenavljala v tem času, tako da sem bila pri tašči user posted image Takrat mi je bilo res grozno, veliko sem prejokala, sicer pa sem brala brala brala.
Ti vsaj lahko okoli hodiš. Priporočam sprehode, vseeno kakšen šport, izkoristita čas, ko sta še sama - kino, večerje itd.
Jaz sem imela še najbolj krizo, ko se je tamala rodila. Vsa neprespana, malo depresivna. Takrat sem pa jaz imela krizo identitete, pa še hormoni so nagajali. Ko sem dojela, da se svet ne vrti več okrog mene. Oh, takrat sem šele jokala. Pa še tamala je mela tako hude krče, da je non stop se drla user posted image user posted image user posted image
Pa vse mine. Zdaj je stara skor eno leto, je super, živahna, zabavna! In si ne predstavljam več življenja brez nje!!!!! Ah ja, še vedno kaj spijemo, se dobimo s kolegi ... vse se da skombinirat. Porodniška pa se mi naslednji teden zaključi in jaz ne vem, kam je šlo to leto! Sploh zdaj, ko gledam nazaj, mi je blo super! Takrat, včasih ni bilo vedno enostavno, sem tud jokala, bila živčna, težko je bilo, ampak pozabiš. Zdaj se spominjam samo lepih stvari. Sicer pa, čim manj komplicirat.

Aja, mogoče si najdi nove kolegice - take, ki imajo otroke, ki so noseče .... mogoče tu, na RR. Mi smo se tudi s puncami na čase dobile in je blo super! Samo ne obupavat - to je normalni tok življenja!
Pa good luck! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kriza identitete
16.1.2011 11:26:47   
Zofy
Jaz sem bila na istem, pa čeprav je bila načrtovana nosečnost. Tale kriza identitete se je nadaljevala do hčerkinega 1 leta, ko sem nehala dojit. POl pa sem se počutila, da sem spet jaz jaz in ne samo mama.
Tudi hormoni delajo svoje...
V glavnem, vsemu se ti ni treba odpovedat. Jaz sem igrala tenis od 6. meseca, kljub slabosti sem se zvečer, 1-2x na teden spravila na tenis in po tenisu sem si privoščila pol pivca ali radler. Če nimaš rizične nosečnosti kar nadaljuj s športanjem (nenevarnim).
In tu pa tam kozarček zvečer pred spanjem mislim, da ne bo škodoval. Se ti bo pa življenje spremenilo, definitivno. Jaz sem si našla med porodniško kar nekaj prijateljic in smo cele dneve šetale in kofetkale, super je bilo. Še danes smo v stikih in postale dobre prijateljice. Je pač tako, da ko imaš otroka, se družiš z ljudmi s podobnimi interesi. Jaz sem sicer obdržala 2 najbližji prijateljici, ki sta bili brez otrok, z ostalimi pa sem bolj malo v stiku. Pa šele zdaj vidim, da so bili to bolj žurerski kolegi, ne pravi prijatelji.

Aja, pa na RR smo z marčevkami začele čvekat že med nosečnostjo, celo porodniško in še zdaj čvekamo, ko bojo naši otroci stari 3 leta. Se mi zdi, da smo prav na poseben način povezane, dobile smo se parkrat, zaupamo si težave... tudi virtualni prijatelji smo postali in v tem trenutku se mi zdi, da imam več prijateljev kot sem jih imela, ko nisem imela otrok.

_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kriza identitete
16.1.2011 19:08:40   
NiNiBo
IZVIRNO SPOROČILO: Janis XX

Zdaj že razmišljam, kakšen problem bo biti 1 leto doma na porodniški in delati "nič" pomembnega. A je to kriza identitete?


Se dobro, da je tale NIC v navednicah...tale nic pomembnega se bo spremenil v nekaj zelo zelo zelo pomembnega - to je eno. Drugo pa, kot je napisala izabelina, zivljenje z otrokom ne pomeni, da bos sedaj doma cicala in cakala, ampak da bos uzivala svoje zivljenje, kot si ga doslej le na drugacen nacin. Ce si noseca je sicer prav, da si nehala piti in kaditi, npr. sportas pa se vedno lahko. Da pa seveda ne bos zabredla v skusnjavo, pa si najdi druzbo ki je v podobni situaciji.

(odgovor članu Janis XX)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
16.1.2011 22:06:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kriza identitete
17.1.2011 9:48:10   
misar
kriza identitete..ja mi je znano.

le da jaz tega nisem začutila v nosečnosti ampak po porodu. v nosečnosti mi ni bilo nič slabo tako, da sem vse počela tako kot prej - le tek sem omejila, s športom sem se še vedno ukvarjala. pejd na kakšno telovadbo za nosečnice, pa tečeš tud še lahko. kajenje pa alkohol pa itak, da ne. žuranje? če ti paše greš pa čist komot tud žurat, saj nič ne škodi, če delaš tako , kot ti veleva telo potem ne vidim nekih ovir.sam alkohol, droge in kajenje ni treba zlorabljat.

jaz sem grozno krizo identitete začutila poporodu, ker sem izjemno družaben človek, obožujem hodit v službo, med ljudi, rada potujem, z majhnim dojenčkom pa vse to odpade. no ampak tud taka kriza mine, le drug ventil je potrebno poiskat.

_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Astrološko znamenje otroka vam pove, kako ...
Razlog zakaj nekateri dojenčki spijo kot polhi, drugi pa spravljajo neprespane starše na obrate, je tudi v astrološkem z...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?