|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otekanje nog
18.9.2010 11:00:53   
krokar
Pozdravljene nosečke!!
Imam še slab mesec do poroda in full so mizačela otekat noge. Otečene imam do kolen. Če pritisnem s prstom kar jamica ostane na koži!! Ko se pogledam mi je kot  da nimam svojih nog. V 2 dneh mi je težanarasla skoraj za 2kg. Zgleda da sem polna vode!? Kako se ve spopadate s tem ?
V prvi nosečnosti nisem imela teh problemov, pa sem rodila sredi poletja!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otekanje nog
18.9.2010 13:10:23   
aprilčica07
Take težave sem imela tudi sama v drugi nosečnosti. Kaj dosti mi sicer ni pomagalo, provala sem čimveč počivat, imet takrat noge dvignjene visoko, pa neslano sem jedla.. Malo se je poznalo, ampak kljub vsemu sem bla na koncu okrogla ko balon.
So me pa mislim, da dvakrat testirali tudi za beljakovine na vodi, ker se mi zdi, da je otekanje znak prisotnosti beljakovin.



_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu krokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otekanje nog
18.9.2010 16:40:55   
divans1
Ja, nekega čudežnega recepta ni. Tudi meni so zelo otekale, sm lahko hodila samo v fantovih natikačih, čim več mej noge v luftu, pa nič slanega jest... men so skoz govorili, da bom prej rodila, ke so mi tak otekale, pa sm res, 16 dni prej, vse ok. user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otekanje nog
18.9.2010 17:47:05   
Katy78
Jaz sem imela noge kot slon, gležnjev sploh ni bilo videti. Ležanje z dvignj. nogami, pa mož mi jih je masiral ampak ni ne vem kako pomagalo.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otekanje nog
18.9.2010 18:22:16   
m_o_i
za tolazbo: iz P bos prisla z dooosti manj kg, kot bos pricakovalauser posted image  men se je full fajn zdelo, ko sem bla 10!! kil lazjauser posted image

tudi sama zadnje tedne nosecnosti nisem mela vec gleznjevuser posted image  in tud kolena so nekam sramezljivo ven kukala iz tistih klobasuser posted image  
se malo, pa bos mela ciisto druge "probleme"

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otekanje nog
18.9.2010 20:03:59   
isobel
Jaz sem začela otekati v noge vse do kolen okoli sedmega meseca nosečnosti. Pomagalo mi je, da sem popolnoma črtala sol z jedilnika in jedla polnozrnate reči oziroma iz črne moke (npr. testenine, kruh). Potem je pomagalo tudi ležanje in pa masiranje stopal. V 37. tednu nosečnosti pa sem kar na lepem prenehala otekati, kljub temu da je sol spet na mojem jedilniku in sem veliko na nogah. Tako, da res ne vem, kaj je resničen razlog tega otekanja in temu primerno 'zdravilo'.
Me je pa ginekologinja opozorila, da moram takoj priti v ambulanto, če bom zatečena v noge že zjutraj, ker je lahko to znak, da je nekaj narobe z ledvicami.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otekanje nog
20.9.2010 10:31:03   
Taddy78
Nevarno je, če začne nosečnica zatekati v obraz.
Ne spomnim se točno, kdaj se je začelo pri meni, ampak bilo je isto. Nisem več mogla dolgo sedeti na enem mestu, ko sva šla z mojim ven jest, sva na brzino pojedla in kar šla. Ko sva šla v kino in sem si sezula čevlje, jih potem nisem mogla obuti, tako so mi noge zatekle (tako da v kino več nisem hodla), nositi sem začela 2 številki večje čevlje, ker starih nisem več spravla na noge. Isto sem probala z zmanjšanjem vnosa slane hrane, pa ni nič pomagalo, s tem da sem tudi spila na litre tekočine.
Zanimivo je tudi bilo, da sem obula tiste res nizke zokne, ki sploh nimajo gumice, pa sem imela 1cm globoko luknjo na mestu, kjer je bil konec. Zgledalo je res grozno, ampak takoj po porodu je vse bilo spet normalno, takoj sem lahko obula spet svoje stare čevlje user posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?