|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prihodnost...
22.7.2010 14:22:27   
Poliana
Najprej en tak lep velik pozdravček vsem skupaj... ((sem nova na forumu))

Pišem vam zaradi ene par stvari, ki me zanimajo glede moje prihodnosti... Stara sem 25 let in že odkar pomnim "za kaj živim", bi se rada čimprej osamosvojila. S 15 leti sem že šla od doma: najprej srednja šola, nato faks in sem se zelo navadila samostojnega življenja, pa čeprav se z mojimi doma zelo razumem, bi vseeno rada šla čimprej na svoje.
S fantom sva skupaj 3.leta in imam to srečo, da si tud on želi čim prej samostojnost.
Ampak problem je v tem... oddaljena sva 60 km (1,15 h vožnje) in on si zelo želi da bi živela pri njemu doma... sama si pa tega ne predstavljam, saj nimava pogojev, sploh pa ne bi v njihovem kraju dobila službe moje stroke. Čeprav on govori, kako bo podrl hlev, ki je stara 400 let in tam zravnal in začel zidat hiško...user posted image Sama si sploh ne predstavljam, koliko let bi za-to rabila... dvignit eno bajtico gor...
Glede na to da sva zaenkrat oba študenta in komaj prideva iz meseca v mesec.
Mi zna kdo povedat, koliko stroška to predstavlja: najprej podret hlev, pripravit teren in vse ostalo, papirji, ... itd.
Malo me jezi, ker: Moja mama je po strani od očeta podedovala hišo, malo starejšo, ki ji nič ne manjka, razen malo obnovit in preduredit prostore...
Pa rekla je, da tisti ki se pri nas doma prvi poroči, da bajto dobi. Ampak mojemu ne lih prav diši tole, ker bi bi najraje ustvarju pri njemu doma... Ampak nevem če bom sama bila sposobna se voziti 1,15h 2x na dan...

Zanimajo me vaša mnenja, koliko denarja sploh predstavlja, da zgradiš eno bajto? Koliko kredita je sploh možno dobit?
Kaj bi vi naredili na mojem mestu, bi se vozile toliko v eno stran (cesta na ravno normalna - ker so tam bolj hribovski kraji)


Vem, da mogoče sprašujem bolj površno, a me vseeno zanima, kako naj gledam za naprej... in lažje je, če ti nekdo pove nekaj iz izkušenj!

Hvala :)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 14:36:21   
majch
Nimam pojma, kakšen finančni zalogaj taka zadeva predstavlja. Glede na svoje izkušnje in glede na vse, kar se lahko prebere na RR in še kje, pa lahko sklepamo naslednje:

-življenje s katerimikoli starši zna biti problem. Za enega ali drugega partnerja. Tudi lastna hiša na dvorišču včasih ne pomaga.

-dokler nimata hiše (predvidevaš,da lep čas), bosta nekje morala kampirati. Toda - glej točko 1.

-kot študenta se bosta malo težje zakreditirala, čeprav imata željo.

-vožnja zaradi službe? Ali si najdeš novo, ali požreš ta zalogaj. Nekdo od vaju se bo moral prilagoditi. Po tvojem pisanju sodeč, se tvojemu ne ljubi predaleč od mamice...

-predlagam kompromis, življenje v najemu nekje na pol poti.

_____________________________

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 14:50:26   
tinkamarinka
pišeš, da se želiš osamosvojit in živet na svojem, fant pa tudi. No naprej pa pišeš, da bi fant živel na dvorišču svojih staršev, ti pa v mamini bajti. To drugo ne gre čist skupaj s prvo željo.

Jaz ti svetujem, da preden gresta s fantom skupaj v kakršnokoli gradnjo, obnovo stavbe, ki trenutno ni v vajini lasti, se preselita v najemniško stanovanje, po možnosti čim dlje od kateregakoli doma. Ko bosta po enem ali X letih videla, če funkcionirata skupaj, se pa odločajta naprej.

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 14:59:27   
Nenya
Iz lastne izkušnje - midva sva samo dokončala gradnjo, stanovanje je imelo že stene in potegnjeno napeljavo. V gradnjo se resno ne nameravam spuščati nikoli več, mi je požrlo živcev in denarja (vidva pa bosta začela trošiti že na sami parceli, preden se 'resna' gradnja sploh začne), morda le če bi imela dovolj denarja, da bi nekomu plačala, da mi nadzira dela od začetka do konca, jaz se pa vselim na ključ.
Ko bosta enkrat imela otroke se ti bo tale 1,5-2 uri vožnje zelo poznala, še posebej ko so majhni, to pomeni tri do štiri ure manj na dan s svojo družino.
Midva kot študenta nisva mogla dobiti kredita, so naju le debelo gledali na banki, če nimaš NDČ službe ali poroka ni šans, zelo tvegano jemati je posojila, nedvomno se jih da dobiti ampak obremenitev je na začetku grozna.
Pomisli malo tudi na to, da, če sem prav razumela, nista niti resno zaživela skupaj kot par se mi zdi iti v take vrtoglave stroške zelo pogumno dejanje. Če se izkaže da nista za skupaj, kaj pa potem? Boš ena od tistih žensk, ki zaradi kreditov in ker se ji smili vložen trud in čas za bajto vztraja v nemogočem zakonu?
"Moja mama je po strani od očeta podedovala hišo, malo starejšo, ki ji nič ne manjka, razen malo obnovit in preduredit prostore...
Pa rekla je, da tisti ki se pri nas doma prvi poroči, da bajto dobi." kar se tegale tiče pa sploh, imata na voljo hišo, katero bi zrihtala z dosti manj stroškov pa jo on kar kategorično zavrne obenem pa od tebe pričakuje da boš presrečna, ker greš k njegovim? Mal čudno se mi zdi, da se tako poganja za življenjem ob svojih starših.

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 15:03:53   
Poliana
Ahoj...

Mogoče sem malo nerazumeljivo napisala:

1. Bajta, ki jo je moja mama podedovala je v drugi vasi 10 minutk stran od naše bajte, v kateri živimo. Tam ne živi nobeden, ampak le čaka na nekoga.

2. Moj fant, ne ni mamin sinko (prejšnji je bil), bolj je navezan na njegov kraj, na starše niti ne, saj so zelo staromodni in ze težko kaj zmeniš z njimi :))... Tako da bi bil ta lokacija, kjer bi gradila na drugi strani ceste... tko da kar blizu. Lahko bi pa živela pri njemu na vrhu, ampak si on tega ne želi, ker njmu je pogoj-kot pri meni: lastno dvorišče, lastni vhod, ...

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 15:09:51   
Poliana
Drugače pa že 2 leti živiva v podnajemniškem stanovanju v Ljubljani, kot študenta in nama gre super.... Zelo se razumeva. O prihodnosti se pogovarjava bolj površno, kajti sigurno sta še 2 leti preden bova končala faks, tako da ni še sile za to...

Sprašujem le površno... :))

Res pa je glede na to, da mi družina veliko pomeni, nevem če bi bila sposoba 3h na dan porabit samo za vožnjo...


(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 15:12:23   
Poliana
Nenya, hvala da si delila tvojo izkušnjo... user posted image



(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 15:19:36   
~Biba~
hmm če prav razumem
- živiš v ljubljani
- študiraš v ljubljani
- imaš redno službo, za katero se boš v času ko se s fantom preselita v hišo, še vedno imela, in se boš vozila na delo 1,15h 2x na dan ? ne razumem..imaš službo tam, kjer je tvoj domač kraj?

- v hiši 10 min od tvojega doma bo on nesrečen, a bosta imela manj stroškov,.. v bistvu pa prenova hiše stane, skoraj toliko kot gradnja nove, minus je "le" parcela.

- v hiši pri njemu pa boš ti nesrečna, in imela bosta več stroškov za gradnjo in seveda tudi rušitev obstoječega objekta.


- za hišo se nameravata zakreditirat--> raje vzamem več kredita, odplačujem tistih 5-10 let več, in živim na svojem..nekje na sredini, kot so že predlagale predhodnice.


(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 15:21:35   
Masha_M
Bojim se, da se morata vidva najprej ornk usest in se pogovorit kje in kako si predstavljata skupno življenje. Vse bolj se mi namreč dozdeva, da on noče od doma (ker tole rušenje & zidanje, če je drugje na voljo že stoječa bajta se meni zdi malo "fanatično" rinjenje z glavo skozi zid, samo da ni treba stran od staršev), ti pa tudi zelo verjetno ne bi bila srečna v hribih in bi z vožnjo izgubljala veliko dragocenega časa in denarja. Sploh če si recimo izrazito mesten oz. urban tip človeka, kot sem npr.  tudi sama.

Kar želim povedati je to, da rabita to razčistiti zdaj, tudi če bi naslednji korak delala šele čez par let. Pogovarjajta se, analizirajta argumente za & proti in poglejta, katera opcija prinaša več dobrega za oba vaju.

Ne želim ti, da bi se ti zgodilo podobno kot moji kolegici. Več kot 5 let je furala zvezo na daljavo (Ljubljana - Obala), kjer ona ni hotela iz Ljubljane, ker je imela tu solidno službo v svoji stroki + dobljeno stanovanje, on pa iz emocionalnih razlogov ni želel z Obale (ker tam je morje, v Ljubljani pa megla, na Obali so nakulirani, v prestolnici pa sami snobi itd.). Že od začetka sem jo opozarjala, da naj to razčistita prej, da sploh vidita, če obstaja kakršenkoli možen kompromis, preden vlagata leta svojega najboljšega časa. Odpravila me je z besedami, da se bosta s tem ukvarjala ko bo čas za to. Po več kot 5ih letih sta ugotovila, da sta obema obe selitvi enako nesprejemljivi in ker nista našla skupnega jezika o skupni prihodnosti sta šla narazen. :(

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
22.7.2010 17:21:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 17:53:40   
Poliana
Pozdravljana.....

Ubistvu je tako, da oba živiva študijsko v Ljubljani, ker sva oba oddaljena po 100 km iz LJ. Službo pa še nimam, le prek študentskega servisa. Imam pa možnost dobit službo, ki je oddaljena 5 min od te hiškice ali pa eno, ki je oddaljen 20 min od te hiškice.

Oba sva iz kmečkih družin. Moj bi že prišel v moje kraje, vedno bolj ga mika, saj imava možnost, tukaj pri meni bolj poceni prist skoz, glede na to, da se nama ponuja hiška, pa še na samem bova in je res idealno je rekel.

Ampak vseeno ga blokira to, da nekako razmišlja da bi ostal doma, ker ima že zagotovljeno službo, ker ga je 9 let štipendirala ena firma (srednja + faks). Tukaj nastane problem, služba. Sicer on z njegovo stroko-pa še priden je, lahko službo dobi, kjer koli po SLO, tudi v moje kraju, saj je bolj napreden konec SLO.

Sicer se pogovarjava o tem, zelo ga mika ta moj kraj, a nekako še vedno omeni, da bi lahko gradila tudi pri njemu doma...
Verjamem, da bi se morala že na žečetku pogovarjat o tem. Sama sem mu dala le vedeti, da nisem pripravljena se vozit 3 h na dan po takih cestah - res so nevarne, se zgodi veliko nesreč. Pa tud to, da sva nekje na samem, da mi noben ne diha za hrbtom.

Mogoče sem začela čutit, da tukaj se bo mogoče najina zveza zalomila.user posted image

Itak, da ni fer da vsak vleče na svojo stran. Dala sem mu tudi predlog da greva na pol poti, tako bova mela vsak 30 min v svojo stran - od šihta.
Kar se tiče, najinih staršev doma, se noben ne sekira in noben od naju noče živeti pri nima, to sva že na začetku razčistla.

Sama sem mu dala tale predlog:
Na tisti firmi imajo zelo nizke plače (600€), pa čeprav si dilomiran. Rekla sem mu naj oddela nekaj let, pa ob vikendih naj hodi k meni, pa počasi rihtava tole hiškico, ki jo je mama podedovala, nato pa se preseli on k meni in si poišče drugo službo. Ima tudi veliko željo po S.P. firmi.
Pa magar mu vzamem sama kredit, da odplačava štipendijo ki jo je dobival.... Sej ga zelo mika.
Ampak roko na srce, vsak je navezan na svoj kraj, ampak res si ne predstavljam iti živet v rovte - kjer so ljudje za svetom in vidijo samo delo, delo delo delo (čeprav sem sama navajena delat veliko doma, ker imamo tudi mi veliko kmetijo)!!!! A vseeno sva rekla, da bo najina družina in služba na prvem mestu vse drugo pa če bo čas.
Itak bova morala narediti kompromis, da ne bo potem očitanje celo življenje! Ostane le: pol poti!!!

Hvala vam za nasvete, res ste zlati user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 18:06:24   
Poliana
Masha_M & Metulj333  hvala vama za vaši izkušnji!!!

Ta s kakcem pa je res dobra :))) user posted image user posted image

Drugače pa naša Občina razpisuje pomoč mladim družinam, pri gradnji, obnove hiše...
Sami plusi...

Ja ni kaj, tukaj vidiš, da nobena zveza ni prfektna. Midva nimava problemov, ko se pa pogovarjava o tem, nastane pa veeeeeeelik problem.

Nimam druge možnost, kot počakat... En kolega je rekel, da gradi bajto, in je dobil le 30000 € kredita, ma to ni nič!! :(((
Zato menim, da se splača izkoristit to, da zagrabiva to bajtico, sva na samem, počasi jo prenovljamo... Lahko se tako rekoč, jutri vseliva notr... Nič ji ne manka, ograjena je okoli in okoli, vrt, delavnica, ... ni da ni :)))
Dajmo času čas in poslušat srce... :)))user posted image

(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 18:56:24   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
res, da je on totalno lev za mularijo; 1x se je starejsi pokakal sredi balkona in je on ta kakec pol ure cuval, da tamala 2 nista po njem skakala, ker ni vedel, kaj bi z njim user posted image  hja, takle pac mamo user posted image


Jaz se opravičujem,ker smetim temo,ampak sem se skoraj polulala od smeha...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 21:30:25   
Ribica **
Mene pa sam zanima, zakaj bos se dve leti studirala, ce pa imas ze 25 let? user posted image  Jaz bom se dve leti studirala, pa jih imam 21.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Prihodnost...
22.7.2010 21:34:47   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Mene pa sam zanima, zakaj bos se dve leti studirala, ce pa imas ze 25 let? user posted image  Jaz bom se dve leti studirala, pa jih imam 21.


kasnej začela, padla, pavzirala, menjala faks, vzela absolventa, želi nadaljevat drug študij/višjo stopnjo,...?! a je to pomembno konc koncev?


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 8:56:17   
Anonimen
Nisem vsega brala in niti nočem nekaj svetovat, ker to se bosta mogla samo vidva usedit in pogovorit.
Gradnja hiše pa stane (če izbiraš najcenejše izvajalce in marsikaj narediš sam) vsekakor čez 100.000.  In glede na to, da pišeš, da sta oba študenta, da komaj prideta čez mesec... Ne vem no.. sama si izračunajta. Jaz vem, da če bi mogla vzet kredit za 20 let in potem životarit, raje nimam svoje hiše.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 9:25:18   
srki
Jaz sem z mojo plačo (javna uprava) dobila 20.000 eur kredita, mogoče bi ga še kaj več, ampak....

Kupila sva hišo, ki jo obnavljava, do zdaj sva  vanjo vložila že  10.000 eur in mogoče še kaj več.

Glede na to, da sta zaenkrat še oba brez službe, s tem kaj in koliko počakaj, pa bosta potem videla, koliko ga lahko vzameta (glede na višino plače , redna zaposlitev...).

Glede vožnje: vozim se več kot 10 let v LJ, eno uro v eno stran/2 uri na dan mi ponuca vožnja. Sem se sprijaznila, sicer ne bi imela nič proti, da bi šla kam bližje, vendar ne najdem nič primernega.

Ne vem no, jaz bi o vožnji razmišljala potem, ko bi se končno odločila, kje bi živela. Če mu je vsaj malo všeč pri tebi, ne vem, zakaj toliko ovinkari. Mora tudi druge prednosti izkoristit in videt, ne samo tega, da je nanezan na svoj kraj. Verjetno bi vaju varianta pri tebi tudi ceneje prišla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 9:30:05   
srki
Pa še to, ta kredit bom odplačevala 15 let, tako da vidiš, da kaj dosti se z majhno plačo ne da narest, če nimaš še kaj prihrankov od prej.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 9:38:53   
kalbo
Hudič je tole ja, ko se v Ljubljani dobijo, v Ljubljani zaljubijo, v Ljubljani skupaj živijo, pol jih pa vleče vsakega na svoj konec, namesto da bi si poiskala nekje en čisto svoj konec.

PS: Obnova stare hiše je jama brez dna in na koncu imaš še vedno staro hišo, stroškov pa skoraj toliko kot če bi zidal novo. Toliko v razmislek.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
23.7.2010 9:41:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 9:54:57   
Anonimen
O prihodnosti se pogovarjava bolj površno, kajti sigurno sta še 2 leti preden bova končala faks, tako da ni še sile za to...


Površni pogovori in resne investicije gredo slabo skupaj user posted image . Ok, mogoče je, če imaš po dveh, celo treh letih še iste površne cilje in površne prioritete.

Punca, uživajta, dokončajta študij in ko bosta videla vsaj jutranjo zoro na koncu tunela, razmišljajta o gradnji. Zdaj pa gradita grad sredi trojanksega predora.

(odgovor članu Poliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 9:59:21   
polho3006
Da še jaz povej svoje mnenje....
1. če je hlev ki ga misli tvoj fant porušiti star cca 400 let, bo verjetno imel HUDE probleme z ZVKD, ker glede na starost objketa je ta sigurno pod okriljem spomeniškega varstva. Tako da...
2. Vožnja v službo uro in več...pomisli ko boš imela otroke, ko boš utrujena, neprespana sedla zjutraj v avto in se vozila eno uro...izgubila uro spanca, izgubila uro s svojimi otroci
3. Hiška pri tebi...mogoče začasna varianta, ob gradnji svojega doma na **** lokaciji, ker ne bosta odvisna od nikogar in ne bo nihče od vaju pričakoval neskončne hvaležnosti ker vama je dal parcelo, hišo....

Glede stroškov pa...pritlična hišica, dim cca 11 x 10 m, izdelano toliko da je omogočeno normalno bivanje, so stroški cca 100 000 EUR, ob tem da dalete vse sami oz. s znanci in prijatelji.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 10:22:00   
Poliana
Ribica... dve leti sem bila tako rekoč odsotna od študijskih obveznosti zaradi zdravstevnih težav, ampak ni problem, sedaj počas končujem... in hrati delam, tako da se ravno ne sekiram. Ni mi cilj samo faks, ampak tudi to da si v času študija naberem čim-več izkušenj.

Suzi... Sej ne mislim v času študija... govorim potem za naprej, ko bova oba dobila službo in takrat se bova skupaj vsedla in pretehtala slabe, dobre plati ter kakšne možnosti imava...
Zato tudi sprašujem po vaših izkušnjah...

Kalbo, bajta pa ni v slabem stanju, da bi morala nevem kolko investirat... gre se samo za predureditev prostorov... drugo več ali manj je... Tako da v hiško se lahko komot vselim jutri, potem pa samo obnavljaš po zmožnosti...

To pa maš res prav, glede: ZALJUBITI SE V LJUBLJANI... :)))

No hvala za debatico... lih toliko da se malčk pogovarjamo..., da vidim iz vaša izkušnja in vaše nasvete...

Zlati ste user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 10:34:07   
Poliana
Polho, milijonarka... lepo sta napisala in bom upoštevala ta nasvet:

Punca, uživajta, dokončajta študij in ko bosta videla vsaj jutranjo zoro na koncu tunela, razmišljajta o gradnji. Zdaj pa gradita grad sredi trojanksega predora.

user posted image user posted image

(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Prihodnost...
23.7.2010 11:22:44   
srki
Če boš šla v to, da bosta hišo od tvoje mami renovirla, jo renoviratja, predno se bosta vselila, moj nasvet. Jaz sem tako naredila ker če ne bi, bi živela v stalnem prahu, tako pa najprej vse poštimat (verjemi, da se ko malo bolj pogledaš, marsikaj najde za porihtat, pa tudi naša ni tako stara, vendar....).



(odgovor članu Poliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




imunski sistem
Lelly28 RR

ali otrokom dajete prehranska dopolnila za bolši imunski sistem?

da (11%)

ne (67%)

občasno (22%)


Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!