|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   delovni pogoji po zaključeni porodniški
15.11.2010 7:09:38   
evangelie
Imam pogodbo za nedoločen čas (v znanem in močnem slovenskem podjetju), delam na delovnem mestu, ki ima dokaj ugoden delovni čas, vsaj glede na to, da delam v turizmu. Včeraj se mi je uradno iztekla porodniška, v petek pa so me poklicali na sestanek k direktorju, ki mi je povedal, da bodo moje delovno mesto zaprli (češ, da zaradi krize ni več dovolj dela za 2, s čimer se moja sodelovka absolutno ne strinja) in me bodo 'začasno' prestavili na  slabše delovno mesto - recepcijo, kjer se mi pa sicer plača ne bi spremenila (ki pa je že tako nizka in ni plača za mojo, 7.stopnjo izobrazbe), je pa delovni čas veliko slabši, saj je delo dvoizmensko, dela pa se vse dni v letu (poleg tega delo niti slučajno ni izziv za mojo izobrazbo).
Kar naenkrat se srečujem z velikim problemom. Sinček gre z 11. meseci v vrtec, s partnerjem pa nimava varstva izven delovnega časa vrtca. Vem, da mi nadrejeni ne bo določal le dopoldanskega delovnega časa, partner ima ravno tako delo tudi ob popolndevih, nedeljah in praznikih....Trenutno se mi zdi, da je edina rešitev, da letošnji dopust koristim tako, da do konca leta delam 4-urni delavnik, potem pa se zaposlim za polovični delovni čas in upam, da bo nadrejeni upošteval moj problem pri določanju delovnega časa...Kaj mislite, lahko naredim še kaj drugega? Je kakšen zakon, ki določa, da se ti po zaključku porodniške ne smejo delovni pogoji spremeniti na slabše?
Jaoo, čisto so mi prerešetali štrene...in to par dni pred uvajanjem v vrtec in nastopom delauser posted image Čisto v stilu naše firme....

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: delovni pogoji po zaključeni porodniški
15.11.2010 9:37:02   
alexjera
Kako znano mi je tole tvoje pisanje.

Meni se je zelo podobno godilo pred 3 tedni, ko so mi še en teden pred vrnitvijo zagotavljali, da se vračam na staro delovno mesto (javna uprava), z dnevom vrnitve, pa so me od 9 do 14 pustili čakati, da so mi povedali, ups pred 1 letom je minister ukinil vaše delo, če ne bomo našli primernega nadomestila, bodo pa nastopili razlogi za odpoved iz poslovnih razlogov. Poslali so me na moj dopust še za en teden, da se zmenijo, kaj bodo z mano. Potem so me poslali na razgovor, ki se je na mojo srečo obrnil v mojo korist. Novo delo, nov šef . . . vse lepo in prav, komaj se pomirim, nov šok, ponudijo mi še eno drugo delo. Do danes se moram odločiti, ali bom delala svoje sanjsko delo, totalna akcija, zanimivo, ali pa malo manj stresno, a ne ravno dolgočasno. Še sedaj ne vem, kaj bom izbrala.
Na tvojem mestu, bi se šla še enkrat pogovorit s šefom in mu predstavila svoje stališče. Še prej bi se pozanimala glede zakonodaje in kolektivne pogodbe za tvoj sektor. Načeloma je tako, da ti lahko spremenijo delovno mesto in tudi naloge, vendar se moraš s tem strinjati. Lahko ti ponudijo tudi po rangu nižje delovno mesto, za isto plačo, vendar se moraš s tem strinjati. Če se ne strinjaš pa. . .
Razmisli, kaj ti je bolj pomembno. Sama zase vem, da ne morem ostati brez zaposlitve, niti si ne morem privoščiti dela za krajši delovni čas.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: delovni pogoji po zaključeni porodniški
15.11.2010 10:47:45   
petea
evangelie,
zakaj pa nameravaš polovični delovni čas koristiti šele z novim letom in ne kar takoj po koncu porodniške?

Če praviš, da bi naj bilo na starem delovnem mestu premalo dela za 2 delavki, pa ga je morda za 1,5. -> poskusi se spogajati, da delaš npr. za polovični delovni čas na starem delovnem mestu.


V Zakono o delovnih razmerjih pa piše:
'187. člen (splošno)
(1) Delavci imajo zaradi nosečnosti in starševstva pravico do posebnega varstva v delovnem razmerju.
(2) V primeru spora v zvezi z uveljavljanjem posebnega varstva zaradi nosečnosti in starševstva po tem zakonu, je dokazno breme na strani delodajalca.
(3) Delodajalec mora delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.'

Opravljati ne rabiš nadurnega dela, nočnega dela ...

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: delovni pogoji po zaključeni porodniški
15.11.2010 20:17:56   
evangelie
evangelie,
zakaj pa nameravaš polovični delovni čas koristiti šele z novim letom in ne kar takoj po koncu porodniške?
IZVIRNO SPOROČILO: petea


...ker je vsa stvar prišla iz danes na jutri, ker se trenutno nimam časa s tem ukvarjat in nenazadnje, ker lahko s koriščenjem dopusta dobim še zadnjo celo plačo, mar neuser posted image Itak sploh ne vem kako nam bo zneslo s polovično plačo, ampak raje tako, kot pa da malega po cele dni ne vidim in ga prekladam iz varstva v varstvo (ki bi me pa na koncu meseca verjetno stalo enako, kot če delam 4urni delavnik)...

Sem ravno napisala meil direktorju, v katerem ga prosim, da mi vsaj v prvem letu omogoči sprejemljiv delovni čas in izrazila upanje, da je ta menjava res začasna...Bomo videli kaj bo, recimo, da se juha nikoli ne poje tako vročal, kot se skuha....

Alexjera, jah, bi bila prav vesela, če bi se tudi moja situacija obrnila tako kot tvojauser posted image

Hvala punce, upam, da se uredi...

lp

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: delovni pogoji po zaključeni porodniški
16.11.2010 18:14:20   
petea
Zakaj pa najprej ne pokoristiš dopusta v polni odsotnosti? Boš isto dobila polno plačo.

Pravico do skrajšanega delavnega časa lahko uveljavljaš mislim da za kar nekaj dni nazaj. Seveda pa moraš z delodajalcem najprej skleniti ustrezni aneks k pogodbi.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: delovni pogoji po zaključeni porodniški
17.11.2010 11:26:41   
evangelie
Zakaj pa najprej ne pokoristiš dopusta v polni odsotnosti? Boš isto dobila polno plačo.
IZVIRNO SPOROČILO: petea


Ker mi ga tako ne ostane za cel mesec...Torej, porodniška se mi je zaključila 14.11., mali je danes začel z uvajanjem v vrtec in predvidevam (in upam), da se bo uvedel do konca prihodnjega tedna, z delom pa bi pričela 29.11. Tako bi v celoti koristila 10 dni dopusta, ostalih 13 pa s polovičnim delovnim časom. To znese potem 26 delovnih dni, kar je nekje do konca leta. S 1.1. pa bi potem začela pogodbeno s krajšim delovnim časom.

Zdaj čakam, da mi bodo odgovorili na meil in še vedno upam, da morda le ugotovijo, da bi me na prejšnjem del. mestu potrebovali  vsaj za polovični delovni čas...Ali pa, da mi na novem del. mestu zagotovijo sprejemljiv delovni čas....






(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Večer
F*R*U

kaj delate zvečer ko gredo otroci spat?

zlekljena na kavču si ogledam dober film (25%)

berem knjigo (3%)

sem na internetu (28%)

ukvarjam se z gospodinjskimi opravili (14%)

stisnem se k lubiju (29%)

opravljam službene obveznosti (1%)


Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!