|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obroki
8.2.2011 10:15:03   
Kanny
Pozdravljene,

Tudi mi smo začeli z gosto hrano:) Stari smo 5 mesecev. Prvo smo začeli s korenčkom, potem brokoli danes bo bučka. To dobi vedno okoli časa kosila.

Kdaj se nato začne dajati hrano večkrat na dan? Šele pri 6 mesecu? Naprimer. še zvečer kakšna riževa kašica al pa še dopoldne sadje.. Drugače se samo polno dojiva. Pojedu bi pa itak vse:)

....Nimam izkušenj in bi bila zelo vesela, če bi katera to napisala.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obroki
8.2.2011 11:15:13   
lilip
Mislim, da sem nekje prebrala, da bi vsak mesec dodal en obrok gh, tako da prideš do 10 meseca na 5 obrokov na dan.  Tudi sama semtako delala. Najprej sem uvedla dopoldansko malico, nato večerno kašico (že čez dva do tri tedne, ker se mi je zdelo, da je večerno dojenje premalo za čez noč. Delaj po občutku, tako, da bo pasalo vajinem ritmu, ne pa hitet in kar tri obroke nadomestit v enem mesecu. Tak je moj nasvet:-)

Lep sončen pozdrav!

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obroki
9.2.2011 20:33:15   
Lantea
Tudi jaz sem polno dojila...vendar mala ni imela več časa pit pri meni. Vse drugo je bilo bolj pomembno. Tako sva po parih dneh "uvajanja" že en obrok popolnoma nadomestile z GH in kmalu tudi še kakšnega zraven. Od 5m sem ji itak že zvečer dajala mlečne kašice, potem še sadni ali zelenjavni...zdaj pri 7m se skoraj ne doji več, ker ne želi. Tako da se niti ne moreš vedno držat tega, kar pravijo, da bi naj delal.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obroki
21.2.2011 12:36:33   
Diva1
Živjo.

izgleda, da imava ista vprašanja. Tudi moja je stara 5 mesec in smo prejšnji teden jedle zelenjavico za čas kolila, sedaj pa sem ji začela še za dopoldansko malico dajati žitno kašico z sadnjem.

Mnenja so različna, glede na to, da nam gre zelenjava in da je poje kar precej, nekatere so začele z zličko dve na obrok moja pa poje zelo veliko in zaenkrat je vse ok razen kakšnih krčkov ponoči. Tudi jaz se lovim s temi obroki zato sem po svoji presoji dodala še dopoldanskega.

(odgovor članu Kanny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obroki
21.2.2011 15:21:47   
alesha
Ko malček sprejme en cel obrok (brez, da moraš it čez še z mlekom) uvedeš drugi obrok, ko sprejme drugi obrok, potem začneš s tretjim.... Kdaj in kako hitro je to, je pa čisto odvisno od otroka do otroka. 

_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obroki
3.3.2011 21:53:06   
pika pok
tudi mene nekaj zanima. do sedaj sva z sinom na 2 obrokih GH. kosilo ter večerja. ostale obroke se že polno dojiva. vendar pa me bega, če je res, da naj bi bil zadnji obrok (večerja) dojenje ali flaša. namreč midva jeva mlečno kašico okrog pol devetih (seveda se prilagajam dojenčku), poje okrog 180 ml in pol ure zatem še malo pri meni pocuza. če pa pač kasneje je kašico ga pa ne podojim in spi enako do jutra kot če ga bi.
ali mislite da ga mi ni potrebno podojit ali ga pač še vseeno. aja, star je 7 mesecev.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obroki
4.3.2011 21:50:55   
malibauc
Mene pa zanima, katere kašice mu dajete? Naš šestmesečni bauc poje okoli pol sedmih zvečer 200 ml kašice, pa je že ob okoli desetih taaaaaaaaaaaaaaaaako lačen, da je jojuser posted image .
Res pa je, da kašica ni tako zelo gosta, ker jo spije po flaški (večja luknja na cuclju).

Pa še to me zanima: ali vaši user posted image  jedo kašico po žlički zvečer? Ali mu jo pripravite v flaško?
Druge obroke je po žlički + dojenje po obroku.

(odgovor članu pika pok)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obroki
4.3.2011 22:16:52   
pika pok
jest  mu dajem kupljene kašice, ki se jih zalije z vodo in ne mlekom. kupujem dm-ove al pa od hippa. včasih mu pa skuham bolj gosti gres na vodi in ka na koncu razredčim z Adaptiranim mlekom.
drugače lahko tudi kuhaš AM, vendar pa pri tem zgubi vitamine in ostale minerale...
pr nas bi tud samo jedu in jedu. zato je potrebno včasih razmak med obroki skrajšat. načeloma pa kr ostaja nekje na 3 ure.
jest mu goste obroke (kosilo, večerja) dajem po žlički. svetjem ti, da če zna jesti po žlički mu tudi večerjo ponudi po njej. vsaj meni je patronažna svetovala tako. saj veš, cuclji škodujejo zobem

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?