|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 8:44:37   
PIAF
Ta teden sem nakupila nekaj cotk za našega malčka, saj gre čez mesec dni v jasli in potrebuje hlače, majčke...Doma sem mu jih poskusila in so mu čisto miceno prevelike. Kupila pa sem številko 80.
Zdaj pa me razjeda strah, da mu nisem kupila premajhne številke za naprej. Da ne bo prersael in mu ne bo več prav čez npr. 3 mesece. Namreč kupila sem mu tudi že zimsko jakno.
Rastejo tako zelo pri tej starosti?
Že dolgo ga nismo nič merili in tehtali, tako da sploh ne vem, kakšno težo ima. Nosi pa še zdaj kakšne cotke št. 74.
Malo me potolažite no...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 9:08:48   
Timotej
Kar se tiče cotk za v vrtec je fajn, da so mu prav, da ga nič nikjer ne veže, stiska ind a se lahko fino giblje v njih. Sicer boš pa za v vrtec rabla kar nekaj oblačil, glede na to, da se otročki popacajo, polijejo, ko pridejo iz peskovnika, je pa tako katastrofa. Jaz dam naši tamali zraven vedno vsaj 2 kompleta za preoblečit, teden ima 5 dni, tako, da četudi sproti pereš,rabiš kar nekja oblačil, tako da mu boš pa še kakšno stvar manjše velikosti zraven dokupila, pa bo to prej ponosil. Se mi pa zdi, da otroci tam do leta in pol še kar hitro rastejo, potem pa se rast mogoče malo umiri. Naša Maruša bo stara leto in pol in zdele pa res že kar nekaj časa nosi iste hlačke in bodije, tako, da vidim po tem, da ne raste več tako strašno hitro. Sem pa tudi jaz take sorte človek kot ti, da vedno kupujem nekaj za naprej, pa za hude čase, pa za primere vojne.., saj potem pa se vedno vse porabi, pa tako fino je odpreti omaro, pa nekaj novega ven poiskati. Ne sekira se, vse vam bo prišlo prav.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 9:12:05   
Anonimen
PIAF, rada bi te potolažila, a vsaj naš raste tako hitro, da v treh mesecih, če ne prej , vse preraste :zmeden:
Sem tudi non stop v trgovini :zmeden:

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 9:30:56   
Anonimen
Hitro ja prerastejo.
Drag špas so ti naši otroci:)-
Jaz raje vedno kakšno številko večje vzamem..zimsko bundo al jakno pa še prej...da zdrži vsaj celo zimo.
Že samo z čevlji je križ...kar naprej jih kupujemo vsake dva mesca:(
V juniju smo kupili sandale št.24..včeraj smo šli kupt še teniske,ker je zahladilo...sem mislila da nogica ni tolk zrasla..pa smo morali kar št.26 kupit:zmeden2:pa vem da bomo še pred zimo spet nove kupovali.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 9:32:47   
tia&silvija
Ja mi gremo tudi čez 1 mesec v jasli. Takrat bomo stari 10 mesecev. Pri 9 mesecih je bila Tia velika 74cm in težka 9200g. Moram pa tudi jaz v nabavo po oblekice za jaslice.
No naša nosi sedaj cotke velikost 74 in 80. Ko bom šla nabavlat pa bom gledala naprimer kakšne hlače na tregerje in bundica sem mnenja, da so lahko malo večje (86) saj lahko zavihaš hlačnico in rokave. Bodiji so lahko tudi velikosti 86. Čisto odvisno je od velikosti oblačil in številk.
Jaz raje kupim malo večje da je za dlje (seveda ne preveliko) vsaj kar se tiče jaknic in hlač.

LP, S&t

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 9:41:37   
Marogica
Jaz našemu za v vrtec kupujem trenirke oz. podobne hlače in majice, ker, kot je že ena napisala, morajo biti oblačila udobna. Najprej sem ga še "lepo" oblačila, po enen tednu pa ugotovila, da enostavno ni praktično (zaradi hrane, plazenja po tleh, lažjega preoblačenja-torej čim manj gumbov in "šminkerije").
Kar se pa velikosti oblekic tiče, sem tudi jaz kupovala raje večje, pa mu rokavčke zavihala, ker res hitro rastejo. TOrej bi jaz enajstmesečniku kupila velikost najmanj enega leta.
Moja tolažba zate je, da če lahko kakšno oblekico še menjaš, jo pojdi raje zamenjat za večjo številko. Žal.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 10:14:28   
Anonimen
Ne vem, naš pa ničesar ne preraste. Majice nosi po dve leti, hlače tudi. Ne vem, ali sem tako veliko kupovala, ampak meni se ni zdelo.
Bundica je pa bolje, če je večja. Jaz sme kupila tako, da jo je nosil pri enem letu in pol in še naslednje leto. Koliko je bila pa številka, pa ne vem. Verjetno za dve leti, pa je bila malo večja.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 10:25:39   
Ula3
Draga PIAF

Ker sem vzgojiteljica v jaslih ti lahko povem, da otročku vedno pripravi dvojno rezervo za preoblečt, pa če imaš koga ki ti lahko da kakšne stare trenirke je to najboljša rešitev. Saj veš, da se hitro polijejo, umažejo....:zmeden2:
Številke pa mislim, da so vredu, ker tako hitro pa tudi ne bo zrastel!
Veliko lepih trenutkov v vrtcu in ne vstraši se prvih trenutkov uvajanja in solzic-vse to moramo dati skoz in ni prijetno ne zate, ne za otročka in ne za vzgojiteljico. Čez nekaj mesecev pa boš videla da ne bo hotel domov, ko boš prišla ponj!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 10:29:06   
nejcko

Enako kot pri Splišni - meni se zdi, da naš mulc tudi nič ne raste in po dve leti nosi ene hlače, majice tudi, jakne in bunde itak, edino čevlje menjamo vsako sezono.
Je pa res, da otroci tam nekje do enega leta, leta in pol kar hitro rastejo, potem pa se to malo ustavi. Kaj pa vem, jaz raje malo večje kupim, pa ima najprej malo zavihane rokave in hlače, naslednje leto je pa že v redu. Sicer je naš mulc že starejši.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 10:35:46   
PIAF
Hvala vsem za odgovore. Ula, tebi pa še hvala za tolažbo ob uvajanju v vrtec. Ga že hodiva vsake toliko gledat in otroci kar priletijo in mu skozi ograjo dajejo roke, on pa bi kar noter šel. Mislim, da ne bo večjih težav, saj se zelo rad druži z otroci.

No, zmerila sem ga tudi, visok je 73 cm in težak 9,5 kg. zdi se mi, da kar malo za njegovo starost, zato upam, da mu bodo res te stvari št. 80 prav. Namreč vse etikete sem že dol vzela in ne morem več menjat.

Za čevlje pa tudi. Koliko pa potrebuje čevljev za v jasli? Pa copatke tudi, da jih tam pusti, ne? Uh, bodo še stroški. Eni čevlji stanejo ziher 7000 sit:zmeden2:, za rabljene pa ne vem, če so primerni:zmeden:

Aja, pa še to. Ko sva šla mimo jasli, so bili otroci vsi "zrihtani", v hlačah, kavbojkah, nihče ni bil v trenerki?!:zmeden:

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Cotke za enajstmesečnika
11.8.2005 11:00:13   
Marogica
Piaf, iz izkušenj ti govorim, pa tudi Ulla je napisala, da bodi praktična in misli na otročka, kar se oblačenja tiče.
Misliš, da njemu ni tečno, pri vseh teh gumbih..., in mora pustit, da ga vzojiteljice preoblačijo? Otrok bo, predvsem v pomladnih, poletnih in jesenskih mesecih prišel včasih domov, kakor da je bil v bitki (blato, pesek, hrana), kar je tudi povsem normalno. Kajti "normalen" otrok je pač živ, kar je tudi prav.
Kar se pa čevljev tiče, mi kupujemo vedno nove, nikoli rabljene, vendar pač gledamo, da so od lanske sezone. Tako vsako leto damo, ceo za zimske škornje med 2-4 tisoč SIT. Bolje dvojne, pa cenejše, kakor pa ene drage.
Seveda, pa ti ne mislim vsiljevati svojega mnenja, temveč povem, kako mi delamo v praksi.
p.s. za "zrihtat" otroka, boš pa imela že dovolj priložnosti

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?