|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 8:48:43   
mammy26
Moj sin, star dobrih 6 let, ima neko čudno obdobje. Namreč ne spravim ga nikamor: ne ven, s prijatelji na dvorišče, noče iti k tastu v naravo, nikamor. Vedno samo nekaj jamra, jamra in jamra.

Poskusila sem že od razni aktivnosti do tega da se mu posvečam več kot preveč, vsem trem, amapak tole je pa že groza. Ne rečem kakšen dan, ali dva, samo tole se pa že vleče nekaj časa.

Kako pa ve in tiste ki imate 6 letnike?

Medtem ko je starejša hči popolno nasprotje. Ona je pa vsepovsod z mano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 10:54:25   
Anonimen
A je mogoče preveč navezan na dom in na vaju? Poznam en tak primer moje sodelavke, ki je šel do take skrajnosti, da mali niti v šolo več ne hodi. Star pa je 12 let. Ampak oni so ga zelo razvajali, zdaj pa so cele dneve pri psihiatrih in socialnih delavkah, pa nič. Fant pride do šole, počaka v avli, da se starša odpeljeta in lepo peš domov. Potem pa pred TV in cel dan nikamor. Samo,da je on lepo doma v varnem zavetju. Groza, ti rečem.

(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 10:55:33   
Anonimen
Kako pa je z zdravjem, s krvjo naprimer? Če je bil prej živahen, zdaj pa ni več, se mogoče slabo počuti, je brez energije. Lahko ima slabo kri. Jaz bi ga peljala na pregled in to povedala pediatrinji.
Sicer pa, če je vse O.K. z zdravjem, pa vztrajaj. Spodbujaj ga, vozi ga v naravo, naj se pogovarja s teboj, medtem ko gresta na sprehod. V glavnem, ne ga pustit, da bo sedel doma pred televizorjem. Ko jaz gledam, kakšna sta postala otroka moje sestre ..., cel dan bi buljila v televizor ali v računalnik, niti premakniti se jima ne da, vse jima je zanič ali pretežko, nič ne moreta, nič se jima ne da, vse je brez veze ... Ne tega dovolit, danes so nekateri otroci kot ene lene sence. Enkrat je ga. Dovjakova v Delu pisala o "lenih otrocih". To so točno takšni, kot sem opisala naša dva. Ne mu pustiti, da postane tak.

(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 11:40:09   
snežinka *
Moja hči je tudi 6 let in ima popolnoma enake finte.
Samo doma bi bila še v trgovino z mano noče.

Če se le da vstrajam, da mora zraven čimvečkrat.
Mislim, da je to le obdobje in ga bo prerastla kot vsa do sedaj.

Bomo jo pa v jeseni vpisali v nekaj izvenšolskih dejavnosti, da bo z vrstniki.


Lp......S.:metulj:

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 12:21:07   
Joe
Ugibam, ampak najbrž ne bi bilo slabo, da se precej sproščeno in kakor mimogrede spustita v dolg pogovor. Navadno se z njim kaj ugotovi. Pojma nimam, kako bi to storil s 6 letnikom, a najbrž bi šlo. Njegova mama si, boljše ga poznaš in veš kako.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 13:58:25   
Gina
Jaz mislim, da je to karakter. In tak karakter ima mnogo več fantov, kot punčk. To prinesejo na svet. Moj ta velik je tudi tak. On bi samo bral Mikijeve zabavnike ali gledal tv. Kako to rešujemo? Jaz ga veselo kar porinem v določene situacije. Včeraj npr. on ne bi šel z nami na Javornik, ampak midva rečeva, da ni variante - in vedno mu je fajn, kamorkoli že gremo, samo težko se spravi sploh kam, pa tv imamo omejen, gleda lahko toliko, kot smo dogovorjeni. Potem mora 1x na dan peljat psa ven, pa on tudi ne bi, čeprav ima psa rad, pa nazaj udi pride zadovoljen, samo zmiga se težko sam od sebe. Vseh dejavnosti (krožkov)se naveliča v roku treh mesecev, zato sva sklenila, da se ne bo več zmišljeval, da na eno bo pa hodil, ker sicer bi bil samo doma in počel - nič. Sem se pogovarjala s starši podobnih otrok in vsi pravijo, da je bolje otroka malo porinit kam, ker sicer to postane njegov življenjski slog, enostavno ne zna drugače. In starejši kot je, slabše je. Tudi prijateljev sploh ne pokliče po tel., če pa kdo pride k njemu, je pa srečen. Tudi to sem ga začela kar malo spominjat, da je to tudi varianta, ki je fajn in naj jo izkoristi. Ampak on se sam sploh ne spomni. Kaj pa vem, jaz mislim, da jim moramo malo pomagat pri njihovi "lenobi".

In tako kot praviš ti, tudi moji hčerki ni nič odveč, ona je čisto druge sorte. Pa vedno obkrožena s prijatelji, pa doma si najde ful zaposlitev, pa vedno gre rada povsod, pa nič ji ni težko pomagat.....to je karakter tak po moje.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   6 ketnik noče nikamor
15.8.2005 16:20:37   
mammy26
Da je navezan name, je splošno znano, saj sem imela službo v domačem okolju kar dobra tri leta. Sedaj sem se preselila v pisarno naše firme, ki je v bližini, a sem doma na porodniškem. Kot družina in sploh kot mati sama, komuniciram z njim ogromno in še več. Z obema otrokoma. Da bi bilo kaj zdravje ni, saj kadar smo zunaj ima energije še več kot jaz in mož skupaj.

Tako malo pa pomalem izvem, zakaj ne to in zakaj ne ono. Njegova velika "zaupnika - vzor" sta moja dva brata, na katera da dosti. Danes sem recimo izvedela, da ne hodi rad ven na dvorišče, saj mu en fant non stop nekaj izseljuje z takimi bednimi štosi:"Če ne prideš ven nisem več tvoj prijatelj...." On, ki pa je tako nežna duša, pa ga te stvari zelo prizadenejo.

S tem pobom sem že lani imela podobne težave, ki sem jih očitno rešila samo do letošnjega poletja.

Kvečemu, bomo videli....

Upam da je to res le faza. Kmalu pa bo šel v šolo, ki se jo že zelo veseli in s tem kar nekaj obveznosti, tako da upam, da bo potem bolje.

Hvala vam za nasvete.

Lp

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?