|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oče tujec , preživnina
11.11.2011 9:40:05   
mamika01
Živjo vsem, še ena mamica samohranilka, ki ima 1001 vprašanje glede urejanja preživnine.....obrnila sem se na odv. pisarno, vložili smo tožbo na sodišče sedaj čakam na obravnavo....zanima pa me če ima mogoče katera primer, ki je podoben mojemu, oče moje pikice ni slovenec, živi v tujini, očetovstvo je podpisano, preživnine seveda ne plačuje, določena še ni bila. Jaz sem z odvetnico sestavila dopis koliko preživnine se mi zdi upravičeno glede na njegov dohodek in to vložila na sodišče, sedaj pa čakam......ima mogoče kdo kakšno idejo koliko časa traja do prve obravnave, kako ta izgleda, kako njega pozovejo, je potem prevajalec poleg ali kako, joj res upam da ima kdo kakšne podobne izkušnje ker sem čisto izgubljena......predvsem pa koliko časa traja da dobim preživnino?????user posted image

hvala za vsako pomoč!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 9:51:53   
Kerensa*
Osebne izkušnje s tujino nimam, lahko ti pa napišem osnovno prakso (to bi ti morala pravzaprav povedati že odvetnica).

Kombinirati bo treba dve zakonodaji. Po slovenski zakonodaji bo moral otrok (za katerega sklepam, da je slovenski državljan in da nima dvojnega državljanstva) dobiti, kar mu pripada, po zakonodaji države očeta pa očetu ne bodo mogli vzeti več, kolikor tam dovoljujejo (znesek in način). Zato lahko že v štartu pričakuješ, da bo zadeva bolj komplicirana, kakor običajne (med slovenskimi državljani) in seveda bolj dolgotrajna. Upam samo, da gre za državo EU, ki ima urejeno zakonodajo in ki je povezana s SLO - če je izven EU, potem se zna zgoditi tudi (to so že ekstremi, da ne bo pomote), da bo otrok prej v šoli, preden bo dobil preživnino. Nočem te strašiti, ampak ti samo povem, na kaj se pripravi.

Iz teorije poznam nekaj zakonodaj drugih držav in nekaj njihovih sodnih praks (za ostalo si seveda pomagam z Internetom), tako, da - če mi zaupaš, o kateri državi je govora, ti lahko morda napišem kaj več.

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 10:03:19   
mamika01
Joj zlata si, on je angleški državljan. Odvetnica mi je sicer vse razložila pravno, vendar me res zanima kako to zgleda v praksi. Vem da po angleških zakonih pripada mali višja preživnina in je določena drugače kot pri nas, vendar res ne morem iskati odvetnika v angliji in tam tožiti njenega očeta, saj to vzame preveč časa in predvsem denarja. Obrnila sem se tudi na ministrstvo za družino kamor so me najprej napotili, ki pa so me z nekim A4 format dopisom kaj oni urejajo na lepši način odpisali in naj se sama znajdem. CSD me je poslal naj se obrnem na sodišče, tako da sedaj vse urejam sama z odvetnico. Kakor sem gledala po internetu in pač EU zakonodaji naj bi veljal zakon države otrokovega stalnega bivališča.....zanima pa me ali ima potem Slovenija pravico do vpogleda v očetove prihodke,kje se potem to ureja, v Sloveniji, al bo SLo sodišče to pošiljalo kam naprej,.....res mi ni jasno.....si pa predstavljam da zna to traaaaajati!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 10:31:29   
Kerensa*
Z Anglijo nikakor ne bo takih težav, kakor bi bile npr. z BiH ali celo s Hrvaško.

Kakorkoli obrneš, pa Slovenija ima vpogled v njegove dohodke v Angliji (v uradne, seveda - za neuradne ve samo on).

In prvotna, osnovna obravnava se res opravi v državi otrokovega državljanstva oz. stalnega bivališča, torej bo v Sloveniji. On, kot oče (ki je priznal očetovstvo) in kot tožena stranka, bo najverjetneje povabljen na to obravnavo - da se je fizično udeleži, je pa, glede na situacijo, dokaj malo verjetno, da se je bo tudi udeležil. Če bo povabljen in če se je ne bo udeležil, bo moral poslati pisno opravičilo slovenskemu sodišču, zakaj ga ne bo. Klasična opravičila v takšnem primeru so njegova lokacija bivanja, službene obveznosti ali preslabo materialno/finančno stanje (da si poti in bivanja ne more privoščiti). Na žalost te razloge sodišče večinoma upošteva, ampak po drugi strani pa tudi na srečo - ti ga ne bo treba gledati in poslušati.

Možno je (ni pa nujno in ni stalna praksa), da opravijo ločeno obravnavo v Angliji in o rezultatih obvestijo slovensko sodišče. V kolikor bodo to naredili, potem bo on v Angliji povabljen na angleško sodišče. Tam pa nima izgovora (razen, če bi napol mrtev ležal na travmatološki kliniki), da ne bi prišel. Če ga vseeno ne bo, je naje*al, kajti GB zakonodaja pa ne tolerira takšnih pacientov tako dobro, kakor slovenska. Iskat ga bodo prišli na delovno mesto (če je zaposlen) in/ali na stalno ali dejansko bivališče - če ga pa ne najdejo, bo pa za njim izdana tiralica in v tem primeru ga lahko odvlečejo tudi iz zdravniške ordinacije. V glavnem - če je relativno vzoren državljan, potem mu nema spasa - šel bo na sodišče in amen.

Lahko pa dovolijo tudi t.i. "obravnavo na daljavo", kar pomeni, da bodo slovenskemu sodišču zadostovali dopisi njegovega odvetnika. To je hitreje in ceneje - in bolj verjetno.

Po kakšnem kopitu točno GB določa višino preživnine, ne vem - vem pa, da so bistveno bolj strogi od Slovenije. Pri nas vsak drek upoštevajo za izgovor in veliko preslabo preverjajo - v primerjavi z GB. Tam bodo njega veliko bolj preverili in posledično bolj pravično odmerili preživnino (pravično za otroka, jasno - za starše ponavadi ni nikoli dovolj pravično).

Sklepam, da sta z odvetnico sestavili stroškovnik za otroka. Po naši zakonski praksi bi lahko dobila povprečno 150€, v kolikor oče ni zelo premožen, temveč povprečen državljan. Po GB zakonodaji pa... če ima oče npr. 1.000€ plače, mu lahko za preživnino vzamejo tretjino, torej cca. 330€, kar je 2x več od Slovenije. Ne vem, kakšna je dejanska praksa - to je teorija. Verjetno tudi upoštevajo njegove potencialne kredite, pa to, če preživlja še kakšnega otroka, pa še en kup drugih olajšav.

V vsakem primeru pa bodo (oz. bi vsaj morali) upoštevati tudi to, ali sta vidva (in otrok) kdaj živela skupaj. Ker če npr. sta, potem je bil otroku zaradi njegovega npr. višjega dohodka nek določen čas nuden višji standard, kakor ga ima npr. sedaj, ko je samo s tabo (saj veš, da s tem ne žalim, kajne?). Zakon pa pravi (slovenski, ki bi moral biti v tem primeru zaradi otroka prioritetni), da se otroku po ločitvi staršev standard ne sme bistveno poslabšati. V praksi to pomeni, da naj bi si otrok po ločitvi staršev lahko privoščil cca. toliko, kot si je prej, ko sta bila starša skupaj. In če se je lahko prej otroku kupovalo npr. Pampers plenice - zakaj bi mu zdaj npr. Sparky? Razumeš moj point?

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 10:48:01   
mamika01
Kerensa ti si  res zlata!!!!! Hvala ti za to izčrpno obrazložitev. Končno mi je malo bolj jasno kako bo to izgledalo!user posted image   nikoli nisva živela skupaj, tako da bodo verjetno upoštevali neko sredino, pač da otrok res ne živi na nekem robu revščine, predvsem zato, ker ima on precej visok dohodek, jaz pa pač shajam z nekim povprečnim dohodkom. To na daljavo mi je zelo všeč, ker če ne bi me gotovo čustva premagala in bi mu pljunila v obraz ali pa še kaj drugega........user posted image

No jaz sem tako obrazložitev iskala po netu in nisem nikjer nič podobnega našla, zato res ti iz srca hvala.

Sedaj pa samo še čakam, upam da čim hitreje in čim boljše v najino korist.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 10:55:08   
Kerensa*
Kolegica je imela neke vrste obratno situacijo... Slovenka, živeča v Sloveniji in otroka s Slovencem... na slovenskem sodišču določena preživnina... ona se je z otrokom odselila v Anglijo in ker je bila "tako daleč", je tip seveda nehal plačevati preživnino... ona je najela angleškega odvetnika, ki je poslal dopis v Slovenijo... pa mislim, da se je kar hitro uredilo (kolikor se je lahko).

Ne pričakuj pa (realno), da bi samo zato, ker ima on visok dohodek, ti pa povprečnega, dobila kaj hudo višjo preživnino. Prvotno se upošteva otrokova država, torej Slovenija in tudi GB bo morala upoštevati slovenske standarde. Saj je neka skupna EU zakonodaja, ampak je ne poznam dovolj dobro. In če otroku po slovenskih standardih, s tvojim dohodkom, ni hudega, potem je veliko bolj verjetno, da bo določena preživnina bližja slovenskemu povprečju, kakor angleškemu.

Point je tako ali tako, da ti preživnino sploh dobiš. In glede na situacijo nižja od povprečja zagotovo ne bo.

Upam samo, da boš čim manj časa čakala, ker že Slovenci včasih čakajo po nekaj let (jaz sem npr. skoraj 3 leta do pravnomočnosti).

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:03:57   
subrina
Po čem pa sklepaš,da bi bile težave z BiH zakonodajo?!Ker so na divjem zahodu?!user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:08:37   
uškinamama
A Bih je na zahodu user posted image ?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu subrina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:09:24   
Kerensa*
Z zakonodajo ne bi bilo, v goli osnovi, nič narobe.

Imajo jo in kot črka na papirju sploh ni slaba.

Problem je v izvajanju zakonodaje oz. predvsem v tem, koliko se te zakonodaje večinsko držijo.

So situacije, ko je šlo vse hitro in pravilno... a žal je več primerov, ko ni bilo tako.

Če vzamem za primer BiH državljana, ki se izogiba plačilu preživnine... posledično ni nikjer uradno zaposlen in ne živi na naslovu stalnega bivališča... BiH nima niti urejenega CRP (Centralnega Registra Prebivalcev)... si predstavljaš, kako simpatično je tega človeka potem iskati in najti, za začetek?

Obravnava v njegovi odsotnosti pa tudi nič kaj ne pomaga... otroku določijo preživnino, očeta se pa niti ne najde... kaj ti potem pomaga sodna odločba iz tujine?

Ne vem pa, ali ima BiH "Preživninski sklad", kakor EU države.

(odgovor članu subrina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:11:07   
mamika01
Mislim da je z BIH problem ker ni EU, tako je potem malo drugače glede sodelovanja sodišč in podobno.......

3 leta????!!!!!!!!!no sej potem če dobim tam nekje da gre mala v šolo čez 5 let sem lahko srečnauser posted image  kaj pa vmes?si se ti obrnila na preživninski sklad in potem kak nadomestek prejemala od njih?pa še to....saj verjetno njegov dolg se šteje od dneva ko je tožba vložena ne?se pravi potem dobiš za nazaj preživnine ( v tvojem primeru za 3 leta)? najhujše je to, da v teoriji si vse predstavljam, samo ne vem kako je potem to v praksi izvršljivo......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:13:58   
Kerensa*
Jaz nisem mogla iti na Preživninski sklad, ker preživnina še ni bila določena... nisem imela podlage.

Ažurnost sodelovanja sodišč je pa tudi vprašljiva, jasno.

Ne vem, ali je to nujno ali ne (naj, prosim, pove katera, ki dejansko ve), ampak mislim, da preživnino za nazaj dobiš samo, če že v tožbi napišeš, da zahtevaš preživnino od dneva vložitve tožbe dalje ali od dneva dejanskega razpada partnerske zveze ali od dneva rojstva otroka. Jaz sem napisala od dneva vložitve tožbe dalje in sem tako tudi dobila.

V nasprotnem primeru ti lahko določijo preživnino samo od dneva pravnomočnosti sodne odločbe dalje.

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:29:18   
mamika01
meni je odvetnica rekla, da naj bi začelo to veljati z dnem ko vložiš tožbo za preživnino, tako da na to potem nisem bila pozorna kaj smo napisale, bom preverila; rekla mi je tudi če pa želim denar za nazaj ( se pravi od dneva ko je bil otrok rojen) potem moram za to vložiti drugo tožbo in sicer jaz proti njemu ( v primeru preživnine pa ga hčerka toži - seveda jaz v njenem imenu)....potem pa zopet zbereš vse račune in jih predložiš sodišču, vendar je svetovala da to vse skupaj uredimo kar ob tožbi za preživnino, da bo hitrejeuser posted image  aja seveda, saj iz preživninskega sklada ne morem nič dobiti, če pa preživnina ni uradno določena.....ma res me prov pojezi, jaz nekako shajam in mi starši pomagajo, kaj pa tisti primeri, ko mame dejansko ne morejo preživeti svojih otrok, ker oče noče plačevati preživnine?!!!!!! kaj pa se v teh primerih naredi? dobiš otroški dodatek na CSD v višini 30 EUR in naj otroka cel mesec s tem preživljam, poleg ega pa še javnega vrtca ne dobim.....joooooj kako sem jeznauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:33:38   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mamika01
meni je odvetnica rekla, da naj bi začelo to veljati z dnem ko vložiš tožbo za preživnino, tako da na to potem nisem bila pozorna kaj smo napisale, bom preverila; rekla mi je tudi če pa želim denar za nazaj ( se pravi od dneva ko je bil otrok rojen) potem moram za to vložiti drugo tožbo in sicer jaz proti njemu ( v primeru preživnine pa ga hčerka toži - seveda jaz v njenem imenu)....potem pa zopet zbereš vse račune in jih predložiš sodišču, vendar je svetovala da to vse skupaj uredimo kar ob tožbi za preživnino, da bo hitrejeuser posted image  

Vse naenkrat, ja.

Jaz sem istočasno, v eni tožbi, napisala en kup stvari:
- prošnja za prioritetno obravnavo
- zahteva za določitev višine preživnine
- zahteva za izplačilo preživnine od dneva vložitve tožbe dalje
- zahteva za določitev skrbništva
- zahteva za določitev stikov

In je šlo vse naenkrat skozi.

No, samo eno dodatno tožbo smo imeli vmes (prva tožba se ni mogla končati, dokler ni bila končana druga), ampak ta moj primer nima zveze s tvojim.

Skratka - vse v eno tožbo. Če ste karkoli pozabili, lahko tožbo dopolnite, v kolikor še ni bila razpisana prva obravnava.

In nič ni treba, da hčerka toži očeta. Hčerkina zakonita zastopnica si ti in tožiš ti. Saj je tožba za preživnino (za katero si dolžna poskrbeti ti, ne otrok sam), ne za očetovstvo (to je priznano, kakor praviš).

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:39:53   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: mamika01
kaj pa tisti primeri, ko mame dejansko ne morejo preživeti svojih otrok, ker oče noče plačevati preživnine?!!!!!! kaj pa se v teh primerih naredi? dobiš otroški dodatek na CSD v višini 30 EUR in naj otroka cel mesec s tem preživljam, poleg ega pa še javnega vrtca ne dobim.....joooooj kako sem jeznauser posted image

Je*ena situacija, ja... ampak vsakdanja, veš?

Mati, ki ima enega otroka, za katerega ima določeno povprečno preživnino in za katerega dobiva otroški dodatek 30€, nima minimalne plače. Načeloma bi torej tako ona, kot tudi otrok, s tem zneskom lahko relativno normalno (pre)živela.

Problem nastane, ko so v igri krediti ali najemnine za stanovanja, ki požrejo pol materine plače, na CSD se pa ne more obrniti, ker s svojo plačo presega vse cenzuse.

In ne - nikdar nisem razumela, katera budala je določila, da lahko mati in otrok preživita mesec s (po sedajšnji zakonodaji) cca. 300 euri. Vem, da s tem zneskom ni bilo mišljeno plačevanje kredita in/ali najemnine ter stanovanjskih stroškov, temveč samo osnovno preživetje (hrana, pijača, obleka, obutev, zdravila, osnovna kozmetika a la zobna pasta in pralni prašek itd.), ampak ne poznam pa ravno veliko ljudi, ki bi bili s tem zneskom dejansko sposobni preživeti mesec, ne da bi vzeli pomoč še od nekje drugje, pa naj bodo to starši s kakšno vrečko iz Mercatorja ali pa Rdeči križ z oblačili.

Mati/oče + otrok = 300€/mesec?... ne, ta račun se v Sloveniji ne izide.

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:44:17   
mamika01
super da si mi to povedala, takoj dodam še te postavke k tožbi in pošljem k odvetnici, obravnave tako še ne bo nekaj časa, pa potem če do nje končno pride, najbolje da se vse stvari tam obdelajo, da ne bo mala stara 18 let preden bo končno določena preživnina.

če ni skrivnost bi te samo še vprašala kako je kolegica uredila glede stikov...če je bila ona v angliji, oče otroka pa v SLO, kako potem to uredijo...hodi otrok k očetu na počitnice ali kako? ker pač vsak vikend seveda otrok ne more leteti v drugo državo?no saj jaz se zaenkrat ne bojim da bi on zahteval kakšen stik z malo, ampak v najslabšem primeru me zanima kaj lahko pričakujem.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:50:45   
Kerensa*
Kakor je meni znano, je bilo njej določeno polno skrbništvo, očetu pa je bilo naloženo plačilo preživnine in mu določeni stiki z otrokom vsak 2. vikend in en mesec med počitnicami, za praznike pa vsak drugi praznik pri enemu (torej en Božič z njo, en Božič z njim itd.).

Stiki nikdar niso bili redni oz. po odločbi sodišča. On ni prihajal, ona ni zahtevala.

Ker je imela ona polno skrbništvo, torej ni zakona ne v SLO, ne v EU, ki bi ji preprečil selitev z otrokom kamorkoli (četudi na Novo Zelandijo, če bi tako hotela). In se je z otrokom vred preselila v Anglijo. Otrokovega očeta je o tem seveda obvestila, ker je to pač njena zakonska dolžnost.

On je pa takrat zagnal takorekoč vik in krik, da so mu onemogočeni stiki z otrokom in da zato ne bo plačeval preživnine (saj je že prej ni redno, ampak nevermind).

Pa mu je odvetnik/sodišče lepo pojasnil/o... Stiki s preživnino niso povezani - kot prvo. Vi, kot oče, ste dolžan plačevati preživnino za otroka, četudi z njim nimate stikov (na lastno željo ali ker je bilo tako sodno določeno). Kot drugo pa vam stiki z otrokom niso onemogočeni. Bil ste obveščen, kje je vaš otrok in mati otroka vam je pisno pojasnila, da otroka lahko vidite, kadarkoli želite (če izvajanje sodno določeni stikov ne bi bilo mogoče, se mati strinja tudi z drugače urejenimi, predhodno dogovorjenimi stiki na željo očeta). Kadarkoli želite, lahko torej pišete ali telefonirate v Anglijo (kontakte imate), se najavite na obisk oz. z materjo otroka uskladite termin - in greste. Če pa vam vaše finančne zmožnosti tega ne dopuščajo, pa to ni materina krivda. Ona ima polno skrbništvo in se z otrokom lahko preseli, kamorkoli želi. Pogoj je, da vam ona sodno določene stike dopušča - za to pa je vseeno, ali je v Sloveniji ali na Novi Zelandiji.

As simple as that. user posted image

(odgovor članu mamika01)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: oče tujec , preživnina
11.11.2011 11:58:52   
mamika01
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

In ne - nikdar nisem razumela, katera budala je določila, da lahko mati in otrok preživita mesec s (po sedajšnji zakonodaji) cca. 300 euri. Vem, da s tem zneskom ni bilo mišljeno plačevanje kredita in/ali najemnine ter stanovanjskih stroškov, temveč samo osnovno preživetje (hrana, pijača, obleka, obutev, zdravila, osnovna kozmetika a la zobna pasta in pralni prašek itd.), ampak ne poznam pa ravno veliko ljudi, ki bi bili s tem zneskom dejansko sposobni preživeti mesec, ne da bi vzeli pomoč še od nekje drugje, pa naj bodo to starši s kakšno vrečko iz Mercatorja ali pa Rdeči križ z oblačili.

Mati/oče + otrok = 300€/mesec?... ne, ta račun se v Sloveniji ne izide.


tisto, ki lahko s 300 EUR preživi družino(vrtec, hrana, obleke,zdravila,plenice,vozički,stolčki,.....), bi jaz predlagala za managerko leta!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?