|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vpis v vrtec
7.1.2013 23:49:47   
sovica3
Pozdravljene. Kakšen je postopek če bi npr. vpisala otroka v vrtec, preden se mi izteče dopust za nego in varstvo otroka? Ali moram prekiniti dopust za nego in varstvo otroka, drugače ne dobim vrtca? Slišala sem namreč, da bi lahko bila do izteka še naprej na dopustu za nego in varstvo, otrok bi pa bil v vrtcu oz. bi se uvajal. Ni mi logično, a vi veste kaj, kako je s tem?!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 8:26:41   
Tanik
ne moreš uveljavljati dva socialna transferja, če si na porodniški in znižano plačilo vrtca.
otrok lahko gre v vrtec ko nisi več na porodniški.

vpišeš ga lahko ampak vstopi lahko v vrtec ko ti zaključiš porodniško.sem imela tak primer novembra 2012

(odgovor članu sovica3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 8:33:34   
Angel_Tian
Točno tako kot je predhodnica zapisala.
Otrok lahko začne vrtec obiskovati po preteku tvoje porodniške, ti ga seveda vpišeš v času vpisov, da imaš garantirano mesto.

Glede uvajanja je pa mislim, da malo odvisno tudi od vtrcev. Jaz sem tamalo uvajala 2 dni preden sem šla spet v službo. SIcer sem takrat še koristila stari dopust po porodniški, ampak mislim, da se ni problem dogovoriti. Uvajanje itak pomeni, da si tisto urco ali dve skupaj z otrokom v vrtcu oz ga tam pustiš le zelo kratek čas. Mi smo šli v vrtec z majem 2011, vpisana in šteta je pa bila že seveda septembra.


_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 8:48:17   
nestea
Poznam primer v letu 2010, ko je mamica predčasno prekinila porodniško, zato da je otroka lahko vpisala v vrtec 1.septembra. Šlo je za manj kot mesec dni, sicer v sredini septembra ne bi dobila mesta v vrtcu. Ne vem pa, ali je po novem kaj spremenjeno.

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 10:07:35   
sovica3
Hvala zaenkrat. Ja, saj pri meni je bila ista stvar. Iz vrtca so me klicali, da se je odprlo prosto mesto, vendar bi moral 1 mesec prej začeti. Sicer bi bil star že 11 mesecev in pol, vendar se je rodil nedonošen in nekako 1 mesec zaostaja v motoričnem razvoju... Sicer ni nič narobe, ampak malo zamuja. Zdaj ko pa premišljujem, mi je pa malo žal.
Jasno mi je, da ne morem uveljavljati znižanega plačila vrtca (bi plačala polno ceno, mogoče je še vedno ceneje kot zasebni vrtec?), vseeno pa otrok lahko obiskuje vrtec?! Na odločbi piše, da v primeru da začneš delati, moraš javiti CSD-ju, če gre pa otrok prej v vrtec, pa ne. Malo mi je čudno vse skupaj...

(odgovor članu nestea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 10:11:05   
sovica3
Aja, vpisala sem ga itak že takrat, ko se je rodil. V tem primeru bi VSTOPIL 1 mesec prej, preden končam dopust za nego in varstvo.

(odgovor članu sovica3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 11:39:45   
Angel_Tian
Na CSD je treba javiti vsako spremembo, tudi, ko gre otrok v vrtec.
In kolker je meni znano, je važno, da je otrok star vsaj 11 mescev in ta pogoj bi tvoj itak izpolnjeval. Nisem se pa nikoli ubadala s tem, če bi nedonošenčki mogoče morali biti stari več.

_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu sovica3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vpis v vrtec
8.1.2013 14:23:09   
beti 1
Kaj pa če se na CSD pozanimaš, če je v takem primeru možno naknadno dobiti odločbo za prenos dela dopusta za nego in varstvo, ki ga potem koristiš kot dodatne dneve letnega dopusta do 8 leta starosti.
Ko sem jaz uvajala mlajšega v vrtec sem ga tudi pred uradnim dnem vstopa, tako da bi takrat lahko še bila na dopustu za nego in varstvo, je pa to odvisno od vrtca do vrtca, kako imaš oz. nimaš uvajanja. Meni so ponudili možnost, da za čes, ko bi otroka že morala vpisati, pa do takrat ko res pride naredimo poldnevni program, ker je manj cene. Ampak tebi to ne pomaga, ker dveh izključujočih se pravic verjetno res ne moreš koristiti hkrati. Čeprav ne vem, kako pa majo potem nadzor nad tem pri prenesenem delu dopusta, ko je otrok že itak v vrtcu in imaš odločbo. Verjetno ne zahtevajo, da ga za ta čas izpišeš?

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vpis v vrtec
21.1.2013 18:08:55   
Backa35
Pozravljene!

Angel_Tian
- kdaj pa vpises otroka v vrtec? Takoj ko se rodi? Jaz bom tudi rodila maja meseca, kar pomeni, da bi naslednje leto enkrat maja potrebovala vrtec. Kaksne izkusnje imas s tem, glede na to da si napisala da je "vpisana in šteta je pa bila že seveda septembra" - pomeni, da si placevala ze prej vrtec, se preden je otrok sel v vrtec?
Oprosti, mogoce sprasujem neumno, ampak se res na te stvari ne spoznam user posted image

Hvalaa in lep pozdrav

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?