|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 9:47:46   
dasha22
Moja težava je sledeča: že dlje časa razmišljam, ali bi prekinila odnose z mamo. Je namreč alkoholičarka, pije že več kot 30 let, dvakrat je bila že na zdravljenju, a žal neuspešno, kljub podpori družine. Oče se je ločil, midva z bratom sva ostala pri njemu, ona pa je po nekaj selitvah našla novega partnerja (ki sicer občasno spije), a tudi njega že moti njeno pitje. Spije povprečno 2-3 litre vina na dan, največji problem pa je, ker je takrat agresivna, žali, napada fizično in kar ne more nehati kričati. Brat je že prekinil stike z njo, saj je bila vedno pijana ko je prišel na obisk. Ostala sem samo jaz in zdaj vse polaga name. Breme postaja pretežko...res pretežko...ne vem kaj naj...Stara sem 30 in vsi mi pravijo da bi morala začeti misliti bolj nase, na družino (s fantom sva skupaj že 8 let). Ima/je imel kdo podoben primer?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 10:06:35   
LuLu
Na sebe ne jemlji nobenih obveznosti in odgovornosti za mamo. Prednost je, če ne živita skupaj in se lahko kadarkoli umakneš od nje. Ne se ji pustiti manipulirati, kar alkoholiki, odvisniki super obvladajo. Pomagaj ji pri zdravljenju, če se zanj odloči, drugače pa ne vem, kje bi ji koristila tvoja prisotnost.

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 10:11:05   
jaz_sem_jaz
Naredi tako, da bo zate najboljše. Mati se ne bo spremenila, če se do zdaj ni, žal. Bolana je in če ne želi zdravljenja, naj živi, kot živi. Mogoče se bo spametovala, ko bo izgubila ob otroka. Morda jo bo spametoval novi partner. Morda pa nič in nihče... Živi svoje življenje, veliko si že pretrpela. Ni ti treba nositi bremena alkoholizma, nisi ti kriva, da pije. Zadihaj, zaživi, prereži vozlje... in začni živeti!

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 10:33:13   
Medea10
Tudi sama imam mamo alkoholičarko.
Pije že odkar pomnim, nikoli je ni bilo mogoče spravit na zdravljenje. Enako kot tvoja, pijana postane nasilna, žali, bi se kregala.
Ima partnerja, ki tud rad pije in še kaj zelenega skadi, tako da je pestro pri njima. Ni zaposlena, živi od socialne podpore (že ohoho let) in ko zmanjka denarja, se gre sprehajat mimo gostilen v okolišu, če bo morda koga srečala, da ji plača pijačo, čist brez sramu).
Ko sem spoznala fanta, sva skupaj pogosto hodila k njej, ko seveda nisva bili skregani, kar je bilo pa precej pogosto in zmeraj zaradi alkohola.
Kasneje sem zanosila, zato sem prav želela, da ohraniva stike, zato, da bo moj otročiček imel vsaj babico po moji strani, če že dedka ne bo imel.
Ko je moja pikica imela nekje pol leta, pa mi je prekipelo. Vsakič, ko sva (vedno sva se dan prej dogovorili, da pridem s tamalo k njej, da smo pač malo skupaj) prišli, je bila nažgana. Ene 2x mogoče ne, drugače pa vsakič. Seveda sem ji povedala, da ji pijani otroka pač ne dam v roke, in zato smo vsakič imeli potem cel halo. Zdelo se mi je nesmiselno, da se bomo vedno, ko bomo prišli na obisk, kregali in se na koncu po 5 minutah obrnili in šli samo zato, ker ne more en ljubi dan bit terezna. Sem ji povedala, da če ji je kaj do vnukinje, naj se gre zdravit. Pa se samo nasmeje in reče, da se nima zakaj.
Od takrat nimava stikov. Torej letos oktobra bo že 3 leta.
Včasih se spomnim, kako luštno nama je bilo, ko je bila kak dan trezna. In priznam, takrat me prime, da bi stopila v stik z njo. Ko pa vprašam sestrično, ki še hodi k njej kako je, pa pove, da je stanje nespremenjeno, pa me spet mine.

Najbolje, da se probaš še pogovorit z njo, potem pa, če ne bo sprememb, se na podlagi tega odločiš kaj boš storila.

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 10:42:12   
dasha22
Pogovorila sem se z njo, a je rekla da je nobeden ne bo silil v zdravljenje če ona tega noče in da se je pač odločila za alkohol. Boli me, ker ga daje na 1. mesto... Žal mi je pa tudi, ker ko bom imela otroka(načrtujem naslednje leto) ga ne bom niti upala peljati k njej na obisk, kaj šele da bi ga kdaj tam pustila... Poskusila bom prenehati s klici, ona trenutno živi v MB, jaz v CE in se z njo pač ne bom več pogovarjala. Samo obremenjuje me, pomaga mi pa nič ne. Manipulira z mano in vem, da mi škodi. Mogoče jo bo pa to spravilo k razmišljanju o treznosti ali zdravljenju...

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 10:52:32   
dasha22
Pa še to: pri obeh zdravljenjih sem ji stala ob strani in strah me je, da ji bo kdo rekel ja kje pa imaš otroke....Pomagala sem ji najti že peto stanovanje, ker jo povsod vržejo ven (enkrat je celo dobila globo za kršenje javnega reda in miru), želim pa si le tega, da bi me imela enkrat rada, da bi občutila njeno ljubezen. Žal pa vedno ko sem na obisku oz.99% se ga napije, me zmerja in ni hvaležna za nobeno pomoč, pa sem ji tudi finančno že veliko pomagala. Zavidam bratu da je toliko močan in da niti ne vpraša po njej. Je pač dosti mlajši, mene je maltretirala psihično, njega pa že fizično in zgleda, da ji je to preveč zameril, pa saj ima prav. Je pa tu še nekaj; vem, da sem storila vse kar je bilo v moji moči in upam, da me ne bo nekoč spreletetla misel "zakaj sem jo na koncu pustila na cedilu, samo, osamljeno"?

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 11:10:15   
Tippi
Žal nimam izkušenj, sem ti pa prišla podat svojo najglobjo podporo in sočutje. Pa ne v smislu, da se mi smiliš, vendar v smislu, da te razumem kako zelo moraš trpeti user posted image

Sem poznala žensko, ki je redno zahajala v en lokal, v katerem sem takrat delala, in je bila podoben primer kot mama od medee. ko je imela denar, ga je celega zafrčkala za alkohol, ko ga ni imela, je fehtala okrog user posted image  Isto zgodbo je imela s svojo hčero in le ta je kasneje z njo prekinila stike, ker si hči enostavno ni dovolila biti žrtev njenega popivanja, prav tako pa ne tudi vsa njena družina.

Saj se mi ta ženska zelo smili, ker si enostavno ne more pomagat, po drugi strani pa, če je izbrala tako življenje, naj ga tako živi. Ti pa imaš vso pravico, da se od tega distanciraš.

Želim ti vso srečo!

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 11:27:05   
Vijoličarka
Veliko otrok alkoholikov sanjari, da bi imel normalno družino in starše. Pa ni bilo tako, žal. Tudi ko odrastejo, sanjarijo dalje. Nekatari, tako kot tvoj brat, se zatežejo k jezi (boli pa tudi njih) in prekinejo stike, drugi še vedno vztrajajo, kljub temu da je brezupno, saj dokler pijanec ali pijanka živi, toliko časa obstaja upanje, da otrok doživi nekaj pozitivnega, vsaj delček tega, kar si je, ko je bil še majhen in nemočen, želel.

V mamo polagaš upanje, ker si želiš in čakaš nekaj, kar ti mama ni sposobna dati. Energijo mečeš stran, na koncu pa si še bolj ranjena in razočarana. Več, kot si, narediti ne moreš. Dvakrat si ji stala ob strani tekom zdravljenja in dvakrat je zajadrala na stara pota. Pravljice gor ali dol, mama zlata mama gor ali dol, obstajajo starši, tudi matere (ne glede na medijske ideale), ki jim za otroke preprosto ni mar ali pa jih izkoriščajo.

Ni naloga otroka, da vzgaja svoje starše, obratno bi moralo biti. Ti sama nosiš že čisto preveč vsega na duši, enkrat se to mora nehati. Potegni črto in ne očitaj si, nikoli in nikdar, pa kakorkoli bo mama preživela preostanek svojega življenja. Če se bo šla sama zdraviti in se bo ona potrudila, da obnovi stike s tabo (trezna, spokorjena in zainteresirana), takrat jo, seveda, lahko sprejmeš, drugače pa lahko brez kančka slabe vesti brišeš iz svojega življenja in se posvetiš sebi.

Mama je odrasla in polnoletna oseba, ki je sprejela odločitev ne le zase, ampak tudi zate. Ona se je odločila, da ti ne boš imela varnega in normalnega otroštva. Viseti na nekaj srečnih trenutkih, ki jih čuvaš, kot največjo dragocenost, te tudi ne bo nikamor pripeljajo. Otroštva ti nihče ne more vrniti nazaj in ga napraviti bolj srečnega, imaš pa moč, da si narediš kar najbolj srečno življenje, kot odrasla oseba.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 12:11:35   
LuLu
Nič te ne rabi biti strah, kaj bodo drugi rekli, kje je otrok, ne ali si vse naredila za njo. Po tvojem pisanju se že vidi, da si naredila vse, kar otrok alkoholika lahko.
Zdravljenje je prostovoljno, vsakemu odvisniku zadnja briga, premakne ga le kakšna prelomnica, ali da je postavljen pred zid od najbližnjih, tistih, ki jih ima rad. Če pa še to ne pomaga, pa tudi sama dvomim v uspešno prostovoljno zdravljenje.
Če se bo za to mama odločila, ti še vedno lahko sodeluješ z njo pri terapijah za družinske člane, ker pri alkoholizmu se zdravi cela družina, ne samo alkoholik. Če do tega ne pride, jo pusti na miru. Brez slabe vesti. Je polnoletna oseba, ki sama sprejema odločitve za svoje življenje. (tako, kot ti) Alkoholizem sicer je bolezen, ampak ti nisi usposobljena terapevtka, da bi jo pozdravila. Lahko si ji v oporo, takrat, ko se že odloči za zdravljenje.
Če se boš preveč z njo ukvarjala, si postavljala nemogoče naloge in se spraševala ZAKAJ? Kako?... boš zamudila najlepši del svojega življenja. To pa ne bo v redu. Prvo za sebe poskrbi, potem pa za ostale.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 12:13:14   
LuLu
In še to ja... pri odvisnikih bo vedno nekdo drug kriv za njegovo stanje. Tudi ti, brat, partnerji, tvoj partner,... vsi v glavnem, razen odvisnika samega.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 12:36:40   
dasha22
Ja, vsem hvala za vzpodbudne besede. Čisto res je, tudi pri njej je vedno nekdo drug bil kriv za njeno stanje (sedaj partner, prej mož) in tako bo vedno. Kot je napisala Vijoličarka - leta in leta sem bila jaz njen starš in ne ona moj. In to se bo nehalo. Gledati moram v prihodnost, ki je kljub preteklosti lahko lepa in iskreno povedano, imam občutek, da je prišel moj čas. Konec trpljenja, otroštvo sem nekako prebolela, veliko delala na sebi in še vedno delam (čeprav s pomočjo psihiatra in psihologinje), rada bi pustila vse za sabo in obrnila nov list v življenju. Sama postala mama, kakršna moja pač ni znala biti. Vse je za nekaj dobro pravijo, alkohola ne morem videti in tudi partner ga ne sme, če hoče biti z mano (na srečo ni nagnjen k odvisnostim in se zaveda, kaj sem preživela zaradi alkoholizma). Ustvariva si lahko svojo družinico, kjer vem da bodo prišle tudi razne težave in podobno, ampak mislim, da to potrebujem. Potem tudi ne bom toliko mislila nanjo, ker bo prvi otrok in družina. Čas je, da neham sanjarit, da bom dosegla njeno ljubezen in občutek, da sem ji na prvem mestu...čas je, da novemu bitju pokažem, kakšna mora biti materinska ljubezen.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 12:44:30   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Čas je, da neham sanjarit, da bom dosegla njeno ljubezen in občutek, da sem ji na prvem mestu...


Želim vsakemu otroku, da to doživi in vsak dan s tem živi, ampak če nisi in nikoli ne boš tega deležna, še nisi manj vredna, slab človek ali človek z napakami,... ONA tega ni sposobna pokazati, lahko je njena preteklost na to vplivala, bolezen, kot je alkoholizem pa stanje še dodatno poslabša. Tega ne pričakuj... bom drugače napisala... kot bi od nemega človeka pričakovala, da ti nekaj reče. Ne more, ne zna, bolan je. Ni tvoja krivda. Bolezen ga je takega naredila.

Ko začneš sprejemati alkoholizem, kot bolezen, ti postane marsikaj jasno in tudi jezen nisi, ker na bolanega človeka ne moreš biti jezen ali mu kaj zameriti... tak pogled na situacijo ti bo dal lažje dihanje in mirne noči.

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 12:54:01   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Čas je, da neham sanjarit, da bom dosegla njeno ljubezen in občutek, da sem ji na prvem mestu...


Želim vsakemu otroku, da to doživi in vsak dan s tem živi, ampak če nisi in nikoli ne boš tega deležna, še nisi manj vredna, slab človek ali človek z napakami,...


lahko pa ta občutek, ki ga omenjaš, podariš svojemu otroku. saj ne izpolni samo otroka, izpolni tudi mamo. še vedno si lahko del tega občutenja. samo na drugem koncu. in je prav tako izpolnjujoče. user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 13:00:17   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Čas je, da neham sanjarit, da bom dosegla njeno ljubezen in občutek, da sem ji na prvem mestu...


Želim vsakemu otroku, da to doživi in vsak dan s tem živi, ampak če nisi in nikoli ne boš tega deležna, še nisi manj vredna, slab človek ali človek z napakami,...


lahko pa ta občutek, ki ga omenjaš, podariš svojemu otroku. saj ne izpolni samo otroka, izpolni tudi mamo. še vedno si lahko del tega občutenja. samo na drugem koncu. in je prav tako izpolnjujoče. user posted image



Se strinjam, to otrok vse vrača. Tako da... nisi še nič zamudila, lahko boš, ma ziher boš user posted image  deležna še teh čudovitih občutkov, da si ljubljena in nekomu na prvem mestu

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 13:00:21   
dasha22
Lulu, točno zato sem o tem sploh začela razmišljat. Ker sem pri psihologinji ugotovila, da več kot sem ji pomagala ji ne morem, zdaj je na potezi ona. Res je imela težko otroštvo in mladost (smrt očeta pri štirih, posilstvo, splav) in tudi po poroki z očetom se je tašča na veliko vmešavala med njiju (oče je bil pač njen sinček in živeli so v isti hiši), v službo ji ni bilo treba, ker ji je oče rekel, da zadosti zasluži in da naj ona samo pazi otroke in skrbi za dom...potem pa je začela še bolj piti in vse je šlo le še navzdol. To je res bolezen, ne more biti kaj drugega. Je pa škoda, ker je izobražena, srčna ženska, ki se je pod vplivom aalkohola spremenila v pošast, dogajale so se hude stvari, ljudje v okolišu od začetka sploh niso mogli verjeti. Grozila nam je tudi s smtjo itd skratka res je bilo težko biti otrok alkoholika. Oče je hodil v službo tako da sem veliko zaščite dobila pri starih starših, verjetno bi pobegnila od doma, če ju ne bi bilo. Dostikrat sem se zatekla v gozd in jokala na ves glas, prosila boga naj kaj spremeni pa sem zgubila še vero vanj... Ona je tista, ki bi morala prevzeti že na začetku vajeti v svoje roke (pa je že takrat bila rahlo odvisna) in ni imela moči in samozavesti postaviti se po robu možu, tašči, in je stisko raje zapijala. Ne zamerim ji več a še vedno sem občasno jezna nanjo. Upam da bo sčasoma tudi to zbledelo, kot je zbledelo že veliko spominov. Čas pač naredi svoje.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
8.8.2013 13:00:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 13:13:04   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Upam da bo sčasoma tudi to zbledelo, kot je zbledelo že veliko spominov. Čas pač naredi svoje.


Bo zbledelo, ker se zavedaš vsega. Za to je potreben čas, pomoč psihologa, terapevta pa ta čas zdravljenja le skrajša. Tako da, če ga imaš, je super. Kar nadaljuj s terapijami.
Vsaka misel/spomin na slabo preteklost ti uniči trenutek, ki je lahko čudovito lep in uničil ti bo prihodnost. Seveda preteklost ne moreš spreminjati, tudi drugih ljudi ne... ostane ti le, da spremeniš sebe, svoj pogled na mamo, na vse dogodke iz preteklosti in jih razumeš. Ko boš vse razumela, kar ti bo potrebno določen trenutek, da razumeš, ne boš več imela potrebe o tem razmišljati. In ti bo lepo... vsak dan user posted image

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 13:32:22   
LuLu
Še samo kratek odgovor na tvoje vprašanje, naslov teme.... Da, prekini. odzovi se le na vabilo njenega terapevta na psihiatriji, ko bo tako daleč, da bodo vabili družinske člane na terapije.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 13:44:59   
Vijoličarka
Pravzaprav, dasha22, spomin nikoli ne zbledi in včasih se vrne čisto nenapovedano. V bistvu se ne gre za to, da pozabiš, ampak da se naučiš živeti s tem in da vse skupaj na novo ovrednotiš.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 15:21:15   
dasha22
Lahko odpustiš a pozabiš nikoli....se strinjam. Mislila sem na to, da sem pozabila veliko slabih dogodkov, res pa je, da če me kdo nanje spomni in mi točno opiše dogodek, se ga seveda sama tudi spomnim. Sem pa nezavedno veliko spominov potlačila, kar je znano pri takšnih in podobnih primerih. S tem se še učim živeti... Večji problem je jeza, odpustila sem ji, ker jo vedno bolje razumem. Čudi me, da taka izobražena ženska ni izbrala druge poti kot alkohol. Lahko bi se vpisala v kakšen tečaj, se naučila npr. kvačkanja, si našla nek hobi...verjetno pa je bila že toliko depresivna, da ni imela interesa, pa še posmehovali so se ji ker recimo ni znala delati na vrtu in njivi (prišla je iz mesta). A še vedno mislim, da bi lahko ravnala drugače. Vsi delamo napake, nihče ni popoln, ampak človek se sam odloči kako bo reševal svoje težave in ona se tu ni odločila ravno prav...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prekiniti odnose z mamo?
8.8.2013 20:49:33   
bskrle
vključi se v skupino sorodnikov AA, potrebuješ podporo
Vse dobro

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prekiniti odnose z mamo?
9.8.2013 11:09:43   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Ja, vsem hvala za vzpodbudne besede. Čisto res je, tudi pri njej je vedno nekdo drug bil kriv za njeno stanje (sedaj partner, prej mož) in tako bo vedno. Kot je napisala Vijoličarka - leta in leta sem bila jaz njen starš in ne ona moj. In to se bo nehalo. Gledati moram v prihodnost, ki je kljub preteklosti lahko lepa in iskreno povedano, imam občutek, da je prišel moj čas. Konec trpljenja, otroštvo sem nekako prebolela, veliko delala na sebi in še vedno delam (čeprav s pomočjo psihiatra in psihologinje), rada bi pustila vse za sabo in obrnila nov list v življenju. Sama postala mama, kakršna moja pač ni znala biti. Vse je za nekaj dobro pravijo, alkohola ne morem videti in tudi partner ga ne sme, če hoče biti z mano (na srečo ni nagnjen k odvisnostim in se zaveda, kaj sem preživela zaradi alkoholizma). Ustvariva si lahko svojo družinico, kjer vem da bodo prišle tudi razne težave in podobno, ampak mislim, da to potrebujem. Potem tudi ne bom toliko mislila nanjo, ker bo prvi otrok in družina. Čas je, da neham sanjarit, da bom dosegla njeno ljubezen in občutek, da sem ji na prvem mestu...čas je, da novemu bitju pokažem, kakšna mora biti materinska ljubezen.


Odebeljenega se izogibaj in se čimprej znebi tega kompleksa, ker obstaja tudi zmerna raba alkohola in ni vsak ki ima pivo v hladilniku tvoja zgubljena mama in tudi tvoj partner ne bo nič slabči če bo spil pivo namesto čaja. NI ON TVOJA MAMA.



(odgovor članu dasha22)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prekiniti odnose z mamo?
9.8.2013 11:54:12   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: dasha22

Vse je za nekaj dobro pravijo, alkohola ne morem videti in tudi partner ga ne sme,


Odebeljenega se izogibaj in se čimprej znebi tega kompleksa, ker obstaja tudi zmerna raba alkohola in ni vsak ki ima pivo v hladilniku tvoja zgubljena mama in tudi tvoj partner ne bo nič slabči če bo spil pivo namesto čaja. NI ON TVOJA MAMA.



Se strinjam. Vsak pir v hladilniku ali vino na mizi... še ne pomeni alkoholizem user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prekiniti odnose z mamo?
9.8.2013 14:30:54   
dasha22
Vem. to je pač nekaj, kar v meni avtomatsko ustvari strah in na tem je še potrebno delati. Tudi v gostilno grem le če je zeloo nujno in ko vidim pijanega človeka se vame naseli nekak nerazložljiv strah. Alkohola v hladilniku pa v mojem gospodinjstvu res ne pustim, morda le šampanjec za novo leto, pa še ta je ponavadi brezalkoholen :-)))

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prekiniti odnose z mamo?
9.8.2013 14:41:17   
dasha22
Vem, to je pač nekaj na čemer je še potrebno delati... Ne morem si kaj ampak tudi v gostilno grem le če je zeloo nujno (da ima kdo kakšno obletnico ali poroko), pa tudi ko vidim pijanega človeka se vame naseli nek nerazložljiv strah, pa čeprav vem, da mi oseba ne bo nič naredila. Ampak nikoli ne veš. Kar se pa alkohola v hladilniku tiče- brezalkoholno pivo še gre, pa kakšen šampanjec, več pa v mojem gospodinjstvu ne gre. Tako da če bi bila jaz natakaricauser posted image že itak je brat malo nagnjen k pitju in ne morem prek sebe. Dokler bom lahko, bom preprečila in vsakega opozarjala na to. Ko sem bila mlajša, so vsi govorili da bom ista kot mama, zdaj pa vidijouser posted image
V srednji šoli sem se ga parkrat napila le zato, ker sem hotela ugotoviti, kaj mama vidi v alkoholu. Pa nisem bila slabe volje, torej če bi jaz bila pivec bi bila med dobrovoljčki haha, dokler me kdo ne bi razjeziluser posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...





sindarin

Kolikšna je vsota, ki jo največkrat zapravite za eno igračo?

do 10 evrov (31%)

10- 20 evrov (46%)

20-30 evrov (15%)

30-40 evrov (3%)

40-50 evrov (3%)

nad 50 evrov (2%)


Število vseh glasov: 226

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!