|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako olupite rdeče paprike?
17.9.2005 19:40:00   
gaja
Ok, kupila sem gajbico rdečih paprik, da bi jih dala v skrinjo za kasneje. Rada bi jih pripravila na srbski način (tisto z oljem in česnom) pa ne vem kako naj jih olupim? Baje je najlažje, če jih spečeš v pečici in naslednje jutro olupiš ko so mrzle. In ker sem taaako dobra kuharica, mi ni jasno na koliko jih pečt in koliko časa, v kakšno posodo a kaj olja in tako naprej. Prosim, če mi katera bolj izkušena kaj pomaga...

Na pomoč!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako olupite rdeče paprike?
17.9.2005 20:02:49   
CatJa
Opereš, izdolbeš peške, daš v pekač, malo pokapljaš z olivnim oljem, daš pečt na 240 stopinj, za kakšnih 20 min, pol ure, pač vidiš, kdaj začnejo mal črne postajat, daš ven, pustiš kakšnih 20 min, da se "poležejo", olupiš - gre čist na izi, ohladiš in zapakiraš za v skrinjo.
Začiniš jih pred uporabo, ne takrat, ko jih daješ v skrinjo!

Pa dober tek!

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako olupite rdeče paprike?
17.9.2005 21:01:57   
N _ B
Pri nas pa jih pripravimo tako:
paprike dobro opereš, osušiš, zložiš na pladenj in jih pokakaš z oljem, ki ti ustreza. Pečeš jih pri višji temperaturi, vse pa je odvisno od pečice. Sama jih dam na program mali žar cca 230-240 stopinj in jih pečem cca 20 minut. Paprike dobro ohladim, jih spakiram v vrečke in dam zamrznit. Paprik ne lupim preden jih dam v skrinjo, ker s tem, ko papriko olupiš iz nje izteče ves sok, poleg tega pa je lupljenje, ko jih odmrzniš več kot enostavno. Paprike so sočne in okusne.

Naj ti uspe.

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako olupite rdeče paprike?
17.9.2005 21:09:05   
gaja
joj punci ful hvala, že grem pečt.

Lep pozdrav,


(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako olupite rdeče paprike?
17.9.2005 22:20:41   
Marogica
Mi jih spečemo na žaru in damo NEOLUPLJENE v zmrzovalnik. Kot je bilo povedano, se dosti lažje olupijo, dobesedno z enim potegom jo "slečeš". Vse ostalo-česen, peteršilj, olje, dam na paprike, preden jih serviram

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako olupite rdeče paprike?
18.9.2005 12:38:44   
Anonimen
Jaz sem jih pa vedno olupla in so bile skoraj brez okusa, pa še razapdle so čist. Naslednjič jih bom res poskusila dati v skrinjo neolupljeno. Jaz jih pa vedno jem popečene na olju s kislo smetano.

(odgovor članu gaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako olupite rdeče paprike?
18.9.2005 12:51:18   
ZARA
Jst delam isto kot Marogica...

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako olupite rdeče paprike?
18.9.2005 14:39:26   
Lorian
Ko jih peces jih polozi na peki papir, da ne bos za vsakic umivala pleha(glede na to, da imas celo gajbico)

(odgovor članu gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako olupite rdeče paprike?
25.9.2005 13:33:31   
Gina
Jaz jih pa zmeraj olupim, ker mi gredo olupki na živce. Jih spečem v pečici (220 ali še več), toliko da postanejo čisto malo črne, jih vzamem ven in zaprem za kake 20 minut v neprodušno posodo, ker se tam še do konca zmehča oz. odstopi olupek. Čwe olupek ne gre stran, si jih premalo dolgo pustila v pečici. Aja, dam jih na peki papir. Nikoli še niso bile take paprike mehke ali pa da bi bile pocaste ali da bi se drobile. Olupljene dam v zmrzovalnik. Začinim jih s česnom, peteršiljem in olivnim oljem šele ko se odmrznejo.

(odgovor članu Lorian)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?