|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:05:54   
Lorena
Lep pozdrav!

Mislim, da ste pravi naslov in da vas je tukaj veliko takšnih, ki se zavedate, da če sta partnerja zdrava, in če jima dalj časa ne uspe zanositi, da so krivi živci.

Ta problem ima moja najboljša kolegica. Par let se že trudita, pa ne rata. Oba sta zdrava. Vsi vemo, da s svojo željo pretiravata, saj je prišla ženska že tako daleč, da znori že ko vidi na cesti mamico z vozičkom! user posted image

   Najhuje je pa to, ker sem sama noseča in vidim, kako jo to boliuser posted image , ker ona te sreče pač nima. Rada bi, da jima uspe, ker se mi s tem svojim obnašanjem zelo smili.

Težko ji je dopovedat, da si s tem le škoduje in odlaša čas, v katerem lahko zanosi. Govorim ji,naj se proba sprostit, pa čim manj mislit na to, pa potem bo.   

kako naj jo prepričam? user posted image
Rada bi ji pomagala, pa ne vem kako!?user posted image
        Prosim pomagajte mi, kaj ji rečt, da bodo moje besede obrodile tako željne sadove?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:09:48   
anamia
Naj preusmiri svojo pozornost drugam...kolegica je bila tudi prav na koncu že s to željo...pa jo je opustila in obupala ter se odločila za nakup lokala in odprla svojo firmo, en mesec po tistem je zanosila,zdaj pa ima že drugega... 

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:13:25   
Anonimen
Moji prijateljici je zelo pomagalo, ko je šla v Ljubljano v zasebno ambulanto za neplodnost in ji je tam nek multi prijazen zdravnik (vsaj napram tistim v državnem zdravstvu) do potankosti razložil, kako to gre in naj se sprosti in točno kako bodo naprej ukrepali, če v določenem času ne bo zanosila. In v tistem določenem času je potem res zanosila. Bila pa je pred tem pogovorom že totalno na koncu z živci, tudi zaradi neprijaznosti zdravstvenega osebja po ambulantah ob vseh preiskavah, ki sta jih do tedaj dala skozi, po tem pa res pomirjena in pripravljena na vse tisto, kar ji je zdravnik razložil.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:15:34   
Lorena
To,ja!user posted image user posted image user posted image  Preusmeritev pozornosti!

To je njen problemuser posted image  
Preveč časa ima za razmišljanje...user posted image user posted image user posted image  !!! Mož ponavadi dela po cele dneve, ona pa je po svoji 8 urni službi sama v tistem stanovanju in res nikamor ne zahaja... včasih na kakšno user posted image ..., to je pa tudi vse.
Enostavno nima drugega delauser posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:16:46   
Lorena
Veš morda za katero ambulanto gre? Prosim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:21:55   
anamia
Sej razumem kako je to....kot pravi splišni, mogoče bi ji tudi pogovor s kakšnim prijaznim strokovnjakom pomagal...sej veš da smo večina takšni, da zaupamo nekomu, ki se zelo spozna...ne vem kakšne razmere imate v vašem kraju, ma naj se udeleži kakšne dejavnosti...ali pa komu počuva otroka, da bo videla kako je, sama vem, da ni niti malo približno tako kot če imaš svojega, ma včasih pomaga preusmeriti pozornost...

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:26:35   
Anonimen
Bi mogla to prijateljico vprašat, v katero amublanto je šla, ampak je trenutno ni doma. Upam, da bo katera od punc, ki hodijo tja, lahko kaj več napisala, kje točno to je.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:32:05   
Massa26
Se strinjam, da preobremenjenost prej škodi kot koristi, ampak poznam jih precej, ki so zanosile v totalni preobremenjenosti in histeriji v prvih mesecih. Nekatere pa v par letih ne, kljub temu, da niso paničarile.

Dejte no, vsak par, ki ˝dela otroka˝, misli na to in čaka rezultat ob koncu ciklusa. Kvečjemu tisti, ki se trudimo že dlje časa, manj mislimo na to, ker že iz izkušenj vemo, da lahko da spet ne bo nič.

Za sabo imam že mesece, ko sem veliko mislila na to, ali sem zanosila in mesece, ko sem ˝izpregla˝ in imela v mislih čisto druge stvari, pa ni bilo nič.

Tako da po moje preobremenjenost ni razlog za nezanositev. Bi ji pa vsekakor koristilo, če bi si v glavi pošlihtala, da se tega čudeža ne da izsilit in da če medicina nima kej za pomagat pač bo, ko bo.

˝Vsi vemo, da s svojo željo pretiravata.˝ O tem lahko sodi samo nekdo, ki mu ravno tako ne rata.

Ti kot nosečnica ji bolj težko pomagaš user posted image , se pa 100% strinjam s tem, kar je napisala Splišni.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:36:27   
Massa26
A ja še to. Mogoče mislite dr. Reša, ki ima ambulanto v Dravljah? Je superstrokovnjak, samo nimam pa izkušenj, da bi se ravno ful posvečal psihični plati nezanositve..

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:46:56   
Lorena
Veš kaj Massa26?

To kar si napisala na koncu, ni fer od tebe. Češ, kaj ji imam jaz za govort, ker sem noseča?!
Tudi nama ni ratalo v prvo, in samo midva veva kako dolgo sva se trudila in imela isto razmišljanje kot ona! In je ratalo šele, ko sva nehala mislit na to in se obrememnjevat s testi in podobno.
In prav zato ji lahko JAZ sodim.

Ti veš, česa vse so zmožni živčki? Koliko % VSEH bolezni nastane prav zaradi živčkov?

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:47:53   
cmokec
Jaz sem vsakega, ki mi je pamet solil z psiho in sproščenostjo ignorirala in mi je samo dvignil pritisk. Prav v slabo voljo so me taki spravljali in mi dajali občutek, da ne razumejo moje velike želje po otroku. Stavki, kot: Saj bo..., Saj si še mlada, .... so pa itak najhujši, kar ti kdo lahko reče.

Najbolj sem potrebovala prijateljico, ki ni bila polna nasvetov, ampak je bila ob meni, ko sem jo potrebovala. Včasih sem rabila samo to, da me je nekdo poslušal, da se ni posmehoval mojim trudom za zanositev in mojemu razmišljanju. Vsakemu res ne moreš razlagat, da si dal povšter pod rit, pa noge še pol ure v zrak držal. Za večino je to zelo smešno, ampak če ti ne rata zanosit, gre ob takih detajlih tebi prej na jok, kot kaj drugega.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 9:53:59   
anamia
Res je zelo pomembno, da imaš koga, ki ti prisluhne...mogoče bi pa svetovala tvoji kolegici, da se prijavi na RR in ji bo mogoče bolje, ko bo ugotovila, da ni sama...
Ja, težko je naredit otroka, če ti parx spodleti...si prav na tleh, ko ti test pokaže +, čez par dni pa zagledaš v školki tisto znano barvo...kar obup te prime...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 10:07:56   
Anonimen
glede na to da je vrjetn pripravlena narest vse da bi dobila otroka bi ji js priporočila obisk pri homeopatu!

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 10:13:21   
Massa26
Joj lorena, se opravičujem, če je izpadlo nesramno, ni bilo tako mišljeno. Pač se mi je zdelo, da se ne znaš dat v njeno kožo, ker pišeš, da kako imata preveliko željo in da se ti smili. Oprosti, sem očitno mimo usekala. user posted image

Imela sem v mislih, da me jezi, ko kakšna nosečka, ki ji je ratalo by the way, reče, samo sprosti se pa bo.

Jaz pač ne verjamem v to, da psiha prepreči oz. onemogoči zanositev.

Težko verjamem tudi to, da ravno tisti mesec, ˝ko nisva mislila˝, je pa ratalo. Bolj se mi zdi, da potem ko rata, za nazaj pomisliš, saj res ta mesec pa nisva toliko mislila.. Čeprav je bilo prej že podobnih mesecev še in še.

Se podpišem pod vse, kar je napisala cmokec. user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 10:22:05   
Massa26
Še to, jaz si predstavljam, da mi ne bi mogla bit v najboljšo oporo prijateljica, ki bi se ji smilila zaradi prevelike želje.. user posted image

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 10:29:27   
nelky
Draga Lorena,

tebi je lahko govoriti, ker si že noseča in srečna v pričakovanju. Skušaj se malo vživeti v prijateljičino kožo. Njej še zdaleč ni lahko in tvoji "dobronamerni nasveti" ji prav nič ne pomagajo. Kadar ti je hudo, ker ti kljub želji in prizadevanjem nekaj ne uspe, ti še zdaleč ni v spodbudo, če ti "pamet soli" nekdo, ki mu je bila sreča bolj mila, še posebno če gre za odločilne vrednote v življenju, ki ti veliko pomenijo.

Težko si tudi predstavljam, da bi kdo "znorel", če bi videl nosečo žensko na cesti, gotovo pa jo stisne pri srcu, ko se spomni, da se njeno upanje še ni uresničilo.

Po mojem bo najbolje, če ji nehaš dajati nasvete o njenem psihičnem stanju, naj se sprosti ali kaj podobnega. Povej ji bolj uporabne stvari, npr. za tisto ambulanto zdravljenja neplodnosti, ali da se lahko prijavi na RR, ostalo pa prepusti njej in njenemu možu. če ji ne zmoreš zgolj prisluhniti in začutiti njeno stisko ne da bi ji svetovala, kako naj poskrbi za svojo psiho, se raje umakni, ker ji na sedanju način bolj škodiš kot koristiš.

Še namig iz Svetega pisma: "Ne sodite, da ne boste sojeni!" 

Brez zamere in lepo bodi v pričakovanju svoje user posted image !

Nelky

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 10:54:58   
Lorena
Neverjetno, kako imate vse isto razmišljanje!

Pa ženske, dejte no razumet, da razumem kako je vam in pa tudi njej, ker sem bila tudi sama dolgo časa v vaši koži! Halooo!?

Če ji ne bi hotla pomagat, verjetno ne bi zastavla vprašanja, kaj mislite?!

(odgovor članu nelky)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 11:13:34   
Veverička
Lorena, jaz pa mislim, da Massa26 ni hotela nič slabega s tem stavkom. Tudi jaz sem po dolgoletnem trudu zanosila z metodo IVF, prej pa hudo mislila na to zakaj user posted image  ne zanosim, pa spet "nič" mislila na to, se vpisala k jogi, se sproščala.... Če ne gre, ne gre... Meni je šlo tudi strašno na živce, ko so mi vsi govorili "Boš videla, v drugo pa boš takoj spontano zanosila, še vedela ne boš, kdaj!" Ja, pa resuser posted image  Blaž je danes star 11m, skozi sva že brez zaščite, sproščena glede zanositve v drugo - pa še vedno ni nič...
En nasvet, če si ji res prijateljica, ji stoj ob strani, ko te bo potrebovala in ji ne deli "pametnih nasvetov". MOgoče se grdo sliši, ampak jeuser posted image  ga, tako pač je!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 11:16:19   
Marogica
Lorena, sem mišljenja, da nobena, ki ti je odgovorila, ni mislila nič slabega, kakor tudi ti ne misliš. Vendar je razlika v tem, da ti bolj čustveno reagiraš, ker je pač tvoja prijateljica, za vse ostale je pa pač ena izmed mnogih, ki se jim to dogaja.
Punce so z svojimi nasveti želele pomagati-vsaka pač na svoj nači, kajti pogledi so različni. Ne vem pa, kaj bi rada slišala od nas? Da je tvoj način podpore prijateljici pravilen ali da obstajajo še kašne druge variante?
Je res, kot je ena napisala, jaz sem ena izmed tistih, ki jim je takoj ratalo, pa teh "borb" za dojenčka pač ne poznam. Mogoče bi bilo res najbolje, da svoj energijo, ki jo ima preusmeri v kaj, kar bo njej koristilo in jo preusmerilo na druge misli. Poznam eno RR-jevko, ki je nadaljevala s študijem, pa še polno hobijev, raznih tečajev ima in je tako "obogatila" vsaj svoje življenje, če že ni mogla podariti kakšnega. Mogoče je takšen tip človeka, da če se o tem prepogosto z njo pogovarjaš, ji to če "škodi" in zapada še v večjo depresijo. Kaj več pa kot prijateljica ne moreš narediti. Pa ne obremenjuj se s tem, da si ti noseča, ona pa ne. Življenje je pač takšno, tu nima vpliva nobeden, samo usoda.
vse lepo

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 11:51:36   
Dejča
Najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam, je - ne prepričuj je o ničemer, ker tako ne bo zaleglo. Sama imam prijateljico, ki si je s fantom prizadevala zanositi tri leta; ko ji je naposled uspelo, je otroček pri porodu umrl. Še danes me strese, ko se spomnim njenih besed: "Otrok mi je umrl!"
Potem sta se spet trudila dve leti - ko je že skoraj obupala, sta obiskala ambulanto za zdravljenje neplodnosti in še preden bi se pričela zdraviti, je zanosila. Zdaj je noseča malo več kot pet mesecev in vsi srčno upamo, da bo tokrat vse OK.
Vse je v glavi - tako velikokrat mislim tudi sama, toda te besede ne pomenijo ničesar človeku, ki si ŽELI IN ŽELI, otroka pa ni od nikoder. Zato le en nasvet - najbolj potrebuje tvojo bližino, nekoga, da jo posluša, se mu izpove, zjoče. Tudi sama sem bila včasih že prav nestrpna ob vseh njenih podvigih - česa vsega ni poskusila, večini se še sanja ne - toda nikoli ji nisem ubijala upanja. Pa mi je večkrat sama rekla: "Veliko ljudi me sploh ne razume ali mi govori, zakaj tako, "pošlihtaj" najprej v glavi! Zelo cenim, da se ne smejiš mojim, še tako bizarnim poskusom, da bi zanosila!"
Prijateljev ne potrebujemo samo zato, da se smejimo z njimi ali čvekamo v nedogled, včasih je dovolj že to, da vemo, da so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 13:21:50   
emaa
Trudiva se že dve leti, pa mi grejo komentarji, sprosti se najbolj na živce. Moja svakinja se je trudila eno leto, potem zanosila, takoj imela ss, spet zanosila, ter bo kmalu rodila. Nikoli in nikdar nisva ena drugi govorile sprosti se, preveč se obremenjuješ. Ko boš v glavi uredila, pa bo. Ne, jaz sem ji rekla, da se lahko kadarkoli pogovori, če me potrebuje, isto je veljalo za obratno. Zanima jo kako daleč sva v postopkih, vendar ne podaja svojega subjektivnega mnenja, ko zanj ne prosim. Mi je hudo, da je ona noseča, jaz pa ne, ampak ona tu ni nič kriva, kako le. In sem vesela zanjo, sreča je sicer pomešana z žalostjo, ampak tako pač je. Njen mož je pa drugačen, vse je v glavi govori, polno nepotrebnih in nesmiselnih nasvetov nama trosi. Zato sva komuniciranje z njim omejila na minimum, to ni prijateljstvo.
Pomoč v smislu tega, da si najde druge interese, je v redu, samo ne govori ji, da je vse v glavi, ji bo še slabše. Stoj ji ob strani, če sta pravi prijateljici, je za tvojo nosečnost vesela. Če takrat ne pokaže navdušenja, ko ji razlagaš o nosečnosti, še ne pomeni, da ni vesela, samo včasih je zelo težko v tistem trenutku biti vesel. Vem, pa mi je takrat hudo, ampak vem, da pa tudi ona razume moje občutke.
Bodi ji v oporo, bodi tam, to je najboljše kar lahko narediš.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 13:44:55   
petruskaL
Lorena,...
moje mnenje je, da verjetno ti lahko bolj malo narediš.
Sama si noseča in prijateljica te lahko ne bo jemala resno karkoli boš rekla zato ker si tam, kjer bi ona rada bila.
Ali si ti delila z njo svojo zgodbo ko si se trudila za plus al pa 2''? Hočem samo vprašat če ji je znana, če ji ni poskusi s tem, če nista na tako osebni ravni potem pa res ne vem.
Jaz verjamem da ji želiš vse najboljše...pa če dam en banalen primer....ne moreš s polhnimi usti lačnemu razlagat kako to gre, da si sit, kaj je treba in kaj se ne sme....Lačni bi bil rad sit ne pa pameten.

Mogoče boš pa našla trenutek pa besede, ti jo poznaš veš kakšna je in kaj ji lahko rečeš in kaj ne....Kdo drug ti bo besede težko položil v usta.
Sicer pa vama obema želim vso srečo,

lp,
Petruška


(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 16:58:15   
Massa26
emamair, boljše ne bi mogla napisat.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 17:28:13   
lenika
Pa sta naredila že vse preizkave? Poskusila z umetno oploditvijo?

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pomagajte!...kako jo prepričat?
14.10.2005 17:51:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Massa26

emamair, boljše ne bi mogla napisat.


user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Massa26)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?