|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali lahko zahtevam carski rez?
7.11.2005 21:45:59   
janjja
Moj prvi porod je bil katastrofalen. Doma odtekla voda, potem brez popadkov v porodno, umetne popadke, trajali 12 ur poroda pa nikjer, potem vakuum, prijel šele v četrto, ko so že pripravljali operacijsko za carski rez. Otrok se rodi skoraj zadušen, hvala bogu so jo spravili k sebi in je zdaj pravi zdravi srček.user posted image

Tedaj sem se zaklela da ne bom nikoli več rodila. Toda zdaj mislim da bi nekoč le še imela kakšnega otroka, vendar ga nikoli ne mislim iti rodit po naravni poti. Ve katera kaj o tem?

Aja pa še vse ki sem jih zastrašla naj vam povem da so mi pol po porodu rekli da se eden na sto porodov tako zakomplicira, in verjamem da ve ne boste v tem enem odstotku.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
7.11.2005 21:49:00   
Anonimen
Kolikor je meni znano, se zaenkrat brez vez pri nas tega ne more zahtevati. Te pa štekam v dno duše, pri meni je bilo precej podobno, le da se je potem vse skupaj končalo s CR, sicer po skoraj treh dneh, prebitih v porodni sobi.

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
7.11.2005 21:59:23   
KODA
Mislim,da carskih rezov po želji pri nas še ne delajo.Glede na tako slabe izkušnje,se pogovori z ginekologom.Tudi CR ni mačji kašelj.To je poseg v telo(operacija).

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
7.11.2005 22:01:12   
Alina
Poskusi to najprej urediti s tvojo ginekologinjo. Jaz sem imela sicer zdravstvene težave in mi je v materinsko knjižico napisala za CR.

Moja šefica je imela tudi velike težav s prvim porodom, ki se je končel s CR,pri drugem pa sta z možem vstrajala že od vsega začetka, da ne bo rodila po naravni poti in da noče več tako trpet ne ona ne otrok. Jima je ratalo.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
7.11.2005 22:49:31   
fricka
Kolikor je meni znano, imaš večjo možnost za CR, če si ga imela že prvič. Drugače pa poznam primer, ko je bil izveden CR na željo, vendar je bilo potrebno pridobiti mnenje psihiatra, da je porod po naravni poti velika psihična obremenitev za mamico. Povprašaj ginekologa v tej smeri.

Ti moram pa iz lastnih izkušenj povedat, da se ne odločajo za CR kar tako. Jaz sem ga imela zaradi medenične vstave, pa še to samo zato, ker je imel otrok velik obseg glavice napram trebuščku. V nasprotnem primeru bi me pustili roditi po naravni poti kljub težkemu porodu. Imam pa zdaj v drugo možnost, da se odločim za CR- če bom seveda še imela otroke.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 7:33:56   
Eviii
jst mislim, da je odprt en cel forum na temo carskega reza. poskusi tam pogledat, kaj pravijo druge. kot pa vem, pri nas carskega reza ne moreš zahtevat kar tako, ampak ti ga more predpisat tvoj g.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 7:48:06   
CIPRESA
Draga janjja tudi sama sem imela grozno izkušnjo tri mesece nazaj. Po treh dneh prebitih v porodni kjer so mi s tableti poskušali sprožiti porod so mi v torek le dali umetne popadke in moj čas rojevanja je katastrofalen 13 ur in 15 min, pa še Žiga je imel 3X ovito popkovnico in zelo nizko vrednost trombocitov zaradi česa je pristal v pediatrični kliniki. In ko sem po 6 tednih šla do svoje G na pregled mi je rekla da se bova za drugi porod pa če bo vse tam spodaj zgledalo tako kot v prve(da se ne bom odpirala) zmenili za nekaj od tega ali CR ali pa za epiduralno. V porodnišnici zdravnica ki me je redno spremljala pa je rekla " veste kaj drugi porod bo lažji pri prvem gre bolj težko z odpiranjem v drugo pa je lažje."

Danes po 3 mesecih pa vseeno mislim da bi v začetku kljub temu probala z naravnim porodom saj CR prav tako lahko pusti posledice(ker gre za operacijo).

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 9:13:35   
ninocka
Jst pa mislim, da se da zment, samo ga moras potem sama placat. Na inormativnem racunu, ki sem ga dobila ob odhodu, je navedena cena malo manj kot 600tisoc (nujni CR). Ne vem pa kok je, ce ne gre za nujni, ampak za dogovorjeni. 

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 12:54:06   
zoya24
Cr ne moreš zahtevati, mogoče pa lahko svojega osebnega ginekologa prosiš za napotnico. Sem pa prebrala pri Pušenjaku, da bo najverjetneje mogoče opraviti CR samoplačniško, nekje po novem letu. Če pa imaš prvič CR, se lahko nato sam odločiš, kako boš rodil naslednjič, ali s CR, ali, da poskušiš naravno. 

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 13:23:30   
kofetek2010
ginekolog ali osebni zdravnik ti da napotnico za KLINIČNEGA PSIHOLOGA, ki po pogovoru s teboj oceni ali si "zrela" za CR zaradi psihičnih težav - lepo se sliši, a ne? user posted image

no, tud sama sem imela 8 let travme, sedaj bo počasi 9 let od kar sem rodila in moram priznat, da sem vedno manj prestrašena in panična - mogoče sem se vdala v usodo, saj imam še samo 4 tedne do PDP user posted image  
sem se pozanimala kako in kaj, dobila bi tud napotnico od kl.psihologa za CR, a sem se odločila, da bom počakala in raje v porodni sobi zagnala paniko, če bo potrebno - ne bom pustila, da me 13 ur pustijo rojevat in mi drug dan rečejo, da če bi vedeli, da bo tak 4 kilski bi drugače postopali user posted image

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ali lahko zahtevam carski rez?
8.11.2005 22:04:01   
miševi



Jaz sem v prvo tud full dolgo rojevala, se ne odpirala, prosila za CR, so me že naštimal, potem je pa šlo z vakuumom. Me je bilo sedaj, v drugo, zelo strah. Toda drugi porod je bil "mala malca" - hitro odpiranje, znosne bolečine med popadki, brez vakuuma... Tko da, ne tako hitro obupat. V drugo je res velikokrat ne samo 100x ampak 1000x lažje.



(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?