|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja porodna izkušnja
15.11.2005 16:01:57   
Anonimen
Saj ne vem kje začeti.
Dva dni preden se je zares začelo, se mi je odčepil čep. Sledi napeto čakanje...
Potem pa so se zvečer začeli popadki, katere sem pridno beležila. Niso bili boleči - občutek pritiska, otrdevanje trebuha. Nekje ob 13 sem zbudila user posted image , da sva se  zadnjič sama pomuckala, nato sva se pa odpravila.

Na poti v porodnišnico pa se je pojavil strah in to tak, da ko so me tam vprašali koliko sem stara, in otove podatke se nisem spomnila ničesar. Temu posledično so prenehali tudi popadki. Ko mi je babica rekla, naj se preoblečem, sem ji rekla, da bom šla domov. user posted image user posted image  Moj dragi in babica sta se samo pogledala, babica je pa rekla: ne gospa vi boste pa rodili.

Ob 6-tih zjutraj so se popadki spet začeli, ki sem jih veselo predihavalauser posted image  in bilasrečna , da pa res nekaj bo. Ob 7.30 mi je babica predrla mehur, potem pa se je začel user posted image . user posted image user posted image . Ker sem alergična na vse možne analgetike in spazmolitike, se je dr. odločil, da bom rodila brez vseh analgetikov.
Popadke sem imela redke, vendar izredno močne in dolge, tako, da sem med posameznimi popadki izgubljala zavest. Seveda v času popadkov pa sem tulila, kot idiot. Mater je bolelo. Če ne bi bilo user posted image zraven, ne vem kaj bi počela. Dr. sem s prekrižanimi rokami prosila, naj mi nekaj da, ker ne zdržim več, dragimi je včasih moral, kar usta dol držat. Dihanje ni nič pomagalo.
Potem pa je še plodovnica postala zelena in se je dr. hitro odločil, da mora otrok ven. Tako sem pri 7 cm odprtosti morala roditi vakumsko. Noge so mi zvezali, za roke me je pa zadaj držal user posted image  in se jokal zraven, ko je videl kaj mi počnejo in da mi ne more pomagati. Ker zaradi pnevmothoraxa nisem smela pritiskati, sta se mi babici vlegli na trebuh in iztiskali otroka, G. je pomagal vakumsko, ena babica pa mi je na živo delala epiziotomijo. Brez vseh protibolečinskih so me tudi sešili.

Ko je bila glavica zunaj sem si oddahnila in takrat je bil moj Max Luka že na mojem trebuhu. Res je, naj boli še kako, ko ti dajo otroka na trebuh je vse pozabljeno, čeprav sem med popadki kričala, da je to 1. in zadnjič.

In potem, ko je očka prerezal popkovnico in ko so mu položili otroka v roke se je še enkrat zjokal tokrat od sreče. Je rekel, da ko ga babica vprašala za ime otroka sploh ni mogel spraviti od ganjenosti besed iz sebe.

Nato smo se slikali na tisoč in en način.

Ko pa je ati prišel popoldne nazaj k nama, pa se je zgodil še en srečen trenutek. Moj user posted image  ME JE ZAPROSIL. user posted image user posted image  Prinesel nama je ogromen šopek. Rdeče vrtnice zame in modre marjetice za Maxa.
Takrat sem videla, da se je v mojem user posted image  nekaj premaknilo. Mi je pa prijateljica povedala, kako je na žurki med govorom povedal, da bi moral vsak bodoči očka biti pri porodu zraven, da bi videl, kaj morajo prestati mame. Naš ati se je začel zanimati tudi za gospodinjska dela in v vsem mi hoče nagoditi. Ja porod mu je res odprl oči in ga zresnil.

In zdaj smo srečna družinica. Ati že načrtuje hčerkico, mami se ob tem samo smehlja, Max Luka pa pridno spi in je in ne zna jokati.

Hvala vsem za čestitke.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 16:36:59   
TiaSara
Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in to kar dvojne!  Sem se kar malo zjokala, ko sem brala tvojo zgodbo - od ganjenosti seveda. Samo pazi, da ati ne bo prehitro pozabil vse, kar se je sedaj naučil.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 16:50:48   
wawa
Ej Urška tole si pa tako lepo napisala da sem se skoraj zjokala zraven.........čestitke še enkrat, tebi in tvojemu dragemu, predvsem pa malemu pikecu.......uživajte!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:02:38   
StBarbara
Čestitke user posted image user posted image user posted image



_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:03:45   
amy26
Urška, čestitam da si tole vse dala skoziuser posted image user posted image user posted image user posted image  po pravici tudi meni je šlo kar na jok ko sem tole brala. Vsekakor ti želim vse naj naj, bolečina bo minila ti pa imaš svojega srčka user posted image .

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:04:02   
Anonimen
Ja, tudi jaz sem se razjokala zraven. Zelo lepo ganjeno napisano, ne pa tudi najbolj lepo preživeto. Upam, da boš kmalu vse pozabila, ker verjetno res ni bilo fajn. Kje pa si rodila, v MS?

Lepo se cartajte in uživajte vsak trenutek.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:04:31   
miškolina
tole j epa resnično kar za zjokat, tako lepo si opisala vse. Čestitke celi družinice, še posebno pa tebi-res si carica, glede na to kar si pretrpela!

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:19:40   
Katjusa
Cestitke!

Boga srota sicer nimam se pojma o porodih sam kako se to grdo slisi da te zvezejo.... Sem se kr prestrasla pa menda ja ne mislijo da bo katera pobegnala! Kriza a je to splosna praksa?

No, sicer pa niti ni pomembno vazno je da je tvoj malcek zdrav vesel in da se zdej vsi tri-je lepo cartate, tebi zelim da cim prej to pozabis saj tist tagrob del ceprav ga nejbrz ne bos Malemu Max Luku pa lepo in zdravo otrostvo ja ateku pa lepo nevesto in cim prej kako hcerkico!

LP Katja

(odgovor članu miškolina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:36:34   
Naty_ka
Urska, hvala, da si delila občutke in doživetje z nami. Me je ganilo do solz.
Vesela sem zate in za tvojo družino, da se je vse dobro izteklo.
Pa obilo srečnih in nepozabnih trenutkov.

_____________________________

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!


NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)




Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:48:58   
bskrle
Bravo,mami!
( meni so en sam šiv zašili brez analgetika, pa se še sedaj spomnim bolečin.)
Iskrene čestitke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 17:50:51   
atinav
ooooo kok lepo...skoraj so mi user posted image  pritekle....čestitke, čestitkeuser posted image user posted image user posted image .

_____________________________

TIAN nas je razveselil 20.02.2005, LIAM pa 19.10.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 18:13:55   
lenika
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 18:49:12   
Jančika_
Čestitam! Joj, kaj vse si morala prestati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 18:50:55   
Anonimen
Nekje ob 13 sem zbudila


Moralo bi pisati ob 12-tih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 18:56:15   
muki1
O mojbog, o mojbog Urška. Ti pa si trpela kot user posted image .
Čestitke tebi, tvojemu dragemu in dobrodošel na svet mali Max Luka. No, zdaj me bo pa firbec mantral, da se bomo enkrat resno morali dobiti, a ne? Uživaj vsako sekundo z malčkom in se crkljajte.
jOJ, RES ČE SAMO POMISLIM, KAJ SI DAJALA SKOZI ME VSE BOLI. Kapo dol, res. Glavno da je vse za tabo in da si spet med nami, sem te kar pogrešala.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 20:34:27   
Ninica
ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 20:37:43   
Grascakinja
HEROJSKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mene je bolelo šivanje Z analgetikom... kaj šele brez....

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 21:11:56   
Kami
Vsi trije ste eni veliki heroji in zdaj vam preostane samo še to, da si odpočijete in skupaj uživate v prihodnosti. user posted image user posted image user posted image
Moji hormoni, ki že tako divjajo so si pa dali duška in sem 3 robce porabla med branjem tega maila. Kaj šele bo? user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 21:18:13   
mamči
user posted image   user posted image   user posted image  BRAVO ZA OTROČIČKA IN MAMO !user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 21:24:39   
soncicaT
Iskrene čestitke...user posted image

Ma jaz sem tudi jokcala poleguser posted image , ma kaki ganljivi občutki srečeuser posted image so to..

Zdaj pa kaj naj rečem: UŽIVAJTEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 21:29:05   
Anonimen
Ob tvoji zgodbi sem ponovno podoživela svoj porod - s tem, da se je meni porodničar samo dvakrat vrgel na trebuh. Potem bi me moral čakati vakum vendar sem "predlagala" carski rez tako da lahko rečem, da ti res ni bila lahka.

Pa je danes že vse pozabljeno!

Iskrene čestitke!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Moja porodna izkušnja
15.11.2005 21:52:56   
Nannn
Hudo hudo kaj se vse zmagoslavno presala...se bolj me je strah poroda user posted image  ampak ste res vsi skupaj tapravi borci...sem pa ob branju se jest jokala kot dez user posted image

Cestitke user posted image user posted image

Nannn


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Moja porodna izkušnja
16.11.2005 7:14:03   
majamo
Jaz tudi čestitam. Pa pogumnemu očku tudi.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Moja porodna izkušnja
16.11.2005 19:21:58   
babica
ČESTITKE CELI DRUŽINICI!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Moja porodna izkušnja
17.11.2005 9:29:56   
DrejcDrejc
Ojej, Urska, sem prebrala tvojo porodno izkušnjo in nihala iz enega čustva v drugega, na koncu sem imela pa kr mokre učke. Najprej čestitke za otročka in možeka! user posted image  Drugih komentarjev nisem brala, bom kr svojega spisala... Porodi pa so si res ful različni, eni zgledajo bolj kot koline... mesarsko klanje... madonca... ene pa otročka tako na hitro in gladko ven spravijo. Joj...
Lepo je slišati, da se je mučen porod prelevil v eno samo romantiko, čisto si me raznežila s koncem zgodbe user posted image . Še enkrat čestitke!

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?