|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   le suha koža ali alergija?
23.4.2010 17:05:21   
biga
Ima kdo izkušnje s tem, da je imel dojenček (hči stara 6 tednov) izpuščaje (fleke) po obrazu, zelo suho, hrapavo kožo, kot šmir, ki se je sčistila in ni šlo za alergijo, ampak le za občutljivost zaradi suhega zraka, ogrevanja, premalo vlage. Namreč, hči ima grozno kožico po ličkih in čelu (tam še temenca zraven), pa pravi, zdravnik, da gre za čiščenje kože. Srbi je ne, ima tudi par pikic, ki se pojavljajo in izinjajo po prsnem košu. Pediater pravi, da bi bilo problematično, če bi bili izpuščaji nižje in tudo drugod po telesu, mene pa skrbi, ker je imel prvorojeni sin alergijo na KML. Je pa res, da sem jo dvakrat namazala s kremo Elocom + Belobaza in je videti bolj, edino pri joku in hranjenju, ko se tišči ob mene, postanejo fleki bolj izraziti, rdeči.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: le suha koža ali alergija?
23.4.2010 18:36:54   
Hope2
Ja en tak čas je pri našemu šlo za čiščenj ekože, tako kot opisuješ. Nisem nič mazala, ker se še bolj maši in je lahko še huje. Topla voda in nič drugega, čez 2 tedna je bilo ok. Če se to vleče, potem pa sigurno ni čiščenje kože. 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: le suha koža ali alergija?
23.4.2010 18:45:56   
Katy78
Naš je imel tole čiščenje kože v zelo hudi obliki. Imel je tako suho, hrapavo kožo po obrazku in ušeskih in je kar dolgo trajalo. Tudi P je bila presenečena, da je tako huda oblika. Prav tako se mu je pojavilo na prsnem košu, in sicer je izgledalo, kot bi imel prsni koš opečen, popolnoma rdeče. Ni ga pa na dotik nič bolelo ali srbelo.

Meni je P potem rekla, da naj mažem z Bepanthenom ali Riboderminom, pa ni prav dosti pomagalo. Potem je rekla, da nas bo poslala na testiranja za alergije, vendar so problemi s kožo potem izginili na hitro in koža je postala lepa, mehka in gladka. Kasneje ni imel nobenih težav več, prav tako se ni izkazala kakršna koli alergija.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: le suha koža ali alergija?
23.4.2010 18:46:29   
Katy78
Se je pa tudi nekje okoli 6.-8. tedna začelo.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: le suha koža ali alergija?
23.4.2010 18:55:29   
MC09
Nam so svetovali, naj ga mažem s hladilnim mazilom in je bilo boljše, je pa zgledlo, kot da ima opečeno kožo. Alergija je baje, če so pikice na pregibih.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: le suha koža ali alergija?
23.4.2010 21:50:44   
inč
Hojla...

...ja tudi naša je imela zelo suho in hrapavo kožo po ličkih in ušeskih...je trajalo kakšna dva tedna.
pedijatrinja mi je svetovala, da naj jo ne mažem z ničemer...meni pa se je zdelo da jo kar srbi...pa sem jo mazala z RIBJIM MAZILOM in je bilo veliko boljše (obrazek in ušeska so se lepo očistila). Sem pa ji tudi zjutraj in zvečer obrazek umivala s fiziološko raztopino...zelo pomaga, ker odstrani vse tiste drobce.

Nam ribje mazilo pomaga tudi pri vneti ritki...skratka pri veliko stvareh...


papa

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: le suha koža ali alergija?
26.4.2010 7:53:31   
sanelaa
Pri nas se je tudi začelo že pri enem mesecu.
Ko se mi je že zdelo čudno da čiščenje traja tako dolgo, so mu pri treh mewsecih in pol potrdili alergijo na beljak in lecitin, še mesec in pol kasneje pa je dermatolog potrdil da gre za Atopični dermatitis.

Če so pikice samo zaradi čiščenja kože, nikar ne uporabljaj Elocoma ampak posegaj po čim bolj naravnih, hladilnih kremah.

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: le suha koža ali alergija?
28.4.2010 9:31:25   
tinasinkovec
tudi mi imamo enake težave. pa se trudimo z vsem mogočim, pa nam pomagajo samo kortikosteroidi.user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: le suha koža ali alergija?
28.4.2010 9:32:30   
tinasinkovec
ga. sanelaa poslala sem vam zs. upam, da ste ga prejeli
user posted image lp, Tina

(odgovor članu tinasinkovec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: le suha koža ali alergija?
29.4.2010 21:19:58   
Lara73
tudi mi imamo težave, v začetku je šli za pikice
user posted image

potem se je to samo od sebe sčistilo. čez en mesec je pa butnilo ven čisto drugače. Lišaj, dermatitis. Bilo ga je veliko po glavi (lasišče, lička, čelo), po hrbtu, trebuhu, nogah, pregibih. Poslali so nas na testiranje, vse negativno. Zdaj jo kopamo v hrastovem lubju (kupiš v lekarni) in premažem s kremo, ki so jo po receptu naredili v lekarni (žal ne znam prebrat kaj je notri, ni pa elokoma). Je malo bolje, sploh po glavi, po nogicah pa je še veliko. Če ne bo bolje, sledi ponovitev testov in pa dermatolog.

Punca je stara 2,5 meseca.

(odgovor članu tinasinkovec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?