|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kupčki, kolcanje, jokanje,...
9.12.2005 23:00:10   
Drejči
Živjo,
doma imamo 2 meseca in pol staro punčko...že od samega začetka imamo probleme s polivanjem (včasih bolj drugič spet manj) in podiranjem kupčka. Po predlogu patronažne med hranjenjem večkrat podreva kupček (uspešno), vendar tudi ko s hranjenjem že zaključiva teh kupčkov še kar ni konec...po navadi še pred naslednjim hranjenjem (torej po cca. treh urah) še vedno podre kupček in tudi kaj polije. Teh kupčkov je pri njej res precej. Najtežje je, ko končno zaspi, se pa ponovno prebudi ker jo matra kupček...Dostikrat pa se ji, ko polije, začne fejst kolcat..Zakaj se to dogaja? Imava navado, da se najprej dojiva kakšnih 15 minut, potem se previjeva in naslednja runda dojenja. Do zdaj je to vse lepo laufalo, zadnji teden pa se po previjanju noče več hranit..Začne ful jokat in je enostavno ne morem več prepričat, da bi še jedla. Sem prakticirala tudi, da sem jo dojila le pred previjanjem (dokler ni zadremala in sva se šli previjat) vendar je bil rezultat tak, da ni pridobila dovolj na teži.
A ima še katera take izkušnje s podiranjem kupčkov od enega obroka do drugega? Kaj predlagate?

Hvala,
drejči
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kupčki, kolcanje, jokanje,...
10.12.2005 8:24:17   
bobek05
ko podira kupčke se ji začne kolcat ker zrak pride noter... našemu se je non stop kucalo po podiranju kupčkov a je bilo sčasoma tega vedno manj... včeraj se mu je verjetno 1. po mescu ali dveh kucalo po podiranju kupčka.. se jim pa dostikrat tudi kuca, ko jih zebe, zato je treba pazit pri previjanju, da je trebušček vedno pokrit...

ni kaj dosti za naredit... pri nas se je to umirilo, ko so krči ponehali - malo pred 3 meseci..

(odgovor članu Drejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kupčki, kolcanje, jokanje,...
10.12.2005 8:26:55   
bobek05
tudi glede polivanja ne moreš nič naredit... eni otroci ful polivajo, drugi manj.. mislim, da je to povezano z eno mišico v želodčku in dokler ni vredu razvita, bo otrok polival..
prepričaj se samo, da otrok nima refluksa..

sčasoma je res vse bolje..

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kupčki, kolcanje, jokanje,...
11.12.2005 21:11:54   
Cikica
user posted image To je vse normalno.Moj angelček ni nikoli hotel podirati kupčka potem pa ga je zvečer kaj črvičilo.Ko je pa prišla sestra pa mi je rekla da to ni nič takega da verjetno ne vzame toliko zraka in bo že sam podrl kupček.Kolcanje pa se pač pojavi če slučajno prehitro požira in vzame dosti zraka.Ne se sekirat bo čez čas že boljše.
Lp,Petra

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kupčki, kolcanje, jokanje,...
12.12.2005 8:52:46   
thunder
Pozdravljena! Tale težava je čisto identična moji. Moj sonček je star 8 tednov, se polno dojiva in očitno pri hranjenju pojeva ogromno zraka, ker tudi naši kupčki se ne nehajo celo do naslednjega hranjenja. Isto je s kolcanjem - po navadi ga začne ko se previja - najprej mu dvigne luft pol pa začne kolcat. Da o polivanju ne govorim - od enega do drugega hranjenja ga imam dejansko ves čas na rokah, ker drugače nebi v želodčku nič ostalo, zato ga vedno previjam pred dojenjem, saj po dojenju to niti pod razno nebi blo pametno, ker bi vse izbruhal - še po dveh urah je sposoben vreč skuto iz sebe. Sem že mislila da sem edina s tem problemom. Najprej sem se full sekirala, zdaj se pa ne obremenjujem več, ker lahko še samo živčnega fašem - edino to polivanje me fulll moti, ker me že vse boli od nošenja - ker tudi če ga položim na ležalnik ali v posteljo (pod kotom) nič ne pomaga. Upam da bo to čim prej minilo (pri prvem sinu se je to vleklo do 8 mesecev).

(odgovor članu Drejči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?