|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješčnost 3-mesečnice?!
19.12.2005 17:23:44   
Pia67
Živjo!

Več glav, več ve. Imam težavo pri razporejanju obrokov. Moja 3 mesece stara hči dopoldan (okoli 7. ure se doji, torej je jutranji obrok normalen) le gasi žejo s čajem( ni lačna, zavrne dojko in stekleničko), popoldne popije po dojenju dodatek dokler ni sita. Sledita še 2 obroka (ob 19. in 23. uri), ki pa sta za moje pojme preobilna, 2x popije po 200 ml dodatka po dojenju. Do opisane težave je pojedla po 6 obrokov dnevno. Sedaj pa že nekaj dni le 4.
Zadeva torej traja slab teden, po 1. cepljenju (na dan cepljenja je pojedla le večerna obroka). Danes sem rahlo obupala in bo zadnji obrok ob enajstih manjši. Sklepam, da se bo ponoči zbudila, ker bo lačna, drugače prespi, razen zadnjega obroka, ko jo sama predramim (mislim, da malo več kakor 6 kilogramski otroček popije okoli 900ml mleka). Mojega mleka je zelo malo, naenkrat si načrpam le okoli 90 ml.
Skušala bom nekako premaknit glavnino obrokov. Skrbi me tudi, da se ne bo navadila in zahtevala nočne stekleničke in bo potem to vplivalo na kvaliteto zobčkov.

Vaši predlogi? Zelo bom hvaležna.

Pia
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
19.12.2005 17:36:44   
Pia67
Aja, pa še nekaj. Prosim, če mi ne pišete o pomenu dojenja, o tem, kako, da sem prepričana, da nimam dovolj mleka itd. Če popku24 niste prizanesle (nekatere), prizanesite vsaj meni. Pač nimam dovolj. Pri svojih skoraj 40 letih tečem še vedno boljše kakor dvajseletnice, ampak z mlečnostjo pa se ne morem oponašat. Vendar leta gotovo niso vzrok.
In včasih imam dovolj tega heroizma dojilij. Z veseljem bi polno dojila. Pa ne gre.

Pia

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
19.12.2005 19:00:42   
Grascakinja
Nič obsojanja z moje strani.

Predlagam, da število obrokov in količino prilagodiš otrokovemu teku. Če dopoldan poje manj, pa popoldan več. Ne obremenjuj se z mililitri, daj ji toliko, kolikor hoče, dokler normalno napreduje.
Nočna flaška ne vpliva na zobe, dokler otroku flaško umakneš, ko se naje (ne spi s flaško v ustih).

Držim pesti, da se vama unese!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 8:43:14   
minaja
Glavno da tečeš bolje kot dvajsetletnice user posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 9:55:31   
Anonimen
200 mll je po moje odločno preveč za tri mesece. Moj otok nikoli v življenju ni popil toliko mleka, kaj šele pri treh mesecih. Po moje si bo res preveč želodček raztegnila, raje ji daj malo manj, pa večkrat.
Drugače pa, če si načrpaš 90 mlll, je po moje to ogrooomno. Jaz sem največ enkrat 20 mll in to v parih urah neutrudnega pumpanja.user posted image  Drugače pa okrog 10 mll.

(odgovor članu minaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 10:35:34   
Pia67
Pupa25, Splišni, hvala za predloge. Glede 200 ml, na škatli dodatka je priporočen obrok 200ml za 3.-4. mesečne dojenčke. Eno je priporočilo proizvajalca, drugo pa kmečka pamet, da po nepotrebnem raztegujem želodček je čisto res. Danes je zaenkrat boljše, včerajšnja obroka sta bila manjša, tako, da je pikica sita od dojenja, kaj pa bo, bova še videli. Morda je tak teden user posted image zaradi cepljenja, lučk in prvih prevalov na trebušček, potem pa od napenjanja mal polivamo.
Minja, prispodoba teka in primerjava z dvajseletnicami je bila neumna, ker sem karikirala naduto enkratnost dojenja. Kaj bo čez 10 let? Flaška, joška, surogat, virtualno materinstvo? Pretiravam.
Glavno je, da se naši otročički dobro razvijajo, pa če imajo v želodčkih dolgoverižne maščobne kisline za boljšo pamet ali pa ne. Mal sarkazma, Nina ne bo parirala po pameti otrokom, ki so polno dojeni (ta vzrok za dojenje mi je najljubši in najpametnejši), morda pa bo bolje tekla kakor mati user posted image

Pia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 10:46:05   
Anonimen
Aja, Pia67, da je priporočen obrok tako velik? O tem pa nisem iemla pojma. Katero mleko pa je to ali je pri vseh tako? Jaz tega namreč nikoli nisem brala, sploh ne vem, da je kje pisalo. Imeli smo pa mešanico Aptamila In Comformila. Po moje je Tibor pri teh mesecih popil oktog 140 mll, prej manj kot več. Če se prav spomnim, seveda. Pa se mi je zdelo veliko ...

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 11:41:41   
Seven*
Jaz mislim, da se glede na kilazo zelo lepo razvija in da nekega straha za skrb ni. Moja Ema ima 6 kg in nekaj vec kot 3 mesece.. Saj ti bo pokazala kdaj je lacna. Mislim da nekega strahu ni.. Pusti tiste ml na flaski, pa ji pusti, da ti pokaze kdaj je lacna.. Glede zobkov pa ne skrbi. Kasneje so bolj problematicni sladki sokovi in caji. Ce bos otroka navadila na pitje vode, tezav z zobki gotovo ne bo, kljub temu da bo nocna flaska..

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neješčnost 3-mesečnice?!
20.12.2005 20:28:54   
Pia67
Očitno sem se prenaglila in panično postavila zgornje vprašanje. Danes je bil tek normalen, obroki (5 obrokov) po dojenju pa od 120 do 150 ml. Čaka naju še nočni orok. Morda pa je bilo res cepljenje tisto. user posted image
Imate prav, malo preveč gledam na ml, ker imam slabe izkušnje iz 1. meseca, ko je k nama vsak 3. dan prihajala patronažna, Nina pa se ni redila kot bi se morala. Da ne omenjam tehtanja v porodnišnici po vsakem dojenju na 2,5 uri. Nočna mora. Je pa res, da je bila in še je čez dan zelo aktivna in bolj malo spi.
Pri navodilih dodatka Beba1 je napisano, da je pet odrokov po 200ml priporočljivo pri 3.-4. mesecih. Jaz sem se raje zanašala na tisto: 150 ml x teža otroka= skupni vnos hrane, ki ga potem delim s številom obrokov. Nikoli pa ne vem koliko dejansko popije ob dojenju. Se mi zdi, da je zanjo bolj crkljanje, kakor potreba po hrani.
Hvala, ker ste me brale in hvala za potrpežljive napotke.

Pia


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Je dojenje po enem letu še koristno za otr...
Do kdaj dojiti? Ima dojenje po enem letu še koristi za otroka? Kaj pa za doječo mamico?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?