|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vročina 39,5
29.12.2005 20:27:01   
Anonimen
oJLA MOJ 14 MESEČNI SIN JE ZVEČER DOBIL VROČINO 39,5 DALA SEM MU SVEČKO IN OBKLADKE IZ KISA NA NOGICE KAJ NAJ NAREDIM PROSIM NUJNO ZA NASVET

< Sporočilo je popravil puncica -- 3.1.2006 8:33:33 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:30:48   
Magi*
malo ga sleči, da mu ne bo še bolj vroče. svečka bi morala delovati v kaki uri. če ne, mu daj še eno (preberi v navodilih kdaj mu lahko daš naslednjo!). lahko ga namakaš (tuširaš) v mlačni vodi. veliko naj pije! če ne bi bilo nič boljše, bi ga pa jaz k dežurnemu peljala (oz. ga za začetek kar pokliči).

moraš paziti, da ne pride do vročinskih krčev.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:31:51   
Anonimen
Prvo pomoč si že nudila.Ne ga preveč oblačit in pokrivat,naj bo lahko oblečen.
Če ne bodo obkladki pomagali,ga lahko še dodatno,okopaš v mlačni vodi.
Zjutraj pa k zdravniku,če vročina ne pade.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:31:56   
LUČKA1
OJLA KAKŠNI PA SO VROČINSKI KRČI

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:50:13   
Magi*
vročinske krče lahko sproži povišana temp (nad 38,5) med 6. mes. in 6. letom - baje redek pojav, ti otroci so bolj nagnjeni k temu in imajo običajno to že v družini. kako natančno izgleda, ne vem. menda je podobno božjastnemu napadu.

kakorkoli že, ni za zganjat paniko. otroka je pač potrebno spremljati in povišano temp zbijati (če je nad 38,5).



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu LUČKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:52:44   
Magi*
Lučka, a ima tvoj otrok prvič takole vročino? se spomnim, da sem jaz tako paniko zagnala, ko je bilo prvič pri nas. pa je vročina po 2. urah padla in naslednji dan je bila tamala samo še malo zmatrana, brez vročine. samo toliko, da te malo potolažim.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu LUČKA1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 20:58:27   
Cikica
Sleči ga naj je samo v plenički potem pa ga daj pod tuš najprej naj teče topla potem pa počasi dajaj mrzlo.Če imaš doma sirup Calpol mu tudi daj.

Upam,da bo vse ok.

Lp,Cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 21:34:23   
LUČKA1
JE ŽE IMEL ENKRAT VROČINO 39 PA SEM MU DALA SVEČKE IN JE BLO POTEM UREDU, SAMO TAKRAT JE BIL TUDI EN TEDEN DOMA IN SVA BLA PRI ZDRAVNIKU. SEDAJ GA HODIM NA VSAKO URO GLEDAT IN MU MERRIM VROČINO UPAM DA BO PADLA IN KOMAJ ČAKAM DA JE JUTRO DA GREVA K ZDRAVNIKU. pA HVALA VSEM ZA ODGOVORE

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 21:36:17   
urška
ko daš svečko mora vročina past po pol ure, če ne daš še eno. če še ne pade pa na urgenco,ampak saj bo padla

otroček naj veliko pije

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 21:44:26   
Gina
Urška, dve svečki nista ravno najbolj pametna izbira. Saj mogoče od paracetamola mu res ne bi bilo kaj hudega prvič, samo za stalno prakso pa to ni. Če pa govorimo o voltarenu, potem je pa dve svečki pri teh mesecih več kot enkrat čez dozo. Saj vročina sama po sebi ni nič groznega. Nekateri otroci so nagnjeni k temu. Vedno imajo potem tako visoko vročino, taki pač so. Druge vrste otroci pa že pri 38 obležijo. Različni so.
Jaz bi tudi otroka slekla čisto do bodija in veliko za pit dala. Pa kisove obkladke, če vročina ne bi padla. Moraš pa vedeti, da je pol stopinje že veliko, če vročina pade. Najslabša stvar je, če mu vročina skače od 37 na 40 in nazaj. To ni ok, čisto dovolj je iz 39,5 na 39 ali na 38,5. Saj z vročino se vendar telo brani, vročina ni otroku v škodo, razen v primeru, da je res čez 40 ali takrat, ko bi otrok lahko imel vročinske krče. Tega sicer ne moreš vedeti, ali je otrok nagnjen k temu ali ne, več možnosti pa je, če ste jih imeli v družini. Krče dobi prvi dan, ko je velik temperaturni preskok, drugi dan ni več nevarnosti, ko je telo že navajeno na temperaturo. Ampak vendarle večina otrok krčev nima, tako da prav histerijo za zganjat pa tudi ni.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: VROČINA 39,5
29.12.2005 23:57:38   
urška
Gina jaz sem samo tako napisala kot je meni svetovala pediatrinja. ja in seveda govorim o paracetamolu. nisem pa sicer posebej da lahko daš svečko šele ko je temperatura nad 38,5. je pa tudi res, da se meni (naj potrkam) še ni naredilo, da svečka ne bi prijela, že ta prva. za voltaren pa niti nisem vedela, da ga lahko daješ že tako majhnemu (kot si napisala Gina, 3 mesečnemu)

Tak nasvet sem seveda dala tudi zato, ker je bilo napisano, da ima pri 14 mesecih 1. vročino.

Je pa tako, da jaz v primeru, če ima vročino čez dan vedno uporabljam altrnativne možnosti (krompir, pesin sok, obkladki) ponoči pa dam svečko, ker se pač mora tudi otrok naspat.

Meni je vedno pediatrinja rekla, da je vročino potrebno zbijati. Da če boš ti prinesel otroka na urgenco oz. k pediatru brez vročine pa boš povedal, da si mu dal svečko in tako vročino zbil ti bodo verjeli. vročina je pač pokazatelj nečesa, točno zakaj gre pa samo iz podatka kakšna je vročina itak ne more vedet in so potrebne še kakšne druge preiskave.  tko so svetovali meni....jaz se nbačeloma tega držim....hvala bogu ni bilo potrebno prav velikokrat dajat svečk...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: VROČINA 39,5
1.1.2006 12:59:44   
Gina
A veš kaj, urška, česa tako trapastega, da moraš otroka peljati na urgenco, če mu vročina ne pade po pol ure, pa še nisem slišala. Jaz imam dva otroka, ki sta nagnjena k zelo visokim vročinam. Beri, skoraj nikoli nimata pod 40. In praktično nikoli ampak res nikoli jima še ni padla vročina pod 39, 5, včasih, kadar imamo srečo, gre na 39. To pomeni, da bi po tvojem morala vsakič otroka peljat na urgenco. To pomeni, da bi morala na urgenci viset že vsaj 80x po 3-7 dni, kolikor v povprečju trajajo njune bolezni do danes. Halo??? Vidiš, meni sta dve pediatrinji dali druga navodila, pa celo kadar na našo dežurno službo kličem ob prilikah, ko imata 40,5 to vedno naredim, mi nikoli niso rekli, naj otroka pripeljem. So mi pa vselej svetovali, naj uporabljam različne sirupe za zniževanje vročine, take, ki so na različnih bazah narejeni, pa vse ostale metode, od kopanja do kisovih obkladkov, predvsem pa sleči otroka, ravno tako.

Torej ti imaš srečo, ker tvojemu otroku paracetamol prime, mojim in množici drugih celo voltaren prime samo za pol do eno uro. Tako pač je, otroci so različni. In ne, nikakor ni nujno otroka zato na urgenco peljat.

BTW, govorila sem o 14 mesečnem otroku, za katerega je spraševala prva, ne o 3-mesečnem, ker je jasno, da se nanašajo odgovori na prvega, če ni posebej to napisano. Jaz kliknem odgovori pri zadnjem odgovoru zgolj zaradi lenobe, da ne prestavljam strani gor, kakor to počne večina nas se mi zdi.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: VROČINA 39,5
1.1.2006 17:03:21   
Maxica
Meni je pediatrinja svetovala, da mu v primeru vročine pripravim kopel in mu postopoma noter vlivam hladnejšo vodo. (seveda ne prehladno, da ne stakne kakšno pljučnico) Pomagajo tudi hladni obkladki na podplatih. Mislim pa, da bi mu tudi svečka paracetamola morala pomagati. Vsaj pri nas mu to brž pomaga.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?