|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška /delo
10.1.2006 20:17:55   
Primoza
Zanima me kakšne so kaj vaše izkušnje z bolniškami v nosečnosti. Namen je izogniti se delu v nevarnem okolju. V račun vzemite še to, da je oseba potrebovala zelo dosti časa, da je zanosila.

Lahko mi pošljete tudi na privat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška /delo
10.1.2006 20:23:26   
Alisa
Prvi mesec itak pade na podjetje kjer dela, se pravi da ji on plačajo bolniško. Napisala pa bo ginekologinja da priporoča bolniški stalež, naj ji pove kje dela. Potem pa to pade na državo in more odobrit ZZZS oz. komisija.
Želim ji vse naj naj samo da bo za njo in user posted image  vse ok!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bolniška /delo
10.1.2006 21:29:02   
Ro-La
Prvo sva jaz in moje nerojeno dete, šele potem služba. Sama sem bila v prvi, kot tudi sedaj v drugi nosečnosti v bolniški skoraj od začetka. Obakrat je bil zdravstveni razlog (prvič enojajčna dvojčka- eden se ni razvil, drugič hipertiroza z zelo visoko terapijo), tudi če bi bilo vse ok bi razmišljala o bolniški, ravno zaradi moje narave dela.

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bolniška /delo
10.1.2006 21:43:43   
Marogica
Kot delodajalka in mati sem mnenja, da če ima nekdo rizično nosečnost, naj raje ne dela. Kot delodajalcu ti je enostavneje, če plačaš teh 30 delovnih dni iz svojega žepa, potem pa je finančno breme na državi, kot pa če je nosečnica vsaki mesec po nekaj dni ali celo tednov odsotna, in vse krijem sama.
Torej je iz mojega vidika za obe bolje-zame, ker sem "krita", za nosečnico pa najbrž tudi, ker je doma celo nosečnost in je riziko manjši. Vendar je to moje osebno mnenje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolniška /delo
10.1.2006 23:20:24   
lelaval
Jaz osebno sem mnenja, da je otrok več vreden kot služba oz. tisti denar, ki ga dobiš več, če nisi na bolniški.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 7:14:46   
Primoza
Jaz osebno sem mnenja, da je otrok več vreden kot služba oz. tisti denar, ki ga dobiš več, če nisi na bolniški.


No moje vprašanje je bilo mišljeno bolj kot praktične izkušnje z bolniškimi, ker vemo, da se kriteriji zaostrujejo. Se pravi ni toliko problem v tem kaj je pomembnejše, nosečnoast ali služba ampak bolj praktična izvedba bolniške.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 8:16:56   
bskrle
Pri prvih dveh nosečnostih sem bila doma skoraj od začetka (4, 7 teden), poleg slabosti, bruhanja, utrujenosti ipd. je bilo pri prvi nejasna gestacijska starost, končalo se je s zgodnjim porodom v 36 tednu. 
Delam v glavnem stoje, v šoli, kjer je hrup, stres (najstniki), različni delovni pogoji (spremljevalci smučarjev, sankačev na športnih dneh- kjer si praktično po pol dneva zunaj na mrazu, celodnevna izobraževanja, gov. ure), pri drugi se je pojavila nenadna rast ploda,  pogosti uroinfekti, sum na diabetes, zaustavljanje popadkov v 34 tednu, ležanje  v bolnišnici in doma do poroda. Tudi v tretji nosečnosti imam slabosti že od konca novembra, bruhala sem 5 tednov, prejšnji teden nisem razen zajtrka in malice v želodcu zadržala nič, v četrtek sem bruhala 2x,  boli me noga, zmanjšana koncetracija (posebej ko vozim) sinusi, fasala sem eno virozo, verjetno v petek v službi.
Jasno, da sem ta teden ostala doma. Upam, da bom tudi vnaprej.  Upam,da bodo v zavarovalnici toliko brihtni, da bodo ugotovili, da jih stanem manj doma na staležu kot pa v službi in potem posledično v bolnici. V bistvu se zadnjih 2.3 mesecev kar malo bojim.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 8:19:03   
Stefka
Odvisno od ginekologa. Jaz sem v 15. tednu, pa sem bila včeraj na pregledu in je rekla kaj delam (delam v pisarni) in da me zaenkrat še ne bi dala na bolniško, če pa mi ne bo naj kar doma ostanem in pokličem, da mi jo odpre?
Po drugi strani je moja prijateljica krvavela v 10.tednu in bila celo hospitalizirana. Čez 10 dni jo je njena ginekologinja gladko poslala v službo.
Tako da odvisno od zdravnika. V prejšnji nosečnosti sem imela res naporno službo, sem rekla moji g in  ko nisem mogla več, takoj dobila bolniško. user posted image  Zdaj pa sem raje v službi, ker bi se mi doma utrgalo cel dan sami.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 8:32:32   
saraja
Lepo pozdravljene!
Imam podobno vprašanje, le da je drugačno. Sem v 9t user posted image . Ali je smiselno, da si iščem službo, oziroma daljna sorodnica me je danes poklicala naj pridem na razgovor, pa sem ji obrazložila, da sem v 9t nosečnosti in si je kar spremeinila mnenje. Ampak je rekla na pogovor pa naj le pridem! Kaj ve mislite?
Koliko pa se dobi potem od države, ko rodim, toliko kot dobivam na socialni, ali kakko je to?

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 8:39:53   
livia
Sem v 27. tednu in na začetku sem imela namen delati do konca. Ker so se pa v tem času odnosi zelo poslabšali in vsak dan težje vstanem za v službo, sem na zadnjem pregledu prosila za bolniško, pa mi je ni želela dat. Še danes sem zelo razočarana, ker imam trajno jemanje zdravil za ščitnico, v križu me boli, da komaj ustanem s stola in se zravnam. Je rekla, da ker imam pisarniško delo, ni razloga za bolniško. :((((

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 8:55:15   
AishaM
Livia, no jaz sem imela pa na srečo precej drugačno izkušnjo. Imam tudi pisarniško delo. Delam za računalnikom. Glavni problem pa so bili odnosi nadrejenih do zaposlenih oz. do nosečnic in mater. To sem ji razložila in glede na to, da je tudi narava dela v pisarni precej stresna (organizacijsko delo), mi je takoj dala bolniško.

Dejansko ne bi zdržala nosečnosti v tej službi. In sem ji tudi pojasnila, da bi dala odpoved, če ne bi dobila bolniške. In to bi tudi res storila. Najprej sva namreč jaz in moje user posted image .

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 13:51:02   
biba77
Ce delodajalec ne more zagotoviti ustreznega delovnega mesta (torej, dela na nenevarnem delovnem mestu), potem se naj odloci za bolnisko. Ceprav je to delodajalec DOLZAN urediti.
V vsakem primeru naj se o zadevi pogovori s svojo G. Moja je zame imela (v enakem primeru) posluh. Napisala ji bo dovoljene sprehode, kar pa, seveda, ne pomeni, da je potrebno cele dneve biti zdoma...


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 13:51:11   
matahari
Tema je zelo zanimiva...pri meni je veliko terenskega dela in tudi veliko sedenja v pisarni.Vsak teden sem služebno v tujini in sicer se vozim sama z avtomobilom.23 imam prvič pregled in me zanima kaj mi G. svetoval...Danes mi je bilo zjutraj prvič slabo in tudi neka vrtoglavica se me loteva...Jutri grem v tujino in me je kar strah kako sem bom sama peljala...po drugi strani pa odnos delodajalca...sem na delovnem mestu, kjer me v mojem poslu nihče ne nadomešča...ko bom rekla, da sem noseča bo user posted image  sploh, ker to niso pričakovali glede na to, da imam 38 let in dva sinova stara 15 in 18 let...Ampak nič ne de..midva z mojim dragim sva si to fulll želela in sva zdaj fullll vesela..

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
11.1.2006 14:02:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 14:45:12   
Lili2
ija-1 dobr si napisala, velik je zlorab bolniške, medtem ko druge delamo, sam jest raje delam, kot da bi mogla bit doma, sreča ni treba, je pa res bad če delaš na takem delovnem mestu, ki bi znal ogrožat zdravje ali nosečnice ali otročka. Tko da je vse odvisno res od delodajalca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 15:59:22   
TiaSara
Ja, nosečnost res ni bolezen, je pa vsekakor neko posebno stanje! Moja nosečnost poteka prav po reglcih, ampak vseeno sem po 8h urah sedenja presrečna, da se lahko uležem. Ko kaj komu dopovedujem, mi zmanjkuje sape in podobne neumnosti. Ne znam se predstavljati kako je tistim, ki jih boli križ, pa ki jim zatekajo noge (kaj sploh obuješ za v službo?), pa tiste, ki jim je slabo, ki se jim vrti... vse to so čisto običajna stanja za nosečnico. Jaz mislim, da ni nič narobe, če ostane nosečnica zaradi takih, povsem nebolezenskih stanj, na bolniški - in jih tudi razumem, da bi šle kdaj vseeno na sprehod.

(odgovor članu Lili2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 16:27:17   
hubi
Jaz sem odšla na bolniško približno na sredini nosečnosti. Težave so se stopnjevale in v dobro sebi, predvsem pa otroku, sem ostala doma. V službi so bili zelo razumevajoči.
Kar se tiče zlorab, ki jih je res vedno več, je pa moje mnenje glede bolniške in kontrole takšno. Če si na bolniški, imaš dovoljeno dva izhoda na dan po pol ure v kraju svojega bivanja (preverjeno pri zdravniku). Razen seveda, če nimaš od ginekologa drugih navodil, ki pa morajo biti napisana v izvidih v primeru kontrole. Torej, iz lastne izkušnje povem, da je presneto težko se 5 mesecev gibati le v svojem domačem kraju, kjer v trgovini lahko kupiš le kruh in mleko. Potem te je pa strah, če greš v kakšen drug kraj, da malo okolje zamenjaš, ker se ti (vsaj meni se je) lahko trga. In tudi mene je zato zanimalo ali hodijo v kontrolo.


(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 16:49:51   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ija-1
Dobro si povedala!
Ne razumite me narobe z vsem srcem podpiram bolniške žensk, ki imajo resne težave v nosečnosti.

Žal pa je res tudi to da vam lahko takoj naštejem tri mlade mamice iz moje bližine, ki so jih njihove gin same vprašale ali bi rade bolniško!?? Brez kakršnihkoli medicinskih razlogov.

Nosečnost res ni bolezen in ne vem zakaj nekatere mislijo, da lahko hodijo na maratonske nakupovalne pohode v trgovske centre kjer je tudi veliko bolnih ljudi, redno službo pa pustijo. To ni prav!
Najhuje pa je to da so zdaj tiste, ki so izkoriščale sistem povzročile da bodo nam drugim bolniške znižali. In na koncu ne bodo več nobeni verjeli.

Na enem forumu sem celo zasledila da je ena na bolniški zaradi skrajšanega MV (na meji) vseeno šla na celodneven šoping, ne ozirajoč se na to, da bi lahko sprožila prezgodnji porod, ni kaj nekaterim so pa res cunje nadvse pomembne user posted image . Pol pa je tolk nedonošenčkov.

Tudi jaz delam v šoli, na mojo srečo sem prebolela večino ptroških bolezni pa vseeno, ne rečem da ni naporno in da mi ne paše ko pridem domov malo počiti, ampak tako hudo mi ni da bi hotela cele dneve zabiti doma in razmišljati samo o tem kaj se bi lahko zgodilo z mano in otrokom, pa kaj vse gre lahko narobe. Žal pa mi je zate bskrle da niso v šoli bolj razumevajoči kar se tiče prezebanja in spremljanj na mrazu. Meni so šli na roko do te mere da me pri teh stvareh prišparajo, dobim pa kakšno nadomeščanje ali kaj takega več.

Ne razumite me narobe je absolutno zdravje user posted image in user posted image na prvem mestu, a če pomislite lahko človeka s hudo kužno boleznijo srečate tudi v lokalni trgovini ko ste šle po kruh in mleko. Tako pač je živimo v nevarnem svetu.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 17:42:54   
Mari71
Zivjo, sem ena tistih, na bolniski od 10t dalje. Ze v zacetku naj pa napisem, da mi gredo zelo na zivce tiste punce, ki so od G izsilile bolnisko brez pravega razloga, ker nam vsem user posted image  taki primeri zgolj in samo skodijo. Jaz sem pred zanositvijo imela 2X operacijo septuma v maternici, 2X SS, hospitalizacijo v 10t zaradi krcev in se 1X hospitalizacijo v 13t zaradi cerklaze. Osebno bi raje videla, ce vseh teh komplikacij ne bi bilo in bi lepo delala (sem tudi v pisarni, imam pa zelo stresno sluzbo). Z delodajalcem sem se za 1 mesec zmenila, da jim pomagam pri primopredaji, sem in tja me poklicejo, ko jim kaj ni jasno, drugace pa se moja delodajalka zelo strinja z Marogico (bolje, da sem ves cas na bolniski, kot pa da sem in tja pridem v slizbo ali pa tudi ne). Moja G je sicer zelo prijazna, dvomim pa, da bi me dala na bolnisko, ce ne bi imela tehtnih razlogov. In prav je tako. Pa se to: komisije me nic ni strah, ker sem itak stalno doma in me najde inspekcija na domacem naslovu prakticno kadarkoli (G mi je priporocila krajse sprehode, sedaj, ko sem v 23t in so najhujse nevarnosti menda mimo). 
Pa lep pozdrav prav vsem, tistim ki ste na bolniski, in tistim, ki niste. Bozajte busije!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 17:59:55   
Primoza
Hvala lepa za izčrpne informacije, ki sicer niso namenjeni nam osebno (smo se ustavili pri dveh otrocih)  ampak bodo prav prišle osebi, ki je zdaj na tem.

Neverjetno kako se te bolniške spreminjajo, jaz bi trosil same dezinformacije, če bi upošteval najine izkušnje.

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 20:14:41   
Vesna
jaz sem na bolniški od začetka nosečnosti,zdaj sem v 10 tednu,verjetno bom ves čas na bolniški,ker sem že imela 1ss in 2x odstranitev pregrade.razen na sprehod ne grem nikamor,v trgovino pod blokom no tudi grem  .odsvetovali so mi vožnjo.nekaj časa nazaj sem spraševala  zaradi smučanja,če lahko  grem pa nisem dobila pravih odg.sem pa vprašala svojo G.in mi je rekla da ne ker ni vožnja priporočljiva,to me je zanimalo.zdaj vem kaj lahko delam in kaj ne.v glavnem  počitek,kratek sprehod in to je to.bi pa raje bila zdrava in delala kot skozi doma.ja,no saj vem da sem doma z razlogom , saj je samo še 7 mesecev douser posted image .

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bolniška /delo
11.1.2006 20:23:33   
yennika
No, tudi jaz sem na bolniški-jutri bo že en teden! To pa zaradi tega, ker imam tako službo, kjer je veliko veliko stresa, sevanja, težkega dvigovanja, raznih plinov-ki pa bi lahko škodili moji user posted image !
Verjemite, raje bi bila v službi če bi lahko, ker doma je tak dolgčas! Sicer pa, če hočeš in če znaš lahko v teh mesecih prav uživaš.

lp

_____________________________

"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet."
1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca!
5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član.
Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je!


Življenje je tukaj in zdaj!

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bolniška /delo
12.1.2006 18:55:49   
lenika
Sem v 24. tednu, delam na šoli (1. triada) in imam namen delat do konca. Ni razloga, da bi bila doma, pa še neumnosti bi mi hodile po glavi in čas bi se mi full vlekel.

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Bolniška /delo
12.1.2006 19:12:19   
Naja30
Jaz vam pa čisto tako povem - kot kateri paše! Če kateri paše bit doma brez razloga, samo zato, ker je user posted image , pa naj bo. Saj oškodovana je samo država, saj gre denar za njeno bolniško iz drž. blagajne. tista pa, ki ima tehtne razloge, pa se seveda mora držati navodil G.
Jaz sem zelo vesela, da sem bila doma že od zgodnje nosečnosti in sicer zaradi pritiska, pa beljakovin v vodi, pa bakterij v vodi... No, v 10t sem pa morala na čiščenje, ker je plodek odmru. Ampak sama sebe ne žrem, kaj sem naredila narobe ker vem, da sem se ful pazila.
Tudi moja G bi mi najbrž dala bolniško, ko bi hotela jaz in mogoče bi celo izkoristila to. ne vem. Vem le to, da mi je bilo mučno delat, ko sem imela slabosti in vrtoglavice in izmučena sem bila... Pa mi je čisto vseeno za tiste, ki morajo delat, pa govorijo čez druge, ki so lepo doma. Zato pravim, kakor kateri paše.

Pa lep večer.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Bolniška /delo
12.1.2006 21:01:10   
sarazan
Denar v državno blagajno dajemo pa tiste, ki delamo (nekatere prav v slabem stanju - slabosti, vrtoglavice,...).
Torej smo oškodovani davkoplačevalci, ko nehote podpiramo slab sistem, ki ga nekateri brez vesti izkoriščajo. Po novem bodo pa oškodovane še tiste nosečke, ki res potrebujejo bolniško.
Ljudje smo pač taki (pa mislim, da Slovenci sploh še bolj), če se le da, se obnašamo, kot paraziti. No, vedno obstajajo izjeme...

Pa brez zamere, ne želim koga blatiti, vsak naj dela po svoji vesti...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?