|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poleg alergije na jajce še intoleranca laktoze
16.12.2005 12:01:11   
mojcapr
Naj vam potožim, da moja mala Ana, ki je stara 19 mesecev in ima komaj 8 kg in 79 cm, so ji poleg že znane alergije na jajce, katero dieto že držimo 7 mesecev, so nam zaradi nenapredovanja v teži našli nič drugega kot intoleranco laktoze. Seveda sem v šokuuser posted image , saj smo pojedle ful dosti mlečnih izdelkov-skutice, jogurti, siri,namazi in mleka na sto načinov. To sojino mleko SOM pa ji ne gre najbolj v tek, pa tud men smrdi kot samuser posted image . No bomo že se še na to navadili. Kako pa bo zdaj napredovala na teži, če še tega ne bo hotla jest????? Saj smo v začaranem krogu.user posted image Kako pa so se vaši tamali navadli na to sojo????user posted image
Lep vikend vam želim in dosti sonca.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
16.12.2005 12:04:39   
Anonimen
A na tisti bioresonanci set že bili? Ali pa pri homeopatu? Kar se telih alergij tiče, se meni zdi, da je klasična medicina popolnoma odpovedala.
Upam, da se bo javila katera od mamic, ki so bile na tej bioresonanci.

(odgovor članu mojcapr)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
16.12.2005 12:16:33   
nanica
Ni vsako sojino mleko dobrega okusa, res je. Pudingi in sja deserti so pa odličini, pa tudi mleko z okusom vanilije ali čokolade je super. Poskusi riževo ali ovseno mleko, pa ga uporabljaj tako kot običajno -za kakšne kašice, musli, pudinge,... Včasih se je pri nas v Kalčku dobil odličen sojin sir (ne tofu), tak za v sendvič in za na pizzo, zdaj ga pa že nekaj časa nimajo. Tudi sama nekaj časa nisem jedla nič živalskega in je bila alternativa povsem zadovoljiva. Pa sojini sladoledi so tudi krasni. Res pa je, da so dražji. A če kupiš stroj, ki dela sojino mleko (ali pa riževo, ovseno,...), je tako mleko še mnogo cenejše od kravjega. Potem pa kuhaš z njim namesto s kravjim.
Upam, da sem kaj pomagala. Vse dobro!

nanica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
16.12.2005 13:26:32   
amadeusa
Mi smo bili na bioresonsci pri. NAJGELHEL BRIGITA, HOTEL SAVA, Rogaška Slatina tel.  03/8114135. takrat je prišel test 5.000,00sit, ena terapija pa 6.000,00 sit.

(odgovor članu nanica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
16.12.2005 13:57:37   
iana
Poizkusi riževo mleko namesto sojinega.
Jaz ga ful propagiram, ne morem pomagat, ampak nam je tko fajn. Ker mali je tud na sojo alergičen, Pregomin ( en mlečen nadomestek za alergične ) mu je bil pa tako zanič...
Pa mi je rekla ena avstrijka da naj mu dam riževo mleko. In mali super napreduje, raste, se debeli, je zdrav ko riba.
Riževo mleko obožuje, tudi pudinge na osnovi riževega mleka. Pa včasih skuham gres, pa riž, polento,spečem biskvit ( banane namesto jajc, olje namesto masla )...
Aja, zdaj je bil star 1 leto, riževo mleko pije že 4 mesece ( čeprav ga ponavadi ne priporočajo pred 1 letom, ker ima premalo maščob ).


_____________________________

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
16.12.2005 20:46:19   
Minki
Živjo,
našemu malemu se na obrazu pojavijo rdeči fleki, če zaužije adaptirano mleko. Alergija na kravje mleko ni potrjena, ker naj bi bil še premajhen in to napačno reagiranje še lahko izzveni, zato uporabljamo riževo mleko za večerne kašice, po sojinem ful prdka. Drugih stvari še nisem poskusila pripravit z njim. Je pa kar super, ga ima rad.

Iana bila bi ti zelo hvaležna, če bi mi zaupala nekaj receptov z riževim mlekom. Pa še to, kako si ugotovila, da je alergičen na sojo? Hvala ti za odgovor.

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
17.12.2005 10:01:37   
mojcapr
Kaj ni bioresonanca samo za alergije? A pomaga tudi za intoleranco laktoze?
No tudi jaz sem včeraj kupila riževo mleko in je dosti boljšega okusa, tak fajn sladko in danes je zajtrk prav lepo pojedla. Včeraj pa ko sem ji skuhala vanilijev puding na somu, je stran gledala tako da ji ga nisem mogla stlačit v usta, nič čudnega, saj smrdi kot samuser posted image .Kupljen deser sojin pa je jedla, je manj specifičnega okusa po soji. Kaj bi lahko še meni posredovala kaj receptov prosim, vsaj za biskvit Iana prosim.
Hvala punce in lep dan.

(odgovor članu Minki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
29.12.2005 17:26:10   
Janeja
MojcaPR,

a mi lahko prosim poveš kje in kako so pri Ani ugotovili intoleranco laktoze?

Moja Lea je sicer nedonošenček, rojena v 24 tednu s 520 grami in ima danes pri 10 mesecih komaj 5 kg (sicer pa bi morala biti stara 6 mesecev). Ker smo probali že vse mogoče pa nam nikakor ne uspe da bi ji teža hitreje rastla sem tudi sama že pomislila na to možnost. Alergije ji niso ugotovili pa tudi nobenih drugih problemov nima. Kako pa se je intoleranca laktoze kazala pri vaju? Ali se je to sploh kako videlo razen tega, da ni pridobivala na teži?

Hvala ti že vnaprej za odgovor.

Jerneja


(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Poleg alergije na jajce še intoleranca la...
9.1.2006 14:39:50   
mojcapr
Intoleranco na laktozo so ji ugotovili na pediatrični kliniki v Ljubljani, gastro oddelek. Ni pa imela nobenih problemov z driskam ali z zvijanjem, kar je značilno za laktozno intoleranco. Na tešče so ji vzeli kri, potem je morala pojesti laktozo in potem so ji 5x vzeli kri v razmiku po pol ure. Nakar so povedali, da ima intoleranco na laktozo in se morava 3 mesece držat stroge diete brez mleka, potem pa bomo mogoče lahko jedli vsaj mlečne izdelke, sire, jogurte, skute.
Na teži pa bojda ne pridobiva zaradi alergije na jajce, kljub temu da držimo dieto. Kako jo naj zredim, ko pa sedaj ne sme dosti stvari jest. Smo v začaranem krogu. Pposvetuj se s pediatrom in ti bo svetoval, eni so pač bojda bolj drobni.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?