|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje v vrtec - koliko časa?
20.1.2006 22:14:29   
Lejči
hojla,

koliko časa ste hodile z vašimi user posted image , preden so ostali v vrtcu sami? koliko časa je trajalo, da so se vrtca navadili? eni mi pravijo, da je teden dni uvajanja dovolj, drugi dva, pa me zanima vaše mnenje.

hvala.

lp,
Lejča
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
20.1.2006 23:02:20   
cmokec
Jaz sem hodila skoraj dva tedna.

Najprej sva se hodila samo dopoldan na igrišče igrat, nato sva se igrale notri v sobi skupaj, nato sem bila že dalj časa z njo in je v vrtcu jedla, jaz sem bila pa zraven. Potem je spala in sem sedela enkrat ob ležalki. skupaj sva tako dale vse faze v vrtcu skupaj skoz. Potem sem pa začela za kratek čas vrtec zapuščat in sem čakala prvič pol ure pred vrtcem, naslednji dan sem bila odsotna dlaj časa in tako naprej. Je pa obupno jokala in so mi jo mogli zjutraj vzet z naročja. Po dobrem mesecu sva se zjutraj poslovili brez solz. Sedaj pa je vrtec zakon. Ko je šla v vrtec je bila stara malo več kot 3 leta.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
20.1.2006 23:03:16   
karmy
to je ful odvisno od otroka... nobena ti ne bo mogla točno rečt samo povemo lahko kako je blo pr nas...

moj je rabu en mesec za privajanje...2 dni je blo uredu, potem pa jok, pa kričanje, držal se me je kot klop, pol pa nekje na sredi meseca je počasi nehal jokati, konc meseca je bil pa že čisto navajen na svojo druščino....

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
20.1.2006 23:06:44   
fricka
Moja je sicer v privat varstvu, stara je devet mesecev in je samo max. 4 ure in ne vsak dan. Ni pa čisto nobenih problemov. takoj, ko jo prinesem že pozabi name. Malo, res malo je jokala samo prvi dan.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 14:00:27   
SaaS
Moj je bil star 11mesecev, ko je začel. Uvajanje je trajalo kar cel mesec. Jaz sem imela čas... Če ga nimaš, verjetno pospešiš zadevo.
Nikoli nisem bila z njim v sobi, samo prvi dan deset minut potem sem šla ven za 15-20min in nato sva šla domov. Naslednji dan sem ga prinesla in odšla za pol ure, naslednji za eno uro, potem za uro in pol... Po enem tednu je zbolel in sva bila doma en teden, potem pa še dva tedna postopnega uvajanja, da je tam ostal celih 7-8 ur. Samo tretji dan je malo pojamral, ko sem šla ven ampak so ga takoj potolažili, drugače pa nisva imela problemov.
Zdaj je star 14 mesecev in ko stopiva iz avta v vrtec, se kar smeje.
Med novoletnimi prazniki smo bili kar dva tedna doma (dopust, viroza) in prvi dan v vrtcu je bil potem res malo žalosten. Dvakrat se je spomnil in začel mami, mami.. pa so ga hitro pomirile. Naslednji dan pa spet vse ok.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 14:12:18   
corfu
Pri nas ni navade, da je mama ali oče z otrokom v vrtcu. Pravijo, da se ni obleslo ravno najbolj, saj se je otrok tiščal samo mame ali očeta, vzgojiteljica pa ga ne more vzeti iz rok mami...

Pvi dan sem ga pustila za dve uri, jokal ni nič, ko sem ga prišla iskat ni hotel domovuser posted image . Naslednji dan je prišel v varstvo do kosila 11.30 in raje bi videl, da še ne bi prišlauser posted image . Tretji dan je pojedel kosilo in šel dmov spat, tretji dan pa je spal že v vrtcuuser posted image . V vrtec hodi od 03.01. 18. januarja je dopolnil eno leto. Včasih je zjutraj slabe volje, drugič vriska, čisto odvisno od dneva, včasih je vesel, ko pridem, včasih pa bi raje še malo ostal, je pa vedno vesel, ko me vidi in gre domov!

Le pogumno!

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 14:26:11   
Anonimen
Odvisno od otroka. Meni se je zdelo neumno že prvi dan, da ga pridem iskat že čez dve uri, saj me ni nič pogrešal.user posted image
Pa tudi še danes, po pol leta ni nobenih težav.
Včasih so starši tisti, ki v otroku zbudijo nezaupanje in ga ne spustijo od sebe. Otrok začuti negotovost staršev in se potem še sam boji.
Najboljše je, da otroka pripelješ in ko stopi noter in ti obrne hrbet, zapreš vrata in odideš. Brez ceremonij. Tako bo najmanj težav. In hitreje bo vedel, da bo pač ostal tu.

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 20:13:23   
KODA
Tastarejšega smo uvajali pri 3 letih ih pol.En teden uvajanja,nato brez problema sprejel vrtec.
Tamlajšega sem uvajala 3 tedne,pri starosti 15 mesecev.Katastrofa.Dretje upiranje.brcanje,jok...To se je ponavljalo 6 mesecev.
Pa še danes pri treh letih,včasih nerad gre v vrtec.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 20:34:28   
JASNA D
Pri nas je bilo skoraj tako kot pri Corfu. V igralnico nisem niti vstopila. Prva dva dni po 2 uri, zjutraj minuto joka, 3. dan do kosila, potem pa polna doza. Jokala je vsako jutro po manj kot pol minute dober mesec. Začela je 21.11.05. Sedaj ni vec joka.

Brat je bil bolj pogumen in ni nikoli jokal, način uvajanja pa enak, ker je to isti vrtec, ista ekipa.

Meni je takšno uvajanje bilo kar všeč, ker menim, da to ni OK, da so starši v igralnici zraven. Tudi vzgojiteljicam po moje ni ravno všeč. Mene bi, če bi bila vzgojiteljica, to motilo. Je pa res na svetu toliko različnih otrok, da je težko vsem ugodit. Verjamem, da je pri nekaterih otrocih prestop v vrtec za njih prava travma. Ampak še vedno sem mnenja, da glavni problem v vrtcih predstavljamo mi, starši, z nekimi blesavimi zahtevami in nemogočimi pričakovanji.

Skratka, vsem želim čim manj težav z uvajanjem in lep sprejem vrtca - obojestranski oz. vse troje stranski.

Jasna


(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 22:21:21   
BARBARA R.
Na raspolago smo ji bili tri tedne. Prve dva dni sva bili skupaj tam po nekaj ur. Naslednje dva dni sem odšla v garderobo večkrat za par 10 min. In tako je postopoma ostala sama. Tretji teden uvajanja po 6 ur, kasneje po skorajda 9.
 
Jaz mislim, da je čimbolj postopoma najboljše. Je pa odvisno od otroka. Midve sva še vedno po 10 ali 15 min zjutraj skupaj v igralnici. Nekateri pa še vedno otroka na hitro odložijo in skorajda stečejo stran. Po 4.-h mesecih.
 
Uspešno uvajanje!       user posted image
 

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
21.1.2006 22:48:53   
lučka 25
V vsakem vrtcu je drugačen način. Nekje so starši prisotni v skupini, nekje ne. V našem vrtcu, na začetku šolskega leta, starši dva do tri dni otroka pustijo za eno uro, nato pa en teden ali manj do konca kosila. Preko leta otrok ne sprejemamo, ker so skupine polne.
Najbolje pa bo, da greš predhodno na pogovorno uro k vzgojiteljici, kjer boš izvedela vse potrebno o uvajanju in samem sistemu v skupini. Otrok pa bo vzgojiteljici, otroke in vrtec sprejel takrat, ko bosta to storila tudi vidva.
Pa brez skrbi, kar pogumno in optimistično!

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uvajanje v vrtec - koliko časa?
22.1.2006 12:26:14   
Lejči
Punce, hvala vam! naša miška bo šla v vrtec z 11 meseci, pa me res kar skrbi, kako bo. upam na najboljše.

lp vsem

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?